Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bihac_4_ever

#876 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Bihac_4_ever »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Sve i da ih smijeni pojavice se novi za koje ce narod opet glasati.
To nevjerujem,nece se to dopustiti,ovakva greska se nesmije nikad vise dopustiti!
ld

#877 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by ld »

dodik je bio socialdemokrata i lagumdjijin drug i saveznik,bio je opozicija sds
i najdnom,preko noci postaje veci nacionalista od karadjica,poplasena,koljevica,koristi nacionalisticku retoriku koju sds je koristio u ratno vrijeme
zasto je to tako???
jer srpski narod u rs to zeli,to voli,ne to svrsavaju,srpski narod samo zeli da bude dio uvecane srbije,da BiH se razvali,naord koji i danas dan velica mladice i koljace iz srebrenice
nije problem u dodiku,problem je u vecini srba u rs-u,ako se dodik i smjeni,doce neki novi dodik,jer to srbi u rs zele

dok u federaciji,koliko ja mogu da primjetim na zadnjim lokalnim izborima silajdjic je krahirao totalno,znaci i bez intervencija sa zapada,bosnjaci su kaznili siladjica,uprkos tome sto on i danas dan govori kako treba ukinuti i ponistiti rezultate genocida,tj.ukidanje rs i to silajdjic govori gdje god stigne
i ipak su ga glasaci kaznili
zasto???
zato sto smo mi kao narod bolji od srba,mi smo pokazali da znamo sta je suzivot i da zelimo srbe u bosni,
ali na zalost vecina njih ne zna i ne zeli da zivi sa drugim naordom,oi zele da zive u zakruzenim torovima,bez drugih
i ovo povratnika sto se vratilo,na svakom koraku su obespravljeni,ugnjetavani,od djestona pa na ovamo ubijeno je 150 povratnika
i nikad niko nije odgovarao za ta teroristicka dijela
nokia6170

#878 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by nokia6170 »

cogni jedno pitanje:

da li bi podrzao hapsenje dodika ako bi se zaista pokazalo i dokazalo da je ucestvovao u visemilionskom kriminalu u ovoj zemlji i ostetio prvenstveno gradjane rs-a, a potom i cijele bih, svojim kriminogenim aktivnostima zarad vlastite koristi i njemu bliskih ljudi.

da li bi podrzao postivanje zakona i pravnu drzavu ili zazmirio zarad nekih visih nacionalnih interesa?
Abacija

#879 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Abacija »

nokia6170 wrote:cogni jedno pitanje:

da li bi podrzao hapsenje dodika ako bi se zaista pokazalo i dokazalo da je ucestvovao u visemilionskom kriminalu u ovoj zemlji i ostetio prvenstveno gradjane rs-a, a potom i cijele bih, svojim kriminogenim aktivnostima zarad vlastite koristi i njemu bliskih ljudi.

da li bi podrzao postivanje zakona i pravnu drzavu ili zazmirio zarad nekih visih nacionalnih interesa?
:thumbup: :lol: To ti je "the million dollar question".
behavac

#880 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by behavac »

Mogu li ja ovdje dodati odgovor, al ocekujem i od cogni-a.
Ja ne da bi podrzao vec bi ja sam zahtjevao da bude uhapsen i osudjen ako postoje dokazi da je krao.
Je on je na taj nacin krao i od mene, kao gradjanina koji placa porez.
Al mislim da vi pravite i sebi konfuziju jer poistovjecujete Dodika i RS sto bez obzira na sve ne stoji.
Realno zaboli mene za Dodika, sto ne mogu reci kad je u pitanju RS.
A koja poenta svega ovog, pa da Dodik moze otici ali da RS ostaje.
Nadam se da vam je sad ovo jasno!

Da budem iskren ja vjerujem da on jeste na neki nacin krao, ali nemam dokaze za to !!!
nokia6170

#881 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by nokia6170 »

behavac wrote:

Mogu li ja ovdje dodati odgovor, al ocekujem i od cogni-a.
Ja ne da bi podrzao vec bi ja sam zahtjevao da bude uhapsen i osudjen ako postoje dokazi da je krao.
Je on je na taj nacin krao i od mene, kao gradjanina koji placa porez.
Al mislim da vi pravite i sebi konfuziju jer poistovjecujete Dodika i RS sto bez obzira na sve ne stoji.
Realno zaboli mene za Dodika, sto ne mogu reci kad je u pitanju RS.
A koja poenta svega ovog, pa da Dodik moze otici ali da RS ostaje.
Nadam se da vam je sad ovo jasno!

Da budem iskren ja vjerujem da on jeste na neki nacin krao, ali nemam dokaze za to !!!
vidis dodik ne razmislja kao ti, vec sve cini da prikaze da je napad na njega upravo napad na rs..nazalost ta prica pali kod obicne stoke, pardon naroda. ne zamjeri, ali ja vec odavno nas narod smatram stokom...skojom je strasno lako manipulisati.

plus, sto se kod nas svaka aktivnost u vezi sa kriminogenim navodima protiv vodecih politicara odmah etiketira kao politicka i kao nacin da se ta osoba ukloni iz javnosti i diskredituje.

ali eto drago mi je da se barem u necemu slazemo..da osudjujemo bilo koga ko krsi domace zakone.
Bihac_4_ever

#882 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Bihac_4_ever »

Mislim da ce Lajcak koristiti aparat koji se zove antikorupcioni tim,kojim on (Lajcak) ima moc da smjeni na legalan nacin Dodika i ostale dodikovce (profitere),treba docekati odredjeni trenutak,a mislim ozbiljno da Lajcak ide na tu kartu,da ima neki drugi razlog da smjeni Dodika s pravom.
nokia6170

#883 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by nokia6170 »

Bihac_4_ever wrote:Mislim da ce Lajcak koristiti aparat koji se zove antikorupcioni tim,kojim on (Lajcak) ima moc da smjeni na legalan nacin Dodika i ostale dodikovce (profitere),treba docekati odredjeni trenutak,a mislim ozbiljno da Lajcak ide na tu kartu,da ima neki drugi razlog da smjeni Dodika s pravom.
dodik je psihicki nestabilna licnost...zaludjen vlascu i ponasa se kao ranjena zvijer stjerana u cosak...gdje cak poteze za prijetnjama silom i oruzjem (citaj krvlju) drzavnim institucijama i ljudima koji rade u tim institucijama.

dodiku ce omcu oko vrata upravo svezati njegovi srbi...ni bosnjaci ni hrvati...srbi bi ga se davno odrekli zbog kriminalne pozadine, ali problem je sto nemaju nikoga ni ublizu "vodju sa karizmom i idejom" kao sto je dodik u njihovim ocima.

p.s. ranije sam izjavljivao i ostajem pri tome...dodik je vise nastetio rs-u kao entitetu nego bilo ko u ovoj drzavi...urusio je institucije rs-a i izjednacio cijelu rs=dodik
Kralj Tvrtko XXVIII

#884 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Bihac_4_ever wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Sve i da ih smijeni pojavice se novi za koje ce narod opet glasati.
To nevjerujem,nece se to dopustiti,ovakva greska se nesmije nikad vise dopustiti!
Pa nemoj ti vjerovati. Nisu vjerovali ni da ce Dodik postati ovakav nacionalista pa postade. Ja ne vjerujem da ce se sa smjenom njih dvojice ista kapitalno promijeniti. Biracko tijelo u RS je izrazito nacionalisticko, i nema dalje. Tamo ce desnica uvijek da dobija.
Judge_Dread

#885 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:04, edited 2 times in total.
Bihac_4_ever

#886 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Bihac_4_ever »

mislim da bi rijesilo barem huskasku politiku ako nista,i po najbitnije kradju i zavaravanje naroda...to bi vec bio pomak.
cyprus

#887 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by cyprus »

Ma joj nisu problem ni Dodik, ni Silajdžić, ni bilo ko od političara. PROBLEM JE NAROD!!!
Bihac_4_ever

#888 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Bihac_4_ever »

cyprus wrote:Ma joj nisu problem ni Dodik, ni Silajdžić, ni bilo ko od političara. PROBLEM JE NAROD!!!
cyprus ja pomislio da te nema na forumu... :D
cyprus

#889 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by cyprus »

Bihac_4_ever wrote:
cyprus wrote:Ma joj nisu problem ni Dodik, ni Silajdžić, ni bilo ko od političara. PROBLEM JE NAROD!!!
Joj ne mogu više ove politike, sve jedne te iste teme se vrte u krug. Ja ne znam kome se žvače sažvakano :)
Bihac_4_ever

#890 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Bihac_4_ever »

cyprus wrote:
Bihac_4_ever wrote:
Joj ne mogu više ove politike, sve jedne te iste teme se vrte u krug. Ja ne znam kome se žvače sažvakano :)
Ima novih tema bas,sad je opet USA u centru paznje :thumbup: :mrgreen:
Avdo Z.

#891 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Avdo Z. »

ld wrote:
...dok u federaciji,koliko ja mogu da primjetim na zadnjim lokalnim izborima silajdjic je krahirao totalno,znaci i bez intervencija sa zapada,bosnjaci su kaznili siladjica,uprkos tome sto on i danas dan govori kako treba ukinuti i ponistiti rezultate genocida,tj.ukidanje rs i to silajdjic govori gdje god stigne
i ipak su ga glasaci kaznili
zasto???
Zato sto je to mentalit vecine Bosnjaka da sto ga vise tuces iza usiju, on ti se sve vise ulizuje. Da Silajdzic podrzava rs, da kaze da nejma govora o njenom ukidanju, da ne insistira da se poniste rezultati genocida, on bi znatno bolje prosao na izborima. Da li Bosnjaci glasaju za SDP zbog toga to ima vise Srba prdlozenih na funkcije u DIJELU BOSNE KOJI NE KONTROLISU SRBI I HRVATI nego sto ima Srba clanova SDP u rs?
Odgovor je DA, i tako ce to da ide do sledeceg genocida. Sam pao - sam se ubio.
cogni

#892 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by cogni »

Naravno, da bih. Ono sto ja ne vidim po cemu to Dodik upada u bilo kakve nacionalne interese, i pogotovo ne vidim zasto mislis da je na ovo pitanje narocito tesko za odgovoriti, nikad nisam rekao da gajim neke simpatije prema njemu.
cogni

#893 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by cogni »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Biracko tijelo u RS je izrazito nacionalisticko, i nema dalje. Tamo ce desnica uvijek da dobija.
Za razliku od Federalnog birackog tijela.
JThomas

#894 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by JThomas »

smijeni dodika, i doći će neko ko će biti njegov pijun, kao recimo radmanović...ili bilo ko, skroz je nebitno, čovjek u ovom trenutku jednostavno ima preveliku faktičku moć. on je kad je digao izbore mogao i nekoga drugog postaviti na premijera i vladati iz sjene, sve bi isto bilo.
Kinder

#895 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Kinder »

cogni wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Biracko tijelo u RS je izrazito nacionalisticko, i nema dalje. Tamo ce desnica uvijek da dobija.
Za razliku od Federalnog birackog tijela.
:lol: :lol: :lol:
Real Khan

#896 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Real Khan »

JThomas wrote:smijeni dodika, i doći će neko ko će biti njegov pijun, kao recimo radmanović...ili bilo ko, skroz je nebitno, čovjek u ovom trenutku jednostavno ima preveliku faktičku moć. on je kad je digao izbore mogao i nekoga drugog postaviti na premijera i vladati iz sjene, sve bi isto bilo.
...a možda se vrati "odbjegla nevjesta" Kalinić na krilima "reformiranog SDS-a" ;-)
...i Mladen Ivanić sve više okreće svoju "retoriku" na standardnu "ćirilicu" po mjeri velikosrpskih apetita...
...slijede pitanja: "Ko će biti Dodik poslije Dodika?", "Ko će napustiti igru...", "Ko je najslabija karika?" :D
behavac

#897 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by behavac »

nokia6170 wrote: vidis dodik ne razmislja kao ti, vec sve cini da prikaze da je napad na njega upravo napad na rs..nazalost ta prica pali kod obicne stoke, pardon naroda. ne zamjeri, ali ja vec odavno nas narod smatram stokom...skojom je strasno lako manipulisati.

plus, sto se kod nas svaka aktivnost u vezi sa kriminogenim navodima protiv vodecih politicara odmah etiketira kao politicka i kao nacin da se ta osoba ukloni iz javnosti i diskredituje.

ali eto drago mi je da se barem u necemu slazemo..da osudjujemo bilo koga ko krsi domace zakone.
Kako i sta Dodik razmislja sam bog zna.
Kao i svaki politicar jedno prica, drugo radi, a definitivno trece misli sta god to bilo, al svakako ne razmislja kao ja.
A svjestan sam i ja da on napad na sebe predstavlja kao napad na RS, sto mi se ni malo ne svidja.
Zna se kad je on licno u pitanju a kad kao politicar i premijer Ri S u vezi neceg sto se odnosi na samu RS.
I slazem se s tobom da je i dalje vecina svih naroda u BIH stoka, a svaka stoka treba pastira koji ce mi govoriti gdje da pasu.
To ti je surova realnost Balkana.

I meni je drago sto je tebi drago...
:)
JThomas

#898 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by JThomas »

a i ovo je definitivno istina.

narod je stvorio te političare, i narod ih bira na vlast. nije dodik kriv zato što nema razumne, realne alternative, sa sposobnim, kompetentnim ljudima, bez oraha u džepu, koji nisu tvrdi nacionalisti...a i da ima, 2% naroda bi glasalo za nju. je li to dodikova krivica? pa 98% naroda bi u njegovoj koži radilo isto, nemojmo se praviti blesavi...problem je u narodu.

dok se svijest naroda ne promijeni, sve ostalo su paušalne mjere.
nokia6170

#899 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: vidis dodik ne razmislja kao ti, vec sve cini da prikaze da je napad na njega upravo napad na rs..nazalost ta prica pali kod obicne stoke, pardon naroda. ne zamjeri, ali ja vec odavno nas narod smatram stokom...skojom je strasno lako manipulisati.

Kako i sta Dodik razmislja sam bog zna.
Kao i svaki politicar jedno prica, drugo radi, a definitivno trece misli sta god to bilo, al svakako ne razmislja kao ja.
A svjestan sam i ja da on napad na sebe predstavlja kao napad na RS, sto mi se ni malo ne svidja.
Zna se kad je on licno u pitanju a kad kao politicar i premijer Ri S u vezi neceg sto se odnosi na samu RS.
I slazem se s tobom da je i dalje vecina svih naroda u BIH stoka, a svaka stoka treba pastira koji ce mi govoriti gdje da pasu.
To ti je surova realnost Balkana.

I meni je drago sto je tebi drago...
:)
ako ovako nastavimo ne gine nam osnivanje stranke dragih ljudi :D
turban

#900 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by turban »

Kakva morbidna paralela.

Da se Haris zove malko drukcije mozda bi i imao vrjednost... :run:
Locked