Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#876 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by pici »

VjecitiStudent wrote:
pici wrote:
VjecitiStudent wrote:Raspravljati o Ugi jos i nekako, ima biografiju koja zavrjedjuje da se za njim sada prasina dize, ali stvarno ne mogu vjerovati da ovoj plavusi i dalje posvecujete nepotreban prostor.
ma nebi ni raspravljali o njoj da joj vlastodršci i tajkunćići nedaju svoje potencijale a vidim da se ukljucio i DoDi osobno u putujuĆi cirkus gosn vlaisavljevica....para vrti dje burgija neĆe
Onda raspravljajte o tajkunima i vlastodrscima, oni su uzrok problema, a ne alat kojeg koriste.
o njima ima dosta na temi politika pa čak i previše a ovo taman dobro dodje na ovom podforumu ima i tema o 60 min pa nek tamo zakucaju svaku njihovu grešku,nije da ih nemaju imaju i te kako al ove mizerije koje bi preko bogatuna i moČnika postali neki slijepi vodići svih medija e ti su taman na ovoj temi.
uroborus

#877 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by uroborus »

Neelix wrote:
pici wrote:blago rečeno KATASTROFA
Kako je nedavno Dodik kazao da ga "Inzko može samo povući za onu stvar", jedno od pitanja bilo je i da li i dalje na tome insistira. Dodik je uz smiješak kazao da nije ni insistirao, a Vlaisavljevićeva je dodala "kakva novina, takvo i pitanje".
i trebal išta više braniocima i ljubiteljima doticnih vlaisavljevica od ovoga....totalni režimski novinari
u cemu je problem ovdje? Pitanje je postavio, cini mi se, novinar nekog lista "Zurnal", a ne ona.
Prvo-Zurnal nije nikakav list, vec portal- http://www.zurnal.info/home/index.php :roll:

Drugo-ako si ikada imao priliku citati visoke standarde koje postavlja Vlasiavljevicaka piskaranjem u Avazu, po pitanju famozne "kulture dijaloga", onda bi bili jasno da ga ona ovakvim niskorangiranim primjedbama, koje po njoj koriste "reketaski mediji", gazi vlastite postulate na koje se bezkompromisno poziva.
Sjecam se da je ista, u ono vrijeme kada je Dodik nazivao Sarajevo-Teheranom, relativizirao genocid u Srebrenici, koristi najgore rasisticke uvrede na racun neistomisljenika, u kolumni "Glasa Srpske" bavila se rijecnikom koji koriste " tzv nezavisni federalni mediji"...veoma hrabro sa njene strane, pogotovo po pitanju jednostranog otpora prema "jeziku mrznje"! :run:
uroborus

#878 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by uroborus »

milenko wrote:
seln wrote: Al' ti volis komplicirati, pa to je za ne vjerovati...
otvori temu i kritikuj koga zelis. Ova je o Vlaisavljevicima, o Sanji i Ugu, kojeg sam svojevremeno i sam postovao dok se nije prodao za sahan pilava.

ovo je izgleda stav vecine plodonosnih forumasa...dal' se prodao il' zeli da preko nekog, ko ima sta da pokaze, neku svoju ideju da ostvari, ne znam, u principu, i ne zanima me licno...ono sto me fascinira, do gadjenja, je zdruzeno mahalski, uglavnom neartikulisan, koncert zvizduka, koji se priredjuje samo u cast onih koji odskacu od standarda kasabe, onih koji bi da promjene, razdrmaju, urade nesto novo u ucmalom poretku stvari...
Eh, da, ovakve stvari i tvog imenjaka Jergovica otjerase iz sarajevske kotline, prepune cudnovatnog sljama, u pitomu zagrebacku okolicu, gdje podrezuje ruze u vrtu, ceska se komformisticki sad po lijevom, sad po desnom guzu, imajuci sve vise razumjevanja za Kusturicu i njegovu vidovitost u pogledu Seher grada... :roll:
Altsa

#879 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Altsa »

ovo sranje koje je organizovala je crtani film u odnosu na njeno gostovanje i horor film koji smo gledali predhodnu vecer na televiziji sumskoj...gdje je izjavila da su za sva sranja u BiH krive gradanske partije ili ti kako ona kaze nacionalizam gradanskih partija, prije svega SDP-a. takvu glupacu nisam odavno vidio.
klixober

#880 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by klixober »

Mene samo zanima gdje su udruzenja zrtava opsade Sarajeva,gdje su udruzenja boraca,da juce protestuju povodom jucerasnjeg skupa u centru grada na kojem je gostovao negator zlocina u na Markalama i Kapiji.Stvarno ne kontam....ili su mozda i udruzenja zrtava i boraca vec pod Fahrinom rukom,a on ne da na Dodika.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#881 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by -LIBERO- »

skolarac wrote:Evo sta profesor Ugo Vlaisavljevic porucuje Slavi Kukicu i ostalima koji ga napadaju:
''Ne bih se osvrtao na fantazije uglednog mostarskog sociologa da nije riječ o šire prisutnom fenomenu kojeg sam odavno uočio. Kada u našem javnom mnijenju građanski orijentirani politički radikali kritiziraju svoje protivnike, oni se tada često služe homoseksualnim fantazijama. ")

Dakle, što bi rekao čika Spinoza : Pederi, pederi, pederi...samo ovo bijaše jako fino umotano, dostojno majstora ontologije.Jeste PEDERI, ali vam ja to nisam rekao, nego ste to tako protumačili, ko vam je kriv.
Dalje, šta je dovraga "šire prisutan fenomen"??
Ono što me brine je zlouporaba maglovitog područja "etnopsihijatrije"(laički prevedeno- liječnička vještina i nauka o psihičkim oboljenjima kolektiva. tj.naroda-što bi mahala rekla "narod poludio").
Poludilo je stotine obrazovanih i sasvim obaviještenih ljudi koji zadnjih dana kritiziraju i Uga i njegove kvazi-oponente, pa ih profesor hladno trpa u slučaj kolektivnog ludila, pri tom im poručujući da su pederi, i to oni hinjavi-prikriveni.
Mozda sam i peder,i to "intelektualna" PEDERCINA,Ali prodana dusa i latentni fasista,kao sto je definitivno ovaj nekada uvazeni profesor,e to necu biti nikada.
Abacija

#882 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Abacija »

-LIBERO- wrote: Mozda sam i peder,i to "intelektualna" PEDERCINA,Ali prodana dusa i latentni fasista,kao sto je definitivno ovaj nekada uvazeni profesor,e to necu biti nikada.
:thumbup: :bih:

Za..b'o se Ugo. Mislio nam prebaciti da smo homofobi i samim tim u neku ruku fasisti. A ispalo je da smo pederi. Samim tim mi kao pederi ne mozemo biti homofobi, tj. fasisti.

I rest my case. :mrgreen: :bih:
Jimmy_The_Saint

#883 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Jimmy_The_Saint »

Treba biti muško, i reći - jesam, peder sam! :P
Eto, što ti je tranzicija - ono krčmi svoju gujscu, a ja eto peder što sam ga VIDIO. :-)
A ne bih ga ni vidio da ne krčmi gujscu pred svima.
veljaca

#884 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by veljaca »

komeba wrote:Mene samo zanima gdje su udruzenja zrtava opsade Sarajeva,gdje su udruzenja boraca,da juce protestuju povodom jucerasnjeg skupa u centru grada na kojem je gostovao negator zlocina u na Markalama i Kapiji.Stvarno ne kontam....ili su mozda i udruzenja zrtava i boraca vec pod Fahrinom rukom,a on ne da na Dodika.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Treba kultura dijaloga ( kako kazu Vlaisavljevici ) i ja sam slijedio njihovu misao na sljedecem primjeru:

Umenemi komsija Hamo ( veseljak po prirodi ali ponekad ga zanese ) zaustavi mene prije neki dan i kaze: Ma pusti onu kurv..., frigid...., iskomp.... Vlaisavljevicku. Treba nju dobro pojeb.... i onda dobro preml.....
Ja ga gledam blijedo i kazem: Saslusao sam te - jer postujem kulturu dijaloga ( ti moj Hamo - utebe je takva kultura ) ali se ne slazem sa tobom. Jos sam mu rekao da cu od sada nositi ceduljice i kada vodim kulturu dijaloga sa njim - ima da mi pise po ceduljicama ....

Mislim da sam ovim primjerom sa Hamom :thumbup: doprinijeo kulturi dijaloga - prema Sanjinom receptu ....

:sax:
uroborus

#885 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by uroborus »

Jimmy_The_Saint wrote:Treba biti muško, i reći - jesam, peder sam! :P
Eto, što ti je tranzicija - ono krčmi svoju gujscu, a ja eto peder što sam ga VIDIO. :-)
A ne bih ga ni vidio da ne krčmi gujscu pred svima.
VIDIO sam ga i ja, al' sam se pravio da ga ne vidim, jer znam da bi me bas pred svima poslije optuzio da sam mu dodav'o VAZELIN! :mrgreen:
Soul_Sista

#886 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Soul_Sista »

Nakon što uzme ogromne pare od klerikalaca koji vonjaju na fašizam, baš se pitam šta će onda Sanja raditi, nakon što ovi u oktobru, ili nekad nakon toga, dožive izborni fijasko?! Hoće li se onda vratiti, i ona i Ugo, u stari klan, gdje su važili za istaknute profesore i intelektualce?
A wild guess :D uzeti pare, odseliti u susjedni grad, drzavu ili mozda neku daleko drzavu i reci kako su protjerani jer su svi bili protiv njih? Ova im kritika ide super na ruku. I tamo ce nastaviti glumiti kulturu happely ever after...ne tako nemoguc scenario. :evil:

..ako ne bude ovako, imam super mastu za neki krimic ili triler :D :lol:
Abacija

#887 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Abacija »

Soul_Sista wrote:
Nakon što uzme ogromne pare od klerikalaca koji vonjaju na fašizam, baš se pitam šta će onda Sanja raditi, nakon što ovi u oktobru, ili nekad nakon toga, dožive izborni fijasko?! Hoće li se onda vratiti, i ona i Ugo, u stari klan, gdje su važili za istaknute profesore i intelektualce?
A wild guess :D uzeti pare, odseliti u susjedni grad, drzavu [b]ili mozda neku daleko drzavu i reci kako su protjerani jer su svi bili protiv njih? [/b]Ova im kritika ide super na ruku. I tamo ce nastaviti glumiti kulturu happely ever after...ne tako nemoguc scenario. :evil:

..ako ne bude ovako, imam super mastu za neki krimic ili triler :D :lol:
Upravo ovako nesto sam i ja htio napisati ali si me preduhitrila. :lol: :thumbup:

Najvjerovatnije bi mogli otici u Svicarsku ili Holandiju, gdje bi im se postvetilo dosta vremena u lokalnim medijima sa naglaskom kako su ih Muslimani protjerali i kako Muslimani ne znaju sta je kultura dijaloga.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#888 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Abacija wrote:
Upravo ovako nesto sam i ja htio napisati ali si me preduhitrila. :lol: :thumbup:

Najvjerovatnije bi mogli otici u Svicarsku ili Holandiju, gdje bi im se postvetilo dosta vremena u lokalnim medijima sa naglaskom kako su ih Muslimani protjerali i kako Muslimani ne znaju sta je kultura dijaloga.
sve je to super, samo ima kvaka: nisu muslimani, nacionallisti ti koji ih napadaju, nego se upravo ližu s njima :mrgreen:

prije bi se mogli prodati kao: profesorski par Vlaisavljević, posljednje evropske žrtve komunista... :mrgreen:
Abacija

#889 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Abacija »

Chmoljo wrote:
Abacija wrote:

sve je to super, samo ima kvaka: nisu muslimani, nacionallisti ti koji ih napadaju, nego se upravo ližu s njima :mrgreen:

prije bi se mogli prodati kao: profesorski par Vlaisavljević, posljednje evropske žrtve komunista... :mrgreen:
E moj @Chmoljo. Ne znas ti kako propaganda na Zapadu funkcionise.

"Muslimanstvo" Cerica i Radoncica bi zapadni mediji sakrili dok bi se isti nacionalni prefiks istakao kod onih koji kritikuju Vlaisavljevice. :evil:

Zavisno od trenutnog odnosa EU prema Dodiku isti mediji bi ili zataskali Sanjin odnos sa Dodikom, ili bi se taj odnos isticao u slucaju da Dodik (jos uvijek) bude imao pozitivan imidz u Evropi.
Soul_Sista

#890 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Soul_Sista »

Chmoljo wrote:
Abacija wrote:

ali ima jos jedna kvaka: komunisti ne bude vise senzacije u medijima kao nekad prije i stoga su nezanimljivi tamo neki sarajevski ljevicari :D ali mozda sarajevski (ljevicarski) mAzlimi :D vazne su rubrike i senzacije :) a to jos uvijek prolazi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#891 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Soul_Sista wrote:
ali ima jos jedna kvaka: komunisti ne bude vise senzacije u medijima kao nekad prije i stoga su nezanimljivi tamo neki sarajevski ljevicari :D ali mozda sarajevski (ljevicarski) mAzlimi :D vazne su rubrike i senzacije :) a to jos uvijek prolazi.
pa kako će buditi kad eno sjede u Evropskom parlamentu :mrgreen:

vrlo vjerovatno će biti ono što abacija reče: Zlatko mudžahedin :mrgreen:
stecak

#892 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by stecak »

Dnevni avaz

Zašto je na udaru dvoje vrhunskih intelektualaca Sanja i Ugo Vlaisavljević
Autor: Akademik prof. dr. Muhamed FILIPOVIĆ

link
erazmo

#893 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by erazmo »

stecak wrote:Dnevni avaz

link

Trebalo bi "Zašto su na udaru dvoje vrhunskih intelektualaca", množina
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#894 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by pici »

link

Tunjov kralju ja više nejmam hrabrosti da te Čitam :mrgreen: ....nadam se da se je ovaj put usaglasio sa sobom :mrgreen:
uroborus

#895 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by uroborus »

Postupak je jednostavan. Prvo čovjeka isključiš iz komunikacije, a zatim ga napadaš i o njemu iznosiš laži, a onda sam određuješ uvjete i okolnosti pod kojima će on dobiti riječ. Usporedite sve to s prikazom toka i načina suđenja grupi Alije Izetbegovića, koji objavljuje Džemaludin Latić, pa možete naći istu matricu koja se danas primjenjuje na Sanju i Ugu Vlasavljevića.

:lol:
Bosnolog

#896 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

link

Tunjo je jedna senilna kvazi intelektualna antidmagoska stuha koja ne zna da li je posla ili je dosla,....Ko daje prostora za pisanje ovom nedri mentrou koji jedan dan pise a drugi dan pljuje po istom onom sto je napisao i izjavio i misli prije toga,kriza morala i indetiteta ili je jeftina prodaja svega za novce,....

Jad i cemer i moralni potop kvaziakademika,......Zemljo Bosno svasta duras,....oprosti im draga Bosno ne znaju sto rade,.......
Erzsebet

#897 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Erzsebet »

uroborus wrote: Postupak je jednostavan. Prvo čovjeka isključiš iz komunikacije, a zatim ga napadaš i o njemu iznosiš laži, a onda sam određuješ uvjete i okolnosti pod kojima će on dobiti riječ. Usporedite sve to s prikazom toka i načina suđenja grupi Alije Izetbegovića, koji objavljuje Džemaludin Latić, pa možete naći istu matricu koja se danas primjenjuje na Sanju i Ugu Vlasavljevića.

:lol:
A vidiš, Latić je baš reprezantativan uzorak intelektualca :) :sax: :run:
suncica24

#898 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by suncica24 »

piupiu wrote:E, jbg sad -- Sanja Vlaisavljevic vrhunska intelektualka. :-) Moze li profesor defnisati pojam 'intelektualac'. :roll:
Jooooj, mozda je bolje da profesor vise nista ne definira :lol:
amrica

#899 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

suncica24 wrote:
piupiu wrote:E, jbg sad -- Sanja Vlaisavljevic vrhunska intelektualka. :-) Moze li profesor defnisati pojam 'intelektualac'. :roll:
molim da se definira pojam definicija :D
suncica24

#900 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by suncica24 »

amrica wrote:
suncica24 wrote:
molim da se definira pojam definicija :D
bice, kod Adila u gostima, definicija definicije od jedno 2,30 sata :zzzz:
Post Reply