Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

skojotovski

#876 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

Alfa_Ze wrote:
skojotovski wrote:samo ti postaj jedan od zadnjih istupa, cisto malo poredenja radi... :wink:
moze li ova :lol: :lol:

[/quote

pricamo o Lagumdziji ti u teeeee...ali hvatas krivinu... :zzzz:
skojotovski

#877 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

felipe kajetano wrote:Šefe ti si izgleda nesto dobro pobrko :D , kakav sad Popovic i Dodik :-) :D

Prvo se kleberis na suvo i ne znajuci cemu se uopste kleberis, to je vec psiholoska karakteristika al neJse :D ...Sine moram te razocarati al' tvoj idol(koji je to sasvim slucajno) jer TRENUTNO radi za gazdu kojeg preferiras zaista radi po narudzbi, onako k'o sto u cevabdzinici neko naruci deset u pola tako i Vaskovic pravi svoje priloge il' zaista mislis da to radi iz urodjene potrebe za razotkrivanjem kriminalaca i domacih izdajnika :D ?...ako zaista tako mislis onda je to vec tezi slucaj za koji je nadlezan iskljucivo mostarski hodza 8-)

Kad sam rekao da cekam kad ce skandalozni Kaletovic uraditi skandalozni prilog o skandaloznom srebrenickom Delicu mislio sam da znas na koga mislim :roll: ...to ocekujem prije svega iz principijelnih razloga jer se uredjivacki kolegij magazina ranije vec bavio slicnim likovima, pa ne bi valjalo da se ko izostavi :D

Sto bi se reklo ni po babi ni po stricevima , al' ne znam zasto imam utisak da se nece biti bash tako principijelan u tom slucaju, radije moze ici jos jedan intermezzo po 100 put u kojem gledamo pjevacke sposobnosti Dragana Davidovica :roll:

Na kraju da kazem....skandalozno :D
jel to onaj Vaskovic sto je s Mladicem usao u Srebrenicu i "profesionalno" izvjestavao o zlocinima razularenih cetnickih hordi? onako, iskreno...iz duse...

bjaaaaazi bolan Alfa u odvod sefa ti...ziv bio...
Alfa_Ze

#878 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

mogu li ovi ''intelektualni''

skojotovski

#879 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

mangupe, zasto se lud pravis? postavi clip Lagumdzije iz proteklih dana i onaj iz Teleringa. jedan ispod drugog. ne hvataj krivine...
skojotovski

#880 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

razligu i ne javljaj se vise :dance:

Image
Last edited by skojotovski on 12/01/2011 02:17, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#881 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

skojotovski wrote:jel to onaj Vaskovic sto je s Mladicem usao u Srebrenicu i "profesionalno" izvjestavao o zlocinima razularenih cetnickih hordi? onako, iskreno...iz duse...

PATRIOT !! :lol: :lol: pa ko to cita ?? :(
skojotovski

#882 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

sto to izbrisa post svoj u kojem trazis dokaz?! evo ga, pametnjakovicu. pogledaj sliku, sliku Srebrenice i perjanice ti 60-tominutne u liku i djelu Sobodana Vaskovica! razligu i ni jedne vise!
skojotovski

#883 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

Alfa_Ze wrote:
skojotovski wrote:jel to onaj Vaskovic sto je s Mladicem usao u Srebrenicu i "profesionalno" izvjestavao o zlocinima razularenih cetnickih hordi? onako, iskreno...iz duse...

PATRIOT !! :lol: :lol: pa ko to cita ?? :(

http://www.youtube.com/watch?v=nPZC4pFiNwc

pitaj urednika Vaskovica ko mu je citao novinu, neznalice
Alfa_Ze

#884 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Miletov KOMPLEKS '' LAGUMDZIJA" !! :D

Alfa_Ze

#885 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Federalna TV -Miletova nocna mora Image

Alfa_Ze

#886 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Ponovo u istom stroju, kao 1993/1994.
Image

Јавни сервис ФБиХ промовише фашизам
Datum: 11.01.2011 23:00
Autor: С. Т.

БAЊAЛУКA - Све што ради Федерална телевизија засновано је на лажима, клеветама и мржњи. То што они раде промовисање је социјалнационализма. То је чист фашизам, рекао је јуче посланик у Парламенту БиХ Иво Миро Јовић.
У политичком магазину ФТВ-а "60 минута" у понедјељак навече представници српског и хрватског народа у БиХ су, уз говор мржње и клевете уредника и новинара те емисије, названи фашистима уз емитовање фашистичких симбола.
Уз мелодију антифашистичке пјесме "Ay carmela" Дарка Рундека емитоване су фотографије јавних личности из РС и БиХ којима се јасно са јавног сервиса ФБиХ свима њима импутира фашизам. Пјесму су пратиле фотографије предсједника РС Милорада Додика, новоизабраног премијера Aлександра Џомбића, министра правде РС Џерарда Селмана, посланика у Парламенту БиХ Душанке Мајкић и Иве Мире Јовића, директора РТРС-а Драгана Давидовића, лидера два ХДЗ-а Драгана Човића и Боже Љубића, Жељка Копање и других јавних личности, представника српског и хрватског народа.
Јовић сматра да је све то посљедица рада јавног емитера у име СДП-а и бошњачког народа.
- На све ово дуго указујемо, али јавни сервис ФБиХ и његови уредници настављају да промовишу фашизам, јер иза себе имају Регулаторну агенцију за комуникације која не реагује - каже Иво Миро Јовић.
Јавне личности из РС које је ФТВ представила под фашистичким симболима истичу да ће овога пута ићи до Стразбура како би била задовољена правда и спријечен језик мржње и фашизација коју спроводи јавни сервис ФБиХ.

Хрватски ветерани

Хрватски ратни ветерани у БиХ позвали су јуче земље потписнице Дејтонског споразума да зауставе прогон хришћана у БиХ који је, како наводе, оличен кроз говор мржње из Сарајева у емисији "60 минута" на ФТВ-у.
Наводе да су гледајући емисију "60 минута" и уводну шпицу кроз пјесму Дарка Рундека остали запрепашћени говором мржње према представницима хрватског и српског народа.

- Почетак специјалног медијског рата који осмишљава Бошњачки институт с Златком Лагумџијом на челу, а спроводи магазин "60 минута" директна су безбједносна пријетња уставној равноправности хрватског и српског народа у БиХ - стоји у саопштењу.
Naravno Ivo Miro Jovic - KOS-ovac codnog imena ''Uco'', se nikada ne oglasi kada se pljuje po Srebrenici, masakru u Tuzli ili Markalama !! To svakako ne smeta ni hrvatskim veteranima HVO-a, ali ne propustaju priliku za apel ,da se navodno zaustavi ''PROGON HRISCANA'' u BiH. ( :roll: kojih Hriscana, u emisiji se NE spominje narod, nego pojedinci :roll: )

Direktor Image Dragan Davidovic

Glavna urednica Image je supruga ovoc cetnika
Nass

#887 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Nass »

Ja samo ne znam za koga rade ovi sto po forumu optuzuju Bakira i Vaskovica za reketarenje.... Moze im se, Bakiru posebno, spocitavati na primjer nedovoljna doza profesionalnosti i mozda donekle prevelika vezanost za SDP (Vaskovic je bolji od Bakira s te strane), ali propagirati ove podvale da su oni reketasi..... to mogu samo naivni ili placenici.
nosara

#888 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Nass wrote:Ja samo ne znam za koga rade ovi sto po forumu optuzuju Bakira i Vaskovica za reketarenje.... Moze im se, Bakiru posebno, spocitavati na primjer nedovoljna doza profesionalnosti i mozda donekle prevelika vezanost za SDP (Vaskovic je bolji od Bakira s te strane), ali propagirati ove podvale da su oni reketasi..... to mogu samo naivni ili placenici.
...naivni i skojotovski... :lol:

Politicka pozadina FTV i 60 minuta nije upitna... Borba svim sredstvima protiv klero-nacizma, kriminala i korupcije, i, dakako, rusitelja BiH svih boja i okusa... To sto se ta borba podudara sa programskim nacelima veceg dijela nekadasnje opozicije nije do FTV i Baketa...
NightSkyWalker

#889 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Politicka pozadina FTV i 60 minuta nije upitna... Borba svim sredstvima protiv klero-nacizma, kriminala i korupcije,
S obzirom da rade na javnom servisu kojeg finansiraju svi gradjani oni ne smiju imati tu politicku pristrasnu pozadinu! A kad se vec tako zustro bore protiv lopovluka, pa kace govoriti o koferima i reketu??

P.S. Njihova borba se ne podudara sa programskim nacelima jedne ideje, vec sa potrebama jednog covjeka. :wink:
Last edited by NightSkyWalker on 12/01/2011 08:40, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#890 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

Bakirov problem je što je povjerovao u svoju "veličinu" i postao sam sebi svrha... ono SDP-u može biti samo antipropaganda. Nažalost ne vidim načina da se "60 minuta" vrati na nekadašnji, iole profesionalan nivo.
NightSkyWalker

#891 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

ultima_palabra wrote:Bakirov problem je što je povjerovao u svoju "veličinu" i postao sam sebi svrha... ono SDP-u može biti samo antipropaganda. Nažalost ne vidim načina da se "60 minuta" vrati na nekadašnji, iole profesionalan nivo.
Postao je svrha sebi i partiji za koju radi. ...a sve to iz naseg dzepa. :-?
Ali dobro kazes, njegova propaganda je SDP-u postala samo antipropaganda, barem kod ljudi koji misle svojom glavom. Nakon 10 godina, narod zna ko za koga radi.
nosara

#892 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Bakirov problem je što je povjerovao u svoju "veličinu" i postao sam sebi svrha... ono SDP-u može biti samo antipropaganda. Nažalost ne vidim načina da se "60 minuta" vrati na nekadašnji, iole profesionalan nivo.
Ja ga se ne odricem, a ti kako hoces... :wink:
ultima_palabra

#893 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

NightSkyWalker wrote:
Postao je svrha sebi i partiji za koju radi. ...a sve to iz naseg dzepa. :-?
Ali dobro kazes, njegova propaganda je SDP-u postala samo antipropaganda, barem kod ljudi koji misle svojom glavom. Nakon 10 godina, narod zna ko za koga radi.
Pa dobro sad, da je iz tvog džepa, baš i nije :D
Boom71

#894 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Boom71 »

nosara wrote:
Ja ga se ne odricem, a ti kako hoces... :wink:
Ima tu svega,ali neka Bakira.
Neka ih bar neko proziva.

:-D
VjecitiStudent

#895 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Povratka nema.
Nakon sto im emisija jednom postane rezultat potreba dnevne politike, partijskim glasnogovornicima jednostavno vise nije moguce vjerovati, pa cak i kad tvrde da je mlijeko bijelo.
Naravno, uvijek ce postojati vjerna navijacka grupa koja ce pljeskati svakoj emitovanoj minuti, sto ne treba da zacudi. Cak i najgori medju novinarima, poput Djoge ili Sagolja su imali svoje vjerne pristalice.
felipe kajetano

#896 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

Nass wrote:Ja samo ne znam za koga rade ovi sto po forumu optuzuju Bakira i Vaskovica za reketarenje.... Moze im se, Bakiru posebno, spocitavati na primjer nedovoljna doza profesionalnosti i mozda donekle prevelika vezanost za SDP (Vaskovic je bolji od Bakira s te strane), ali propagirati ove podvale da su oni reketasi..... to mogu samo naivni ili placenici.
Zaista me fasciniraju ovakve konstrukcije :roll: , ako se drznes da napises nesto sto nije na liniji pozeljnog misljenja naMah postajes placenik :-D , il' u jos boljoj varijanti trol mada mi je znacenje tog pojma do danas ostalo nedokucivo :-?

Skandalozno :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#897 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

felipe kajetano wrote:
Zaista me fasciniraju ovakve konstrukcije :roll: , ako se drznes da napises nesto sto nije na liniji pozeljnog misljenja naMah postajes placenik :-D , il' u jos boljoj varijanti trol mada mi je znacenje tog pojma do danas ostalo nedokucivo :-?
Vjerujem ja da ti odlicno znas sta je troll, ali ako vec ne znas evo.

Trollanje je kad pises postove koji nemaju veze s temom, nego ti je jedini cilj isprovocirati sugovornike, odvuci temu u drugom pravcu, a kolege forumase u Banovice.

Dakle, vrijedjanje sugovornika, provociranje nacionalnih i vjerskih sukoba, sve izvan naslovne teme, pisanje istih postova na svakoj temi, sve u cilju besmislenih rasprava koji ce nervirati druge forumase, ponizavati ih i ismijavati, a ti kao ispadati smijesan i pametan.
felipe kajetano

#898 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

plain vanilla wrote:

Trollanje je kad pises postove koji nemaju veze s temom, nego ti je jedini cilj isprovocirati sugovornike, odvuci temu u drugom pravcu, a kolege forumase u Banovice.

Dakle, vrijedjanje sugovornika, provociranje nacionalnih i vjerskih sukoba, sve izvan naslovne teme, pisanje istih postova na svakoj temi, sve u cilju besmislenih rasprava koji ce nervirati druge forumase, ponizavati ih i ismijavati, a ti kao ispadati smijesan i pametan.
Taj pojam bi valjda trebalo da oznacava sve ovo sto si nabrojala :) , al' imam utisak da pri etiketiranju, cesto(skoro po pravilu) ima puno subjektivnosti onog koji lijepi etiketu :wink: , zato sam i napisao da mi je taj pojam nedokuciv(ako ga tumacim onako kako to dominantna vecina "etiketikera" shvata) :-?
Konkretno, nije se jednom desilo da se pri razmjeni misljenja, neko odmah nazove "placenikom" i "trollom" iako diskusija ne ide van okvira teme.Mozda bi trebali izvrsiti leksikolosku dopunu pojma, pa pored "trolla" dodati odrednicu "na bosanski nacin"-onaj koji ima kontra misljenje od relativne vecine :-D

Eto sad kad smo valjda razjasnili stvari, mozemo prestati "trollat" :skoljka: :D , pa da se vratimo na temu :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#899 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

felipe kajetano wrote:
plain vanilla wrote:

Taj pojam bi valjda trebalo da oznacava sve ovo sto si nabrojala :) , al' imam utisak da pri etiketiranju, cesto(skoro po pravilu) ima puno subjektivnosti onog koji lijepi etiketu :wink: , zato sam i napisao da mi je taj pojam nedokuciv(ako ga tumacim onako kako to dominantna vecina "etiketikera" shvata) :-?
Konkretno, nije se jednom desilo da se pri razmjeni misljenja, neko odmah nazove "placenikom" i "trollom" iako diskusija ne ide van okvira teme.Mozda bi trebali izvrsiti leksikolosku dopunu pojma, pa pored "trolla" dodati odrednicu "na bosanski nacin"-onaj koji ima kontra misljenje od relativne vecine :-D

Eto sad kad smo valjda razjasnili stvari, mozemo prestati "trollat" :skoljka: :D , pa da se vratimo na temu :)
U nedostatku valjanih argumenata koristi se svasta. A ako cemo iskreno, kad bi moderatori "nagradili" svakog trolla, ne znam koliko bi forumasha ostalo uopste.
A ovo s dodavanjem pridjeva bosanski, ne znam da li da shvatim kao pokusaj da budes smijesan ili provokacijom. Mozda srpsko trollanje znaci nesto drugo?
cikafe

#900 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by cikafe »

plain vanilla wrote:U nedostatku valjanih argumenata koristi se svasta. A ako cemo iskreno, kad bi moderatori "nagradili" svakog trolla, ne znam koliko bi forumasha ostalo uopste.
A ovo s dodavanjem pridjeva bosanski, ne znam da li da shvatim kao pokusaj da budes smijesan ili provokacijom. Mozda srpsko trollanje znaci nesto drugo?
Moze li zakukuljeni i zamumuljeni srbin biti srpski troll? :lol: Ili on mora biti autohton i legitiman?
Locked