FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
InaravnoDzej

#876 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by InaravnoDzej »

BlueBlood wrote:ako mi vjerujes prvo sto mi je naumpalo da ces postaviti kao odgovor za siuxe je ova slika :mrgreen:

jacina grupe se najvise gleda na gostovanjima a prema ovoj slici u Tuzli ima ih skoro ko fukara:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 6369_n.jpg
necu dalje da postavljam slike da nebude da ih ja predstavljam nesto, ali eto koga zanima ima google pa nek pogleda, imaju solidna izdanja i opet kazem vise bi volio taj Lukavac vidjeti u PL nego ove lijeve klubove bez navijaca ;-)
Znači ti misliš da je FK Sloboda neki lijevi klub bez navijača ?

Budi realan ne može jedan Lukavac koji ima duplo manje stanovnika od Tuzle imati bolju posjetu na utakmici niti može imati bolje organizovanu navijačku skupinu nego su to Fukare. Ne kažem ni da su oni dobri ali su svakako daleko ispred siux-a.

edit:
korisnik.1

#877 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Može li nekooo ? evo po treći put, ne znam što zaobilazite moje pitanje ? Iko ?
korisnik.1 wrote:evo da ponovim svoje pitanje, sigurno nije provokatorsko i može svaki navijač Željez. odgovoriti na njega
korisnik.1 wrote:Okanite se te priče o ispadanju, prežvakana mnogo puta. Ja sam navijač Slobode i sam govorim da je svojom zaslugom ispala. Ali širokoj narodnoj masi ne možeš dokazati, isto što vama niko ne bi mogao dokazati npr. da smo mi izgubili od Zrinjskog utakmicu u Tuzli i oni zbog te utakmice osvoje PL a vi sa isto bodova budete drugi. Ko bi vama dokazao da nismo pustili nego opušteno igrali jer smo već osigurali opstanak ? Odmah bi osuli kako puštamo us.ta.še da osvoje i da nismo patriote i ne volimo BiH primjer samo navodim..
eto komentarišite tu situaciju, ona je skoro pa identična, jedna strana ništa ne gubi/dobija porazom a druga strana itekako dobija
Falcronao

#878 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Falcronao »

...
Last edited by Falcronao on 10/11/2023 20:22, edited 1 time in total.
nebitan lik

#879 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nebitan lik »

InaravnoDzej wrote:
BlueBlood wrote:ako mi vjerujes prvo sto mi je naumpalo da ces postaviti kao odgovor za siuxe je ova slika :mrgreen:

jacina grupe se najvise gleda na gostovanjima a prema ovoj slici u Tuzli ima ih skoro ko fukara:
necu dalje da postavljam slike da nebude da ih ja predstavljam nesto, ali eto koga zanima ima google pa nek pogleda, imaju solidna izdanja i opet kazem vise bi volio taj Lukavac vidjeti u PL nego ove lijeve klubove bez navijaca ;-)

Budi realan ne može jedan Lukavac koji ima duplo manje stanovnika od Tuzle imati bolju posjetu na utakmici niti može imati bolje organizovanu navijačku skupinu nego su to Fukare. Ne kažem ni da su oni dobri ali su svakako daleko ispred siux-a.

edit:
po cemu su to Fukare bolje od Siuxa? Kakve veze sto dolaze iz manjeg mjesta,to nije mjerilo kvaliteta grupe,trenutno su daleko ispred vas,organizacija tribine itd. vi nemate svoje pjesme pola od HZ ukrali! Vrhunski su Siuxi isfurali Fukare ovom parolom :lol:
Great Cornholio

#880 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Great Cornholio »

Zajednička boljka mnogih Tuzlaka je isto ono od čega brojne Sarajlije pate, a to je kompleks više vrijednosti, to im mnogi zamjere, opravdano.

Jak Radnički Lukavac, jak Slaven Živinice, jaka Gradina Srebrenik i jaka Zvijezda Gradačac su u interesu svima onima koji žele da se kvalitet BH fudbala U BiH podigne na jedan viši nivo, i normalno je da čovjek najviše voli klub iz grada u kojem se rodio i odrastao, i normalno je da svi ti klubovi imaju svoje navijače.

Nekako je prirodno da Sloboda bude neki vid "reprezentacije" Kantona, pa i cijele Sjeverositočne Bosne, kao što je bila prije rata, da se oni koji se dokažu u Radničkom, Gradini (koja nam je dala Vedina Musića) , Slavenu ( koji je u posljednjih dvadesetak godina dao 3 reprezentativca, bivšeg kapitena Hrvatske Borisa Živkovića, bivšeg reprezentativca BiH Mirsada Bešliju, i sadašnjeg reprezentativca BiH Elvira Rahimića, Zvijezdi iz Gradačca, Mladosti i Slogi iz Kalesije kroz čije škole nogometa bi sigurno prošao Miralem Pjanić, jer se rodio u Tojšićima i pred ratnom stihijom kao dijete od godinu dana otišao u "bijeli svijet".

Ali, eto, nek navija ko za koga hoće, ali moram reći samo jedno, kad su Mirzi Teletoviću ponudili da iz KK Slobode pređe u KKBosna on je odgovorio " Hvala na ponudi, moje ambicije su malo veće" :D

Inače, Mirza se rodio u Jablanici i skauti Slobode su ga ukrali prije ostalih, a eto neki dan čitam da je pohvalno govorio o Tuzli , i o Senadu Muminoviću koji ga je trenirao dok je bio dijete.

A Mirza Delibašić je Tuzlak, i halalimo mu što je igrao za Bosnu :D
korisnik.1

#881 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

nebitan lik wrote:po cemu su to Fukare bolje od Siuxa? Kakve veze sto dolaze iz manjeg mjesta,to nije mjerilo kvaliteta grupe,trenutno su daleko ispred vas,organizacija tribine itd. vi nemate svoje pjesme pola od HZ ukrali! Vrhunski su Siuxi isfurali Fukare ovom parolom :lol:
Aj navedi eto koje su to pjesme Fukare ukrale od Hordi ? aj' Bgt da i vidim i to čudo :-D

inače on topic
Jaganjac napustio Tušanj
Kad smo već kod Radničkog, eto dolazi im Jaganjac

Maid Jaganjac (21) odlučio je karijeru nastaviti u nekom drugom klubu, a nakon razgovora sa predsjednikom Husićem dobio je zeleno svjetlo da može potražiti novu sredinu.

Jaganjac je dijete Slobode, a u jesenjoj polusezoni bio je strijelac jednog gola za Crveno - crne (Igman). U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Inđiju (Srbija) i Velež. Kako sada stvari stoje ovaj brzonogi veznjak mogao bi pojačati neki od prvoligaša sa područja našeg kantona.
InaravnoDzej

#882 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by InaravnoDzej »

nebitan lik wrote:
InaravnoDzej wrote:

edit:
po cemu su to Fukare bolje od Siuxa? Kakve veze sto dolaze iz manjeg mjesta,to nije mjerilo kvaliteta grupe,trenutno su daleko ispred vas,organizacija tribine itd. vi nemate svoje pjesme pola od HZ ukrali! Vrhunski su Siuxi isfurali Fukare ovom parolom :lol:
Nisam iz Tuzle. Ali budi realan Siuxi nisu nikad bili brojniji od Fukara.

Ovo je slika gostovanaj Fukara u Lukavcu
Image

A ovo su Siuxi u Tuzli.

Image

Pa najbolje da sam procijeniš tko je brojniji.
P.S.
Ukoliko se nevaram poslije transa koji si izvjesili Siuxi u Tuzli Fukare su imale još jedan trans koji je bio odgovor na njihov trans "došli smo u ....."
PrtiBeeGee

#883 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

nebitan lik wrote:
InaravnoDzej wrote:

edit:
A i jesi nebitan lik. Cuj Fukare ukrale pjesmu od HZ hahahaha koji si ti nosorog pa daj i jednu reci blesimetre. Parola se radila napolju mogo je vidjet svako ko je prolazio 99% mladih iz Lukavca skoluju se, idu na fax i rade u Tuzli a toliko je mrze :-) ... Cak se i lijece ovdje i sve ostalo a toliko im Tz ne valja al hajde sta zna seljak. Al cuj Fukare uzele pjesme hordama pa i ovo da procitam :lol: :lol: :lol: :lol:
nebitan lik

#884 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nebitan lik »

da malo pratite znali bi koje su pjesme ukrali,al posto pojma nemate necu ni napisat koje pjesme,bilo ih je vise eto koliko poznajete svoju grupu! Vama je mjerilo ako vas ima vise od Siuxa da ste bolji,normalno da vas ima vise jer su oni manje mjesto,i realno puno bolje organizovani od vas ali vasa stvar,vjerovatno ste i od HZ bolji :roll:
Tyke

#885 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

randooom wrote:Fakat ne mogu da svatim iskompleksiranost ovih Tuzlaka. Jadu i cemeru!
Pa Jasmin vas kupuje ko zadnje budale... Samo glup insan ne bi shavtio da je dovodjenje Cire i ova prica oko Slobode iza paravana ovog "amerikanca", je ustvari kupovanje mase za nadolazece izbore... Kako ce Tuzla postati Grad, tako i Jasmin ima pravo da se opet kandiduje na mjesto gradonacelnika.

Sta se zapeli za ovog lika u papucama, cemu vec... uhavtili se jedne slike.. okrenite se svojim jadima i kompleksima :lol:

I de molim vas recite mi sta fali ovakvoj grupi:
kompleks je cudo
Image
Nisu problem opanci, papuce, ali u njihovoj mahali, al' gdje ces u carsiju druze na utakmicu takav.

Da se nisu skolovali u Tuzli, ne bi znali ni transparent sastaviti. To je njihov problem, dok pohadjaju skolu sve je ok, dok idu na fakultet Tuzla je super, ali cim se vrate starom jatu odmah i Tuzla je odron, ljudi tamo su neljubazni, a oni su veci gradjani do nas samih. Onda lijepo parkirajte krave, kokosi po avliji i hajde na pijacu prodaji mlijeko, jaja, voce, povrce, koji ces vrag u Tuzli ako je toliko mrzis.

A i kod Sijuksa imas masu kelja iz Puracica, Devetaka, i ostalih oklonih sela koji se busaju da su iz Lukavca, a cak ni to nisu.

I hajmo malo vise o Slobodi, imate svi teme o Sa, Zelji, Lukavcu i ostalima pa nastavite tamo.
korisnik.1

#886 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

nebitan lik wrote:da malo pratite znali bi koje su pjesme ukrali,al posto pojma nemate necu ni napisat koje pjesme,bilo ih je vise eto koliko poznajete svoju grupu! Vama je mjerilo ako vas ima vise od Siuxa da ste bolji,normalno da vas ima vise jer su oni manje mjesto,i realno puno bolje organizovani od vas ali vasa stvar,vjerovatno ste i od HZ bolji :roll:
Pa eto mi ne pratimo i ne znamo, de nam ti koji pratiš i poznaješ svoju grupu pokaži te pjesme koje su ukradene :D
InaravnoDzej

#887 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by InaravnoDzej »

nebitan lik wrote:da malo pratite znali bi koje su pjesme ukrali,al posto pojma nemate necu ni napisat koje pjesme,bilo ih je vise eto koliko poznajete svoju grupu! Vama je mjerilo ako vas ima vise od Siuxa da ste bolji,normalno da vas ima vise jer su oni manje mjesto,i realno puno bolje organizovani od vas ali vasa stvar,vjerovatno ste i od HZ bolji :roll:
Na repertoaru svih navijačkih skupina u BiH su barem 70 % jedne te iste pjesme samo preuređene za potrebe određene skupine. A što se tiče siuxa do prije 2-3 godine su bili TM Lukavac i HZ Lukavac tako da su im pjesme mješavina pjesama ove dvije navijačke skupine. I uzalud se trudiš da dokažeš da su Siuxi bolje organizovani i brojniji od Fukara kada to nisu. To bi bilo isto kao da ja pokušam dokazati da su sokolovi brojniji i bolje organizvani od TM i HZ iako imaju navijačku skupinu tek nekih par godina.
nebitan lik

#888 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nebitan lik »

InaravnoDzej wrote:
Na repertoaru svih navijačkih skupina u BiH su barem 70 % jedne te iste pjesme samo preuređene za potrebe određene skupine. A što se tiče siuxa do prije 2-3 godine su bili TM Lukavac i HZ Lukavac tako da su im pjesme mješavina pjesama ove dvije navijačke skupine. I uzalud se trudiš da dokažeš da su Siuxi bolje organizovani i brojniji od Fukara kada to nisu. To bi bilo isto kao da ja pokušam dokazati da su sokolovi brojniji i bolje organizvani od TM i HZ iako imaju navijačku skupinu tek nekih par godina.
Nisam rekao da su brojniji citaj malo bolje!Pjesme nam nisu ni slicne vasim nedaj boze,melodije se uzimaju to je normalno al tekstove grupe prave al nisi upucen da pricas o ovoj temi
Great Cornholio

#889 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Great Cornholio »

A ove "bezobrazne" o Sarajevu, je su l' i to Fukare ukrale od vas :D

1919. - Mitar Trifunović Učo, 1989 -Mitar Mirić 8-)

sabansaulic1

#890 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sabansaulic1 »

sta moze uraditi ciro u tuzli. vidjece se na proljece.
palermo

#891 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by palermo »

Dadosmo vam Jusufbašića. Nadam se da će vam pomoći u nastojanju da se vratite u premier ligu
BlueBlood

#892 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by BlueBlood »

Falcronao wrote:
nebitan lik wrote:
uskrsno_respo wrote:Ja koliko znam navijaci sarajeva imaju dobre odnose sa rodjenim
Mislim na one umjerene navijace ne na ove sto se furaju na huligane engleze itd
Jezgro grupe ima dobre odnose sa RA
Boga ti, ne pričaj gluposti. :)
odosmo u off al nevolim kad se neko neupucen pocne praviti pametan onda moram odgovoriti... :mrgreen:

neinteresuju me ni jedni nii drugi al evo sa zadnje tekme u Mostaru, zajedno prije utakmice...
Image

Image
costacurta

#893 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

sabansaulic1 wrote:sta moze uraditi ciro u tuzli. vidjece se na proljece.
'ta će Ćiro:
Trener svih trener, Miroslav Ćiro Blažević na sastanku sa klupskim rukovodstvom, otvorio je dušu, te čak zaprijetio odlaskom sa kormila tuzlanske Slobode!?

Navodno, glavni razlog Blaževićevog nezadovoljstva je siromašan igrački kadar koji ne može odgovoriti nogometnoj filozofiji iskusnog stručnjaka.

Podsjetimo, na Tušanj su u zimskoj pauzi stigli, Almir Halilović, Adnan Hadžić, Irfan Fejzić, Semir Kapić, Ermin Huseinbašić, Adnan Jahić, Jasmin Morankić, Elmir Kuduzović, Edin Husić, Sabahudin Jusufbašić i Sulejman Krpić

Zanimljivo, i Avazov sport je danas objavio tekst slične sadržine, u kojem iznosi nezadovoljstvo Ćire Blaževića igračkim kadrom Slobode. A narod kaže, gdje ima dima, biće i vatre!

S obzirom na broj pridošlih nogometaša, među kojima je znatan broj onih na pozicijama koje je Blažević okarakterisao deficitarnim, teško da uprava Slobode može učiniti više. Tim prije, što su za neke nogometaše sklopljeni ugovori kakav je svojevremeno tražio, a nije dobio, najbolji Slobodin igrač pretprošle sezone, Gradimir Crnogorac.
:lol:

Dugo nam je i traj'o :lol:
Logovan

#894 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

costacurta wrote: Dugo nam je i traj'o :lol:
Pravo dugo. :D
korisnik.1

#895 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Glupost u režiji vidiportal . ba inače poznati po takvim tekstovima i negativnostima prema Slobodi. Neslaganja su bila prošle sedmice, ako se mogu nazvati neslaganjima. To su prenijeli svi ovi veći mediji, kada je Ćiro rekao da ne može raditi sa ovakvim igračima. Pojačanja su u međuvremenu stigla, tako da ovi isprdci sa vidovitog mogu samo da ga gutaju.
Evo i Sabahudin Jusufbašić iz Veleža potpisao za Slobodu, i svako pojačanje koje je stiglo bilo je iz višeg ranga i jače lige od 1.FBiH. Jedini žal ostaje za Stanišom Nikolićem koji nije mogao dobiti papire iz svog kluba, iako je sve već bilo dogovoreno.

Sutra igramo prijateljsku sa komšijama iz Banovića, najbolja šansa da Ćiro uvidi kakva je igra 70% timova 1.FBiH, vjerovatno će se iznenaditi, jer je navikao na bolje igrače.

I potvrda ..

Ćiro Blažević: Nabijem na k…. sve koji pišu da idem iz Tuzle!

Da li je Miroslav Ćiro Blažević nezadovoljan igračkim kadrom Slobode, pa zbog toga “prijeti” odlaskom sa Tušnja, o čemu je pisalo nekoliko medija, među kojima i Avazov sport.

U želji da provjerimo ima li vatre tamo gdje ima dima, nazvali smo “prozvanog”, dakle, novog kormilara Slobode, Ćiru Blaževića.

- E, sad ste me baš napravili nervoznim! Ništa od toga nije istina! Kako neko može pisati takve stvari!? Ma znaš šta, nabijem vas na k…. sve koji tako pišete!

Dva dana nakon početka Slobodinih priprema, Blažević je rekao da nije zadovoljan, te da mu treba pojačanje u veznom redu, još jedan vratar, te napadač. Sloboda je s jučerašnjim danom dovela 13 nogometaša, dok je šest dobilo nogu.

- Ponavljam, s predsjednikom Husićem odlično sarađujem. Čovjek mi je doveo igrače na svim pozicijama gdje sam zatražio pojačanje. Ma, uopće nikada nismo imali nesporazuma u razgovorima i nije fer da se špekulira o našem odnosu.

Na pitanje jesu li svi dovedeni igrači sposobni odgovoriti zadacima kojie pred njih postavlja trener svih trenera, Blažević je rekao:

- U petak idemo u Kopar na pripreme. Ja se nadam da će svi igrači iskoristiti priliku i opravdati očekivanja. Uvjeren sam da će odgovoriti postavljenim zadacima.

Podsjećamo, Sloboda je od početka priprema do danas dovela 13 igrača: Adnan Hadžić, Irfan Fejzić, Semir Kapić, Sulejman Krpić, Dino Ferizović, Ardit Šaćiri, Jasmin Moranjkić, Elmir Kuduzović, Adnan Jahić, Edin Husić, Almir Halilović, Ermin Huseinbašić i Sabahudin Jusufbašić.
korisnik.1

#896 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Jusufbašić zaključio listu pojačanja

Ovaj sada već bivši igrač Veleža, prema riječima predsjednika Kluba Azmir Husića, biće posljednje pojačanje dovedeno na Tušanj.

Jusufbašić važi za trenutno jednog od najkvalitetnijih napadača u bh. fudbalu. U 15 utakmica odigranih jesenas za Velež postigao je četiri gola, no posebno vrijedi izdvojiti da ovaj fudbaler itekako dobro poznaje novi takmičenja u kome nastupa naš tim.

U sezoni 2010/11 Jusufbašić je nastupajući za Čapljinu u Prvoj ligi FBiH postigao 18 golova!

U dosadašnjoj karijeri Sloboda će mu biti peti klub, jer je prethodno igrao za bugojansku Iskru, Čapljinu, GOŠK i Velež.
Skream

#897 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Skream »

FK Sloboda Tuzla 2 -1 NK Budućnost
Tyke

#898 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Teska pobjeda danas, ali nije ovo realno stanje... teren je klizav, a i mal, nema prostora za dobre centarsuteve, tako da tek sad u Sloveniji se moze ocekivati prava igra Slobode i realna procjena igraca.
Antifriz+

#900 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Antifriz+ »

Jel istina da Sammir iz Dinama dolazi u Slobodu na 6 mjeseci?! :?
Post Reply