Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#876 Re: Renault Megane all about
Samo Euro diesel 5, u suprotnom ce ti stradati dizne, visokotlacna pumpa itd.
A i taj euro5 diesel koji se kod nas prodaje je na donjoj granici dozvoljenog.
A i taj euro5 diesel koji se kod nas prodaje je na donjoj granici dozvoljenog.
- drndalo
#877 Re: Renault Megane all about
S takvim koji pricaju o suhoci, od sada samo na sok od sargarepe, posto im je mozak sprzen od metamfetamina...faraon_sa wrote:Opet neki kazu da je d5 ima manje sumpora i da je zbog toga "suh"... e hajd sad budi pametan
Ti sipaj sto bolji euro-dizel, mada ti kod nas ni E4 ili E5 napisano na pumpi nije prava garancija...
- Nabucco
#878 Re: Renault Megane all about
Pozdrav, nedavno sam položio pa želim kupiti sebi auto
Odlucio sam uzeti megana II, 2004,2005... 1.9dci (88KW). Na meganea sam se odlucio radi toga sto ima stvarno korisnu i valjda kvalitetnu opremu, a i izgled mu nije loš-naravno i cijena je +.
E sada mene zanima koji paketi postoje opreme, mene zanima naziv full opreme-naravno ako postoji naziv za pakete opreme a ja mislim da ima. Mene najviše zanima onaj paket opreme s kojim dode navigacija(diplay).
Ta navigacija izgleda ovako: http://www.eunavmaps.net/resources/rena ... %20cn2.JPG ili nesto slicno ovome http://www.theworld-export.com/uppic/20 ... ne-991.jpg
Odlucio sam uzeti megana II, 2004,2005... 1.9dci (88KW). Na meganea sam se odlucio radi toga sto ima stvarno korisnu i valjda kvalitetnu opremu, a i izgled mu nije loš-naravno i cijena je +.
E sada mene zanima koji paketi postoje opreme, mene zanima naziv full opreme-naravno ako postoji naziv za pakete opreme a ja mislim da ima. Mene najviše zanima onaj paket opreme s kojim dode navigacija(diplay).
Ta navigacija izgleda ovako: http://www.eunavmaps.net/resources/rena ... %20cn2.JPG ili nesto slicno ovome http://www.theworld-export.com/uppic/20 ... ne-991.jpg
-
citroen xm
#879 Re: Renault Megane all about
Druže gledaj ti da ubodeš dobar primjerak, pa tek onda ful opremu. Mislim da je kod Renoa naziv najvećeg paketa Dynamique, ali takođe mislim da navigacija nije sastavni dio ni tog paketa već je nadoplata.
- Nabucco
#880 Re: Renault Megane all about
Razmišljao sam o ovom. mišljenje
http://www.pik.ba/artikal/5203958/renault-megane-2004/
Mislim da je ovo jedan od najboljih ako ne i najbolji megane na piku. Kontaktirao sam prodavaca kaže moglo bi za 9 000KM
http://www.pik.ba/artikal/5203958/renault-megane-2004/
Mislim da je ovo jedan od najboljih ako ne i najbolji megane na piku. Kontaktirao sam prodavaca kaže moglo bi za 9 000KM
- shlauf
#881 Re: Renault Megane all about
E uzmi mu broj šasije i provjeri kilometražu i šta je sve radjeno na autu pa ćeš se iznenaditi.ismir123 wrote:Razmišljao sam o ovom. mišljenje
www.pik ba/artikal/5203958/renault-megane-2004/
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
-
530i
#882 Re: Renault Megane all about
ismir123 wrote:Razmišljao sam o ovom. mišljenje
www.pik ba/artikal/5203958/renault-megane-2004/
Prednji far magli, naknadno presvučen volan, "carbon" folija na konzoli....u prvih 20 sekundi uočljivo.
- basicm
#883 Re: Renault Megane all about
Ovo je ipak malo vise preslo, sjediste vozaca to pokazuje, volan presvucen, magla u farovima...
p.s. nije carbon nego je onakav u originalu.
p.s. nije carbon nego je onakav u originalu.
-
530i
#884 Re: Renault Megane all about
Mislim da se ipak radi o foliji jer ta plastika tu ide u istu boju kao i plastika oko kartice, odnosno mjesta gdje se kartica gura...Megane jeste imao svjetliju opciju boje te plastike, ali ni tada ona nije bila u dezenu kvadratića kao kod ovoga, već jednobojna...
-
direstraits0078
#885 Re: Renault Megane all about
Nije folija u pitanju na konzoli, originalna je konzola. A ostalo sve stoji. Nadji novije auto za iste pare, npr Clio 3 benzin. Ne pati za opremom, ono sto nemas, nece se pokvariti. 
-
Melami
#886 Re: Renault Megane all about
Kralju uzimas polono auto, kakva sad oprema silna. Kupi sto bolje auto, ako ti treba navigacija uzmi dodatno, a o kakvoj navigaciji pricas u BiH??ismir123 wrote:Pozdrav, nedavno sam položio pa želim kupiti sebi auto![]()
Takodjer meni je koza totalno bezveze, imao sam nesrecu da su mi zadnja dva auta, ne mojom zeljom, imala kozna sjedista, pa se slomi ziv. Koza jeste kvalitetna bila al djaba je kad je neudobna i dalje.
-
Melami
#887 Re: Renault Megane all about
JOj umjetnika jebote. kako se na sjedistu primjeti da je auto preslo vise? Pa sta je covjek trebao da na krovu sjedi i vozi? Isto tako za konzolu vrijedi, jel to nije mogao prosli vlasnik da uradi neki detalj po zelji, ako vec nije ta folija originalna ili sta, al vjerovatno da jeste originalna.
Jedino na volanu vidi da je presvucen.
Jedino na volanu vidi da je presvucen.
-
Melami
#888 Re: Renault Megane all about
Mene zanima misljenje o ovom meganu. Koliko je on presao po slikama, jel mu cijena visoka? za potrosnju da ne pitam, prelistacu nazad nekoliko stranica, siguran sam da je to bilo.
http://www.pik.ba/artikal/5771330/renau ... -4-komada/
Takodjer zastita, koja je potrebna, zeder il moze nesto drugo?
Hvala na odgovorima.
Pozz
Hvala na odgovorima.
Pozz
-
citroen xm
#889 Re: Renault Megane all about
Mislim da na meganu nije potrebban zeder, ali svakako nije na odmet. Ne kradu se oni baš puno, a i ona promjena na OBD džeku je sasvim dovoljna da odvrati lopove.
Što se samog auta tiče, ne izgleda loš i mislim da vrijedin nekih 7000 KM. Međutim pošto je auto staro 10 godina i sa jačim dizelašem, po meni je smiješno očekivati svaku kilometražu ispod 20000 km(20 milja godišnje). Zbog toga smatram da je ova kilometraža skinuta na onu koju oči kupca žele da vide. Takođe možda griješim, ali mislim da je nešto rađeno sa platnom na tapacirunzima vrata jer je dosta tamnije od sjedišta i izgleda previše očuvano za tu kilometražu.
Što se samog auta tiče, ne izgleda loš i mislim da vrijedin nekih 7000 KM. Međutim pošto je auto staro 10 godina i sa jačim dizelašem, po meni je smiješno očekivati svaku kilometražu ispod 20000 km(20 milja godišnje). Zbog toga smatram da je ova kilometraža skinuta na onu koju oči kupca žele da vide. Takođe možda griješim, ali mislim da je nešto rađeno sa platnom na tapacirunzima vrata jer je dosta tamnije od sjedišta i izgleda previše očuvano za tu kilometražu.
- Nabucco
#890 Re: Renault Megane all about
Melami wrote:Mene zanima misljenje o ovom meganu. Koliko je on presao po slikama, jel mu cijena visoka? za potrosnju da ne pitam, prelistacu nazad nekoliko stranica, siguran sam da je to bilo.
Hvala na odgovorima.
Pozz
Uzmeš šasiju vozila, odeš kod Bunje i oni ti sve kažu (nemoraš kod njega može u bilo koji OVLAŠTENI servis), reci ce ti sve od kilometraže, servisa, da li je udaran... Kilometraža se sacuva na nekoliko mjesta u racunaru, pa je nemoguce promjeniti. Samo se uspije promjeniti na instrument tabli.
Sto se tice žaštite, ako živiš u gradu i auto ti je na parkingu ugradi nešto reda radi, da prepadneš lopove. Zeder ili Hudiny to ti je pitanje, Zeder se poceo nelegalno ugrađivati pa cak i varaju, pa ja mislim da je Hudiny bolji izbor ipak niej jos nikad obijen za razliku od zedera.
Dobar izbor auta
-
Melami
#891 Re: Renault Megane all about
Pozdrav. Volio bi da cujem nekoliko misljenja, bio bi zahvalan.
Zastita za Megane 2003? Auto nema nikakvu zastitu.
takodjer, gdje ugraditi originalnu zastitu i koliko kosta, okvirno?
Zeder sam cuo da ima i laznjaka, al mi je dajdja prije godinu dana u golfaca ugradio negdje u Lukavici i jos ima auto, pa ce vjerovatno neko znati jel to ta radnja koja ugradjuje originale.
Sva misljenja i iskustva su dobro dosla. Hvala mnogo.
Zeder sam cuo da ima i laznjaka, al mi je dajdja prije godinu dana u golfaca ugradio negdje u Lukavici i jos ima auto, pa ce vjerovatno neko znati jel to ta radnja koja ugradjuje originale.
-
Melami
#892 Re: Renault Megane all about
Otkud sad da hudiny nikad nije obijen a zeder jeste? Do sad sam samo slusao da zeder nije nikad provaljen? Hajd valjda mi jos neko napise misljenje pa da odlucim. Auto stoji u garazi do tad.ismir123 wrote:Melami wrote:Mene zanima misljenje o ovom meganu. Koliko je on presao po slikama, jel mu cijena visoka? za potrosnju da ne pitam, prelistacu nazad nekoliko stranica, siguran sam da je to bilo.
Hvala na odgovorima.
Pozz
Uzmeš šasiju vozila, odeš kod Bunje i oni ti sve kažu (nemoraš kod njega može u bilo koji OVLAŠTENI servis), reci ce ti sve od kilometraže, servisa, da li je udaran... Kilometraža se sacuva na nekoliko mjesta u racunaru, pa je nemoguce promjeniti. Samo se uspije promjeniti na instrument tabli.
Sto se tice žaštite, ako živiš u gradu i auto ti je na parkingu ugradi nešto reda radi, da prepadneš lopove. Zeder ili Hudiny to ti je pitanje, Zeder se poceo nelegalno ugrađivati pa cak i varaju, pa ja mislim da je Hudiny bolji izbor ipak niej jos nikad obijen za razliku od zedera.
Dobar izbor auta
- Nabucco
#893 Re: Renault Megane all about
Melami wrote:Pozdrav. Volio bi da cujem nekoliko misljenja, bio bi zahvalan.
Zeder kao Zeder nije provaljen jer je to nemoguce (ali kod nas je dosta duplikata i pravaranata koji ugrađuju(kopiraju kljuc)) Trenutno u BiH postoji samo jedan ovlašteni Zeder partner (ako ne lažu), ja mislim da se zove LMS ili tako nesto(imas na piku). Mislim da je Hudiny puno bolje rješenje-jer se ugrađuje na samo jednom mjestu i niko se jos nikad nije žalio
i ja bi ugradio nesto, ali vec je doslo vrijeme da mjenjam-uzecu isto megane II samo dizel
-
dci driver
#894 Re: Renault Megane all about
Pretpostavljam da želiš ostati anonimanismir123 wrote:Melami wrote:Pozdrav. Volio bi da cujem nekoliko misljenja, bio bi zahvalan.
Živim na Alipašinom Polju-jedini sistem koji ja koristim je lažni Džek za Boardcomp-mjesto gdje se auto prikljucuje na diagnostiku i jeftini alarm(samo zvuk). Uostalom Megane se slabo krade, ali da bi mirno spavao ja bi ti preporucio da ugradis nesto makar alarm.![]()
i ja bi ugradio nesto, ali vec je doslo vrijeme da mjenjam-uzecu isto megane II samo dizel
- shlauf
#895 Re: Renault Megane all about
http://www.ebay.com/itm/USB-SD-SDHC-MP3 ... b4&vxp=mtrDoradO wrote:znate li gdje bi mogao kupiti ovu stvarcicu i da li bi funkcionisala na megane II![]()
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Nabucco
#896 Re: Renault Megane all about
Tako nekakodci driver wrote:Pretpostavljam da želiš ostati anonimanismir123 wrote:Melami wrote:Pozdrav. Volio bi da cujem nekoliko misljenja, bio bi zahvalan.
Živim na Alipašinom Polju-jedini sistem koji ja koristim je lažni Džek za Boardcomp-mjesto gdje se auto prikljucuje na diagnostiku i jeftini alarm(samo zvuk). Uostalom Megane se slabo krade, ali da bi mirno spavao ja bi ti preporucio da ugradis nesto makar alarm.![]()
i ja bi ugradio nesto, ali vec je doslo vrijeme da mjenjam-uzecu isto megane II samo dizel![]()
-
taktor
#897 Re: Renault Megane all about
MA DJTE LJUDI ODITE DO PROFESIONALCA EDVINA DA VAM POKAZE KAKO SE TO MJENJA ZA 10 SEC,Haris.ba wrote:Džaba auto kojem moraš skinuti točak da zamjeniš sijalicu.Inače fino auto. Ne znam kakva je situacija sa novim meganom oko sijalica, ali za sada mu ja ne znam zamjerke. Istina nisam gledao tu šipkicu kod novih motora, ali me ne bi iznenadilo da je i dalje žuta plastična. Ne znam u čemu je fazon, vjerovatno što grlo koje vodi do kartera je krivo, pa zahtjeva materijal koji će se savijati.
- drndalo
#898 Re: Renault Megane all about
Edvine, jesil' to ti ???

-
radostan dan
#899 Re: Renault Megane all about
šlauf, gledam ovaj avtonet, šta kod slovenaca znači - gotovinski popust - , 5 posto ili više?
znam da je kod nas u startu 10, al kod slovenaca je to u promilima...
drugim riječima, šta ili koliko slovenac podrazumjeva pod - gotovinski popust -?
znam da je kod nas u startu 10, al kod slovenaca je to u promilima...
drugim riječima, šta ili koliko slovenac podrazumjeva pod - gotovinski popust -?
-
vanjki
#900 Re: Renault Megane all about
Raja zagrijan sam za renault megane sedane 2007 ili 2008 1,5 dci ili 1,9 dci.
Da li neko ima iskustva sa ovim verzijama i treba bi ostali savjeti priliko kupovine.
Da li neko ima iskustva sa ovim verzijama i treba bi ostali savjeti priliko kupovine.