What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#876 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

jaooo hocu ja ovakvuuu haljinicu
sad sam sva od haljinica

hehehe

danas sam u nekoj dzemperhaljinici onaj fazon kao da ispod imam kosulju :) i odlican je
i dole carapice i cizmice - ovdje je ljetoooo :)
Nadinka

#877 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ja sam jcue nasla u Azelu one kao deblje helanke sa savom po sredini, one su mi super jer u nekako izmejdu helanki i hlaca i kupila sma smedje a danas se nadam da ce doci i bez :) onda samo tunikice / duze dzemperke preko i eto ga :)

Partizanka, samo tako, ja voooolim haljinice :)
Nadinka

#878 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

evo jedne chic kombinacije za sve nas koje mormao postovati neki dress code na poslu :)
Znaci crne hlace, ove sad namreskane, ima ih svuda icni mi se, npr new yorker :)
Crni top najobicniji ili s nekim zlacanim detaljima
Sako bijeli, crno bijeli
Oksfordice, crne, gamoš koža, ima nekih verzija u bati, ali zao mi dati 120 km :)
Image
Partizzanka

#879 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ej jel vi fakat imate dress code na poslovima??
Nadinka

#880 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Kod nas postoji dress code, ali u glavnom se svi pridrzavaju samo onog dijela da nema farmerki na poslu i papuca/mlogo otvorenih sandala, japanki i slicnih naprava :)

zvanicno bismo trebale nositi hlace na peglu, suknje do koljena, kosulje i marame decentnih boja :D
*mima*

#881 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Nadinka wrote:Image

Haljina i cipelice su fantazija........samo da haljina ima uzduzne pruge.... :-D
♥ Julianna ♥

#882 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Nadinka wrote:Hej draga, ma znas da trebate samo pozeljeti, kombinacije odmah stizu :)
malo sam preletjela u toplije dane, ali vraticu se nekim normalnijim kombinacijam za ove proljetne:

Image
Svaka ti je super Nadi, al ova mi je nešto jutros posebno legla. :-D
Samo da su ove natikače neke druge nešto mi odudaraju, ne znam što :roll:
Išle bi neke sa oni nanula džonom možda, a kožnim kaiševima, tak nešto...
inspire_me

#883 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:Kod nas postoji dress code, ali u glavnom se svi pridrzavaju samo onog dijela da nema farmerki na poslu i papuca/mlogo otvorenih sandala, japanki i slicnih naprava :)

zvanicno bismo trebale nositi hlace na peglu, suknje do koljena, kosulje i marame decentnih boja :D
Djesi bankarka :D :D
Nadinka

#884 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Nadinka wrote:Kod nas postoji dress code, ali u glavnom se svi pridrzavaju samo onog dijela da nema farmerki na poslu i papuca/mlogo otvorenih sandala, japanki i slicnih naprava :)

Ma jok ba, ja ti se samo slepam s njima, nisam ja bankar :D
zamzija

#885 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:jaooo hocu ja ovakvuuu haljinicu
sad sam sva od haljinica
hehehe
danas sam u nekoj dzemperhaljinici onaj fazon kao da ispod imam kosulju :) i odlican je
i dole carapice i cizmice - ovdje je ljetoooo :)
Hej ti đemperoljubice, đe su slike đempera haaa ? :lol:

Joj ja jedva čekam da više zatopli pa da haljinice nosam. :)
Ova ti je Nadinka kombinacija sa ovom suknjom crno-crveno-bijelom super! :-D
Nadinka imam jedan zadatak za tebe, kupila sam nedavno cigansku cvjetnu suknju - plavo, crveno, bijelo, sivu do poda
ovako nešto - samo boje koje sam navela
kako to da nosim :) najviše me zanima uz koje majčice, torbice i cipele :)
evo suknje ( samo ima i svijetlo plave, crvene, bijele i sive ) - Image - promijenila sam sliku ova je bolja
Last edited by zamzija on 24/03/2011 10:54, edited 1 time in total.
eluna

#886 Re: What to wear???

Post by eluna »

Eleonora wrote:Modno osvijestena punija, niska cura znat ce da to nije za nju, i nece se tvrdoglavo pokusati ugurati u ove hlace, ili recimo obuci kratku suknjicu ( kod nas : minjak :D ), na debele, kratke noge. Jednostavno ne izgleda lijepo i dzaba brate mili. :D
Isto kao sto visokim i mrsavim curama ne stoje neki drugi komadi odjece.

Redovno gledam u nasem gradu kako se nase ''modno osvijestene cure'' proruznjaju same ( sminkom ili odjecom ), istaknu sta se ne bi trebalo istaci, a prikriju neki lijepi i interesantni dio svoga tijela. Ili obuku nesto sto ih ''poklopi'' ili ucini vulgarnima, i sl.
Dzaba, zena koja ima ukusa i stila, trebala bi znati sta joj stoji, a sta ne, a ona koja to ne zna ili nema u sebi, mislit ce da joj sve stoji. Daj boze srece da joj zaista sve stoji, onda super. :-D

Necu te pokusati ubijediti, to je samo moje misljenje. ;-) Naravno, imas pravo da imas svoje i to je sasvim ok.
UPRAVO TAKO! :thumbup: :thumbup: :thumbup: potpisujem .......... nosala sam minjake i kraće od "minjaka" svojevremeno, prije 10-12 godina, prosto žalim kad vidim slike ...... ali vrijeme se promijenilo (čitaj: uljenila sam se - ne radim vježbe) i te suknje mogu da nabacim samo u tami spavaće sobe :D :D :D

kad nešto ne ide - ne ide brate

npr. crni veš pod bijelu garderobu, naročito prozirniju (ne znam koji je to fetiš tim curama - ogavno je hodati tako vulgarno obučen), bijele kožne čizmice usred zime po onoj našoj bljutavici na cestama, itd. ..... ponekad se upitam imaju li pojedine kako ogledalo tako i zdravu pamet, npr. - 15 stepeni, a ona u kratkoj majčici i pantalonice na kukove, bubrezi i leđa goli :-) :-) :-) dijaliza zagrantovana za 5 godina ...... ili vrh neukusa: Maj ujutro, sunce sija, ali zubato, ona na bose noge obukla crne sandalice sa 3 kaišića, visoka štikla, duga haljinica na tanane bretelice od laganog lepršavog materijala, prljavo-bijela sa stinim roza-ljubičastim cvjetićima, nosi torbu ruksak, crnu lakiranu, a ogrnula se nekakvim ajmo reći blejzerom, tigrastog dezena i sa kragnom od vještačkog krzna koja ide do struka :-) :-) :-) :-) .......... ta'ajte ..... što bi rekli anam oni
eluna

#887 Re: What to wear???

Post by eluna »

Lady Saray wrote:
eluna wrote:
Lady Saray wrote:moze li ovako malo poglupo pitanje? dizu li se vama suknje dok hodate pa ono ostanu nabrane na bokovima? ok kontam kad je mala suknja dize se ali kad je br ok, sa i bez postave, olovka kroj, A kroj, ravan kroj... wtf? nisam neki suknja tip da znam jel to vazda tako svima al jedan od razloga sto izbjegavam suknje je sto me ovo nervira. mislim nije to da se ona sva digne al sto se ona mora tu nabrati i kad ima postavu i kad je siri model koji ne zateze na bokovima :(
vjerovatno nosiš suknje kroja "na bokove" a imaš uzan struk, pa kako god da hodaš, suknja se pomjeri ......... pokušaj nositi suknje koje imaju klasični pojas, i ušivke sa strane do bokova, a struk/pojas na mjeru ..... meni takve nikada ne prošetaju :)

ljepljenje suknje za koljena : nemojte nositi grilon štrample, nego štrample sa mnogo likre, jer sa njih klizi sve - ovo kod suknji od raznoraznih štofića, pamuka, viskoze i sl.

pamučne i grilon štraple možete nositi samo ispod suknje koja ima postavu, jer će postava priječiti ljepljenje materijala, s druge strane, ako je suknja svilena onda je sasvim svjedno, jer sama suknja klizi preko svega
moze li ikakva slika tog kroja koji se ne mice? to one skroz klasicne sto obicno dodju u kompletu sa sakoom? probala sam vise modela a i suknje koje idu na struk i na kukove kako god nabere se..
imaju li strample s likrom a da se ne sjaje ko novogodisnje? xD
postoje, ali su to vrlo tanke štramplice, one baš ljetne ....... doduše malo teže za pronaći, ja kupujem isključivo jedne, ima ih uglavnom samo na pijacama :D i koštaju 2 KM, i ne deru se tako lako .... ne znam napamet naziv, ali mislim da kući imam još dvoje troje u paketu, pa će biti slika
alica.k

#888 Re: What to wear???

Post by alica.k »

eluna, to su dvije potpuno razlicite stvari o kojima vi pricate.

ona kaze da nije sva odjeca za sve ljude, a ti pricas o dobrom ukusu.
skroz razlicito.
Nadinka

#889 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Zamzija smislim nesto..znaci duga do poda ciganka u ovim gore bojama sto i nabrojala?
zamzija

#890 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Yeees! I imaj na umu da ne nosim sandale s velikom petom, uglavnom ljeti nosim sandale s malom petom, lagane baletanke ... :)
I hvala ti, ne moraš odmah danas, kad budeš imala vremena :-D
baby24

#891 Re: What to wear???

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
inspire_me wrote:

Ma jok ba, ja ti se samo slepam s njima, nisam ja bankar :D
kako nisi??? :-)
Nadinka

#892 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

ja sam progarmer, nisam bankar ;)
Ma.Le.Na

#893 Re: What to wear???

Post by Ma.Le.Na »

kupila sam 2 jakne :oops:
Nadinka

#894 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:kupila sam 2 jakne :oops:
Ma sta sapces tu, prijavljuj kakve,gdje :)
Ma.Le.Na

#895 Re: What to wear???

Post by Ma.Le.Na »

:lol: jedna u tifaniju druga u azelu :shock:

nakon sto sam obisla BBI...ALtu...citavu ferhadiju...i uopce se nisam ni ogranicila lovom jer mi je bilo stalo da nadjem jaknu koja mi pase...nadjem ove u outletima :shock: :lol:

jedna crna strukirana kratka..nesto kao military stil :D ...druga suskava sivkasta :D

jedna je H&M druga je Zara :D
Nadinka

#896 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote::lol: jedna u tifaniju druga u azelu :shock:

nakon sto sam obisla BBI...ALtu...citavu ferhadiju...i uopce se nisam ni ogranicila lovom jer mi je bilo stalo da nadjem jaknu koja mi pase...nadjem ove u outletima :shock: :lol:

jedna crna strukirana kratka..nesto kao military stil :D ...druga suskava sivkasta :D

jedna je H&M druga je Zara :D
Odlican ulov sto bi rekla Partizanka :D ma treba uvijek provjeriti te radnje, ja cu na pauzi do azela trebala je jutros doci roba :D
Partizzanka

#897 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

meni treba maaaaaaaaaanliiiiiliiiic
imam jedan ali izgledam u njemu kao trudna zena a necu da sam trudna zena :x

a treba mi neki finiii ... a nikako da nadjem neki bez kajsa :(

a sad na plantazi ovdje rasprodaja cvijeca ... a ja volim i cvijece i treba mi :)

a jooj teski zenski shopiing zivote :)
Partizzanka

#898 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

http://www.hm.com/no/product/82880?article=82880-B
mislim da bi meni ovakav stajao
njamii je
Ma.Le.Na

#899 Re: What to wear???

Post by Ma.Le.Na »

Partizzanka wrote:meni treba maaaaaaaaaanliiiiiliiiic

a sad na plantazi ovdje rasprodaja cvijeca ... a ja volim i cvijece i treba mi :)

meni se svidjaju mantilici u tifaniju...H&M su...samo u jednoj velicini 36...koja je JAKO CUDNA...jer meni koja nosim veci broj :D moze...samo su mi ramena malo mala jer imam sira..
doduse sa kajsom je..
Nadinka

#900 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:
Partizzanka wrote:meni treba maaaaaaaaaanliiiiiliiiic

meni se svidjaju mantilici u tifaniju...H&M su...samo u jednoj velicini 36...koja je JAKO CUDNA...jer meni koja nosim veci broj :D moze...samo su mi ramena malo mala jer imam sira..
doduse sa kajsom je..
jooj, koja sam tuka, kontam ja sad kakvog ona sira ima, reko opet neki naziv kuhinjski kao mufini :)
Post Reply