Nasi ljudi u Libiji
- DaysleepeR
#876 Re: Nasi ljudi u Libiji
naši ljudi koji rade u Libiji zavise od poslova koje su naši političari dogovorili direktno sa Gaddafi-em na poprilično nečiste načine i naravno da ako ode Gaddafi odoše i ti poslovi.
Stoga takve priče, nikom u BiH ne odgovara baš da Gaddafi ode, ni Reisu, ni Silajdžiću, ni Tihiću a ni našim firmama Mims-u, Širbegoviću, Energoinvestu i drugim. Desetine miliona su u pitanju.
Stoga takve priče, nikom u BiH ne odgovara baš da Gaddafi ode, ni Reisu, ni Silajdžiću, ni Tihiću a ni našim firmama Mims-u, Širbegoviću, Energoinvestu i drugim. Desetine miliona su u pitanju.
-
Enticer
#877 Re: Nasi ljudi u Libiji
Dokazi ili ne pisi gluposti!DaysleepeR wrote:naši ljudi koji rade u Libiji zavise od poslova koje su naši političari dogovorili direktno sa Gaddafi-em na poprilično nečiste načine i naravno da ako ode Gaddafi odoše i ti poslovi.
- eluna
#878 Re: Nasi ljudi u Libiji
ej, ajde molim vas ograničite se na ljude koji su dole, to je sad bitnije
šta je čisto a šta ne od poslova i čijih - neka ganja onaj koga plaćamo za to svi mi ......
šta je čisto a šta ne od poslova i čijih - neka ganja onaj koga plaćamo za to svi mi ......
-
jefferson
#879 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zajebavas/ Budemol mi ganjali moral i cistoci bogami bolje ej da ponovo stanes u red za humanitarnu!DaysleepeR wrote:naši ljudi koji rade u Libiji zavise od poslova koje su naši političari dogovorili direktno sa Gaddafi-em na poprilično nečiste načine i naravno da ako ode Gaddafi odoše i ti poslovi.
-
eeeeeee
#880 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sve je to OK, ali tipa ova gospodja sto je dala interviju zasto je dosla u Bosnu ako je sve tako kako prica??? Zato nije ostala u Libiji i napravila mjesta nekom ko se stvarno boji ne mora on biti Bosanac??? Cemu ove price sve je divno i krasno, ako je tako sto je dosla??? Drugi su prestravljeni na snimku od cega od blagostanja u Libiji???Enticer wrote:Oni koji su u Tripoliju i zeljeli su otici i otisli su. Jedva su popunili mjesta za cijeli avion. Oko 2 sata prije nego sto ce avioni poletiti bilo je oko 20-tak mjesta viska. To je istina 100%. Ne kazem da nije bilo vise ljudi koji su zeljeli otici, ali je problem sto su ti ljudi van Tripolija i tesko ih je bilo prebaciti u glavni grad. Veliki je rizik transport ljudi kopnenim putem jer tih bandi ima na svim mjestima.eeeeeee wrote:Znate sta mi nije jasno kad covjek procita ove clanke:
Clanak 1: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225001
Clanak 2: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225045
Svi hvale kako je situacija divna i krasna, a isti ti ljudi su jedva docekali da pobjegnu i ispale se iz te iste Libije...
Ako je to sve tako divno i krasno zasto niste napravili mjesta u avionu onim ljudima koji zele otici, a vi fino i mirno da zivite u blagostanju Libije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slazem se s tobom da je veci problem prevoz ljudi do aerodroma...
Prezivjeli smo rat ne mogu da vjerujem da smo i dalje naivni, svi kupe prnje i bjeze jer Libija je htjeli mi to priznati ili ne na ivici gradjanskog rata... Ako Gadafi ne popusti Libija je u ratu, ali ni njemu se ne pise dugo evo ja prognoziram Mubarak je izdrzo 18 dana ovaj ce od 30-45
-
Tuzla_
#881 Re: Nasi ljudi u Libiji
ma libiji vec svi uvode neke sankcije, moje je misljenje da cim svi strani gradjani koji zele evakuaciju napuste libiju da ce se amerika i nato umjesat i pocet bombardovat po drzavi, ako se naravno do tad ne smjeni vlast, je ne terba zaboravit da je u tom regionu libija najbogatija zemlja sto se nafte tice a svi znamo sta amerikanci rade po svjetu radi naftnih polja ..eeeeeee wrote:Sve je to OK, ali tipa ova gospodja sto je dala interviju zasto je dosla u Bosnu ako je sve tako kako prica??? Zato nije ostala u Libiji i napravila mjesta nekom ko se stvarno boji ne mora on biti Bosanac??? Cemu ove price sve je divno i krasno, ako je tako sto je dosla??? Drugi su prestravljeni na snimku od cega od blagostanja u Libiji???Enticer wrote:Oni koji su u Tripoliju i zeljeli su otici i otisli su. Jedva su popunili mjesta za cijeli avion. Oko 2 sata prije nego sto ce avioni poletiti bilo je oko 20-tak mjesta viska. To je istina 100%. Ne kazem da nije bilo vise ljudi koji su zeljeli otici, ali je problem sto su ti ljudi van Tripolija i tesko ih je bilo prebaciti u glavni grad. Veliki je rizik transport ljudi kopnenim putem jer tih bandi ima na svim mjestima.eeeeeee wrote:Znate sta mi nije jasno kad covjek procita ove clanke:
Clanak 1: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225001
Clanak 2: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225045
Svi hvale kako je situacija divna i krasna, a isti ti ljudi su jedva docekali da pobjegnu i ispale se iz te iste Libije...
Ako je to sve tako divno i krasno zasto niste napravili mjesta u avionu onim ljudima koji zele otici, a vi fino i mirno da zivite u blagostanju Libije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slazem se s tobom da je veci problem prevoz ljudi do aerodroma...
Prezivjeli smo rat ne mogu da vjerujem da smo i dalje naivni, svi kupe prnje i bjeze jer Libija je htjeli mi to priznati ili ne na ivici gradjanskog rata... Ako Gadafi ne popusti Libija je u ratu, ali ni njemu se ne pise dugo evo ja prognoziram Mubarak je izdrzo 18 dana ovaj ce od 30-45
-
Tuzla_
#882 Re: Nasi ljudi u Libiji
I DA MALO PRESJECEMO OVU RASPRAVU I DA SE VRATIMO NA NASE LJUDE DOLE .... JEL IMA NEKO NOVE INFORMACIJE .. NEKI GOVORE DA SE 33 UKRCALO NA BROD U BENGAZIJU NEKI KAZU DA JE BROD VEC KRENO NEKI DA NIJE ... GOVORE DA CE DO KRAJA DANAS SVI NASI IZ BENGAZIJA BIT NA BRODOVIMA I KRENUTI PREMA KUCAMA .... JEL IMA IKO NEKE SLUZBENE VJESTI ZA BENGAZI, TRIPOLI I OSTALE LOKACIEJ SA NASIM LJUDIMA ... ?
-
rednna
#883 Re: Nasi ljudi u Libiji
ja znam da je za tripoli sve otkazano za danas tako mi tata rece malorpije...tuzna sam......lose sam...nervozna sam....
-
Enticer
#884 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ne mogu da dobijem nikoga u Siritu, konekcije su slabe. Jel zna iko ko je takodjer u Libiji kakvo je stanje sa radnicima Hidrogradnje koji se nalaze i Siritu?
- inspektorica javert
#885 Re: Nasi ljudi u Libiji
ne sikiraj se, bitno je da znaš da je dobro i da se možete čuti,pa valjda se uskoro i prebace ovamo.. moraš biti jaka i zbog njega..rednna wrote:ja znam da je za tripoli sve otkazano za danas tako mi tata rece malorpije...tuzna sam......lose sam...nervozna sam....
-
rednna
#886 Re: Nasi ljudi u Libiji
hvala tiinspektorica javert wrote:ne sikiraj se, bitno je da znaš da je dobro i da se možete čuti,pa valjda se uskoro i prebace ovamo.. moraš biti jaka i zbog njega..rednna wrote:ja znam da je za tripoli sve otkazano za danas tako mi tata rece malorpije...tuzna sam......lose sam...nervozna sam....
-
Tuzla_
#887 Re: Nasi ljudi u Libiji
imal nam libyana zivog ? jel ima kakvih sluzbenih vjesti od njega iz ambasade nase ??
- Libyano
#888 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sirt i Misurata su dobro, sredjujemo avion da sleti direktno u Sirt cim prije, to znaci sutra, prekosutra...
Misurata je na stand by, zbog ranije navedenog razloga...
Misurata je na stand by, zbog ranije navedenog razloga...
-
djidjibufon
#889 Re: Nasi ljudi u Libiji
Imate li kakve informacije sta je sa ovima nasim dole u Bengazij?jesul stigli ti brodovi?kakva je situacija?
- Libyano
#890 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sad sam cuo da je 130 ljudi na prvom brodu, od covjeka ciji je sin na tom brodu ukrcan...
- Libyano
#891 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano ne daje sluzbene informacije, nije nadlezan za takav vid informisanja, samo informise gradjane i ljude o stanju na terenu:)
-
Tuzla_
#892 Re: Nasi ljudi u Libiji
jel znas mozda od tog covjeka sin iz koje je firme jel mozda ta grupa iz cementare ili ti iz derne sto su dosli ??Libyano wrote:Sad sam cuo da je 130 ljudi na prvom brodu, od covjeka ciji je sin na tom brodu ukrcan...
-
rednna
#893 Re: Nasi ljudi u Libiji
libyano ...izvini sto sam te peglala bezveze..
ne zamjeri.. 
- Libyano
#894 Re: Nasi ljudi u Libiji
Taj momak je iz Hidromontaze...
Nisam tebi rekao nista, Tuzla je trazio 'sluzbene' informacije:)
-
Tuzla_
#895 Re: Nasi ljudi u Libiji
ma dobro znam da nisu sluzbene ko kad to izjavi ambasador il neko iz ministarstva al eto opet ti si tamo na licu mjesta pa nam nekako od tebe vjesti najvise znaceLibyano wrote:Taj momak je iz Hidromontaze...
-
rednna
#896 Re: Nasi ljudi u Libiji
znam al sam te morila na ppLibyano wrote:Taj momak je iz Hidromontaze...
- Libyano
#897 Re: Nasi ljudi u Libiji
razumijemo se, ali ne bih da me neko citira negdje kao sluzbeni izvor...
udure je sve za @rednna, to ja smatram svojom gradjanskom duznoscu:)
udure je sve za @rednna, to ja smatram svojom gradjanskom duznoscu:)
-
rednna
#898 Re: Nasi ljudi u Libiji
ti si i previse pomogao nama i tvoja gradjanska duznost ce da se isplati ako nista dizemo ti spomenik 
-
almaalmicaa
#899 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libiyano imas li informacije kad bi ostali trebali krenuti iz Bengazija, ako ih se sad na taj ukrcalo samo 130 ?
Hvala
Hvala
- Libyano
#900 Re: Nasi ljudi u Libiji
Jooo, vjeruj mi, samo oprecne informacije stizu...
Sad se cujem sa Aldinom, koordinatorom radnika HK u Bengaziju, kaze da nije nikoga ukrcao, jer nece da parca, hoce da svi idu zajedno. Nista im ne fali, svi su odlicno, Bengazi je u odlicnom stanju, kao da se nista nije desavalo...
Turski konzul im je rekao da za dva dana ima mjesta za sve njih...
Sad se cujem sa Aldinom, koordinatorom radnika HK u Bengaziju, kaze da nije nikoga ukrcao, jer nece da parca, hoce da svi idu zajedno. Nista im ne fali, svi su odlicno, Bengazi je u odlicnom stanju, kao da se nista nije desavalo...
Turski konzul im je rekao da za dva dana ima mjesta za sve njih...