Znam to i mene brine. Vjerovatno mi je najbolje otići i izvaditi karticu po računu firme što vjerovatno i nije neko peglanje. Valjda može debitna?KvaziExpert wrote:Mislim da je ovdje najmanji problem eBay i PayPal, to ćeš uštimati, kupac će platiti, roba će otići, po meni (ne mora značiti da sam u pravu) je najbitnije kako će knjigovođe završiti svoj dio posla, i to objasniti čika inspektoru koji se bude zanimao za transakciju (poznato je kako oni prihvataju novotarije, očekuj pitanje: Đe ti je potpis i pečat).
Sa tog aspekta meni su eBay i PayPal registrovani na firmu i kartica vezana za račun firme logičniji izbor.
Neka ti je sa srećom
U principu ako na vlastitu karticu primim pare potencijano imam i poreske implikacije obzirom da nema osnove za priliv. Pitanje je i šta će me banka eventualno pitati kad stignu pare. Što se tiče papira firme ja fakturu izdam kupcu i stavim račun firme na fakturi da on uplati. Po toj fakturi mogu i ja izvršiti uplatu sa svoje kartice ali onda se na izvodu vidi da sam ja uplatio a ne kupac xy što kad bi neko kontrolisao i nije baš u redu...