MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#876 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Da nekako je otvoren previse ... ruke spustene ...to je veoma opasno u HW diviziji ... zelim mu srecu ...
Gledam i Strueve-a i kontam bas mi zao sto Denis izgubi od njega a imao ga je ... jeli ima nekih vjesti o Denisu i UFC-u ?
nikad mi nece biti jasno kako je uspio da izgubi tu borbu...bas lik nije imao srece...do sad bi sigurno nanizao par pobjeda u Ufc-u...i kad pogledas..od koga je sve izgubio...ipak ufc nije ispao regularan prema njemu...neki borci gube po 4 ili 5 puta i jos su tamo..a on je izgubio od bivseg prvaka...i to nakon 3 runde cini mi se...po meni sudija ono nije trebao prekidati....
Mislim da nece biti nista od njegovog angazmana tamo....jedina nada mu je Overeem koji bi mogao uticati na Dana White da ga opet pozove :)
Strauss

#877 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

K-1 borbe između izvrsnog Errola Zimmermana i legendarnog Jeromea LeBannera, te Sergeja Haritonova i Marka Millera otprije su poznate, a danas su objavljeni novi parovi. Četverostruki K-1 šampion Semmy Schilt u glavnoj borbi večeri borit će se protiv Francuza Bricea Guidona, što će nizozemskom divu biti prva borba od K-1 finala 2010. godine.

U najavljenim MMA borbama također će biti uzbudljivo. Najbolji BiH borac Denis Stojnić dočekat će bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, a prošlogodišnji Ultimate Glory finalist Tommy Depret nastupit će protiv Rusa Sergeja Goljajeva.

izvor: pfs
enisss

#878 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:K-1 borbe između izvrsnog Errola Zimmermana i legendarnog Jeromea LeBannera, te Sergeja Haritonova i Marka Millera otprije su poznate, a danas su objavljeni novi parovi. Četverostruki K-1 šampion Semmy Schilt u glavnoj borbi večeri borit će se protiv Francuza Bricea Guidona, što će nizozemskom divu biti prva borba od K-1 finala 2010. godine.

U najavljenim MMA borbama također će biti uzbudljivo. Najbolji BiH borac Denis Stojnić dočekat će bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, a prošlogodišnji Ultimate Glory finalist Tommy Depret nastupit će protiv Rusa Sergeja Goljajeva.

izvor: pfs
Znaci bio sam u pravu za UFC...da nema nista od toga..morace on jos borbi odraditi da bi se vratio...samo da mu ne bude kasno zbog godina :)
chengaba

#879 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

http://www.unitedglory.nl/lineup.htm

Ricco nimalo lagan borac. Fenomelan Jiu-Jitsu ima i tešku ruku, ali zato i više nego solidnu kilometražu (marisao se sa Sylviom i Arlovski-em ima 100 godina).
Nije mala stvar ako dobije ovo Denis.

A ovo što kažete da nije fer što je dobio otkaz nakon što je izgubio od Struvea, to je bila borba u kojoj se unaprijed znao dogovor - gubitnik napušta UFC.
drugodtvogdruga

#880 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

jel iko cuo za mirsada bektica? bosanac je, zivi u americi gdje se i bori. ko amater mu je 9-0 rekord bio i ko profesionalac 2-0 rekord trenutno ima, treba da se bori u martu ponovo, 155lbs kategorija
enisss

#881 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:jel iko cuo za mirsada bektica? bosanac je, zivi u americi gdje se i bori. ko amater mu je 9-0 rekord bio i ko profesionalac 2-0 rekord trenutno ima, treba da se bori u martu ponovo, 155lbs kategorija
pogledao sam malo na yt i vidim da je momak zvijer..nadam se da ce vrlo brzo preci u UFC :)
4m3l

#882 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Evo ko je slobodan oko 18h neka gleda bit ce zanimljivo..

http://gol.dnevnik.hr/clanak/mma/gledaj ... ol-hr.html

Evo i video najave:

UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#883 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Mene ovde najvise zanima, zasto Mirko trenira grapling kada je nekoliko puta izjavio da se vraca prvoj ljubavi K1 ... zar ne bi trebao da se fokusira na stand up ...
Kontam sve da mozda ne bude jos koji MMA mec u karijeri ... dobro bi bilo malo ga u Japanu vidjeti ...
Zamislite da naprave Fedor-Mirko 2 .... obojici je cjena pala a taj mec bi u Japanu bio dobro primljen....
amra67

#884 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

UnscarD wrote:Mene ovde najvise zanima, zasto Mirko trenira grapling kada je nekoliko puta izjavio da se vraca prvoj ljubavi K1 ... zar ne bi trebao da se fokusira na stand up ...
Kontam sve da mozda ne bude jos koji MMA mec u karijeri ... dobro bi bilo malo ga u Japanu vidjeti ...
Zamislite da naprave Fedor-Mirko 2 .... obojici je cjena pala a taj mec bi u Japanu bio dobro primljen....
to je isto kad postavis pitanje zasto GSP i drugi vrhunski borci treniraju atletiku a ne ucestvuju na olimpijskim igrama..i ne slazem se da je fedoru opala cijena da je tako bio bi UFC-u. jer jedini razlog da fedor nije u UFC su Benjamini koje njegov menadjment trazi da se sklopi ugovor sa UFC. a UFC ne zeli toliko da plati.
Creasy

#885 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Creasy »

I ko je najveci borac svih vremena?

Po meni je to ovaj covjek:

UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#886 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

amra67 wrote:
UnscarD wrote:Mene ovde najvise zanima, zasto Mirko trenira grapling kada je nekoliko puta izjavio da se vraca prvoj ljubavi K1 ... zar ne bi trebao da se fokusira na stand up ...
to je isto kad postavis pitanje zasto GSP i drugi vrhunski borci treniraju atletiku a ne ucestvuju na olimpijskim igrama..i ne slazem se da je fedoru opala cijena da je tako bio bi UFC-u. jer jedini razlog da fedor nije u UFC su Benjamini koje njegov menadjment trazi da se sklopi ugovor sa UFC. a UFC ne zeli toliko da plati.
Naravno da mu je pala cijena ... ne postoji borac koji pretrpi 3 poraza za redom i to nakon sto je neporazen a da zadrzi auru i istu cijenu. Sama cinjenica da nije u UFC-u znaci da Dana smatra da ne vrijedi toliko koliko se za njega trazi.
Oko Fedora i UFC-a je bila prava rusko-americka sapunica i puno je toga napisano... u jednom momentu cak ni lova nije bila problem nego Fedorov zahtijev da se takmici na sambo turnirima (a to ne moze ako imas ugovor sa UFC-om) kao i klauzola iz UFC-ovog ugovora koja kaze da se bora ukoliko je sampion ne moze povuci i raskinuti ugovor.
amra67

#887 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

UnscarD wrote:
amra67 wrote:
Naravno da mu je pala cijena ... ne postoji borac koji pretrpi 3 poraza za redom i to nakon sto je neporazen a da zadrzi auru i istu cijenu. Sama cinjenica da nije u UFC-u znaci da Dana smatra da ne vrijedi toliko koliko se za njega trazi.
Oko Fedora i UFC-a je bila prava rusko-americka sapunica i puno je toga napisano... u jednom momentu cak ni lova nije bila problem nego Fedorov zahtijev da se takmici na sambo turnirima (a to ne moze ako imas ugovor sa UFC-om) kao i klauzola iz UFC-ovog ugovora koja kaze da se bora ukoliko je sampion ne moze povuci i raskinuti ugovor.
neki dan sam citala intervju od lorenza ferrtite kojem su preko tweetera obozovaoci mma postavljali pitanja i postavljeno mu je pitanje u vezi fedora i on kaze da bi rado vidio fedora u ufc samo da skine cijenu koju trazi. ja ne kazem da on vrijedi ono sto je nekad vrijedio ali njegov menadzment misli drugacije mada svi oni koje prate i vole mma znaju da bi to za ufc bio pun finansijski pogodak bez obzira na tri izgubljena meca pogotovo kad se zna da ufc zeli ici globalno i da rusiju je tesko zaobici..to sto dana white prica u vezi fedora je samo maska i marketingski trik ufc tako bar ja mislim. inace fight card ufc 144 u japanu je fenomenalan...takodje daniel ghita se pridruzio timu alistar overeema u americi za pripreme protiv jds..inace kao sto je vec poznato tyrone spong je vec dugo dio tima Blackzilian Gym ili oficijelno Authentic Sports Management kao i njegov kickbox trener Harry Hooft koji je sad tamo glavni trener za kickbox..
enisss

#888 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Jedini nacin da Overeem dobije Dos Santosa je da u kamp dovede nekog boksera..teskasa..koji ima brze ruke...Ni jedan Kickboxer ovdje Overeemu ne moze pobjeci..pa ni Ghita...
Dovoljan je jedan Santosov desni krose i Overeem ce biti na podu..ako ga je uspio Badr Hari dobiti na brzinu onda ce Santos to uciniti sigurno...
dzeno123

#889 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

enisss wrote:Jedini nacin da Overeem dobije Dos Santosa je da u kamp dovede nekog boksera..teskasa..koji ima brze ruke...Ni jedan Kickboxer ovdje Overeemu ne moze pobjeci..pa ni Ghita...
Dovoljan je jedan Santosov desni krose i Overeem ce biti na podu..ako ga je uspio Badr Hari dobiti na brzinu onda ce Santos to uciniti sigurno...
Ne znam druze, Dos Santos jeste brz ali Overeem je puno, puno fizicki jaci od njega a i ne djeluje mi sporo. Npr.brzi je dosta od Carwina, Mira, mislim da ce Overeem vladati heavy divizijom najmanje par godina. Covjek je stroj...
Creasy

#890 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Creasy »

Vidio sam najave za borbu Overeem vs Fedor, ali koliko znam nikad se nisu borili? :?

Mislim da bi to bio fight. 8)
Strauss

#891 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Creasy wrote:Vidio sam najave za borbu Overeem vs Fedor, ali koliko znam nikad se nisu borili? :?

Mislim da bi to bio fight. 8)
Nisu su se nikad borili, a male su sanse da ce i ubuduce. A borba pokusala nekoliko puta organizovati, nazalost eto nije, ponajvise zbog njih samih.
Strauss

#892 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Samo da pohvalim Helwania sa ovim special intervujima :D Stvarno je kralj.
I malo sam iznenadjen(negativno) interesovanjem i znanjem japanaca za UFC i MMA u cjelini. Nisam imao pojma da je ovako losa situacija kod njih.
enisss

#893 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:
enisss wrote:Jedini nacin da Overeem dobije Dos Santosa je da u kamp dovede nekog boksera..teskasa..koji ima brze ruke...Ni jedan Kickboxer ovdje Overeemu ne moze pobjeci..pa ni Ghita...
Ne znam druze, Dos Santos jeste brz ali Overeem je puno, puno fizicki jaci od njega a i ne djeluje mi sporo. Npr.brzi je dosta od Carwina, Mira, mislim da ce Overeem vladati heavy divizijom najmanje par godina. Covjek je stroj...
kada su se Badr Hari i Overeem borili drugi put na k-1 turniru u Japanu...Overeem je bio puno snazniji od ovog..i opet ga je Hari dobio.
U ovoj borbi snaga nece imati veliku ulogu...Santos ima odlicnu odbranu od rusenja..i siguran sam da ce Overeem to pokusati uraditi..jer tu ima jedino sanse..da ide na TD i onda Ground n Pound...
4m3l

#894 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Jeste li gledali Poturka, borba zavrsila prije 5 minuta...Gadne je batine primio, steta a cini mi se da je bolji od ovog lika :sad:
Ja_Ja

#895 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Ja_Ja »

Ma krc je bolji tip ubio hljeb u njemu. Treba ga jos na marisat kada se kuci vrati za ovo glupiranje u ringu. Ebem ti nas sugavi mentalitet kada se svakakva fukara digne.
ledeni_caj

#896 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by ledeni_caj »

Previse neozbiljno je odradio ovu borbu. Steta.
sitna.buranija

#897 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

enisss wrote:
dzeno123 wrote:
kada su se Badr Hari i Overeem borili drugi put na k-1 turniru u Japanu...Overeem je bio puno snazniji od ovog..i opet ga je Hari dobio.
U ovoj borbi snaga nece imati veliku ulogu...Santos ima odlicnu odbranu od rusenja..i siguran sam da ce Overeem to pokusati uraditi..jer tu ima jedino sanse..da ide na TD i onda Ground n Pound...
Ti bas ne volis Overeema, a?
Ja sam prilicno siguran da ce Overeem ububat JDS-a :skoljka:
medjutim

#898 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Raja jeste li pratili sinoc UFC 144? Kakvi su komentari?
Neću da pišem rezultate da vama koji niste gledali ne kvarim ćejf :)
bingov buraz

#899 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Pristavio da se skida,kad pogledam javicu utiske.
amra67

#900 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Hmm, JDS nikad nije imao tako kvalitetne protivnika u kickboxu koje je imao Overeem. A Overeem se borio protiv najboljih kickboxera na svijetu. I sami znamo sa kojim rezultatom. Tako da njemu ne treba soliti pamet u vezi toga. Takodje kickboxer ce u 95% slucajeva pobjediti boxera. Mada nikoga ne omalovazavam u teskoj kategoriji jer jedan udarac rjesava sve. Ko ga prvi zada taj i slavi tako da bilo kakve prognoze su smijesne.
Post Reply