nemoj tako .. on kad dogovara sa miletom to se naziva progresom u drzavi .. kad neki drugi pregovaraju, to je izdajaNightSkyWalker wrote:Eto Zlaja ope' postade drug Micin.![]()
SDP na državnom nivou
-
Murisno1
#876 Re: SDP na državnom nivou
-
sasa_t
#877 Re: SDP na državnom nivou
SDP je danas relaksirao situaciju zajedno sa SNSD-om kao nikad od rata. Vjerujem da ce i SDA odraditi svoj dio posla i da ova zemlja napokon krene naprijed.
Nadam se da su se svi slozili oko nekih politickih realnosti u ovoj drzavi. Nazalost radikalna politika nas nije dovela nigdje u proteklih 5 godina.
Nadam se da ce ovaj narod napokon shvatiti da se radikalizacijom ne postize nista!
Iskreno, ja bi volio da u narednom periodu svi sklone svoje licne i ideoloske prepreke i onda rade na investicijama i zaposljavanju! 5 ili 10 milijardi KM investicija bi od ove zemlje napravilo mali raj na zemlji. A imamo toliko potencijala da i sami nismo svjesni! Toliko prirodnih resursa, a samo nas je 4 miliona!
Jasno da je ovdje bio rat. I to ne smije niko da zaboravi. Ali ako kroz ista, ljudi ce se pribliziti kroz posao! Niko ne treba da radi na laznim izvinjenjima i isforsiranim oprostima. Ljudima treba vratiti povjerenje!
SDP je danas dijelom opravdao moj glas! Druge dvije trecine treba da zaradi kroz ekonomiju!
Nadam se da su se svi slozili oko nekih politickih realnosti u ovoj drzavi. Nazalost radikalna politika nas nije dovela nigdje u proteklih 5 godina.
Nadam se da ce ovaj narod napokon shvatiti da se radikalizacijom ne postize nista!
Iskreno, ja bi volio da u narednom periodu svi sklone svoje licne i ideoloske prepreke i onda rade na investicijama i zaposljavanju! 5 ili 10 milijardi KM investicija bi od ove zemlje napravilo mali raj na zemlji. A imamo toliko potencijala da i sami nismo svjesni! Toliko prirodnih resursa, a samo nas je 4 miliona!
Jasno da je ovdje bio rat. I to ne smije niko da zaboravi. Ali ako kroz ista, ljudi ce se pribliziti kroz posao! Niko ne treba da radi na laznim izvinjenjima i isforsiranim oprostima. Ljudima treba vratiti povjerenje!
SDP je danas dijelom opravdao moj glas! Druge dvije trecine treba da zaradi kroz ekonomiju!
-
sasa_t
#878 Re: SDP na državnom nivou
Inace Haris Silajdzic je u 4 godine strasno popravio poziciju Bosnjaka i ucvrstio Bosnu i Hercegovinu!Prvo je radikalnim stavovima zamutio, a onda pokusao da nase prirodno bogatstvo proda za mizernu cijenu uz fine provizije.Murisno1 wrote:nemoj tako .. on kad dogovara sa miletom to se naziva progresom u drzavi .. kad neki drugi pregovaraju, to je izdajaNightSkyWalker wrote:Eto Zlaja ope' postade drug Micin.![]()
..
- no_pasaran
#879 Re: SDP na državnom nivou
Jedan od razloga zašto sam glasao za Zlaju jeste to što je obećao da će naći načina da stane u kraj Miletu i da ga smiri, ili će dati ostavku.sasa_t wrote:Inace Haris Silajdzic je u 4 godine strasno popravio poziciju Bosnjaka i ucvrstio Bosnu i Hercegovinu!Prvo je radikalnim stavovima zamutio, a onda pokusao da nase prirodno bogatstvo proda za mizernu cijenu uz fine provizije.Murisno1 wrote:nemoj tako .. on kad dogovara sa miletom to se naziva progresom u drzavi .. kad neki drugi pregovaraju, to je izdajaNightSkyWalker wrote:Eto Zlaja ope' postade drug Micin.![]()
..
Po svemu danas viđenom, i pored provokacija, Mile nije lajao. Vrlo je moguće da je ovo početak ostvarivanja tog obećanja.
- no_pasaran
#880 Re: SDP na državnom nivou
Ono što je najbitnije za SDP jeste činjenica da su u predizborni period ušli sa najširim i najdetaljnijim planom. Kako sa onih pet politika, tako i sa svojim političkim stavovima ("Nikog od njih neću voditi kuči ali sa nikim moramo koalirati" Zlaja pred izbore).
Odmah nakon izbora SDP je ostao dosljedan govoreći da je sve moguće i da će pričati sa svakim, i uvijek napominjući na "pet politika" i "državu za čovjeka" što je velika politička hrabrost i samouvjerenost (da nisu imali namjeru na tome raditi, danas to ne bi ni spominjali).
A evo i danas su se pokazali dosljednim, počeli su smirivati Mileta, konstruktivnim pristupom graditi državnu vlast, i što je najbitnije zadržali su primarni akcenat na ekonomiji i programima - čak do te mjere da je i Mile odstupio od destruktivnog pristupa i spustio se sa dnevnopolitičkih psovki na realpolitičke probleme.
Sve u svemu, mnogo razloga da ja kao njihov glasač budem prezadovoljan

Odmah nakon izbora SDP je ostao dosljedan govoreći da je sve moguće i da će pričati sa svakim, i uvijek napominjući na "pet politika" i "državu za čovjeka" što je velika politička hrabrost i samouvjerenost (da nisu imali namjeru na tome raditi, danas to ne bi ni spominjali).
A evo i danas su se pokazali dosljednim, počeli su smirivati Mileta, konstruktivnim pristupom graditi državnu vlast, i što je najbitnije zadržali su primarni akcenat na ekonomiji i programima - čak do te mjere da je i Mile odstupio od destruktivnog pristupa i spustio se sa dnevnopolitičkih psovki na realpolitičke probleme.
Sve u svemu, mnogo razloga da ja kao njihov glasač budem prezadovoljan
-
bicebolje
#881 Re: SDP na državnom nivou
Nije teško Dodika smiriti.
Samo udovoljiš njegovim zahtjevima.
- wickerman
#882 Re: SDP na državnom nivou
Polako,pocetak je uradjen,smiriti cobana ... Hare bi vec ukido RS a onaj bi divljo o referundumima !bicebolje wrote:Nije teško Dodika smiriti.
Kad su ljudi smireni lakse se dogovoriti i raditi ustupke nego kad si kontantno frustriran i to ti postane normalno stanje a gradjani najvise pate !
- NightSkyWalker
#883 Re: SDP na državnom nivou
no_pasaran wrote:
Jedan od razloga zašto sam glasao za Zlaju jeste to što je obećao da će naći načina da stane u kraj Miletu i da ga smiri, ili će dati ostavku.
Po svemu danas viđenom, i pored provokacija, Mile nije lajao. Vrlo je moguće da je ovo početak ostvarivanja tog obećanja.
- no_pasaran
#884 Re: SDP na državnom nivou
Neka ga neko potapše po leđima, vidite da mu je nešto zapelo u grlu!NightSkyWalker wrote:no_pasaran wrote:
Jedan od razloga zašto sam glasao za Zlaju jeste to što je obećao da će naći načina da stane u kraj Miletu i da ga smiri, ili će dati ostavku.
Po svemu danas viđenom, i pored provokacija, Mile nije lajao. Vrlo je moguće da je ovo početak ostvarivanja tog obećanja.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- NightSkyWalker
#885 Re: SDP na državnom nivou
Smijem se kladiti da ce sada crveni pokusati na svaki moguci nacin opravdati Zlajinu koaliciju sa ortodoksnim kriminalcem i pracovjekom, i pri tome ce zaboraviti sve Micine lopovluke i setanje sa zlocincima, i jos kao dodatni bonus ce ga poceti opravdavati i gledati mu kroz prste. Mico Micice nas dragi...
Ovaj Zlaja ko Torabi, koga god dotakne taj postane bolja osoba.
P.S. Gledajte veceras Senadov CD.
P.S. Na najvecoj vatri je Zlajim potrcko Bakir H. Sta ce on sad huda? Kako ce izvuci Micu iz kaljuze u koju ga je on licno putem svog magazina uvalio? Valja mu ga sada poceti poceti milovati i oslovljavati sa VI.
Ovaj Zlaja ko Torabi, koga god dotakne taj postane bolja osoba.
P.S. Na najvecoj vatri je Zlajim potrcko Bakir H. Sta ce on sad huda? Kako ce izvuci Micu iz kaljuze u koju ga je on licno putem svog magazina uvalio? Valja mu ga sada poceti poceti milovati i oslovljavati sa VI.
- no_pasaran
#886 Re: SDP na državnom nivou
Nije bitno hoće li biti koalicija sa Dodikom ili neće. Pitanje je kakva je to koalicija. Ako bude po povoljnim uvjetima, onda nemam ništa protiv. To je i Zlaja govorio, mi smo za to i glasaliNightSkyWalker wrote:Smijem se kladiti da ce sada crveni pokusati na svaki moguci nacin opravdati Zlajinu koaliciju sa ortodoksnim kriminalcem i pracovjekom, i pri tome ce zaboraviti sve Micine lopovluke i setanje sa zlocincima, i jos kao dodatni bonus ce ga poceti opravdavati i gledati mu kroz prste. Mico Micice nas dragi...
Ovaj Zlaja ko Torabi, koga god dotakne taj postane bolja osoba.![]()
Ti si eto glasao za još 4 godine ovakvog sranja, valjda se ložiš na to kako Haris izgovara 100% ili nešto slično, ili si te SBiH uhljebio pa sad jedeš sirotinjske pare i pljuješ po SDP-u jer toga više nema...
Kako god, koalicija će biti puno bolja od one Harisove i Dodikove - to se vidi u samome startu jer se ona gradi na dobrim temeljima.
P.S. Da li ti fakat toliko godi kad ti ljudi odgovaraju na postove da nas moraš bombardovati idiotlucima svako treći post? Ili si tužan kad ti se ne odgovori pa onda tako navlačiš?
-
vela-ze
#887 Re: SDP na državnom nivou
NightSkyWalker wrote: Nije bitno hoće li biti koalicija sa Dodikom ili neće. Pitanje je kakva je to koalicija. Ako bude po povoljnim uvjetima, onda nemam ništa protiv. To je i Zlaja govorio, mi smo za to i glasali
Ti si eto glasao za još 4 godine ovakvog sranja, valjda se ložiš na to kako Haris izgovara 100% ili nešto slično, ili si te SBiH uhljebio pa sad jedeš sirotinjske pare i pljuješ po SDP-u jer toga više nema...
Kako god, koalicija će biti puno bolja od one Harisove i Dodikove - to se vidi u samome startu jer se ona gradi na dobrim temeljima.
P.S. Da li ti fakat toliko godi kad ti ljudi odgovaraju na postove da nas moraš bombardovati idiotlucima svako treći post? Ili si tužan kad ti se ne odgovori pa onda tako navlačiš?
Potpis za post!!! Svi smo mi svjesni da je SNSD dobio najvise glasova u RS-u, i narod taj je tamo birao tako... valjda jer im tako odgovara, i mi to ne mozemo nikako osporiti, a isto tako ni SDP, niti bilo koja druga stranka ne idu u koaliranje sa SNSD-om ili bilo kim jer im se to svidja, nego jednostavno moraju zbog glasova koje su skupile te stranke... Tako, mislim da je krajnje mizerno, i nisko omalovazavati izborni rezultat SDP na nacin taj sto idu u kaliciju sa SNSD-om, ali to mogu samo raditi pojedini "ostaci" SBiH....
- Prpa.ba
#888 Re: SDP na državnom nivou
Zlaju i Dodu na stranu, zar se jos emituje emisija zalutala iz 1993, tzv. "Senadov dnevnik"? Sjecam se da je isla na nekakvoj 100% TV, ili TV1 bjese, ne sjecam se tacno.. zar je taj medijski otpadak prezivio 3. oktobar? 
- NightSkyWalker
#889 Re: SDP na državnom nivou
Pa istina je da je danas tesko biti nepristrasan i objektivan, i da je lakse biti pod skutama pojedinih politicara i partija, ali eto Senad se i dalje bori.Prpa.ba wrote:Zlaju i Dodu na stranu, zar se jos emituje emisija zalutala iz 1993, tzv. "Senadov dnevnik"? Sjecam se da je isla na nekakvoj 100% TV, ili TV1 bjese, ne sjecam se tacno.. zar je taj medijski otpadak prezivio 3. oktobar?
- Prpa.ba
#890 Re: SDP na državnom nivou
NightSkyWalker wrote:Pa istina je da je danas tesko biti nepristrasan i objektivan, i da je lakse biti pod skutama pojedinih politicara i partija, ali eto Senad se i dalje bori.
Nezavisnost.. 100%.
- NightSkyWalker
#891 Re: SDP na državnom nivou
Evo kao sto sam i najavio, opravdavanje inetresne koalicije je pocelo. Sad mozemo ocekivati i da se Mico proglasi kao progresivan politicar i vizionar.no_pasaran wrote: Nije bitno hoće li biti koalicija sa Dodikom ili neće. Pitanje je kakva je to koalicija. Ako bude po povoljnim uvjetima, onda nemam ništa protiv. To je i Zlaja govorio, mi smo za to i glasali
Naravno da se vidi u samom startu da cemo sada svi procvjetati, eno Zlaja i Mico se smiju i tapsu jedan drugog po ledjima i izvaljuju sale. Nisam ni sumnjao da ce oni naci zajednicku rijec.
- NightSkyWalker
#892 Re: SDP na državnom nivou
Sta ce bolan vas Bakir sada. Valja sad tepat koalicionom partneru sefa mu.Prpa.ba wrote:NightSkyWalker wrote:Pa istina je da je danas tesko biti nepristrasan i objektivan, i da je lakse biti pod skutama pojedinih politicara i partija, ali eto Senad se i dalje bori.
Nezavisnost.. 100%.![]()
-
sasa_t
#893 Re: SDP na državnom nivou
@NightSkyWalker
To sto ti mrzis Zlatka Lagumdziju jer je svjetskoj velesili isporucio 5 ljudi za koje se kasnije ispostavilo da su nevini je tvoj problem. Volio bih vidjeti covjeka koji bi 2002. i 2003. SAD-u rekao NE!
Dalje to sto ti mrzis Zlatka Lagumdziju na jednoj temi, a prkosis hrvatima Komsicem na drugoj temi dovoljno govori o tebi!
Ako mrzis Zlatka Lagumdziju zbog situacije u zemlji kako onda mozes simpatizirati SBiH ili SDA? SDP je bio u koaliciji 2 godine i kusur mjeseci.
Zlatko Lagumdzija je pokazao da se sa svima mora razgovarati. Vidis Milorad Dodik je danas politicka realnost, glavni politicki faktor u BiH! A ko je Milorada Dodika napravio takvim? Glavonja Silajdzic! Najavljivao ukidanje entiteta bez plana i podrske! Eto "osnivac" ce sam to napravit! Dok je kriminalno surovao i sva sreca da se Radoncica u to ubjedilo i dokazalo mu se (sto se potvrdilo u emisiji 60 minuta od Radoncica da mu je SDP ukazao na energetski kriminal!) pa je Avaz krenuo kampanju da se lopove skine sa vlasti!
Haris Silajdzic je hvala Bogu postao proslost. Ne zelim vise da ga se sjecam ni u najgorim snovima.
Milorad Dodik ima opasan zamah i za dobrobit ove zemlje njega se mora smiriti! Smanjiti malo svoje apetite da bi se Mico traktorista stavio na dijetu!
I jedva cekam da krenete pisati kako je Zlatko Lagumdzija izdajnik i lopov! Jer ce to biti vrhunac vase radikalne politike i tad vas treba gurnuti u ambis kao sto je to Dodik uradio SDS-u!
To sto ti mrzis Zlatka Lagumdziju jer je svjetskoj velesili isporucio 5 ljudi za koje se kasnije ispostavilo da su nevini je tvoj problem. Volio bih vidjeti covjeka koji bi 2002. i 2003. SAD-u rekao NE!
Dalje to sto ti mrzis Zlatka Lagumdziju na jednoj temi, a prkosis hrvatima Komsicem na drugoj temi dovoljno govori o tebi!
Ako mrzis Zlatka Lagumdziju zbog situacije u zemlji kako onda mozes simpatizirati SBiH ili SDA? SDP je bio u koaliciji 2 godine i kusur mjeseci.
Zlatko Lagumdzija je pokazao da se sa svima mora razgovarati. Vidis Milorad Dodik je danas politicka realnost, glavni politicki faktor u BiH! A ko je Milorada Dodika napravio takvim? Glavonja Silajdzic! Najavljivao ukidanje entiteta bez plana i podrske! Eto "osnivac" ce sam to napravit! Dok je kriminalno surovao i sva sreca da se Radoncica u to ubjedilo i dokazalo mu se (sto se potvrdilo u emisiji 60 minuta od Radoncica da mu je SDP ukazao na energetski kriminal!) pa je Avaz krenuo kampanju da se lopove skine sa vlasti!
Haris Silajdzic je hvala Bogu postao proslost. Ne zelim vise da ga se sjecam ni u najgorim snovima.
Milorad Dodik ima opasan zamah i za dobrobit ove zemlje njega se mora smiriti! Smanjiti malo svoje apetite da bi se Mico traktorista stavio na dijetu!
I jedva cekam da krenete pisati kako je Zlatko Lagumdzija izdajnik i lopov! Jer ce to biti vrhunac vase radikalne politike i tad vas treba gurnuti u ambis kao sto je to Dodik uradio SDS-u!
- Prpa.ba
#894 Re: SDP na državnom nivou
Bakira organski ne podnosim posljednjih 4-5 godina, cak su me na nekim temama prozivali kako opravdavam razne Hece i Popovice zato sto sam zagovarao stav po kojem, ako se Bakir neprofesionalno odnosi prema njima i svakakve fekalije emituje u eter, onda vazi i obratan principNightSkyWalker wrote:Sta ce bolan vas Bakir sada. Valja sad tepat koalicionom partneru sefa mu.![]()
- NightSkyWalker
#895 Re: SDP na državnom nivou
Sada odjednom srpske partije postaju neminovnost. A kada je SDA ulazila u takve koalicija onda je to bila izdaja.
Zlaja = Torabi

Zlaja = Torabi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#896 Re: SDP na državnom nivou
bas suprotnoNightSkyWalker wrote:Sada odjednom srpske partije postaju neminovnost. A kada je SDA ulazila u takve koalicija onda je to bila izdaja.
Zlaja = Torabi
![]()
kad je SDA to radila, vi ste aplaudirali
a sad se nesto iscudjavate i brinete za glasace SDP-a
- NightSkyWalker
#897 Re: SDP na državnom nivou
Taman posla da se brinem za crvene, ja se brinem za drzavu.plain vanilla wrote:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#898 Re: SDP na državnom nivou
nemoj da nadjem tvoje postove u kojim naglasavas kako je SDP izdao svoje glasaceNightSkyWalker wrote:Taman posla da se brinem za crvene, ja se brinem za drzavu.plain vanilla wrote:
kao brinete vi o glasacima SDP-a
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#899 Re: SDP na državnom nivou
Prpa.ba wrote:NightSkyWalker wrote:Pa istina je da je danas tesko biti nepristrasan i objektivan, i da je lakse biti pod skutama pojedinih politicara i partija, ali eto Senad se i dalje bori.
Nezavisnost.. 100%.![]()
- vivaldi
#900 Re: SDP na državnom nivou
kakvih crnih 5-10 milijardi i kakav crni potencijalsasa_t wrote:5 ili 10 milijardi KM investicija bi od ove zemlje napravilo mali raj na zemlji. A imamo toliko potencijala da i sami nismo svjesni! Toliko prirodnih resursa, a samo nas je 4 miliona!