FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ledeni_caj
#876 Re: FC Bayern Munchen
Objasni Robben Gomezu i Mulleru kako se zabija 
-
missko
#877 Re: FC Bayern Munchen
Prva 4 gola su golmanova. Rost je za penzije a Hamburg ta-
ki od ekipe. Ko drzi Guerera u ekipi i to jos ako ima NIstelroja na klupi. Glupi Armin.
-
extraordinary
#878 Re: FC Bayern Munchen
Njemačka ima hroničan nedostatak kvalitetnih trenera.
- simonese
#879 Re: FC Bayern Munchen
mislim da ima kvalitetnih trenera samo sto terniraju pogresne klubove ili su premladi za velike kluboveextraordinary wrote:Njemačka ima hroničan nedostatak kvalitetnih trenera.
- ultima_palabra
#880 Re: FC Bayern Munchen
Pa bolji su nego Englezi recimo... od starijih Magath i Heynckes, od mlađih Low, Klopp i Tuchel.extraordinary wrote:Njemačka ima hroničan nedostatak kvalitetnih trenera.
- Obuca9
#881 Re: FC Bayern Munchen
A gdje ti ju tu onaj droger Daum 
-
extraordinary
#883 Re: FC Bayern Munchen
Nisam mislio na Njemačku kao državu, pogrešno sam se izrazio, nego općenito na njemačku ligu. Engleski treneri su fula, ali zato redovno uvoze strance, dok u njemačkoj rijetko koji klub vodi stranac, a imaš jednog Veha koji je blago retardiran, imaš ublehe tipa Labadie, Dolla, i ostalih mlađih trenera. Djeluje mi da su oni kvalitetniji potcijenjeni, jedan Heynckess ili Slomka su sigurno bolji treneri od ovih koji vode velike klubove. Kako je Veh nakon što je skršio Wolfsburg dobio šansu da vodi HSV, meni nikad neće biti jasno 
- simonese
#884 Re: FC Bayern Munchen
isto kao Dieter Hoeness da sjebe Wolfsburg nakon sto je sjebao Herthuextraordinary wrote:Nisam mislio na Njemačku kao državu, pogrešno sam se izrazio, nego općenito na njemačku ligu. Engleski treneri su fula, ali zato redovno uvoze strance, dok u njemačkoj rijetko koji klub vodi stranac, a imaš jednog Veha koji je blago retardiran, imaš ublehe tipa Labadie, Dolla, i ostalih mlađih trenera. Djeluje mi da su oni kvalitetniji potcijenjeni, jedan Heynckess ili Slomka su sigurno bolji treneri od ovih koji vode velike klubove. Kako je Veh nakon što je skršio Wolfsburg dobio šansu da vodi HSV, meni nikad neće biti jasno
-
extraordinary
#885 Re: FC Bayern Munchen
Upravo o tom govorim. Schaff vodi Werder već godinama, eno ih kubure u borbi za opstanak. On jeste možda dobar, ali da bude nekome pomoćnik, nikako da bude prvi trener. Neki tip Wengera, proizveo je toliko kvalitetnih igrača u zadnjih deset godina, uzeo jednu titulu i tu je kapak. Taktički totalno nedorastao ozbiljnoj ekipi.simonese wrote:isto kao Dieter Hoeness da sjebe Wolfsburg nakon sto je sjebao Herthuextraordinary wrote:Nisam mislio na Njemačku kao državu, pogrešno sam se izrazio, nego općenito na njemačku ligu. Engleski treneri su fula, ali zato redovno uvoze strance, dok u njemačkoj rijetko koji klub vodi stranac, a imaš jednog Veha koji je blago retardiran, imaš ublehe tipa Labadie, Dolla, i ostalih mlađih trenera. Djeluje mi da su oni kvalitetniji potcijenjeni, jedan Heynckess ili Slomka su sigurno bolji treneri od ovih koji vode velike klubove. Kako je Veh nakon što je skršio Wolfsburg dobio šansu da vodi HSV, meni nikad neće biti jasno
- simonese
- MeanMachine
#887 Re: FC Bayern Munchen
Ovo je još u sferi špekulacija, ali to svakako ne isključuje mogućnost dolaska Heynckesa u Bayern. Ja iskreno ne znam da li je ovo dobro rješenje za Bayern, opet kažem dugoročno gledajući, ali nikad se ne zna, ako i dođe do angažmana Heynckesa onda samo vrijeme može pokazati da li je to pravo rješenje za ovaj klub. Ostaje da pratimo razvoj ove situacije koja bi se trebala riješiti u naredne 2-3 sedmice.simonese wrote:Heynkes-u ponudjen dvogodisnji ugovor
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... boten.html
Nego, da čujem prognoze za večerašnju utakmicu. Po meni je najbitnije da se zalet iz susreta sa HSV-om prenese i u ovu utakmicu i onda ne bi trebalo biti problema. Naravno da HSV nije Inter, ali opet je bitno sačuvati pozitivnu atmosferu u ekipi nakon pobjede od 6:0
- simonese
#888 Re: FC Bayern Munchen
sudija pederu 
- simonese
-
LSD
#890 Re: FC Bayern Munchen
Robben sa jedne ,Ribery sa druge strane razbijaju Inter.
- MeanMachine
#891 Re: FC Bayern Munchen
Kad je počela utakmica samo sam želio da u prvim minutama ne primimo neki naivan gol i baš se to desilo (dobro jeste Eto'o svjetska klasa, ali opet...). Bitno je da ekipa nije dugo bila u šoku zbog gola Intera i da je brzo došla do svoje prepoznatljive igre sa kojom može da pobijedi bilo koju ekipu na svijetu. Slažem se sa mišljenjem da su Ribery i Robben večeras fenomenalni, ali je i Gomez kod svog gola pokazao kako to rade veliki majstori jer se zaista fantastično snašao u nimalo lakoj situaciji za postizanje gola. Samo neka nastave u drugom poluvremenu kako su završili sa prvim i četvrtfinale "here we come"

- simonese
#892 Re: FC Bayern Munchen
Trener je kriv za poraz
- ledeni_caj
#893 Re: FC Bayern Munchen
Odnosno cijelu propalu sezonu.
- -danTe-
#894 Re: FC Bayern Munchen
ja ne mogu da vjerujem...u 60 i nekoj izvodi robbena kojem je konacno krenulo u ligi i koji je konacno u formi...nakon toga izvodi van buytena koji je nakon ne znam koliko odigrao dobru utakmicu i na kraju u 90 i nekoj kao uvodi krosa...simonese wrote:Trener je kriv za poraz
-
Bušman
#895 Re: FC Bayern Munchen
Svi su krivi, od uprave koja je pred vrlo vazan mec Van Gaalu otkazala povjerenje preko igraca koji su ko picke odigrali drugo poluvrijeme do samog Van Gaala koji je totalno pukao cim je napravio one budalastine od izmjena.
-
SaMaster
#896 Re: FC Bayern Munchen
Robben se povrijedio, informisi se prije nego pocnes pljuvat. Za mene licno, najveci kloc u historiji fudbala je onaj BRENO. Sreca pa ja nisam trener, lik bi travu na igralistu vidio samo kad bi ga slao da pase. Pa jel moguce da je covjek toliki kloc?-danTe- wrote:ja ne mogu da vjerujem...u 60 i nekoj izvodi robbena kojem je konacno krenulo u ligi i koji je konacno u formi...nakon toga izvodi van buytena koji je nakon ne znam koliko odigrao dobru utakmicu i na kraju u 90 i nekoj kao uvodi krosa...simonese wrote:Trener je kriv za poraz![]()
![]()
nevjerovatno
![]()
![]()
ocito je htio da zajebe maksimalno prije nego sto ode...upropastio je sve sto se moglo,pa da zavrsi...koji cigan...
- fidoremilienko
#897 Re: FC Bayern Munchen
Šta bi ovo??
Forza INTER!

Forza INTER!
- simonese
#898 Re: FC Bayern Munchen
ma ti si se samo plasio da Manchester ne izvuce BayernaSpeedster wrote:Zao mi Bayerna ... Hahahahahahhahahahahahaha
![]()
![]()
![]()
![]()
- Baltazar_khan
#899 Re: FC Bayern Munchen
ovaj trola svaku temu a da nije o unitedufidoremilienko wrote:Šta bi ovo??![]()
![]()
Forza INTER!![]()
-
SaMaster
#900 Re: FC Bayern Munchen
Ovo nema veze s vezom, po mom skromnom misljenju. Naravno da se jedan trener mjeri po uspjesima, po cemu bi drugo? To sto je imao dobre rezultate sa malim klubovima i osrednjim igrackim kadrom, ne stavlja ga u vrh vrhova svih trenera. I ako je po tebi onda uspjeh sto Klopp sa jednim Mainzom izbori opstanak u Bundesligi, zatim bude 10 naredne godine, onda je to smijesno. Druga stvar koju pocjenjujes je gomila "zvijezda". Lahko je upravljati "noname" zvijezdama, jer je trener glavna uloga. Ali odi malo pa pogledaj extravagantnije klubove tipa Rome, Milana, Reala i slicnih. Tu su i najbolji treneri padali. Prema tome nemoj tvrditi ovakve gluposti. Klopp je dobar trener, dalko od toga, ali ne za Bayern.MeanMachine wrote:emirbey_7 wrote:@meanmachine,
Klopp je trajno rjesenje?![]()
Ne mogu tih jednoepizodnih trenera.
Hiddink je pravi izbor. Jup Heykens rame uz rame s njim.
Pitanje je sad šta ti smatraš jednoepizodnim trenerom, ako mjeriš trenera samo po osvojenim titulama onda OK, tu Klopp stvarno nema čime da se pohvali, ali kao što @vicious kaže s obzirom koje je timove do sada vodio i sa kakvim igračkim kadrovima je raspolagao u tim klubovima postigao je odlične rezultate (Mainz 05 je uveo u prvu ligu i tu ih etablirao kao stalnog prvoligaša, evo trenutno su čak i ispred Bayerna, dok je sa Dortmundom na odličnom putu da ubjedljivo osvoji titulu prvaka Njemačke - nisam siguran da je iko smatrao Dortmund favoritom za osvajanje titule prvaka prije početka ove sezone).
Ono što se meni dopada kod Kloppa je atraktivan fudbal koji igra njegova ekipa, njegova požrtvovanost i predanost u radu - dovoljno ga je samo u jednoj utakmici posmatrati kako događanja na terenu doživljava i proživljava sa puno emocija, kao pravi navijač kluba. Svi igrači Dortmunda (i oni koji igraju u prvoj 11-orki, ali što je još važnije i oni koji su rezerva i griju klupu) konstantno ponavljaju kako u timu vlada odlična atmosfera, kako se svi slažu i imaju potpuno povjerenje u trenera - mislim da je postizanje ovakvog "Team spirit-a" jedan od glavnih zadataka trenera jednog fudbalskog kluba.
Naravno da je prilično nerealno očekivati da Klopp dođe u Bayern, kao što rekoh iz više razloga da sad ne nabrajam, ali kada bi se to ipak dogodilo mislim da bi to bio pravi potez uprave Bayerna (Klopp je mlad i perspektivan trener, dokazao se i pokazao kako sa "malim" Mainz 05 tako i sa starim prvoligašem Dortmundom, eh sad zamisli šta bi tek mogao da napravi sa kadrom kakav ima Bayern i sa finansijskom snago kakvom raspolaže taj klub za dovođenje nekoliko trenutno neophodnih pojačanja.
Svakako nije jedini dobar kandidat za poziciju trenera Bayerna, eto i Hiddink kojeg ti spominješ bi po meni bio dosta dobro rješenje, ali i oni koje sam u svom ranijem postu nabrojao. U svakom slučaju ostaje da pratimo situaciju i nadamo se najboljem. Ja se izvinjavam na dužini ovog posta, ali eto malo se raspisah