Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

somethings

#876 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by somethings »

drndalo wrote:
somethings wrote:ali treba malo raznolikosti imat.
A da probas onda sa sogan-dolmom, ili bosanskim loncem... ? Kasika je kasika... ;-)
Otkud ti ideja da to ne volim? Sogan dolmu pogotovo. Ali čovjek bi da ima mogućnost da jednom u mjesec dana proba i još nešto. Ne kontam u čemu je problem. Ako se ikad ovdje otvori, ti nemoj tu jest i zaboli te.
Skyfox

#877 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Skyfox »

manki

#878 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by manki »

ladyblue18 wrote:
drndalo wrote:
A da probas onda sa sogan-dolmom, ili bosanskim loncem... ? Kasika je kasika... ;-)
A da ti probas shvatiti da nisu svi ljubitelji bosanske kuhinje, ili da bi ljudi da probaju nesto izvan te iste bosanske kuhinje? :zoka:
:thumbup: :thumbup:
glade

#879 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by glade »

somethings wrote:
Iz priloženog? Nazivaš ljude kompleksašima i kao da je jedini razlog za dovođenje mcd to što hoćemo da budemo "velegrad". Zaboli ikog i za velegrad i za razvijenost. Neki od nas su te hamburgere vidjeli i izvan televizora i želimo da ih koji put okusimo i u svom gradu, a ne da idemo preko granice. Svaka čast na našim ćevapima i bureku, ali treba malo raznolikosti imat.
I iz tog zakljucis da sam ja protiv Mcdonaldsa? Svaka cast, Sherlock Holmes bi ti pozavidio.

A da su kompleksi u pitanju - jesu. Kako drugacije objasniti jadikovanje sto ce neke africke drzave dobiti Mcdonalds prije nas?
A da ne spominjem recenice tipa: "Sramota da Sarajevo nema Mcdonalds", "Nismo grad ako nemamo Mcdonalds", "Ulazimo u drustvo velikih gradova ako dobijemo Mcdonalds", "Sramota me reci strancima da nemamo Mcdonalds" itd.

Ako je nekome krivo sto ce neki stranac misliti da smo "primitivni" jer nemamo taj fast-food onda je i "kompleksas" neadekvatna rijec. Isto kao da nemamo strancima ponuditi sta da jedu pa nas treba biti stid.

I koja crna raznolikost? U gradu se moze naci haman sve... Od susija do cevapa. Hamburgere i ostale americke specijalitete imamo na svakom cosku i ti kazes da nema raznolikosti?

I da... Za kraj, da se ne bi igrali detektiva. Nemam apsolutno nista protiv otvaranja Mcdonaldsa. Mozda nekad i sam naletim ako mi se cefne (iako nisam ljubitelj), ali mi nije jasno jadikovanje sto se ne otvara.
Last edited by glade on 09/03/2011 21:30, edited 1 time in total.
drndalo

#880 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by drndalo »

ladyblue18 wrote:
drndalo wrote:
A da ti probas shvatiti da nisu svi ljubitelji bosanske kuhinje, ili da bi ljudi da probaju nesto izvan te iste bosanske kuhinje? :zoka:

A da vi probate salu shvatiti ( Raznolikost ostvarena izmedju hamburgera i cevapa, bas onako, raznoliko...) tamo gdje se ;-) nalazi ???

Dajte, sta ste zapjenili oko McD, ko da vam je rod... Prezivjeh i do sad bez njega, pa cu i dalje... Ako se ipak otvori jednog dana, mozda cu nekad nesto i pojesti tamo, a najcesce necu...

Vi k'o da vam zivot zavisi od toga... :skoljka:
zateznistub

#881 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by zateznistub »

Ovako,
ako i kada dodju, otici cu da probam i da vidim o cemu se radi.
Ali, po meni, Mc ne moze biti bolji pored naseg rostilja, nema bolje. Znam da ce me sad snobovi napasti.
Jack Be Nimble

#882 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

Daj boze da dodje. Ne znate kako je meni diasporcu kada moram da kazem Amerima da nemamo McDonaldsa u Bosni :sad:. Ako Bog da MCD pa SBUX.
drndalo

#883 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by drndalo »

Jadan ti, shvacam te potpuno, sve mi evo suze (krokodilske) idu niz ledja... :mrgreen:
jedaneska

#884 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

joj komentara tito mili :lol:

nego, šta mislite koja će prvih dana biti prosječna dužina reda kroz titovu ulicu:

a) 10m
b) 20m
c) 30m
d) 50m
e) 100m

Image
ig78sa

#885 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

drndalo wrote:Jadan ti, shvacam te potpuno, sve mi evo suze (krokodilske) idu niz ledja... :mrgreen:
:lol: :lol:
Zox

#886 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Zox »

seln wrote:
Edin H. wrote:Pricaj ti to kome hoces zox, mozda je u vasem restoranu bila bolje isforsirana standardizacija (pa oni imaju na hiljade restorana), ali ne samo da sam u Mc Donaldsu naletio na prepecene hamburgere, nego su i zemicke cesto bajate. Da ne govorimo koliko cips zna biti presoljen.
O nekim detaljima koje mi je ispricao poznanik o "higijeni" ne bih ovom prilikom, ne zelim ogaditi MD onima koji tamo idu. A koliko im je znanje jezika, vidim cesto.
zox, stvarno ne znam u kojem si MD radio, ali definitivno u vecini nije tako.
Ne znam, cini mi se da sam ipak ovdje jedini s info iz prve ruke, a o higijeni se nalazi da prica neko ko je cuo "od poznanika". Bah!
Ja opet kazem, ne branim njihove hamburgere, ali nije pitanje vise ili manje isforsirane standardizacije. TEHNOLOSKI je standardizovano, zvoni zvono kad dizes hamburgere s plate, ne moze se zadesiti jedan vise ili manje zapecen. Postoji MJERICA za so, ne moze biti vise ili manje slano (moze biti da je pomfrit smezuran, ali hej, to je njihov standard.
@seln, ako ne zelis ogaditi MD zbog higijene, kako to da onda "vidis cesto" znanje jezika u istom? Sta si ti, neki mazohista? Jedes "cesto" tamo gdje znas da ne valja higijena?
Inace, jedan od mojih najboljih drugova radi u poznatoj cevabdzinici u gradu. Ni ja ne bih da vam sta ogadim, ali sam cuo svasta, i zato NE jedem tu.
Last edited by Zox on 09/03/2011 23:19, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#887 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

drndalo wrote:Jadan ti, shvacam te potpuno, sve mi evo suze (krokodilske) idu niz ledja... :mrgreen:
Naravno da smo jadni. Zasto da budemo drzava Borata, kada mozemo da budemo drzava Borata i Mcdonaldsa!
Cholina_Lokica

#888 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cholina_Lokica »

Da bog sacuva :-)
jedaneska

#889 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

jarane, invazija i okupacija...
ja ne znam hoće li iko više smjeti išta drugo okusit' :run:

iPod

#890 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by iPod »

Eto dodje i u Sarajevo :)

Info :

Source at ba
Fitovac

#891 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Fitovac »

jeeee eto nam i mcdonaldsa, on ce nam rijesiti sve probleme u zivotu i nestat ce gladi u svijetu. extra
Jack Be Nimble

#892 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

Fitovac wrote:jeeee eto nam i mcdonaldsa, on ce nam rijesiti sve probleme u zivotu i nestat ce gladi u svijetu. extra
Ne znam bas da ce rijesti sve probleme u zivotu, ali sada ce te imati sta god fino za pojesti. Nakon 45 godina komunizma, 20 i kusur godina nacionalizma dolazi svjetlost i nada u BiH!
respo

#893 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

sarajevsko_pivo wrote:
respo wrote:ajmo otvoriti temu kako bill gates donald trump i richard bronson zele da presele u sarajevo da zive

mozda i to neki portal prenese :D
Prija ce Ghadafi :)
pa necemo moguce stvari pisati nego nemoguce :D
GAU8

#894 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by GAU8 »

Pa sta sad, jel se otvara, ili ne?
saibaba

#895 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by saibaba »

respo wrote:ajmo otvoriti temu kako bill gates donald trump i richard bronson zele da presele u sarajevo da zive

Ne kontam sto je nemoguce da se otvara mc donalds ? Pa njih ima po naaaajzabitim mjestima po svijetu zasto nebi i u sarajevu koje je uzgred budi receno puno stranaca ... Meni je cudno sto se do sada nije otvorio ..
respo

#896 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

saibaba wrote:

Ne kontam sto je nemoguce da se otvara mc donalds ? Pa njih ima po naaaajzabitim mjestima po svijetu zasto nebi i u sarajevu koje je uzgred budi receno puno stranaca ... Meni je cudno sto se do sada nije otvorio ..
nisi bas razumio sta sam rekao al nema veze
SKAFISKAFNJAK

#897 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by SKAFISKAFNJAK »

ljudi pisu 37 stranica o fenomenu mcd i dodje frajer na 37. stranu, vjerovatno procit´o samo postove s´ te strane i pita se sto nema mcd. momak procitaj ranije postove pa ces vidjeti o cemu se radi
bailaor

#898 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by bailaor »

Jack Be Nimble wrote:
Fitovac wrote:jeeee eto nam i mcdonaldsa, on ce nam rijesiti sve probleme u zivotu i nestat ce gladi u svijetu. extra
Ne znam bas da ce rijesti sve probleme u zivotu, ali sada ce te imati sta god fino za pojesti. Nakon 45 godina komunizma, 20 i kusur godina nacionalizma dolazi svjetlost i nada u BiH!
A ti ces se mozda i opismeniti :wink: ...i ako ti je McD nada i svjetlost onda si ti pecinski covjek.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#899 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

GAU8 wrote:Pa sta sad, jel se otvara, ili ne?
Mozes biti siguran da ne otvara, nije ovo prvi put kao sto rekoh da portali mahom prenesu neku mahalsku.

Najjace mi je bilo jednom, ista ovakva situacija, a na portalu obavijest iz Mc-a da oni nemaju namjeru otvarati kod nas. :D :-)
jedaneska

#900 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

Kao da Imperijal planira modernizaciju i amerikanizaciju izbacivanjem slova J iz svog naziva :wink:

Image
Locked