Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
atko

#876 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by atko »

PalaSa Marsa wrote:Ejss Atko, jes' da pises viceve samo tako :D . Al' ne znam stvarno kako mozes rec' da narod Bosanski ne zasluzuje bolje. :roll:
Jes da se nasmijes vicevima samo tako :D

Al kako to da na sve proteste ili bolje receno pokusaje protesta izadje max 200 ljudi

A torabiju dodje 20 000 (slovima: dvadesethiljada) svaki dan i tako danima... i svi nose po paket do dva vode od 7 do 77 godina :roll:

A svi dodju na noge covjeku cija prica i postupci vrijedjaju inteligenciju (i vise clanova zakona ;)) ... iz dva razloga ... polupismenosti (koja nema veze sa nivoom formalnog obrazovanja da se razumijemo) i sebicnosti ... daj da mi za svaki slucaj "unisti" celije raka ... da ne umrem ... :-)

nije do mene ... reko ja il ne reko ... bolje nece moci svakako sa ovakvom "ekipom" :( :wink:
palamuda

#877 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Kaže meni danas kolega sa posla, ma ima efekta ići kod njega i zdrav kaže kad te dodirne ne možeš se teže razboliti pazi sad minimum deset godina. Pa ja ga pitam otkud ti to, kaže narod priča u redovima, pa on vjeruje da ima istine. Ja idiota oko mene Allahu dragi, ovaj narod je totalno poblesavio.
Jeste li primjetili da je sve manje ovih njegovih po forumu otkad je neko postavio klip sa Hadžifejzovićem, ono njegovo brljanje ih zastidilo.
PalaSa Marsa

#878 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

atko wrote:
PalaSa Marsa wrote:Ejss Atko, jes' da pises viceve samo tako :D . Al' ne znam stvarno kako mozes rec' da narod Bosanski ne zasluzuje bolje. :roll:
Jes da se nasmijes vicevima samo tako :D

Al kako to da na sve proteste ili bolje receno pokusaje protesta izadje max 200 ljudi

A torabiju dodje 20 000 (slovima: dvadesethiljada) svaki dan i tako danima... i svi nose po paket do dva vode od 7 do 77 godina :roll:

A svi dodju na noge covjeku cija prica i postupci vrijedjaju inteligenciju (i vise clanova zakona ;)) ... iz dva razloga ... polupismenosti (koja nema veze sa nivoom formalnog obrazovanja da se razumijemo) i sebicnosti ... daj da mi za svaki slucaj "unisti" celije raka ... da ne umrem ... :-)

nije do mene ... reko ja il ne reko ... bolje nece moci svakako sa ovakvom "ekipom" :( :wink:
Ma samo mogu rec' sljedece, a rekla sam i prije. Svako je odgovoran za svoje postupke, pa i ovo, ako je prevarantske prirode njemu na dusu. Dragi Bog je tu da nam svima sudi kako smo zasluzili. Ha ja! :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#879 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Truba »

ovo je idealna prilika da podijeliš prijatelje na ljubitelje naučne fantatsike i realizma
:roll: :roll: :roll: :roll:

kako raja izmišlja....

to je kad nema nauke i kad se ne cijene knjige i dostignuća naprednijih država

za dezinformacije i laganje smo super nacija :)
PalaSa Marsa

#880 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

komi wrote:ovo je idealna prilika da podijeliš prijatelje na ljubitelje naučne fantatsike i realizma

kako raja izmišlja....

Nemoj dva put' rec, da i naprednije drzave ne vjeruju u jos "jace" stvari. Nemoj.
novi.dan.nova.nafaka

#881 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

atko wrote:

Stari moj, ja gledam eno u Francuskoj, trenutno je u toku 3. ili 4. masovni štrajk ove godine. Ljudi se bune za sve i svašta, nevjerovatno. Nas bi ovdje mogli sve redom zajahati (ako to već nisu uradili), niko ni repom neće mrdnuti.
Ono što mene jako smeta, što je jako bezobrazno iskorištavanje svoje pozicije, jeste odnos medija prema tom prevarantu. Umjesto da mediji budu ti prvi koji će onaj cirkus gore osuditi oni su napravili samo takvu reklamu. TVSA, Senad, pa i svi ostali koji šute su saučesnici u toj gnusnoj prevari našeg naroda...
Barrett

#882 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

PalaSa Marsa wrote:
komi wrote:ovo je idealna prilika da podijeliš prijatelje na ljubitelje naučne fantatsike i realizma

kako raja izmišlja....

Nemoj dva put' rec, da i naprednije drzave ne vjeruju u jos "jace" stvari. Nemoj.
Čovjek nije rekao da naprednije države ne vjeruju, nego se prosto pozvao na dostignuća tih država. Doduše, pogriješio je kad nas je nazvao nacijom :) a i to što je dao naciji neki karakter, jer nacija ne može imati nikakve psihološke zajedničnosti.
The Nightwatchman

#883 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by The Nightwatchman »

ja danas sjedam u taksi, staje mi covjek a na zadnjem sjedistu sjedi baba. nisam je ni skonto kad sam ulazio. kaze covjek vozam je evo vec sat vremena. nit sta govori, nit sta prica, nit hoce da izadje, nit hoce da kaze kuda ce. kaze, bila kod torabija, i uveli je u taksi neki ljudi i rekli vozi je na cobaniju. na cobaniji, nece baba da izadje i kaze covjek evo vozam je cijelo vrijeme ne znam sta cu. kaze meni, kao, ti si musterija i ponasaj se normalno ko da si sam u taksiju :D

okrenem se ja, kad baba bulji u jednu tacku ko da je na tetrazepamu. oci ko fildzani. zivota mi moga usro sam se ko grlica. pogled onaj mrtvacki, gleda kroz tebe. drzi nekakvu staku s jedne strane, i punu šaku para s druge strane. i bulji tako. nit romori nit govori. kako se auto trucka, trucka se i ona.

pičkara taksista, psuje, grdi narod i torabija sta od babe uradise i u kakvu ga muku dovedose. :D ostavih mu baksisa....

gdje je baba zavrsila pojma nemam, ja sam doso svojoj kuci i popio jednu klipacu da se dozovem. 'bem ti narod.
zonbirile

#884 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

napukla mi karambolka,ima li mufljuz šta za to.Da je donesem,ili uslikam?
Barrett

#885 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
atko wrote:

Stari moj, ja gledam eno u Francuskoj, trenutno je u toku 3. ili 4. masovni štrajk ove godine. Ljudi se bune za sve i svašta, nevjerovatno. Nas bi ovdje mogli sve redom zajahati (ako to već nisu uradili), niko ni repom neće mrdnuti.
Ono što mene jako smeta, što je jako bezobrazno iskorištavanje svoje pozicije, jeste odnos medija prema tom prevarantu. Umjesto da mediji budu ti prvi koji će onaj cirkus gore osuditi oni su napravili samo takvu reklamu. TVSA, Senad, pa i svi ostali koji šute su saučesnici u toj gnusnoj prevari našeg naroda...
Nemojmo se upoređivati sa ljudima kojima je štrajk odavno postao tradicija. Daleko je BiH od Francuske u pogledu obrazovanosti ljudi, svjesnosti itd. Hajd što bosanci i hercegovci ne štrajkuju neg što ne glasaju, to mi je nekako nelogičnije i gore.

Torabi ne čini nikome zlo, po mom mišljenju. Nekako nam je dao lijep reality check za poziciju u kojoj se naše društvo danas nalazi i na tome mu hvala.
PalaSa Marsa

#886 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Barrett wrote:
PalaSa Marsa wrote:

kako raja izmišlja....

Čovjek nije rekao da naprednije države ne vjeruju, nego se prosto pozvao na dostignuća tih država. Doduše, pogriješio je kad nas je nazvao nacijom :) a i to što je dao naciji neki karakter, jer nacija ne može imati nikakve psihološke zajedničnosti.
Ne znam sto je pogrijesio kad je rekao nacija, gdje zapelo?
Koja dostignuca, daj reci mi na koncu tih dostignuca nemoj rec' da ne vjeruju i ti "napredni" u kojestosta.
PalaSa Marsa

#887 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Sta je joga, sta je meditacija?
shuriken

#888 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shuriken »

kako raja izmišlja....

kontam ja da si htio bit duhovit
al nemoj nazor i na racun ljubitelja naucne fantastike

naucna fantastika je zanr koji "out of the box" promislja gdje i kako mi to zivimo i gdje i kako bismo mogli zivit
u slucaju da ste ucili rijeci kao metafora, alegorija i parabola onda cete znat o cemu pricam

mislim da prijatelje mozes podijeliti na ljubitelje religije i praznovjerja jer su oni naucili vjerovat u dogmu, kakva god ona bila,
i na ljubitelje skepticizma koji ne vjeruju dok o necem ne razmisle i sami se ne uvjere
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#889 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Truba »

evo vaš gledam svoju skromnu kolekciju knjiga od 450 komada... većina je SF :mrgreen:

vjerujem u Torabija ali samo u knjigama te vrste

nisam htio biti duhovit nego ironičan :mrgreen:
memlija

#890 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

palamuda wrote:Kaže meni danas kolega sa posla, ma ima efekta ići kod njega i zdrav kaže kad te dodirne ne možeš se teže razboliti pazi sad minimum deset godina. Pa ja ga pitam otkud ti to, kaže narod priča u redovima, pa on vjeruje da ima istine. Ja idiota oko mene Allahu dragi, ovaj narod je totalno poblesavio.
Jeste li primjetili da je sve manje ovih njegovih po forumu otkad je neko postavio klip sa Hadžifejzovićem, ono njegovo brljanje ih zastidilo.
nismo mi ničiji nego iznosimo svoje stavove isto kao što ih i vi iznosite (palamudite)...ima nas i što radimo, a ne sjedimo po vazdan ispred kompa i bistrimo sve svjetske dogadjaje i probleme :-)....meni se više čini da vi kritičari Torabija izbjegavate raspravu o onome o čemu sam ja pisao prije...ali neka, hajmo malo po Bošnjama nismo odavno...
Uližite se još malo ovima okolo, nema fajde od toga, hajmo malo pošaljite članke i slike po susjednim sajtovima, nek se ibreti svijet maloumnim Bošnjama, to vam je i cilj...uostalom pišite i pljujte, bujrum demokratija važi za sve... :roll:
samo jedna poruka za insajdere: zabavite se o svojim problemima, a pustite ove ljude da se bore za sebe. Ako je i ubleha što kažu u nas: sam pao sam se ubio...
vozdra
drenmajster

#891 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by drenmajster »

stochar wrote:ako je sve ovo sto on radi u skladu sa islamskim propisima, nek' proba otiic u Saudijsku Arabiju na tretman, ili bar u Tursku...
Ja predlazem srednjovjekovnu inkviziciju-efikasna protiv varalica a ako su djavolska posla onda jos efikasnija.Zapali se lomaca i vjestac se baci naime u istu-ako se zapali znaci da je vjestac samim tim kriv-ako pak prezivi prvu metodu onda se koristi druga tj. bacanje u duboku vodu sa metalnim lancima oko ruku i nogu.Ako ispliva sudsko vijece inkvizicije ponavlja postupak radi proceduralnih gresaka tuzilastva posto obrana ne postoji-sve dok vjestac ne prihvati da je prevarant ne izgori ili se ne utopi.Obzirom na napredak nauke mehkog torabija treba poslati jednom od raketa sa nuklearnim punjenjem direktno na planetu odakle se napaja energijom,istu aktivirati po izlasku iz atmosfere a ako prezivi primjeniti metode inkvizicije iz stavaka 1 i 2.Svu imovinu koja ostane iza njega zaplijeniti sto podrazumijeva i porodicna imanja do petog koljena(svejedno je izmedju ostalog vlasnik vinograda i pansiona u Maroku-cime bi se namirili troskovi lansiranja rakete) :D
Barrett

#892 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

PalaSa Marsa wrote: Ne znam sto je pogrijesio kad je rekao nacija, gdje zapelo?
Koja dostignuca, daj reci mi na koncu tih dostignuca nemoj rec' da ne vjeruju i ti "napredni" u kojestosta.
Ako se misli na bošnjake uredu, ali ne bih rekao da samo bošnjaci idu Mekkiju (on radi i u Hrvatskoj). Dostignuća medicine npr. Pošalji recimo tu blagoslovljenu vodu na analizu, koja je "dostignuće države razvijenije od nas", pa da vidimo da li ima nekih promjena.
zonbirile

#893 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

The Nightwatchman wrote:ja danas sjedam u taksi, staje mi covjek a na zadnjem sjedistu sjedi baba. nisam je ni skonto kad sam ulazio. kaze covjek vozam je evo vec sat vremena. nit sta govori, nit sta prica, nit hoce da izadje, nit hoce da kaze kuda ce. kaze, bila kod torabija, i uveli je u taksi neki ljudi i rekli vozi je na cobaniju. na cobaniji, nece baba da izadje i kaze covjek evo vozam je cijelo vrijeme ne znam sta cu. kaze meni, kao, ti si musterija i ponasaj se normalno ko da si sam u taksiju :D

okrenem se ja, kad baba bulji u jednu tacku ko da je na tetrazepamu. oci ko fildzani. zivota mi moga usro sam se ko grlica. pogled onaj mrtvacki, gleda kroz tebe. drzi nekakvu staku s jedne strane, i punu šaku para s druge strane. i bulji tako. nit romori nit govori. kako se auto trucka, trucka se i ona.

pičkara taksista, psuje, grdi narod i torabija sta od babe uradise i u kakvu ga muku dovedose. :D ostavih mu baksisa....

gdje je baba zavrsila pojma nemam, ja sam doso svojoj kuci i popio jednu klipacu da se dozovem. 'bem ti narod.
-----------------------------------------------------
eno je na Skenderiji ušla u Miljacku di koljena ,hrani one patke.Svi se ibrete,ona se samo smije i neće van.Ljudi Mekki je čudo,koje treba sačuvati.
Barrett

#894 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

memlija wrote:
palamuda wrote:Kaže meni danas kolega sa posla, ma ima efekta ići kod njega i zdrav kaže kad te dodirne ne možeš se teže razboliti pazi sad minimum deset godina. Pa ja ga pitam otkud ti to, kaže narod priča u redovima, pa on vjeruje da ima istine. Ja idiota oko mene Allahu dragi, ovaj narod je totalno poblesavio.
nismo mi ničiji nego iznosimo svoje stavove isto kao što ih i vi iznosite (palamudite)...ima nas i što radimo, a ne sjedimo po vazdan ispred kompa i bistrimo sve svjetske dogadjaje i probleme :-)....meni se više čini da vi kritičari Torabija izbjegavate raspravu o onome o čemu sam ja pisao prije...ali neka, hajmo malo po Bošnjama nismo odavno...
Uližite se još malo ovima okolo, nema fajde od toga, hajmo malo pošaljite članke i slike po susjednim sajtovima, nek se ibreti svijet maloumnim Bošnjama, to vam je i cilj...uostalom pišite i pljujte, bujrum demokratija važi za sve... :roll:
samo jedna poruka za insajdere: zabavite se o svojim problemima, a pustite ove ljude da se bore za sebe. Ako je i ubleha što kažu u nas: sam pao sam se ubio...
vozdra
Malo demagogije o islamofobiji nije na odmet nikad jelde :thumbup:
memlija

#895 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

Barrett wrote:
memlija wrote:
vozdra
pročitaj šta sam prije pisao pa pričaj.... i tebi :thumbup:
zonbirile

#896 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

[@memlija
-------------------------------------------
skojevac,zaslužio si značku i zelenu maramu,boriš se ko lav.Neka,neka ako bog da doće i kakav vrač iz Arabije.
Barrett

#897 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

memlija wrote:
Barrett wrote:
pročitaj šta sam prije pisao pa pričaj.... i tebi :thumbup:
Čim spomeneš liječenje "rukjom" jasno mi je na kojem si nivou. Bez uvrede.
PalaSa Marsa

#898 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Barrett wrote:
PalaSa Marsa wrote: Ne znam sto je pogrijesio kad je rekao nacija, gdje zapelo?
Ako se misli na bošnjake uredu, ali ne bih rekao da samo bošnjaci idu Mekkiju (on radi i u Hrvatskoj). Dostignuća medicine npr. Pošalji recimo tu blagoslovljenu vodu na analizu, koja je "dostignuće države razvijenije od nas", pa da vidimo da li ima nekih promjena.

Ja tebe uporno ne kontam, de budi malo precizniji. :-)

Jel' kod tebe Nacija - drzava ili 'pak drzava - nacija, ili narodi - skupine ili pak, plemena sta li? :zoka:
ultima_palabra

#899 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

Hehe, kao Godwinov zakon - što duže traju diskusija na forumu, veća je mogućnost da će se završiti na Hitleru i nacistima... u našem slučaju zamijeni Hitlera sa islamofobijom, ugroženošću Srba i ugrozbi Hrvata :lol:
PalaSa Marsa

#900 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

ultima_palabra wrote:Hehe, kao Godwinov zakon - što duže traju diskusija na forumu, veća je mogućnost da će se završiti na Hitleru i nacistima... u našem slučaju zamijeni Hitlera sa islamofobijom, ugroženošću Srba i ugrozbi Hrvata :lol:
Taman, kompleks samonipodastavanja, al' ako ikako moze da taj nisam. :-)
Locked