Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#876 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

mislim da mi treba drasticna promjena frizure
spuca me to s vremena na vrijeme
desava li se vama?
sad ako ne zavrsim ko plavusa :roll: ..treba mi neko ko ce oduzeti cash ..kartice..i reci rodici u frizerskom da me ne priima :roll:
alica.k

#877 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

male_okice wrote:pitanje je da li ce ti kana uopste pokriti sijede. Moja mama je koristila kanu vise od 20 godina, ali kad je dosla oko 50-te sijede pocele izbijati i kana i kad primi na njih postanu narandzaste, ona najvise sijedi ima oko usiju onaj dio (ja odmilja zovem solufi) i to joj je redovno postajalo narandzasto, tako da je morala preci na farbe.
meni pokrije moje sve tri :)
nekad ispadnu drecavo crvene. nekad ispadnu smedje :S pa sad...
male_okice

#878 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

alica.k wrote:
male_okice wrote:pitanje je da li ce ti kana uopste pokriti sijede. Moja mama je koristila kanu vise od 20 godina, ali kad je dosla oko 50-te sijede pocele izbijati i kana i kad primi na njih postanu narandzaste, ona najvise sijedi ima oko usiju onaj dio (ja odmilja zovem solufi) i to joj je redovno postajalo narandzasto, tako da je morala preci na farbe.
meni pokrije moje sve tri :)
nekad ispadnu drecavo crvene. nekad ispadnu smedje :S pa sad...

pa da to i mislim, ako je par sijedih to se i ne primjeti toliko ali kad imas bas dosta, narandzasta zagarantovana.
zamzija

#879 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

kiki-miki wrote:Zna li neko neki trik ili nešto - operem kosu,izađem na kafu i ostane mi onaj smrad od cigareta :-)
Da li postoji nešto što ga može otkloniti,a da ne perem kosu?
Ima! Ja isprobala! Mučila sam se tako s opranom i smrdljivom kosom i onda sam čitala u Cosmopolitanu.
Isprobala i upalilo je. :D A evo kako, pravo je šega :D
Dakle uzmeš jedan peškir, smočiš ga vrućom vodom, staviš omekšivača za rublje na njega iscijediš ga dooobro
i omotaš kosu s njim - i ostaviš 10 - 15 min i skineš . Kosa ti bude malko vlažna pa samo fenom 3 minute prosušiš i nema više smrada.
Kažu ako imaš mikrovalnu da staviš vlažan peškir da se ugrije pa onda na glavu.
( mada kažu da možeš vlažan peškir i pošpricati parfemom )

Isto to radim i sa dimom u kući, uzmem peškir i vode i omekšivača, onda ga samo preko noći prebacim preko stolice, ujutru peškir suh a soba miriše. ( naravno prije toga izračim sobu )
Last edited by zamzija on 25/03/2011 12:35, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#880 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

ja da to uradim morala bi ponovo peglat ili fenirat kosu :roll:
zamzija

#881 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ma jok, pa i ja je prije toga lijepo operem i isfeniram. I zadrži mi poslije kosa izgled. Fazon je da prebaciš kosu naprijed i samo blago umotaš peškir. Poslije samo zagladiš 3 minute s fenom, frizura ostaje ista, neće ti totalno kosa biti mokra :-D I peškir ako dooobro iscijediš, neće biti vode u njemu...Stavi taj vlažan peškir u suhi peškir i iscijedi, pa će suhi pokupiti suvišnu vlagu. Peškir samo mora biti topao :)
Probaj pa javi, ništa ti ne košta :)
Ma.Le.Na

#882 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

ma meni je kosa...hajmo rec problematicna :D (ne smijem koristiti jace rijeci - cut ce me :D )

ja ako rajf na glavi drzim 5 minuta...ako zelim siske poslije toga spustiti moram ih oprat...samponom :roll:
bez_ideje

#883 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

ZA one koji namjeravaju koristiti kanu :

Kana ne moze posvijetliti kosu.Cista crvena kana (Lewsonia inermis) boji kosu u zavisnosti od vase prirodne boje....sto je kosa svjetlija to ce boja biti crvenija. Na tamnoj kosi se vidi samo sjaj.
Smedja kana je kombinacija lewsonie inermis sa indigom (druga biljka ) ......crna kana bi trebalo da je jako visok sadrzaj indiga + lewsonia . Indigo je jako skup i tesko ga je naci..zato vecina "crnih kana" jesu kombinacije sa hemikalijama koje daju one grozne alergije i opekotine kada se koristi za crtanje po tijelu ...
Indigo kana je zelene boje i ima miris po smrznutom grasku ,kad stavite malo praha u tanjiric i pospete vodom -izdvoji se plavi film na povrsini..stavite malo na komadic vate-poplavit ce ! To je smjesa sigurna za koristenje
Ako je prah smedjkast ili crn....a povrsina vode pocrni ili potamni-to je najvjerovatnije PPD
Ne kupujte crne i smedje kane kojima ne znate porijeklo,gdje jasno na kutiji ili kesici nije naznacen sastav,a da ne govorim o onima na kojima nista ne pise....Crna kesica kane sa pijaca i tezgi ne moze kostati 0.5 ili 1 KM
Jedine tamne kane koje sam nasla u Sarajevu ,da ispunjavaju te "sigurnosne" kriterije su Lushove kocke....sastav mozete vidjeti na njihovoj stranici.
Postoji i nesto sto se vodi kao "plava kana"..to je treca biljka-cassia obovata....jedan soj te biljke se koristi kao caj i moze se naci u nasim apotekama...A ovaj za kosu,ja bar nisam uspjela naci ...On ne mjenja boju kose,samo stvara taj zastitni sloj i dobar je za kosu i sjaj.. Na prirodno plavoj kosi moze dati zlatniju nijansu.

Kana na sjedoj kosi se ponasa kao kana na jako svjetloj kosi-daje vatreno crvenu boju .Intenzitet boje zavisi i od kvaliteta praha,svjezine,kolicine pigmenta koja je ostala u sjedoj dlaci ...pa boja varira od narandjaste do mahagonij crvene ...
Kana sa indigom sjedu kosu tamni u smedje i crne nijanse....sto je veci sadrzaj crvene kane u mjesavini to ce boja vise vuci na crvenkasto.

Eto,osjecah moralnu odgovornost da upozorim sve koji se namjeravaju "smedjit " i "crnit" kanama :)
zamzija

#884 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Dobro je žene, imate li išta za svijetlu kosu osim kamilce :D
Limun je isproban, i ne valja, isušuje kosu :lol:
yellow cat

#886 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

joj, sad kad lupim pitanje...
Može li se kanom postići smeđa boja (tamnija, nije bitno) a da nema crvenog odsjaja? I može li kana ići preko farbane kose?
Gospoda Ministarka

#887 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

Sta rekoste, moze li se prirodna smeda posvijetliti na neki prirodan nacin, a da je razlika primjetna?
male_okice

#888 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

yellow cat wrote:joj, sad kad lupim pitanje...
Može li se kanom postići smeđa boja (tamnija, nije bitno) a da nema crvenog odsjaja? I može li kana ići preko farbane kose?

moze ako kupis onu sa indigom, i onda crni pigment indiga prekrije crvenilo kane, a sto se tice farbane kose, koje je boje? ja sam se farbala u neku ljesnjak smjedju pa sam preko nje, mozda nekih 7 dana poslije farbanja stavila kanu (crvenu) i kana je lijepo primila, inace ako je neka svijetla boj ne bih ti preporucila, jedino ako se isprala da je fakticki nema vise na kosi
yellow cat

#889 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

male_okice wrote:
yellow cat wrote:joj, sad kad lupim pitanje...
moze ako kupis onu sa indigom, i onda crni pigment indiga prekrije crvenilo kane, a sto se tice farbane kose, koje je boje? ja sam se farbala u neku ljesnjak smjedju pa sam preko nje, mozda nekih 7 dana poslije farbanja stavila kanu (crvenu) i kana je lijepo primila, inace ako je neka svijetla boj ne bih ti preporucila, jedino ako se isprala da je fakticki nema vise na kosi
kosa mi je tamnosmeđa..

ali ne bih ja bila crna..je li imaju te sa indigom za smeđu boju? (koje pitanje) :-)
bez_ideje

#890 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Pa napisah ja zuta macko....... :mrgreen:
Ova Lushova Caca Brun ti je bas cokoladno smjedja....meni nije vukla na crveno (tj nisam vidjela nikakav crveni odsjaj )
yellow cat

#891 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

bez_ideje wrote:Pa napisah ja zuta macko....... :mrgreen:
Ova Lushova Caca Brun ti je bas cokoladno smjedja....meni nije vukla na crveno (tj nisam vidjela nikakav crveni odsjaj )
:kiss:
alica.k

#893 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

caca brun ce u lush doci za 7 dana (otprilike), rekla je cura da ce me zvati. sestra je danas iskoristila moju plocicu sto sam kupila jucer pa sam otisla kupiti novu. neeeejma.
Partizzanka

#894 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

Image

Image

moj novi friz :)
Last edited by Partizzanka on 27/03/2011 16:51, edited 1 time in total.
zamzija

#895 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

A ja se baš pitam gdje je Partizanka sa frizurom :D
Wow, super je majke mi! I kol'ko mogu vidjet dobro ti stoji :) Kako ti je kosa fina i svilenkasta :)
Tačno tako sam te zamišljala, lijepa tamnokosa :)
Nego, koliko si je skratila, puno ?
Partizzanka

#896 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

pa nije bas drasticna razlika
vec sam se par puta sisala ... sad je bio malo duzi paz ... A sad je boboic
ja sam mozda samo malo htjela vecu razliku izmedju naprijed i nazad a opet mozda i nisam hahaha

ma odlicno!

p.s
najveca razlika je bila prije jedno 2 godine kada sam sa duzine do zadnjice osisala na paz .. do ispod brade + siske koje nikad nisam imala prije :)
to je bilo zanimljivo hahaha
VenomousV

#897 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:Image

Image

moj novi friz :)

:thumbup:
ooodlicna!

cim si se ovo sakrivala na prvoj slici? :lol:
VenomousV

#899 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:paint spray brush :)

hahaha a ja kontam neki bubble wrap stavila na lice da se ne vidi :lol: :lol:
Partizzanka

#900 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

naravoucenije ... nije vazno ko te retusira nego kako! ;)
Post Reply