Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Pitarrr82
#876 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
London Tower Bridge

- Pitarrr82
#877 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Brick lane market i Braodway market, gdje mozete pronaci od starih stvari (vintage) koje su moram priznati skupe do hrane iz cijelog svijeta, pa i rasprodaja kao sto sam ja recimo naletio na rasprodaju "Gieves and Hawkes" odijela i slicno gdje odijelo od 800+ funti kostalo 15 funti

- Pitarrr82
#878 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Camden
Mjesto punk scene, gdje su svirali svi veliki bendovi koje sada nazalost izgleda malo vise umjetno...

Mjesto punk scene, gdje su svirali svi veliki bendovi koje sada nazalost izgleda malo vise umjetno...

- Pitarrr82
#879 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Buckingham palata

- Pitarrr82
#880 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hyde Park i Kensington Park

- Pitarrr82
#881 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
White Hart Lane, Spurs - Villa

- Pitarrr82
#882 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
To je to odprilike od nekih 1000 slika i snimaka
, moram priznati da sam iznenadjen koliko je organizovan prevoz Tube (metro) i Bus gdje se mogu reci i ne mozete izgubiti ukoliko znate gdje se nalazite i gdje zelite doci, svaka stanica se najavljuje pa i zadnja stanica do koje prevoz ide...
Hrana je
jer imate hrane iz cijelog svijeta tako da ni sam vise ne znam sta sam probao u tih 7 dana, kao i pive koje imate na sve strane u pub-ovima i slicno... Istakao bih japansko pivo, ne sjecam se imena koje me pozitivno iznenadilo kao i zadnje izabrano najbolje pivo na svijetu imena "Delirium" cija casa od 0,3l kosta negdje oko 8 funti
Ljudi su prilicno kulturni, izvinjavanju se za svaki dodir u prevozu, neku gresku ili slicno, nema guranja, nema frke iako svi negdje zure a grad je toliko multi kulti da vise i sam ne znam koga sam sreo...
Srecom imao sam gdje spavati tako da me ovo putovanje i nije mnogo kostalo, inace smjestaj, hrana i pice i nisu bas toliko jeftini dok se odjece kvalitetne, markirane moze naci s nenormalnim snizenjima...
U svakom slucaju, posto viza traje 6 mjeseci ukoliko budem prilike ponovo idem za UK, ovaj put mozda neki drugi grad
Hrana je
Ljudi su prilicno kulturni, izvinjavanju se za svaki dodir u prevozu, neku gresku ili slicno, nema guranja, nema frke iako svi negdje zure a grad je toliko multi kulti da vise i sam ne znam koga sam sreo...
Srecom imao sam gdje spavati tako da me ovo putovanje i nije mnogo kostalo, inace smjestaj, hrana i pice i nisu bas toliko jeftini dok se odjece kvalitetne, markirane moze naci s nenormalnim snizenjima...
U svakom slucaju, posto viza traje 6 mjeseci ukoliko budem prilike ponovo idem za UK, ovaj put mozda neki drugi grad
- vox-populi
#883 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja ti rekoh ranijePitarrr82 wrote: U svakom slucaju, posto viza traje 6 mjeseci ukoliko budem prilike ponovo idem za UK, ovaj put mozda neki drugi grad
- Pitarrr82
#884 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vox-populi wrote:Ja ti rekoh ranijePitarrr82 wrote: U svakom slucaju, posto viza traje 6 mjeseci ukoliko budem prilike ponovo idem za UK, ovaj put mozda neki drugi grad
-
EnnaM
#885 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala najljepse na odgovoru. Pozdravvox-populi wrote:Nece ti nista traziti, samo pasos. Moze i stari, onaj sto nije biometrijski. Nikakve dodatne potvrde, rezervacije i slicno.EnnaM wrote:Dragi forumaši,
Moze li mi neko ko je putovao u Tursku avionom, dakle u sopstvenoj reziji a ne putem agencije, reci sta mi je potrebno pored pasosa? Kokilo znam za drzavljane BH ne treba viza ali ne znam da li ce mi mozda na njihovom aerodromu traziti jos neki dokument tipa pozivno pismo, potvrdu rezervacije hotela ili tako nesto...
-
missko
#886 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ukidanje viza nam donosi mnogostruku dobit u mijenjanju nas samih kao i ponasanja kada se vratimo kuci sa pozitivnim utiscima. Ovaj post oslikava sve dobro sto nam je mogucnost putovanja dala. Osnovno je sto skontas da je milion puta ljepse kad ti neko kaze izvini za neki nesmotren potez nego da ti kaze halo papak sta me gledas tako ili vidi stranca ne zna gdje udara. Promjenom samih sebe na bolje promijenit ce se i nasa okolina (tj i drzava) u kojoj zivimo.Pitarrr82 wrote:To je to odprilike od nekih 1000 slika i snimaka, moram priznati da sam iznenadjen koliko je organizovan prevoz Tube (metro) i Bus gdje se mogu reci i ne mozete izgubiti ukoliko znate gdje se nalazite i gdje zelite doci, svaka stanica se najavljuje pa i zadnja stanica do koje prevoz ide...
Hrana jejer imate hrane iz cijelog svijeta tako da ni sam vise ne znam sta sam probao u tih 7 dana, kao i pive koje imate na sve strane u pub-ovima i slicno... Istakao bih japansko pivo, ne sjecam se imena koje me pozitivno iznenadilo kao i zadnje izabrano najbolje pivo na svijetu imena "Delirium" cija casa od 0,3l kosta negdje oko 8 funti
![]()
- Pitarrr82
#887 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
missko wrote:Ukidanje viza nam donosi mnogostruku dobit u mijenjanju nas samih kao i ponasanja kada se vratimo kuci sa pozitivnim utiscima. Ovaj post oslikava sve dobro sto nam je mogucnost putovanja dala. Osnovno je sto skontas da je milion puta ljepse kad ti neko kaze izvini za neki nesmotren potez nego da ti kaze halo papak sta me gledas tako ili vidi stranca ne zna gdje udara. Promjenom samih sebe na bolje promijenit ce se i nasa okolina (tj i drzava) u kojoj zivimo.Pitarrr82 wrote:To je to odprilike od nekih 1000 slika i snimaka, moram priznati da sam iznenadjen koliko je organizovan prevoz Tube (metro) i Bus gdje se mogu reci i ne mozete izgubiti ukoliko znate gdje se nalazite i gdje zelite doci, svaka stanica se najavljuje pa i zadnja stanica do koje prevoz ide...
Hrana jejer imate hrane iz cijelog svijeta tako da ni sam vise ne znam sta sam probao u tih 7 dana, kao i pive koje imate na sve strane u pub-ovima i slicno... Istakao bih japansko pivo, ne sjecam se imena koje me pozitivno iznenadilo kao i zadnje izabrano najbolje pivo na svijetu imena "Delirium" cija casa od 0,3l kosta negdje oko 8 funti
![]()
Jeste drug samo sto sam ja ovu platio 182KM
-
missko
#888 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Govorim uopsteno o temi i putovanjima, a ti si mi posluzio kao covjek koji je primjetio ono osnovno sto mi se svidja a isto bi ti bilo da si putovao u Rim, Pariz , Minhen gdje ne bi placao za vizu sada.
- Pitarrr82
#889 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
missko wrote:Govorim uopsteno o temi i putovanjima, a ti si mi posluzio kao covjek koji je primjetio ono osnovno sto mi se svidja a isto bi ti bilo da si putovao u Rim, Pariz , Minhen gdje ne bi placao za vizu sada.
Bio u Parizu i Minhenu prije i nije sigurno ovako, ne vjerujem da se nesto drasticno promijenilo u zadnje vrijeme od organizacije do ponasanja ljudi u tim gradovima... Sto se tice Rima u planu je sljedece godine, iako sam vec pozvan nekoliko puta...
- BiH-x
#890 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@Pitar; e fala Bogu, konacno neko opet da konta smisao teme! Svaka cast za slike i opise 
- Pitarrr82
#891 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
BiH-x wrote:@Pitar; e fala Bogu, konacno neko opet da konta smisao teme! Svaka cast za slike i opise
Mozda postavim jos koju sliku i da ne znam jesam li spomenuo, svi vazniji muzeji imaju slobodan ulaz i u svakom slucaju su vrijedni posjete...
-
missko
#892 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja nisam bio jos u Londonu pa ne mogu porediti, ali u ova 2 grada u EU sam prilicno mnogo puta cuo rijec sorry a o ljubaznosti u trgovinama da ne pricam. Uglavnom puno je razlike i dobrih stvari koje trebamo da pokupimo.Pitarrr82 wrote:missko wrote:Govorim uopsteno o temi i putovanjima, a ti si mi posluzio kao covjek koji je primjetio ono osnovno sto mi se svidja a isto bi ti bilo da si putovao u Rim, Pariz , Minhen gdje ne bi placao za vizu sada.
Bio u Parizu i Minhenu prije i nije sigurno ovako, ne vjerujem da se nesto drasticno promijenilo u zadnje vrijeme od organizacije do ponasanja ljudi u tim gradovima... Sto se tice Rima u planu je sljedece godine, iako sam vec pozvan nekoliko puta...
- Pitarrr82
#893 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
missko wrote:Ja nisam bio jos u Londonu pa ne mogu porediti, ali u ova 2 grada u EU sam prilicno mnogo puta cuo rijec sorry a o ljubaznosti u trgovinama da ne pricam. Uglavnom puno je razlike i dobrih stvari koje trebamo da pokupimo.Pitarrr82 wrote:missko wrote:Govorim uopsteno o temi i putovanjima, a ti si mi posluzio kao covjek koji je primjetio ono osnovno sto mi se svidja a isto bi ti bilo da si putovao u Rim, Pariz , Minhen gdje ne bi placao za vizu sada.
Trgovine su sasvim nesto drugo, ja pricam o obicnim ljudima na ulici...
- @mba
#894 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
turska/antalya
egipat/hurghada
turska/antalya
dubai/ras al khaima
engelska/machester. leeds...
svugjde bilo dobro, samo u turskoj se covjek najbolje odmori, hrana, more, prijaznost itd. itd.
egipat/hurghada
turska/antalya
dubai/ras al khaima
svugjde bilo dobro, samo u turskoj se covjek najbolje odmori, hrana, more, prijaznost itd. itd.
- Pitarrr82
#895 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@mba wrote:turska/antalya
egipat/hurghada
turska/antalya
dubai/ras al khaima
Kakav je Leeds
- @mba
#896 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
uh bilo je to podavno, zima bila, haman se ni ne sjecam nest najbolje!
ali manchester mi se svidio onako, jer mos malo vise proveli u njemu, sve u svemu tipicni engleski gradovi hladni kisoviti!
ali manchester mi se svidio onako, jer mos malo vise proveli u njemu, sve u svemu tipicni engleski gradovi hladni kisoviti!
- Op3r4t0r
#897 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ne znam gdje da pitam pa reko mozda ovdje neko ugleda pitanje ko zna pomoci 
Planiram preko sljedeceg vikenda otici malo do minhena sa hanumom, nekih 3 i po sata voznje od mene, posto je veci grad i posto se ipak dosta izgubi i na voznji planirao sam da prenocimo sa subote na nedjelju, eh sad ono sto mene zanima pa bih pitao nekog ko je vec bio ili ko zivi tamo da mi preporuci neki smjestaj u centru ili sto blize centru a da je sto jeftiniji jer nikako ne volim placati puno sobu u kojoj cu bukvalno provesti par sati da se odmorim od hodanja i lutanja noc prije, znaci sto jeftinija dvokrevetna soba
Sad sam onako brzim pregledom na prvoj stranici na koju sam naletio naisao na neki hotel Vitalis sa 4* koji kosta 79 eura i plus 13 eura za parking po danu
Google Maps kaze da je hotel udaljen 3,8 km od Marienplatza a koliko znam to je valjda centralni platz sto ga izadje na nekih par minuta autom ili nekih 20-25 minuta pjesobusom, nije predaleko
Zna li ko za sta povoljnije, ne mora biti hotel, moze motel, nesto sto je jeftino, blizu centra i u sobi ima krevet
I da, svaki savjet dobro dosao
Planiram preko sljedeceg vikenda otici malo do minhena sa hanumom, nekih 3 i po sata voznje od mene, posto je veci grad i posto se ipak dosta izgubi i na voznji planirao sam da prenocimo sa subote na nedjelju, eh sad ono sto mene zanima pa bih pitao nekog ko je vec bio ili ko zivi tamo da mi preporuci neki smjestaj u centru ili sto blize centru a da je sto jeftiniji jer nikako ne volim placati puno sobu u kojoj cu bukvalno provesti par sati da se odmorim od hodanja i lutanja noc prije, znaci sto jeftinija dvokrevetna soba
Sad sam onako brzim pregledom na prvoj stranici na koju sam naletio naisao na neki hotel Vitalis sa 4* koji kosta 79 eura i plus 13 eura za parking po danu
Google Maps kaze da je hotel udaljen 3,8 km od Marienplatza a koliko znam to je valjda centralni platz sto ga izadje na nekih par minuta autom ili nekih 20-25 minuta pjesobusom, nije predaleko
Zna li ko za sta povoljnije, ne mora biti hotel, moze motel, nesto sto je jeftino, blizu centra i u sobi ima krevet
I da, svaki savjet dobro dosao
- vox-populi
#898 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
http://www.heh.de/
Preko puta Hauptbahnhofa, sa garazom i doruckom je cini mi se oko 90€ za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi. Par mojih prijatelja je odsjedalo i kazu da je super.
http://www.aohostels.com/en/munich/
AO Hostel i Hotel. Jedan je kod Donnersbergerbrücke-a, drugi opet blizu Hauptbahnhofa. Ako imaju mjesta, mogli bi biti i jeftiniji od Europäisches Hof-a.
To je sto znam iz prve ruke, da je u centru i da su raja imala pozitivna iskustva.
Ako ti ovo ne bude odgovaralo, google malo cheap hostels munich i naci ces sigurno.
Preko puta Hauptbahnhofa, sa garazom i doruckom je cini mi se oko 90€ za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi. Par mojih prijatelja je odsjedalo i kazu da je super.
http://www.aohostels.com/en/munich/
AO Hostel i Hotel. Jedan je kod Donnersbergerbrücke-a, drugi opet blizu Hauptbahnhofa. Ako imaju mjesta, mogli bi biti i jeftiniji od Europäisches Hof-a.
To je sto znam iz prve ruke, da je u centru i da su raja imala pozitivna iskustva.
Ako ti ovo ne bude odgovaralo, google malo cheap hostels munich i naci ces sigurno.
- Soul_Sista
#899 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam nedavno bilo u Minhenu ...na aereodromu
jel ono najveci aerodrom u Evropi? Trebalo mi je nekih 10 minuta sa jedna na drugu stranu
i kad sam skontala da sam otisla na pogresnu stranu opet se vracaj

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#900 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nije najveći, ali je jedan od najljepših. Ja volim MUC i definitivno mi je najdraži aerodrom. Veći je recimo FRA (Frankfurt) koji je u blizini.Soul_Sista wrote:Ja sam nedavno bilo u Minhenu ...na aereodromujel ono najveci aerodrom u Evropi? Trebalo mi je nekih 10 minuta sa jedna na drugu stranu
![]()
i kad sam skontala da sam otisla na pogresnu stranu opet se vracaj
![]()