Najpopularnija imena u BIH?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mračajski proto

#876 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Mračajski proto »

Uvijek. 8-)
Eatpraynlove

#877 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Eatpraynlove »

gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Šta vam je ljudi 21. vijek gdje su nestala ona lijepa imena: Vedo, Tarik, Kemo, Nedim, Keno, Lejla, Azra, Emina, Haris, itd...
Pitanje je ko je ovde novokomponovan? :D izjava sama po sebi se derogira jer su ta imena koja ti navodis kao "novokomponovana" ustvari stara imena koja idu do Poslanika abrahamsko-monoteistickih vjera tj. baziraju na objavama koje su dolazile na semitskim jezicima (Mirjam=Merjem/Musa=Mosje=Moses/Abraham=Ibrahim/Davud=David/Jusuf=Josef) ili u jugoslovensko-socijalistickom crnilu kreativnosti bi to bio: Ibro, Joso, Hase, Huse itd.

Ako je Vedo i Keno moderno bosnjacko ime...onda sam ja fulila definiciju modernizma u BiH godine 2013 poslije Isusa/Isa/Jeshajahu. :cry:
Last edited by Eatpraynlove on 03/07/2013 22:46, edited 2 times in total.
tendzera

#878 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by tendzera »

Fahd. :oops:
Muhamed Đakmić

#879 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Muhamed Đakmić »

Kemal Malovčić wrote:path
Prelijepo i potpuno originalno. Jako je lijepo i kad se izgovara h.
Kemal Malovčić

#880 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Kemal Malovčić »

Sarajevo1946 wrote:
naizgovaraću ti se toga imena kasjednemo na kahvu

kontam sinu dat to ime, da ga viš ćundara mu ovolikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nadzornik

#881 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Nadzornik »

Blago majci... :D
gidra

#882 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gidra »

Eatpraynlove wrote:
gidra wrote:nerviraju me ova sada novokomponovana muslimanska imena, sve neke Hamze, Abu Hamze, Šabani, Fatime, Muhamedi, Esme, Zehre, Zubejde, Jusufi, Is(h)aki, Ali, Omeri, Ahmedi, Emani, Davudi itd.
Šta vam je ljudi 21. vijek gdje su nestala ona lijepa imena: Vedo, Tarik, Kemo, Nedim, Keno, Lejla, Azra, Emina, Haris, itd...
Pitanje je ko je ovde novokomponovan? :D izjava sama po sebi se derogira jer su ta imena koja ti navodis kao "novokomponovana" ustvari stara imena koja idu do Poslanika abrahamsko-monoteistickih vjera tj. baziraju na objavama koje su dolazile na semitskim jezicima (Mirjam=Merjem/Musa=Mosje=Moses/Abraham=Ibrahim/Davud=David/Jusuf=Josef) ili u jugoslovensko-socijalistickom crnilu kreativnosti bi to bio: Ibro, Joso, Hase, Huse itd.

Ako je Vedo i Keno moderno bosnjacko ime...onda sam ja fulila definiciju modernizma u BiH godine 2013 poslije Isusa/Isa/Jeshajahu. :cry:
Vedo i Keno: Vedad i Kenan samo sam skraćeno napisao.

Mojne mi tih sada dubokumnih izjava sviju ti. Znam i sam da su stara imena ali ta se imena donedavno uopće nisu davala do navale ovih kojekavih turskih sapunica i pojave džuma muslimana, vehabija i ostalih vjerskih skupina. Pa odjednom Ali moderno, Hamza ili Jusuf, niđe veze. Zato i pitam gdje su nestala ova lijepa imena koja sam naveo.
Mračajski proto

#883 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Mračajski proto »

Mythos Hadzivretas.
Zoya

#884 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Zoya »

Sarajevo1946 wrote:
Pogotovo kad ga mater na veceru zovne a on se vani bude igrao :lol: PatHeee ili Suhejbe :roll:
gidra

#885 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gidra »

Zoya wrote:
Sarajevo1946 wrote:
Pogotovo kad ga mater na veceru zovne a on se vani bude igrao :lol: PatHeee ili Suhejbe :roll:
nemoj zaboraviti dodati ibn Kemal.
Path ibn Kemal Malovčić 8-)
šonjo

#886 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by šonjo »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sahu kralju mico monopolu
šonjo

#887 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by šonjo »

šonjo wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sahu kralju mico monopolu
ovo se odnosi na ben hura legendu
Eatpraynlove

#888 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Eatpraynlove »

Da, vjerujem da nije na zeljenom nivou :)
De ba, nidje veze izjava. Provjeri kako su ti se zvali tvoji unazad 10 generacija i kladim se da nema ni Admira, ni Vedada, ni Sedina, ni Elvisa, Dzenisa, Selini i sl. kreativnih izljeva.

Samo tebi i takvim slicnima sad sve odjednom smeta.
gidra

#889 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gidra »

Eatpraynlove wrote:Da, vjerujem da nije na zeljenom nivou :) Moj pradjed se tako zvao. Preminuo 1981g. Djed isto imao takvo jedno ime.

Sta sad? Nisu se nikad davali i vehabije ih doveli? Vehabije i prije I SV placale za davanje imena? Ko tebe placa za tu propagandu ili vjerujes u to sto govoris? :D

De ba, nidje veze izjava. Provjeri kako su ti se zvali tvoji unazad 10 generacija i kladim se da nema ni Admira, ni Vedada, ni Sedina, ni Elvisa, Dzenisa, Selini i sl. kreativnih izljeva.

Samo tebi i takvim slicnima sad sve odjednom smeta.
Čuj ko me plaća :lol:
Naravno da nema takvih ali jezim se od najezde tih imena sada. Daju dva imena ili npr po dva slova, kao Ammar. Evo Zoya ti je navela primjer svog komšije. Uporedi imena Ahmed, Jusuf, Hamza, Zubjeda i Fatima sa Tarik, Vedad, Kenan, Emina ili Azra i meni puno puno ljepše zvuče imena iz druge skupine, ali o ukusima se ne raspravlja. Ono što želim da kažem je da je ovih iz prve skupine sve više a ovih iz druge sve manje, a to mi ne ide nikako sa 21. vijekom.
Nadzornik

#890 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Nadzornik »

Najzastupljenija muška imena u Bosni i Hercegovini, prema zvaničnim statističkim podacima, su Amar i Luka. U entitetu Federacija BiH uz ime Amar, roditelji se najčešće odlučuju za imena Tarik i Vedad, dok u drugom bh. entitetu – Republika Srpska preovladavaju Luka, Stefan i Nikola. S druge strane, najčešća ženska imena u BiH su Amina i Marija. U Federaciji BiH, uz ime Amina najpopularnija su Lamija i Ajna, dok su u RS-u, uz Mariju, najčešća ženska imena Milica i Ana.

Eto,to bi bilo to...!!!
eman

#891 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by eman »

Mali neznanja ima,kenan je staro tursko ime,vedad arapsko,Nije izmisljeno
eman

#892 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by eman »

Imena koja navodite sva su starija,emina,tarik Itd.a o ukusima je glupo raspravljati,meni se svidja Ahmed hamza i emina esma amira
sustinca

#893 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by sustinca »

Ajsa i emina ,samir i amar
eman

#894 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by eman »

Eman ;)
devito

#895 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by devito »

theTruePath wrote:
cikaBosanac wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kad vidim u 2010-oj daju djetetu ime Malik, Mustafa, Mehmed, sad je glupo a kamo li za 20-30 godina, svasta.
Ako nisi znao vremena se mjenjaju u korist tih imena...prije 20 godina je Ajsa bilo nemoderno ime a danas medju najpopularnijim
Jer je Ajsa mrak. :grin::grin:

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
tendzera

#896 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by tendzera »

Ajšo mori Ajšo. 8-)
eman

#897 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by eman »

Ima puno pjesama o ajsi haaa :D
elma89_

#898 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by elma89_ »

Ali i Lejla su mi favoriti,moze i Emina
Kuna

#899 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Kuna »

Usra ti motku buraz, niĐe veze to što kažeš...ovo gore navedeno nije ni jedno "novokomponovano" kako ti kažeš.
gidra

#900 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gidra »

Kuna wrote:

Usra ti motku buraz, niĐe veze to što kažeš...ovo gore navedeno nije ni jedno "novokomponovano" kako ti kažeš.
haj pročitaj kako je rasprava tekla pa se javi
Post Reply