Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kecher II

#876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Bosnolog wrote:Svako pravno uredeno i demokratsko drustvo je obavezno obezbjediti i garantovati svakom gradaninu kao individui i najbitnijem segmentu tog drustva zastitu svih ljudskaih grdanskih,vjerskih,radnih,,zivotnih i svakih drugih prava i sloboda,....Sto bi trebalo znaciti da su svi jednaki ped zakonom bez obzira o kome se radilo,.....ovo bi trebao biti prvi postulat gradanske stranke,...... upraov NS je pljunula u svoje gradanske principe i moralni kredibilitet kada je odlucila da joj platforma/osnova/ bude nasljede Karadiceve fasiosidne ostavstine,to jest priznavanje rezultata rata,agresije,progona etnickog ciscenja,opstruiranja povratka ljudi na svoja prijeratna prebivalista kao i rasciscavanja sa prosloscu...
bosnolog, plavim, mislim da se upravo za ovo i zalaze NS, jednakopravnost na svakom pedlju BiH, i mislim da je negdje P.K. spomenuo nesto kao vrhovni sud BiH, koji bi se izmedju ostalog bavio i ovim pitanjima,
ovaj drugi citirani dio,crvenim, o prihvatanju stanja kakvo jeste, tj entiteta i sto ide s tim, mislim da svaka politicka stranka to mora prihvatit na pocetku igre da bi uopste mogla zaigrat na politickom terenu BiH. Sto se tice povratka mislim da je nesto rekao slicno kao u svakoj opstini osnovat odbor koji bi pomagao tim ljudima u pogedu administarativnih prepreka koje su danas tu.... i mnogo drugih pametnih stvari.

Moje misljenje je da se dok god entiteti postoje da se i nazivaju svojim pravim imenom kada politicari daju izjave i da se to uvede u zakon, npr kada dodik govori o RS-u on kaze ''republika srpska......'' i to zvuci kao da prica o samostalnoj drzavi ''republika srpska'', umjesto da kaze ''entitet BiH republika srpska'' ili ''BH entitet republika srpska''.
''mi u republici srpskoj blablabla...'' umjesto da kaze ''mi u BH entitetu republika srpska blablabla....''
eto to bih ja za pocetak volio da se uvede, nije neka velika promjena ali za pocetak dovoljno da se RS ne izdvaja iz BiH nego svaki put kad se spomene da se spomene da je to sastavni dio BiH, tako isto i entitet federacija BiH, znaci BH entitet federacija BiH.
vs84sa

#877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vs84sa »

ja fakat ne znam za kog da glasam, svaki put sam birao druge nikad istu stranku nikad nacionalnu... entiteti, drzava, narodi, religije me ne interesuju... pored toga mozete li mi navesti PET prioriteta koje ce stranka uraditi kada dodje na vlast... prvih 5 najprioritetnijih stvari? namjerno necu da pisem postove kao "doktorate" ovdje koje vise niko ne cita od str. 2

molim vas da ne uprostite moje pitanje, tj da odgovorite tipa zaposlicemo, radicemo na smanjenju korupcije... put u evropu, jednakopravnost naroda gradjana... to sam procitao na stranicama svih stranaka na netu, kao i na vasoj... svaka stranka ima program kad bi se 5% pridrzavala ovo bi bila "amerika".

samo pet stvari KONKRETNO to i to.

Hvala i pozdrav.
and

#878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by and »

"komebaJa licno mislim da su BH Dani u potpunosti medij "Nase Stranke" i da su pomalo licemjerne optuzbe iz NS SDP-u da ima,ili da pokusava imati svoj medij,kada i NS ima svoj medij.Na kraju krajeva,ja nemam nista protiv toga da BH Dani "guraju" i podrzavaju NS,zato sto i sam simpatisem tu stranku,ali nemojte optuzivati SDP za nesto sto i sami imate/radite.
da li se dani finansiraju iz budžeta?
nije ti dobro ovo poređenje
Bosnolog

#879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

kecher II wrote:
Bosnolog wrote:Svako pravno uredeno i demokratsko drustvo je obavezno obezbjediti i garantovati svakom gradaninu kao individui i najbitnijem segmentu tog drustva zastitu svih ljudskaih grdanskih,vjerskih,radnih,,zivotnih i svakih drugih prava i sloboda,....Sto bi trebalo znaciti da su svi jednaki ped zakonom bez obzira o kome se radilo,.....ovo bi trebao biti prvi postulat gradanske stranke,...... upraov NS je pljunula u svoje gradanske principe i moralni kredibilitet kada je odlucila da joj platforma/osnova/ bude nasljede Karadiceve fasiosidne ostavstine,to jest priznavanje rezultata rata,agresije,progona etnickog ciscenja,opstruiranja povratka ljudi na svoja prijeratna prebivalista kao i rasciscavanja sa prosloscu...
bosnolog, plavim, mislim da se upravo za ovo i zalaze NS, jednakopravnost na svakom pedlju BiH, i mislim da je negdje P.K. spomenuo nesto kao vrhovni sud BiH, koji bi se izmedju ostalog bavio i ovim pitanjima,
ovaj drugi citirani dio,crvenim, o prihvatanju stanja kakvo jeste, tj entiteta i sto ide s tim, mislim da svaka politicka stranka to mora prihvatit na pocetku igre da bi uopste mogla zaigrat na politickom terenu BiH. Sto se tice povratka mislim da je nesto rekao slicno kao u svakoj opstini osnovat odbor koji bi pomagao tim ljudima u pogedu administarativnih prepreka koje su danas tu.... i mnogo drugih pametnih stvari.

Moje misljenje je da se dok god entiteti postoje da se i nazivaju svojim pravim imenom kada politicari daju izjave i da se to uvede u zakon, npr kada dodik govori o RS-u on kaze ''republika srpska......'' i to zvuci kao da prica o samostalnoj drzavi ''republika srpska'', umjesto da kaze ''entitet BiH republika srpska'' ili ''BH entitet republika srpska''.
''mi u republici srpskoj blablabla...'' umjesto da kaze ''mi u BH entitetu republika srpska blablabla....''
eto to bih ja za pocetak volio da se uvede, nije neka velika promjena ali za pocetak dovoljno da se RS ne izdvaja iz BiH nego svaki put kad se spomene da se spomene da je to sastavni dio BiH, tako isto i entitet federacija BiH, znaci BH entitet federacija BiH.
Pazi taj entitet je pored nacina na koji je nastao je i diskriminirajuci u svom monoeticnom imenu ,obiljezjima kao i svemu sto predstavlja.Federacija je takode nasljece koje ima elemenata diskriminacije,i kao takva je neodrziva.....

Razumijem tvoj point ali se u polaznim osnovam moglo izbjeci ili ograditi ono sto sam iznio crvenim slovima,...

Zelim vam da uspijete u vasim nakanama,a vrijeme ce pokazati i biti svjedok svega pa i stvarne najere NS partije ,previse je onih koji su izigravali ideje stranke socijalista i kvazi demokrata a kada su dobili vlast ili shvatili koja prica donosi glasove pogazili sve kodeks ono sto bi trebali predstavljati postai su socijal fasisti.....

Ja apsolutno razumijem specificnosti stanja u BiH kao i posljedice uredenja opterecenog i nametnutog stanja tragicnom prosloscu ali ce biti mnogo veca tragedija zadrzati rezultate iste te proslosti na cijim temeljima nema buducnosti,...

To je sustina onog o cemu sam prisao ovdje i trazio odgovor,.......
klixober

#880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

and wrote:
"komebaJa licno mislim da su BH Dani u potpunosti medij "Nase Stranke" i da su pomalo licemjerne optuzbe iz NS SDP-u da ima,ili da pokusava imati svoj medij,kada i NS ima svoj medij.Na kraju krajeva,ja nemam nista protiv toga da BH Dani "guraju" i podrzavaju NS,zato sto i sam simpatisem tu stranku,ali nemojte optuzivati SDP za nesto sto i sami imate/radite.
Moje misljenje da su BH Dani medij Nase Stranke nema veze s tim kako se finansiraju.Pricam o tzv. nezavisnom novinarstvu,na koje se NS i Pedja pozivaju.Ja upravo govorim o tome da je nezavisno novinarstvo imaginaran pojam,obicna floskula.
I na kraju,NTV99 bi se finansirala iz budzeta(da je kupljena od strane grada),ali ako bi ona cak i neku stranku preferirala,sto uopste ne mora znaciti da bi bio slucaj,onda bi to bila stranka koja je na vlasti u gradu...a vlast u gradu mogu obnasati mnoge stranke,ne samo SDP.
GandalfSivi

#881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Pedja Kojovic wrote: „Mi, vladajuća koalicija u BiH, obavezujemo se da ćemo istog trenutka: 1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.“
Fakat, je li ovo za*ebancija kakva??? Treba li jos kada ovo potpisu da se i majkom zakunu? Sve vrijeme pokusavam gotiviti Nasu Stranku, sve se nekako nadam da ce se okupiti dovoljan broj ljudi koji fakat pokusavaju promijeniti nesta, ali kada vidim ovakav amaterizam, pravo mi smijesno postane. Pa bolje bi dijete u 6. razredu osnovne ovo srocilo.

Fakat, uozbiljite se malo, sa ovakvim stvarima niti ce te vi na zelenu granu, niti mi zajedno sa vama...
Kapisla

#882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Kapisla wrote:Realist-idealist.....

Osnovna i jedina ideja NS jeste prihvatanje trenutnog stanja u državi koje je nametnuto ratom. NS to stanje prihvata samo zbog toga, da na najlakši mogući način uzme dio vlasti, a to kažem samo zbog toga što sa svi ljudi iz vrha stranke poznaju iz ranijeg perioda i svi su na nekakav način bili uključeni u nekakve nevladine organizacije i sve što su zaradili zaradili su sprovodeći programe koji su im omogućavali da dođu do novca. Međutim pošto su oni pragmatični ljudi oni znaju da će tih para biti manje pa su zbog toga sebi stvorili NS. Ovo što oni sada rade jeste samo jedan projekat koji njima mora obezbijediti egzistenciju. Pretragom po internetu bilo kojeg od imena iz vrha strnke ćeš se u to i uvjeriti. Pa onda sad formiranjem Odbora za RS je dokaz da prihvataju ovakvo stanje u državi jer oni veoma dobro ztnaju da se ovakvo stanje neće za dugo promjeniti i zato im jest cilj da bez puno talasanja uđu u vlast a onda će im to biti ulaznica za upravne odbore,agencije,komisije i ostala dobro plaćena mjesta.

Vjerovatno si pogledao Tanovićev film Ničija zemlja i vidio si da je borac koji se je borio za svoju državu na kraju poginuo, a njegov drug ostavljen na mini, dok su četnika unproforci odveli na sigurno,i poenta filma je da je svaka borba uzaludna i da onaj ko se bori za svoju zemlju uglavnom gubi. E oni to, jest NS, se u ovom novom Tanovićevom film ne bore za državu nego za poslovne prostore,stanove i položaje koji im obezbjeđuju hladovinu. DA li ti znaš zbog čega se je Danis Tanović odlučio ući u "politiku"? OD općine Stari Grad je dobio kao "zaslužan građanin" četverosoban stan zbog onog filma koji je snimio i na njemu dobro zaradio on i njegov producent Kolar. Onda je on od općine Centar tražio da mu daju poslovni prostor u centru grada besplatno jer je on kao zaslužan građanin. Pošto su ga oni odbili i nisu mu dali poslovni prostor on je njma rekao da će on sebi stvoriti političku partiju koja će kad dođe na vlast njemu obezbijediti prostor koji se njemu bude svidio. E to ti je jedan od razloga što je osnovana stranka a sve priče koje oni pričaju o nekakvoj boljoj budućnosti za B I H je MAGLA I LAŽ.
Last edited by Kapisla on 01/04/2010 19:55, edited 1 time in total.
vs84sa

#883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vs84sa »

GandalfSivi wrote:
Pedja Kojovic wrote: „Mi, vladajuća koalicija u BiH, obavezujemo se da ćemo istog trenutka: 1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.“
Fakat, je li ovo za*ebancija kakva??? Treba li jos kada ovo potpisu da se i majkom zakunu? Sve vrijeme pokusavam gotiviti Nasu Stranku, sve se nekako nadam da ce se okupiti dovoljan broj ljudi koji fakat pokusavaju promijeniti nesta, ali kada vidim ovakav amaterizam, pravo mi smijesno postane. Pa bolje bi dijete u 6. razredu osnovne ovo srocilo.

Fakat, uozbiljite se malo, sa ovakvim stvarima niti ce te vi na zelenu granu, niti mi zajedno sa vama...
prijatelju hvala na odgovoru, nisam citao sve tako da nisam ovo vidio. na prvoj stranici je prica otisla odmah na nebitna pitanja tipa koliko entiteta itd. sta mislite o RS-u... cuj pozvacemo ljude da rade svoj posao? i zato da vas narod bira da vi birate druge... prekinuti korupciju, lijepo receno, evo imate svakodnevno konkurse u drzavnim institucijama, zna se sta se radi zaposljavaju rodbinu, nepotizam cisti, komisije su samo formalno osnovane, direktori uzimaju pare jer daju zadnju rijec ko ce biti primljen na posao, govorim o pripravnickim mjestima u institucijama BiH.

ako ste ozbiljna stranka ja trazim samo 5 stvari konkretno to i to cemo uradit u prva 3 mjeseca, da ja mogu da vidim rezultat, ne interesuju me ni radna mjesta ni evropa ni NATO... nemojte sarene laze pricat... znaci samo konkretno, 5 stvari u praksi nista vise, imate moj glas 100%, snimicu glasacki listic na mob i ovdje sliku kacim.
ritam

#884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ritam »

and wrote:
Prema tiražu se sigurno ne financiraju.
A kako opstaju sve ove godine (istina, neke međunarodne donacije su bile na početku, ali nisu trajale toliko dugo: ni kvantitativno ni kvalitativno) i šta pojedini uposlenici spomenutoga medija danas imaju: najbolje neka procijene njihovi sugrađani: nije valjda da su imali SFOR-ovske plate, kada su počinjali kao omladinski pioniri '80-ih, pa im ta zarada traje i u doba recesije.
No, u principu, volim ljevicu, i NS, i SDP, i iako neću glasati: bit će mi drago da što više uzmu nacionalističkih glasova: ko zna, možda nekad, ako dobro izborno prođu, naprave i koaliciju.
No ne trebamo žaliti: demokracija, nije toliko bajna stvar: ni u bijelome svijetu, ne postoje nezavisni mediji.
I Dani će morati, ako NS ostvari značajni izborni rejting, iz sadašnje latentne, prijeći u otvorenu podršku spomenutoj partiji.
Abacija

#885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

GandalfSivi wrote:

Jah vala, ako ovako nastave na SAX-u mogu samo pokupiti kakvu dusevnu bol. :mrgreen: :dance: :sax:

SA-X: may lead to addiction and possible dangerous trauma.
@Abacija

Jos jedan u nizu bisera mudrosti. :D
Abacija

#886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Realist-idealist wrote: I ja mislim, al barem su iskreni u svom lopovluku i rusenju. A ova duhovna fukara nam siluje dushe. Cudno mi je da stavljas NS i SDP u istu ravan. Nije, nego SDP je sam sebi prepreka jer je zamrsen u svoju idelosku besvijest, usput sebe lazuci da je multietnicka a glasa za nju 80 posto bosnjaka (ej al izvini, bosnjaci ne postoje nego ovi majku neki bosanci sta li pa se to i ne pika ) a i sami su ogrezli u kriminalu isto kolko i ovi drugi. A NS je usputno prepreka SDP-u a u svojoj budalastini i naivnosti (nadam se da je naivnost) je prepreka i Bosni i Hercegovini da se fokusira na prave stvari jer ipak SDP kolko god ih ne gotivim su ozbiljna politicka stranka a ne pupa hava, ugasite otrovni nacionalisticki govor, dovedite strucnjake za ekonomiju, unistimo nezaposlenost, hureeej, malogradjanska revolucija...
Ko je kriv pucanstvu u pc-u sto su zatrovani nacionalizmom.

Multietnicnost se ne mjeri "ispravnim" nacionalnim kljucem koji odgovara popisu iz '91 nego odnosom stranke prema svim narodima i narodnostima.
Kapisla

#887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Pedja.......

Dali je ona zakletva fakat za prave. Ako jest treba te reći na kraju "Časne mi i poštene političke riječi" :lol:

UH,ZABORAVIH DA JE DANAS PRVI APRILILILILILILI
Kapisla

#888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Peđa.......

Kakav je stav vaše stranke po pitanju Roma i njihovoj ravnopravnosti u društvu. Da li imate u organima stranke pripadnika Romske populacije raspoređenih na nekoj od bitnijih funkcija naprimjer na poziciji potpredsjednika ili u Glavnom odbori ili možda nekoj drugoj ali bitnoj funkciji? Da li će te, u koliko budete u oktobru učestvovali na izborima, dati mogućnost pripadnicima Romske populacije da uđu u vlast tako što će te kao nosioca liste za kantonalni ili državni nivo kandidovati Roma? Da li je takvo nešto moguće u vašoj stranci ili je priča o ravnopravnosti ipak samo šuplja priča.
Hvala na odgovoru ako ga bude,jer do sada nisi odgovorio ni na jedno moje pitanje,a moje komentare iako čitaš ne komentiraš :lol:

Ili će te osnovati Odbor NS za Rome???
kecher II

#889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Kapisla wrote:Peđa.......

Kakav je stav vaše stranke po pitanju Roma i njihovoj ravnopravnosti u društvu. Da li imate u organima stranke pripadnika Romske populacije raspoređenih na nekoj od bitnijih funkcija naprimjer na poziciji potpredsjednika ili u Glavnom odbori ili možda nekoj drugoj ali bitnoj funkciji? Da li će te, u koliko budete u oktobru učestvovali na izborima, dati mogućnost pripadnicima Romske populacije da uđu u vlast tako što će te kao nosioca liste za kantonalni ili državni nivo kandidovati Roma? Da li je takvo nešto moguće u vašoj stranci ili je priča o ravnopravnosti ipak samo šuplja priča.
Hvala na odgovoru ako ga bude,jer do sada nisi odgovorio ni na jedno moje pitanje,a moje komentare iako čitaš ne komentiraš :lol:

tebe to i ne zanima vec pitas ciso onako provokatorski i mislis da si pametan, ko joj jesam mu postavio pitanje ajd da vidim sta ce sad,
pa i dijete od 5 godina ti moze odgovorit da se oni (romi) smatraju ravnopravnim gradjanima i ukoliko ima potrebene vjestine i znanja da obavlja odredjenu funkciju zasto ne bi bio,
mislim odkud ti takvo pitanje, ajd sad postavi isto pitanje al sad za etnickog ukrajinca, pa jevreja, ceha, talijana, albanca, turcina....i sve ostale izredaj koje znas da zive u BiH barem 3-4 generacije unazad.
Kapisla

#890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Kecher.......

Imam pravo da pitam ono što me interesuje a oni tvrde da imaju odgovor na sve i za sve. Pa da vidimo šta će reći a uskoro će i izbori pa će mo moći vidjeti da li će to i ispuniti ili je sve to samo....šuplja. :razz:
kecher II

#891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Kapisla wrote:Kecher.......

Imam pravo da pitam ono što me interesuje a oni tvrde da imaju odgovor na sve i za sve. Pa da vidimo šta će reći a uskoro će i izbori pa će mo moći vidjeti da li će to i ispuniti ili je sve to samo....šuplja. :razz:
Naravno da imas pravo da pitas, al eto i ja koji nisam clan te stranke sam ti dao odgovor na to pitanje a oni ce ti sigurno jos malo to bolje pojasnit, a u oktobru ako ne budu imali roma ni na jednoj vaznijoj funkciji takvima kao ti kazu da nisu imali kompetetnog roma za tu funkciju, a ja ne vidim zasto ga ne bi postavili na neku funkciju ukoliko stvarno taj moze obavljat svoj zadatak bolje od drugih, ukoliko ga nemaju, moje misljenje, je da ga i ne postavljaju da bi samo eto pokazali kako su oni ''gradjanska stranka'' imaju i roma na visokoj poziciji, a rom ne zna ''od nosa do usta'', sto bi nas narod reko.
i da se ne raspravljamo ti i ja, mislim da ce ti P.K. to vrlo jednostavno odgovorit.
Pedja Kojovic

#892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Kad sam govorio o nezavisnosti medija mislio sam na njihovu nezavisnost od organa vlasti.
Nacin na koji se regulise funkcionisanje tzv. drzavne televizije je nesto sasvim drugo.
Nas generalni stav o mediju kao sto je televizija se bazira na nasem uvjerenju da bi tek ujedinjenjem kadra i tehnika koji e sada rasut na deset televizija BiH dobila jednu relativno dobru drzavnu televiziju. Privatni kanali su naravno privatni biznis i ako neko misli da nasa ekonomija marketingom moze da ih izdrzava-bujrum.
(U Americi niti jedna ozbiljna" televizija ije u stanju da izdrzava samu sebe, pogotovo ako ima vijesti recimo).
Ako vas ovo dodatno zanima mogu objasniti.

Ovo sto kazete za BH Dane....
Ja licno bih volio da BH Dani medij pod kontrolom ili pod snaznim uticajem Nase stranke. Nazalost to nije tako.
(Generalno govoreci, ja bih volio da mi "kontrolisemo" ili imamo svoj medij, ali nemamo) .
Ako redovno citate BH Dane onda cete se mozda prisjetiti i onih brojeva u kojima su napadali Bojana i Nasu stranku "optuzujuci" za naivnost ili ovo ili ono.
Da li imamo naklonost BHDana? Imamo.
Da li ja mogu nazvati Senada i zamoliti ga da objavi nei tekst? Mogu. Hoce li ga objaviti? Kako kad. Nekad da, nekad ne, kako on procjeni. Ako ga ja pitam zasto nije, on me posalje u neku stvar.

Ali ono sto je, ja mislim, vazno, je sljedece. Ne postoji, ja mislim, objektivno novinarstvo, postoji samo profesionalno novinarstvo. Vjerujte radio sam 20 godina u Reuteru i znam. Evo recimo ovako.
Najbolja, daleko, daleko, nvovina u svijetu je New York Times. Urednici drugih medija sirom svijeta se probude i uzmu NYT da bi vidjeli koje ce prie raditi taj dan. U NYT mozete procitati najbolje izvjestaje o svemu- osim o bliskomistoku. Zasto? Zato sto je svaki pokusaj propalestinskog pisanja u NYT "kaznjen "povlacenjem" reklama i otkazivanjem pretplate njujorskih jevreja koji novinu bace u finansijski minus. Ili recimo ovo.
The Economist. To je republikanska, desnicarska novina. Ali vi to citajuci tu novinu ne mozete znati jer su njihovi profesionalni standardi tolio visoki da se njihova ideologija ne vidi ni u izboru tema ni u tekstu, tako da kazem.
New Yorker je ljevicarski magazin. Ultra ljevicarsi, ali kao i sa ekonomistom to se ne osjeti.
U cemu se sastoji objektivnost novinarstva. Jednostavo receno u sljedecem.
Ako ja zelim da objavim o nekom sporu u koji ste ukljuceni vi i osoba B onda ja u tom clanku moram vjerno predstaviti i vasu i njegovu izjavu i eventualno ukazati na cinjenicne greske u nekoj od izjava. Ukoliko ja, kao autor hocu nesto da kazem onda moram naci nekoga ko ce reci to sto ja hocu da kazem. Dakle, moj glas se ne smije cuti.
Dakle.
I meni danasnji broj Dana izgleda neobicno jer na skoro svakoj strani vidim poznato lice. Ali Sarajevo je mali grad i u svakom projektu ucestvuje 60 % istih ljudi. Recimo, u deset pozorisnih predstava koje se sad vrte igra pet istih glumaca. Na festival u Costa ricu su pozvane dvije predstave. Fedrina ljubav i Halverova noc. I u Jednoj i u drugoj igraju samo dva glumca. Mirjana Karanovic i Ermin Bravo.

Ne znam koliko sam vam razjasnio svoj stav i odgovorio na vasa pitanja.

p.k.
klixober

#893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

@Pedja
Zahvaljujem na opsirnom i detaljnom odgovoru.
Da se razumijemo,meni ne smeta ocita podrska BH Dana "Nasoj Stranci".Naprotiv,bilo koji medij koji podrzava lijevo-liberalnu opciju je za mene pozitivan.Smeta mi naravno kada se ta podrska NS ogleda u prekomjernom blacenju SDP-a,ali i to je mozda nuzan tip politicke borbe.Sto se tice kritike u BH Danima prema NS,ja sam samo jednom procitao da vas kritikuju jer niste aktivniji,sto i nije bas neka kritika,vise je podrska...ali nebitno.
Ja vam opet zelim puno uspjeha na izborima,radovacu se ako zabiljezite uspjeh
I nema potrebe da me persiras,jos sam ja mlad za toga. :)
ahuseino

#894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

komeba wrote:
and wrote:
Moje misljenje da su BH Dani medij Nase Stranke nema veze s tim kako se finansiraju.Pricam o tzv. nezavisnom novinarstvu,na koje se NS i Pedja pozivaju.Ja upravo govorim o tome da je nezavisno novinarstvo imaginaran pojam,obicna floskula.
I na kraju,NTV99 bi se finansirala iz budzeta(da je kupljena od strane grada),ali ako bi ona cak i neku stranku preferirala,sto uopste ne mora znaciti da bi bio slucaj,onda bi to bila stranka koja je na vlasti u gradu...a vlast u gradu mogu obnasati mnoge stranke,ne samo SDP.
Ne znam jeli se pozivao na to, nit' sta se ima pzovati, ali slazem se sa tobom. Ne postoji nezavisno novinarstvo, nit' je ikad i postojalo... igdje u svijetu. To nije nista novo. Vrlo je poznato kako koja kuca naginje. Citateljstvo se opredjeli za odgovarajucu i to je to...

Mozda ako postoje kakve drzavne kuce ili drzavno financirane, da bi trebale biti nepristrasne, ali tesko i to...
kecher II

#895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Bosnolog wrote:Ja apsolutno razumijem specificnosti stanja u BiH kao i posljedice uredenja opterecenog i nametnutog stanja tragicnom prosloscu ali ce biti mnogo veca tragedija zadrzati rezultate iste te proslosti na cijim temeljima nema buducnosti,...

To je sustina onog o cemu sam prisao ovdje i trazio odgovor,.......
Ja se apsolutno slazem s tobom oko ovog dijela da ce biti tragedija ukoliko se zadrzi ovo stanje i uredjenje kakvo jeste i kakvo je nastalo u dejtonu i svi ovi mehanizmi kocenja, ali se to ne moze rijesiti preko noci, niti to jedna stranka moze rijesiti, tako da ja mislim da cim NS kaze da ce se zalagat za uspostavu vrhovnog suda, ekonomskih reformi na teritoriji BiH, skolstvo, zdravstvo...... a svojom politikom ciljaju na birace u oba entiteta, imaju u vidu i promjene ustava, mozda ne ukidanje entiteta i slicnih drasticnih promjena odmah na pocetku ali nekih stavri koje se ticu zivotnih pitanja, ekonomija, zdravstvo, smanjenje administracije i poboljsanje administrativnih usluga i sta ja znam cega sve, koje ce ublazit ovaj sadasnji nacionalisticki naboj i stvoriti takvu situaciju da se moze onda razgovarat i o mnogo vecim stavrima, pa izmedju osatlog i preuredjenju BiH.
hipnotiziran

#896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hipnotiziran »

Koga u vlasti vi konkretno napadate?

U vlasti, participiraju stranke koje ništa samostalno ne mogu odlučiti, osim SNSD-a, koji samostalno mogu obarati opstruirati šta god požele.

Moj je prijedlog da se pojavite u centru Banja Luke sa vašim kritikama i glasnim protivljenjem trenutnom stanju u državi, jer najveći problemi napredka države imaju korijen u tom lijepom gradu na Vrbasu.

"DOSTA" ste po Sarajevu marširali sa napadanjem na nekoga, nit se zna na koga konkretno, niti se zna zbog čega konkretno?!

Ja mislim da sam vam dao konkretan prijedlog, pa bujrum u Banja Luku sigurno će vas Banjalučani toplo dočekati, kao demokratski raspoložene aktiviste i da će vas zdušno podržavati u vašem Maskembalu. :wink:
Kapisla

#897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

ponovo ti šaljem pitanje pa ako na njega imaš odgovor molio bih da ga daš ..... :zzzz:
Last edited by Kapisla on 02/04/2010 00:29, edited 1 time in total.
ahuseino

#898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Kapisla wrote:

ponovo ti šaljem pitanje pa ako na njega imaš odgovor molio bih odgovor..... :zzzz:
Haj' dobro da je neko interesantno pitanje... ali sta je ovo? Ovako izgledas samo k'o da provociras.

Jeli ti ovo ozbiljno pitanje... zasto, ovo pitas?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

hipnotiziran wrote:Koga u vlasti vi konkretno napadate?

U vlasti, participiraju stranke koje ništa samostalno ne mogu odlučiti, osim SNSD-a, koji samostalno mogu obarati opstruirati šta god požele.

Moj je prijedlog da se pojavite u centru Banja Luke sa vašim kritikama i glasnim protivljenjem trenutnom stanju u državi, jer najveći problemi napredka države imaju korijen u tom lijepom gradu na Vrbasu.

"DOSTA" ste po Sarajevu marširali sa napadanjem na nekoga, nit se zna na koga konkretno, niti se zna zbog čega konkretno?!
Ja mislim da sam vam dao konkretan prijedlog, pa bujrum u Banja Luku sigurno će vas Banjalučani toplo dočekati, kao demokratski raspoložene aktiviste i da će vas zdušno podržavati u vašem Maskembalu. :wink:
A to je kao neki vid prijetnje ili sta???? :D :D :D

A ti sto pozivas na proteste po BL,si vjerovatno vijerni glasac neke od ovih nacionalno osvijescenih stranaka,koji su redovno u koalicijama sa od SDS-a do SNSD-a :D :D
hipnotiziran

#900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hipnotiziran »

-LIBERO- wrote:
hipnotiziran wrote:Koga u vlasti vi konkretno napadate?

A to je kao neki vid prijetnje ili sta???? :D :D :D

A ti sto pozivas na proteste po BL,si vjerovatno vijerni glasac neke od ovih nacionalno osvijescenih stranaka,koji su redovno u koalicijama sa od SDS-a do SNSD-a :D :D
Nije u pitanju prijetnja, nego dosta ste patili građane Sarajeva sa nekakvim akcijama i protestima, hajde sad malo u Banja Luku i tamo pobogu postoje neke institucije, pred kojima bi se trebalo protestovati...i kamenjem razbijati prozori po zgradama...

Pozivam na proteste u Banja Luku, jer ukoliko vi nudite bolji princip funkcionisanja BiH od sadašnjeg, vjerovatno bi to naišlo na podršku i u Banja Luci...zamisli kako bi to bilo super, da pokret DOSTA, SDP, Naša stranka i sl organizuju masovne proteste u Banja Luci pred zgradom Vlade RS-a...zar to nebi bilo super?

Ali, ne ...vi ne želite ići u Banja Luku, ovdje u Sarajevu ćete sigurno uspjeti da promijenite Špirićevo, Slavujevo... razmišljanje...protestujući pred zgradom parlamenta BiH... Uvjeren sam u to...
Locked