Najpopularnija imena u BIH?
Moderator: anex
- Mračajski proto
- Eatpraynlove
#877 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pitanje je ko je ovde novokomponovan?gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Šta vam je ljudi 21. vijek gdje su nestala ona lijepa imena: Vedo, Tarik, Kemo, Nedim, Keno, Lejla, Azra, Emina, Haris, itd...
Ako je Vedo i Keno moderno bosnjacko ime...onda sam ja fulila definiciju modernizma u BiH godine 2013 poslije Isusa/Isa/Jeshajahu.
Last edited by Eatpraynlove on 03/07/2013 22:46, edited 2 times in total.
- Muhamed Đakmić
#879 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Prelijepo i potpuno originalno. Jako je lijepo i kad se izgovara h.Kemal Malovčić wrote:path
- Kemal Malovčić
#880 Re: Najpopularnija imena u BIH?
naizgovaraću ti se toga imena kasjednemo na kahvuSarajevo1946 wrote:Prelijepo i potpuno originalno. Jako je lijepo i kad se izgovara h.Kemal Malovčić wrote:path
kontam sinu dat to ime, da ga viš ćundara mu ovolikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- Nadzornik
#881 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Blago majci... 
-
gidra
#882 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Vedo i Keno: Vedad i Kenan samo sam skraćeno napisao.Eatpraynlove wrote:Pitanje je ko je ovde novokomponovan?gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Šta vam je ljudi 21. vijek gdje su nestala ona lijepa imena: Vedo, Tarik, Kemo, Nedim, Keno, Lejla, Azra, Emina, Haris, itd...izjava sama po sebi se derogira jer su ta imena koja ti navodis kao "novokomponovana" ustvari stara imena koja idu do Poslanika abrahamsko-monoteistickih vjera tj. baziraju na objavama koje su dolazile na semitskim jezicima (Mirjam=Merjem/Musa=Mosje=Moses/Abraham=Ibrahim/Davud=David/Jusuf=Josef) ili u jugoslovensko-socijalistickom crnilu kreativnosti bi to bio: Ibro, Joso, Hase, Huse itd.
Ako je Vedo i Keno moderno bosnjacko ime...onda sam ja fulila definiciju modernizma u BiH godine 2013 poslije Isusa/Isa/Jeshajahu.
Mojne mi tih sada dubokumnih izjava sviju ti. Znam i sam da su stara imena ali ta se imena donedavno uopće nisu davala do navale ovih kojekavih turskih sapunica i pojave džuma muslimana, vehabija i ostalih vjerskih skupina. Pa odjednom Ali moderno, Hamza ili Jusuf, niđe veze. Zato i pitam gdje su nestala ova lijepa imena koja sam naveo.
- Mračajski proto
#883 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Mythos Hadzivretas.
-
Zoya
#884 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pogotovo kad ga mater na veceru zovne a on se vani bude igraoSarajevo1946 wrote:Prelijepo i potpuno originalno. Jako je lijepo i kad se izgovara h.Kemal Malovčić wrote:path
-
gidra
#885 Re: Najpopularnija imena u BIH?
nemoj zaboraviti dodati ibn Kemal.Zoya wrote:Pogotovo kad ga mater na veceru zovne a on se vani bude igraoSarajevo1946 wrote:Prelijepo i potpuno originalno. Jako je lijepo i kad se izgovara h.Kemal Malovčić wrote:pathPatHeee ili Suhejbe
Path ibn Kemal Malovčić
-
šonjo
#886 Re: Najpopularnija imena u BIH?
sahu kralju mico monopolu
-
šonjo
#887 Re: Najpopularnija imena u BIH?
ovo se odnosi na ben hura legendušonjo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sahu kralju mico monopolu
- Eatpraynlove
#888 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Da, vjerujem da nije na zeljenom nivou
De ba, nidje veze izjava. Provjeri kako su ti se zvali tvoji unazad 10 generacija i kladim se da nema ni Admira, ni Vedada, ni Sedina, ni Elvisa, Dzenisa, Selini i sl. kreativnih izljeva.
Samo tebi i takvim slicnima sad sve odjednom smeta.
De ba, nidje veze izjava. Provjeri kako su ti se zvali tvoji unazad 10 generacija i kladim se da nema ni Admira, ni Vedada, ni Sedina, ni Elvisa, Dzenisa, Selini i sl. kreativnih izljeva.
-
gidra
#889 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Čuj ko me plaćaEatpraynlove wrote:Da, vjerujem da nije na zeljenom nivouMoj pradjed se tako zvao. Preminuo 1981g. Djed isto imao takvo jedno ime.
Sta sad? Nisu se nikad davali i vehabije ih doveli? Vehabije i prije I SV placale za davanje imena? Ko tebe placa za tu propagandu ili vjerujes u to sto govoris?![]()
Naravno da nema takvih ali jezim se od najezde tih imena sada. Daju dva imena ili npr po dva slova, kao Ammar. Evo Zoya ti je navela primjer svog komšije. Uporedi imena Ahmed, Jusuf, Hamza, Zubjeda i Fatima sa Tarik, Vedad, Kenan, Emina ili Azra i meni puno puno ljepše zvuče imena iz druge skupine, ali o ukusima se ne raspravlja. Ono što želim da kažem je da je ovih iz prve skupine sve više a ovih iz druge sve manje, a to mi ne ide nikako sa 21. vijekom.
- Nadzornik
#890 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Najzastupljenija muška imena u Bosni i Hercegovini, prema zvaničnim statističkim podacima, su Amar i Luka. U entitetu Federacija BiH uz ime Amar, roditelji se najčešće odlučuju za imena Tarik i Vedad, dok u drugom bh. entitetu – Republika Srpska preovladavaju Luka, Stefan i Nikola. S druge strane, najčešća ženska imena u BiH su Amina i Marija. U Federaciji BiH, uz ime Amina najpopularnija su Lamija i Ajna, dok su u RS-u, uz Mariju, najčešća ženska imena Milica i Ana.
Eto,to bi bilo to...!!!
Eto,to bi bilo to...!!!
-
eman
#891 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Mali neznanja ima,kenan je staro tursko ime,vedad arapsko,Nije izmisljeno
-
eman
#892 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Imena koja navodite sva su starija,emina,tarik Itd.a o ukusima je glupo raspravljati,meni se svidja Ahmed hamza i emina esma amira
-
sustinca
#893 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ajsa i emina ,samir i amar
- devito
#895 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Jer je Ajsa mrak.theTruePath wrote:Ako nisi znao vremena se mjenjaju u korist tih imena...prije 20 godina je Ajsa bilo nemoderno ime a danas medju najpopularnijimcikaBosanac wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joj kad vidim u 2010-oj daju djetetu ime Malik, Mustafa, Mehmed, sad je glupo a kamo li za 20-30 godina, svasta.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
- tendzera
#896 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ajšo mori Ajšo. 
-
eman
#897 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ima puno pjesama o ajsi haaa 
- elma89_
#898 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ali i Lejla su mi favoriti,moze i Emina
- Kuna
#899 Re: Najpopularnija imena u BIH?
gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Šta vam je ljudi 21. vijek gdje su nestala ona lijepa imena: Vedo, Tarik, Kemo, Nedim, Keno, Lejla, Azra, Emina, Haris, itd...
Usra ti motku buraz, niĐe veze to što kažeš...ovo gore navedeno nije ni jedno "novokomponovano" kako ti kažeš.
-
gidra
#900 Re: Najpopularnija imena u BIH?
haj pročitaj kako je rasprava tekla pa se javiKuna wrote:gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Usra ti motku buraz, niĐe veze to što kažeš...ovo gore navedeno nije ni jedno "novokomponovano" kako ti kažeš.