na filmoviziji danakkakavdanakneiskustvu wrote:još kad bi se negdje moglo pogledati prve dvije sezone
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
duboka_misao
#876 Re: The Walking Dead - serija
- irac300
#877 Re: The Walking Dead - serija
A ja se taman sinoć pri gledanju serije pitam, otkud 3 groba, kada ćelavu babu nisu našli, osim šamijice?! Reko' da nisam šta previdio, ali izgleda da su oni samo pretpostavili da je pojedena. Al' scena Daryla kako hrani bebu, fenomenalno.
Ona Žuja nastavlja gdje je stala u prethodne dvije sezone, tj. samo valja gluposti. Michonne, bez komentara. 
-
zamzija
#878 Re: The Walking Dead - serija
Ma ja sam čitala jednu teoriju sa američkih foruma vezanu za telefon, i to je totalno drugačija od ovih što si naveo. Al ne smijem da je napišem garant je spoiler.Tribeka wrote:Koliko god je tegobna Lori, sumnjam da je mrtva. Kontam da ipak Rik mora imati neki hepi end, bar u ljubavi.
Telefon, kontam da ce ostati misterija i da ce biti neki ucnjenjivac ili neki prezivjeli zatvorenik, koji ce nastaviti sa smicalicama.
I čitala sam isto tako da je režiser izjavio da kada bi trebalo za potrebe serije i brutalnosti, bez razmišljanja ubio i glavnog lika, kao niko nije siguran u seriji
Ja majke mi neću više gledat, odgledala sinoć seriju i sanjam da živim u kući i da u dvorištu imam za kućnog ljubimca umjesto psa - zombija šetača. Stoji zavezan lancem ispred kuće
- dječak sa šibicama
#879 Re: The Walking Dead - serija
Crnkinja nije, plavusa jeste, pogledaj prve dvije sezone i bice ti jasno. Ona je bila u njihovoj ekipi, ali je na onoj farmi nakon napada zombija, missing in action.kakavdanakneiskustvu wrote:tek sam odgledao par epizode ove serije,nisam baš upratio jesu li one dvije cure,plavuša i crnkinja kako povezane sa ovima iz zatvora?
Crnkinja je spasila.
Zadnja epizoda solidna, ali ne volim kad razvuku radnju, cijela epizoda prodje a Rick presao dva hodnika i roknuo par zombija. I ovi imali zabavu u getu.
I ja mislim da je Lori ziva, cim nema lesa, nema sanse da su pojeli i kosti. Kad smo vec kod zombija, kakve to oni zube imaju, pa da kidaju zive ljude, ne kontam logiku. Raspadaju se kao lesevi, ali zubi ojacaju nakon smrti. Covjek nema zube kojima moze onako raskidati meso, to je valjda poznato.
-
zamzija
#880 Re: The Walking Dead - serija
Ma kad bi ganjali logiku, ni jedna serija ne bi valjala.dječak sa šibicama wrote: I ja mislim da je Lori ziva, cim nema lesa, nema sanse da su pojeli i kosti. Kad smo vec kod zombija, kakve to oni zube imaju, pa da kidaju zive ljude, ne kontam logiku. Raspadaju se kao lesevi, ali zubi ojacaju nakon smrti. Covjek nema zube kojima moze onako raskidati meso, to je valjda poznato.
-
Tribeka
#881 Re: The Walking Dead - serija
Nisam istrazivao, da se ne bih usr'o u cejfzamzija wrote:Ma ja sam čitala jednu teoriju sa američkih foruma vezanu za telefon, i to je totalno drugačija od ovih što si naveo. Al ne smijem da je napišem garant je spoiler.Tribeka wrote:Koliko god je tegobna Lori, sumnjam da je mrtva. Kontam da ipak Rik mora imati neki hepi end, bar u ljubavi.
Telefon, kontam da ce ostati misterija i da ce biti neki ucnjenjivac ili neki prezivjeli zatvorenik, koji ce nastaviti sa smicalicama.
I čitala sam isto tako da je režiser izjavio da kada bi trebalo za potrebe serije i brutalnosti, bez razmišljanja ubio i glavnog lika, kao niko nije siguran u seriji![]()
Ja majke mi neću više gledat, odgledala sinoć seriju i sanjam da živim u kući i da u dvorištu imam za kućnog ljubimca umjesto psa - zombija šetača. Stoji zavezan lancem ispred kuće![]()
Sto se tice rezisera, imam osjecaj da je to vise marketinski trik. Ruku na srce, nbez Rika bi to postao Lost, a znamo kako je zavrsio.
Nervira i mene kad prave sapunjaru, ovo tipa karnevali. Ali vjerovatno kao i u svemu, lova kroji "plot".
Interesantno ce biti za Lori sta ce smisliti, ali 99% sam siguran da je baba ziva. Hocemo vise radnje sa Michonne
- dječak sa šibicama
#882 Re: The Walking Dead - serija
Bice radnje sa Michone, koliko sam skuzio, Merle odmah krece za njom.
Ona je u pravu, a plavka je u zabludi, niko ne ulazi u geto a da iz njega ode ziv.
Do sada znamo da nacelnik ima cerku koja je postala zombi, skuplja glave, i cudan je. Ceka se obracun Ricka i gradonacelnika
Ona je u pravu, a plavka je u zabludi, niko ne ulazi u geto a da iz njega ode ziv.
Do sada znamo da nacelnik ima cerku koja je postala zombi, skuplja glave, i cudan je. Ceka se obracun Ricka i gradonacelnika
- hAruNN990
#883 Re: The Walking Dead - serija
Koga zanima teorija za telefon:
Spoilers!!!
Sudeci po romanu, uslijed gubitka zene... Rick pocinje halucinirati da komunicira sa zenom, a to uspijeva samo preko telefona !
et
Spoilers!!!
Sudeci po romanu, uslijed gubitka zene... Rick pocinje halucinirati da komunicira sa zenom, a to uspijeva samo preko telefona !
et
- dječak sa šibicama
#884 Re: The Walking Dead - serija
Ja se nadam da to nije u pitanju, jer ako Rick posandrca, onda serija gubi temelje. On je stozer oko kojeg se okupljaju nasi junaci, bez njega bice ko rasuto sijeno, spremni za konzumaciju stoke sitnog zuba.
-
Eborg
#885 Re: The Walking Dead - serija
Nemoj ništa iz stripa Titinog ti zdravlja! Dovoljno je GoT tema zasrana takvim spoilovima. 
-
Tribeka
#886 Re: The Walking Dead - serija
Nemojte pliz ovdje spoilera, dodjem u iskusenje
Rick se nece dozvati do kraja sezone, pa sve mislim da bi Merlu i gradonacelniku Michonne mogla presuditi. Mala je jeb.ena
Mada eto, to su samo moja nagadjanja. A ima i druga strana, gdje bi previse sad bilo glupo, da je Merl ostao ziv, a da se ne nadje sa Derylom i da se njih dva ne pokoskaju.
Andrea mi isto ide na zivce, a uz to je bila i puno bolja koka u II sezoni. Nije valjda da je stizu godine.
Sta mislite, o vezi Beth i malog... moglo bi nesto biti uskoro ili cekaju da napune 16 god (pa da bas bude po Americki
)
Rick se nece dozvati do kraja sezone, pa sve mislim da bi Merlu i gradonacelniku Michonne mogla presuditi. Mala je jeb.ena
Andrea mi isto ide na zivce, a uz to je bila i puno bolja koka u II sezoni. Nije valjda da je stizu godine.
Sta mislite, o vezi Beth i malog... moglo bi nesto biti uskoro ili cekaju da napune 16 god (pa da bas bude po Americki
-
Harry Tuttle
#887 Re: The Walking Dead - serija
ha dobro, ali vi hocete da diskutujete o tome da li je lori ziva i ko je bio na telefonu? a mi po romanu znamo odgovor. dakle vi bi da diskutujete a da ne dobijete odgovor. to kao kad pitas nekog ko ima sat, koliko je sati pa mu kazes nemoj odgovorit, pa onda stanes i pocnes pogadjati

-
Eborg
#888 Re: The Walking Dead - serija
Pa tema je o seriji. Bujrum otvori temu i diskutuj o stripu. 
-
jacke
#889 Re: The Walking Dead - serija
http://answers.yahoo.com/question/index ... 017AAuVWJZ evo ovdje imate misljena od onom pozivu
- KPNCTNJAH
#890 Re: The Walking Dead - serija
Mozda zele misljenje onih koji samo gledaju seriju, a ne citaju strip...Harry Tuttle wrote:ha dobro, ali vi hocete da diskutujete o tome da li je lori ziva i ko je bio na telefonu? a mi po romanu znamo odgovor. dakle vi bi da diskutujete a da ne dobijete odgovor. to kao kad pitas nekog ko ima sat, koliko je sati pa mu kazes nemoj odgovorit, pa onda stanes i pocnes pogadjati![]()
- Partijaner
#891 Re: The Walking Dead - serija
Pa jbemu mater, ne bi bilo zanimljvo gledat sljedecu epizodu, a da znas vec unaprijed ko je zvao na jbeni telefon, u cemu je onda draz gledati ?!
- Gandalf
#892 Re: The Walking Dead - serija
je li taj poziv bio sa fiksnog ili sa mobitela 
- Bullet Tooth Tony
#893 Re: The Walking Dead - serija
100 % tacno ... Onaj chmoljo usro temu GOT ... Ne moze izdrzati 5 minuta da se ne pohvali da je citao knjige i sta ce bitiEborg wrote:Nemoj ništa iz stripa Titinog ti zdravlja! Dovoljno je GoT tema zasrana takvim spoilovima.
-
Harry Tuttle
#894 Re: The Walking Dead - serija
halo ljudi, ova tema ima 37 stranica. nije valjda da ste je tek sad poceli citati? ako ste ljeni da pogledate unazad: serija se ne odvija po 100% istoj radnji kao u stripu. likovi su isti, radnja je djelimicno ista. u ovoj sezoni dosta vise nego u prosle dvije sto opet ne znaci da je Lori mrtva
ili da Rick nije prolup'o

O GoT neceu ni na ovoj ni na onoj

O GoT neceu ni na ovoj ni na onoj
-
Harry Tuttle
#895 Re: The Walking Dead - serija
pitaj sve one ljude sto gledase hary potera, lotr, da vinci kode iiiPartijaner wrote:Pa jbemu mater, ne bi bilo zanimljvo gledat sljedecu epizodu, a da znas vec unaprijed ko je zvao na jbeni telefon, u cemu je onda draz gledati ?!
-
BadBoy
#896 Re: The Walking Dead - serija
Ma ja mislim da je to-to što se tiče Lori, njoj je babo večero
Nema je više u creditsima a mislim čak i da sam vidio sliku kako se pozdravlja sa ostatkom glumačke ekipe na setu. Što se tiče telefonskog poziva, meni se nekako učinilo jasnim da je to rikova halucinacija :S Nisam ni u jednom trenutku kontao koga zove, samo sam pomislio, kad sam ga vidio sa onim pogledom k'o iz The Shininga da je otiš'o sto na sat 
- dječak sa šibicama
#897 Re: The Walking Dead - serija
Od Lori nema tijela, naznaka da je ziva stoji, ali imaju i snimci sa snimanja po kojima zakljucujem da joj je prola epizoda bila i zadnja.
Kako se T Dog oprostio od ekipe, tako je i ona.
E sad, gdje je tijelo...
E sad, gdje je tijelo...
- BHCluster
#898 Re: The Walking Dead - serija
nju je/su pojeo/li zombi/ji rik je onoga rokno sa stoljpijem i izbo mu stomak valjda to je to, a i tdoga su malo zamezili jer rik je proso pored onoga sto je ostalo odnjega u ovoj prosloj epizodi.dječak sa šibicama wrote:Od Lori nema tijela, naznaka da je ziva stoji, ali imaju i snimci sa snimanja po kojima zakljucujem da joj je prola epizoda bila i zadnja.
E sad, gdje je tijelo...
-
BadBoy
#899 Re: The Walking Dead - serija
Ma ima serija propusta jebiga, tako da me ne bi čudilo da su zaboravili ostaviti kosti. Onaj debeljko ju je pojeo i onda je Rick njega iz očaja malo izbockao nožem i to je to.dječak sa šibicama wrote:Od Lori nema tijela, naznaka da je ziva stoji, ali imaju i snimci sa snimanja po kojima zakljucujem da joj je prola epizoda bila i zadnja.
E sad, gdje je tijelo...
-
Eborg
#900 Re: The Walking Dead - serija
Kao što rekoh, nema teorije da je Lori stala u truhli stomačić.