FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
plucna mahramica

#876 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by plucna mahramica »

aMeR_BH wrote:Stilo pamti kilometrazu na vise mjesta
Na svim mjestima se moze promijeniti :wink:
gol-man

#877 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by gol-man »

Mlad i Nevin wrote:Meni bogami Stilo nešto ne ulijeva povjerenje, dosta puta su ga proglasili nepouzdanijim od igračke Peugeuta 307. Izgleda ok autić za relativno malo para ali ja ne bih riskirao investicijom u njega pa ko voli neka izvoli.
Što, jel to ti predlažeš Golfa i Bravu da kupi???

Navedi gdje su ga proglasili nepouzdanim ( a koje je auto bilo pouzdano) i što je PUG 307 igračka???!!
Da napomenem , imao Stila 2002 1,9 JTD 3 godine, promijenio disk pločice, selen blokove pozadi i remenicu alternatora(uz redovno održavanje ulja i filtera) . Nijedan kvar nije se desio. Kupio PUG 307 2006 (1,6 HDI) prije godinu, prezadovoljan . Nijedan kvar dosad. ( Iako ima 110 KS tromiji je u startu od Stila koji je k'o raketa , i sa kojim komotno možete na trke ići). Inače prelazim 17-20 k km godišnje.
johntra

#878 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Ma daleko od toga da je Stilo igračka, kako god, robusniji je i čvršći od Brave...U to sam se, nažalost, uvjerio neki dan... :D
edin_r1

#879 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edin_r1 »

betametazon wrote:
betametazon wrote:Pozz za fiatiste

nemojte se ljutiti al malo mi mrsko citat svih 35 prethodnih stranica pa cu pitati ovdje...moram mijenjati prednje amortizere na Puntu 2, 1.2 benzin...pa sta bi mi bila najbolja solucija, trenutno sam najblizi opciji Monroe amortizera kod Makbela, na stranici pise da je za ovu verziju jedan kom 68,00 KM pa ako neko zna neku bolju varijantu...

Drugo pitanje, nesto mi zvecka ispod volana, nekad sam skidao onu plastiku ispod volana ali nisam mogao skontati sta je u pitanju, klepece, jako blizu ali nista nije labavo sta god sam dotakao...a na kraju sam zakljucio da bi moglo biti nesto u onom elekto.servu, da li bi moglo biti da je neki lezaj untra popustio , moze li se to praviti...?

i da, na prethodnoj strani vidjeh raspravu o potrosnji...moj Punto trosi oko 6l i na otvorenom i u gradu pa ako necija Brava trosi isto toliko onda je na konju :D
Jel trebam glasnije ili sta :D hajde braco po marki vozila, pretraga u google-u nije izbacila nista posebno glede pojmova amortizera i ove teme, mozda se i nije posebno pominjalo...dajte malo pomoci... :/
ja sam mijenjao amortizere u Asd, monroe, 278 km 4kom sa ugradnjom. A to sto zvecka, i meni vec peta godina kako zvecka, najvjerovatnije u el.servu. Ja mislio neki saraf popustio, skinem plastiku i nista ne nadjem.
edin_r1

#880 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edin_r1 »

Fajcak wrote:
zateznistub wrote:Da li je neko imao slicno iskustvo?

Ceto mi spada poluga koja veze motor brisaca sa desnim brisacem tako da kad zapada kisa meni radi samo lijevi i onda ja moram stati, otvoriti haubu i vratiti polugu na svoje mjesto. Ne vidim nikakav osigurac koji bi to drzao na svom mjestu nego je samo profilisana plastika na mjestu gdje se poluge sastavljaju.

Bilo kakav savjet je dobrodosao.
isti problem sam imo. trpio jedno 2 sedmice i odem mehaničaru. kaže,kao može on to vratit bez da mi išta naplati(kao što si i ti radio) al mi ne garantuje da ću 2 km preć a da ne spade, il može sve skinit i kvalitetnije to sredit . normalno odlućim se za drugu opciju. otprilike po sata posla, račun 15 km i sad zasad sve ok.
ja sam skino motoric i poluge i navario sajbu na onom sastavu gdje spadaju. Ima neka godina kako je to odradjeno i sve je ok.
Mlad i Nevin

#881 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Mlad i Nevin »

gol-man wrote:
Mlad i Nevin wrote:Meni bogami Stilo nešto ne ulijeva povjerenje, dosta puta su ga proglasili nepouzdanijim od igračke Peugeuta 307. Izgleda ok autić za relativno malo para ali ja ne bih riskirao investicijom u njega pa ko voli neka izvoli.
Što, jel to ti predlažeš Golfa i Bravu da kupi???

Navedi gdje su ga proglasili nepouzdanim ( a koje je auto bilo pouzdano) i što je PUG 307 igračka???!!
Da napomenem , imao Stila 2002 1,9 JTD 3 godine, promijenio disk pločice, selen blokove pozadi i remenicu alternatora(uz redovno održavanje ulja i filtera) . Nijedan kvar nije se desio. Kupio PUG 307 2006 (1,6 HDI) prije godinu, prezadovoljan . Nijedan kvar dosad. ( Iako ima 110 KS tromiji je u startu od Stila koji je k'o raketa , i sa kojim komotno možete na trke ići). Inače prelazim 17-20 k km godišnje.

Svaka tebi čast ako si dobro prošao sa tim primjercima ali ja ne bih....nije to loš auto generalno, ali elektronika kad mu počne zezati dođe ti da ga zapališ. Taj rizik ne bih preuzimao. A može se vala malo pretražiti internet, ima negativnih iskustava o Stilu I 307 itekako.

Golf u moju garažu neće nikad...
johntra

#882 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Ne znam kakava fama oko te elektronike se bezveze diže?
Misliš da na tvojoj Bravi ako ode ta ista elektornika, neće biti posezanje za džepom?
Imam Stila tri godine i osim blinkanja airbag lampica, koje možeš srediti za pet minuta, sa famoznom elektronikom i lampicama bez potrebe nisam imao problema...to je toliko izlizana floskula, da postaje jako dosadna...
svako novo auto je napakovano sa elektronskim sistemima i svakome se to može desiti...
Zvek

#883 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Imam Bravu zadnja serija, i sa elektronikom nikakvih problema nemam. Od elektrike mi je otisla bobina.
gol-man

#884 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by gol-man »

johntra wrote:Ma daleko od toga da je Stilo igračka, kako god, robusniji je i čvršći od Brave...U to sam se, nažalost, uvjerio neki dan... :D
E sad ću ti ispričati šta se desilo meni a šta jednom poznaniku koji takođe još uvijek vozi Stila.
Krenuo ja na more (sam , žena i dijete već otišli) , jutro nekih 4,30 ujutru , nigdje nikog , pravac puk'o i ja vozim nekih 120 km/h .Odjednom ugledam sjenku preko ceste (ker veličine tornjaka , samo tamnije boje kao šarplaninac , a noć je bila bez mjesečine, ne vidi se prst pred okom) preko ceste pređe na drugu traku , odjednom kao da se sjetio samo se okrenu (ja na 10 metara od njega) . Ne znam da sam uspio prikočiti na 90 možda kad mi je složio u sredinu auta, bacio ga oko 20-30 m dalje. Parking nakon 50m , ja stanem , kontam sve razbio,šta ću sad, iziđem vani, kad sve čitavo :? :? , ništa nije puklo. Stigao ja na more i pregledam auto : mali šaraf od nosača tablica je probio tablicu :shock: , brojevi na tablici ravni , samo lak popucao i ostalo par dlaka unutar tik mikro pukotina zalijepljenih.
Slučaj drugi, kolega nije uspio prikočiti i spuca golfa 2 otpozada: golf kod limara na izvlačenje - 7 cm ga pomjerio , na Stilu samo karambolka napukla, ne skroz da se raspala ili odvalila. Uglavnom , reče mi on , Stilo ima naprijed neku gredu širine oko 25 cm koja to podnosi sve...
krompir i riza

#885 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by krompir i riza »

Buraz mi vozi Stila već par godina, nikad nijednog kvara nije bilo. Ne kontam famu oko te elektronike, on bar nikad nije imao problema, jedino ga handrila lampica za airbag, slično ovome što je neko ranije napisao. Povremeno se uključi bez razloga,on tako vozi par dana pa kad nađe vremena sredi i to je sve.
Lucazode

#886 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Lucazode »

krompir i riza wrote:Buraz mi vozi Stila već par godina, nikad nijednog kvara nije bilo. Ne kontam famu oko te elektronike, on bar nikad nije imao problema, jedino ga handrila lampica za airbag, slično ovome što je neko ranije napisao. Povremeno se uključi bez razloga,on tako vozi par dana pa kad nađe vremena sredi i to je sve.
Ja i dalje mislim da su ljudi ovde ograničeni. Počet ću od sebe kada sam vidio Stila i omjer uloženo-dobijeno, rekao sam sebi "ma mora biti neka kvaka"...
Čitajući i informišući se skontam da ljudi ovde ne vole ništa što nije njemačko.
Što bi rekao stari majstor iz Velešića "he he drug moj, uzmi ti ovog paketa paš vi't kako ide, jebo ti Stila" :bih:

Stilo je bom-bona, cijena, izgled, oprema, još troja vrata :-)

Image
Zvek

#887 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Bijele 3V prije kupovine bih provjerio u ovlaštenom servisu da li su bili teretnjaci.
Zvek

#888 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

betametazon

#889 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by betametazon »

edin_r1 wrote:[
ja sam mijenjao amortizere u Asd, monroe, 278 km 4kom sa ugradnjom. A to sto zvecka, i meni vec peta godina kako zvecka, najvjerovatnije u el.servu. Ja mislio neki saraf popustio, skinem plastiku i nista ne nadjem.
nazalost ja nisam prosao tako dobro sa amortizerima, posto nemam vremena isao sam u subotu, , zakasnio u vecini servisa i na kraju uzmem neke no name SBB amortizere :/ po 80 KM komad...ajd nek izdrze pola godine makar pa cu vidjeti opet da zamjenim za tupave :/ a ono sto zvecka...volio bih rijesit vise neg ista :D
drndalo

#890 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by drndalo »

Kako no-name, kad su SBB...? :mrgreen:
betametazon

#891 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by betametazon »

drndalo wrote:Kako no-name, kad su SBB...? :mrgreen:
pa tako sto ja do sad nisam cuo za njih...po toj logici su no name xD a u onom servisu u Buljakovom, na cesti prema FDS covjek kaze imacu u ponedeljak Monroe , cijena isto 80,00 :sad: al dzaba, bilo je il tad ili nikad xD
damirsaraj

#892 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

pozdrav! zna li neko da li se polir pastom može skloniti ogrebotina na autu? neko mi se potpisao na krov :x
mahalaš

#893 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mahalaš »

Pozdrav fiatovcima :D

Imam jedan veci problem, pa bi volio da mi odgovori neko ko je imao isti ili slican problem ili se dobro razumije u Fiat auta.

Imam Mareu 2000 godiste, 1.9 dizel... Prije odredjenog vremena mi se pocela paliti jedna lampica na kontrolnoj poloci. Otisao do Fiat-a na dijagnostiku i rekose mi ljudi da je u pitanju "senzor pedale gasa" i da je to pravo skupo da se mijenja. Isto tako, jedan mehanicar mi je rekao da ce se to desavati samo kad je vlazno vani i da je to boljka ovih modela.

Kad se upali ta lampica auto izgubi snagu za 50% i to traje nekih 3-4 sekunde, ali je pravo ruzan osjecaj...

Jel' neko radio, gdje i koliko para je izaslo?
gol-man

#894 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by gol-man »

Eno na pik-u neki prodaje za 100KM
neo87

#896 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by neo87 »

pozdrav
jel zna neko koliko kosta lamela za punta clasic 1.1b, sta sve ulazi u set kvacila, sta se mora promjeniti a sta ne, i tako te sitnice :). koliko inace kostaju ruke za takav posao?
shlauf

#897 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

neo87 wrote:pozdrav
jel zna neko koliko kosta lamela za punta clasic 1.1b, sta sve ulazi u set kvacila, sta se mora promjeniti a sta ne, i tako te sitnice :). koliko inace kostaju ruke za takav posao?
ŠKORO 033/538-333 nazoveš i dobiješ cijenu seta. Lamela, potisna i druk ležaj. Majstor je lahko naći.

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Zvek

#898 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Evi ti i Trgomat Ilidza, za Fiate su nesto jeftiniji od Skore.
033/761-535
neo87

#899 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by neo87 »

zahvaljujem :)
shlauf

#900 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

Image

Slaba tačka kod Stila. Pregori štampana ploča i sve se u kompletu mijenja. Džaba što je sve ostalo ispravno. Meni se to dogodilo još prije 4 godine. Ako kome treba kakav dio ili sve u kompletu može na PP.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Post Reply