BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zmijuga loma

#876 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Zmijuga loma »

Dje Iker kreno?

Neprocjenjivo.
udrch

#877 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Zmijuga loma wrote:Dje Iker kreno?

Neprocjenjivo.
Ova utakmica bi se još uvijek igrala da nisu izjednačili..sreća, pa smo mi igrali sa dva igrača manje, inače nikad španci ne bi postali prvaci..
zlajapravaraja

#878 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zlajapravaraja »

Evo nesto citam Svedske novine (iako ne zivim u Sveckoj :D ), i nasao sam frishak clanak o Jasminu Sudicu i njegovom eventualnom nastupu za nas:

Prevod na engleskom:

Jasmin Sudic was very close to debut in the A squad in Saturday's friendly match.
For Bosnia.
- I was going to take him in the squad, but his injury came from, "said Safet Susic, Bosnia's coach.

He has no players on defense.

Safet Susic Therefore listened carefully when Bosnians living in Sweden made him aware of the MFF's 19-year-old central defender talent.

Among others, former Djurgården coach Zoran Lukic advocated for Bosnia-born Sudic.

- I have just heard the best of him. Therefore, I wanted to see what he goes for although I have never seen him play, "said Susic has just over two months ago called the 19-year-old.

He describes in frank conversation, but says he had no concrete answers.

Sudic wanted to think about it and talk through the bid with his parents. Something that the Bosnian coach claims to have a full understanding of.

Sudic has three under-21 caps and seven junior caps for Sweden. Which is why he is especially hesitant to reply with, believe Susic.

- If it had been about another game he would have been easier to decide.

But when 19-year-old tore the ACL during a workout in mid-April put the plans on ice.

Susic have talked to him after that and says that the door to the Bosnian national team certainly is not closed on Sudic want to be when the injury has healed.

- I would like to get together and invited him to visit us while we are in Sweden. I hope he will show up, "says Safet Susic.

Jasmin Sudic do not want to invite comment.

- I do not want to talk about it here. What will happen will happen, "he says.
HarnagaHarnaga

#879 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

udrch wrote:
upaljac83 wrote:Ovako ce Miske valjati odbranu Francuske i u kvalifikacijama :thumbup:
Cist penal na Misimovicu :x
Jes penal Allahami moga..jebem im ja..treba se žaliti FIFI na ove sudije..
Miske je kralj..
Ha, penal kao suza, a Misimovic nije niti kralj, niti Bog (i ovo sam ovdje citao) - vec izvrstan fudbaler kojeg je afirmisala reprezentacija BiH kao i on nju. Ne treba da se vise obehutimo ni pred kime, ako me kontas, ako ne - nema veze, jebaji ga - takvi smo kakvi smo.
Bosanski_kralj

#880 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

HarnagaHarnaga wrote: Ha, penal kao suza, a Misimovic nije niti kralj, niti Bog (i ovo sam ovdje citao) - vec izvrstan fudbaler kojeg je afirmisala reprezentacija BiH kao i on nju. Ne treba da se vise obehutimo ni pred kime, ako me kontas, ako ne - nema veze, jebaji ga - takvi smo kakvi smo.
Ali je sigurno veći od Ćire kojem se ti , blao rečeno, diviš ;-)
burek_in_space

#881 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

@komeba, @HarnagaHarnaga i @luckylaka - posljednje upozorenje pred ban.
Vashe lichne razmirice na pp, a ukoliko se ovako nastavi slijede 2-sedmichni banovi.
klixober

#882 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

burek_in_space wrote:@komeba, @HarnagaHarnaga i @luckylaka - posljednje upozorenje pred ban.
Vashe lichne razmirice na pp, a ukoliko se ovako nastavi slijede 2-sedmichni banovi.
Ne bih da tebe ucim pravilima foruma,ali...pravila zabranjuju kloniranje i svaki novi klon treba biti banovan,a koliko vidim Avdo i dalje egzistira na forumu i uzrokuje ovakve nepotrebne debate.
Da se stvarno postuju pravila foruma,on uopste ne bi bio na njemu jer je davno dobio trajni ban i ne bi bilo ovih rasprava mimo teme.
Ja sa njim nemam sta preko pp diskutovati,ali nadam se da ce moderatori biti dosljedni pravilima i odstraniti svaki njegov klon sa foruma.
burek_in_space

#883 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

komeba wrote:
Ne bih da tebe ucim pravilima foruma,ali...pravila zabranjuju kloniranje i svaki novi klon treba biti banovan,a koliko vidim Avdo i dalje egzistira na forumu i uzrokuje ovakve nepotrebne debate.
Da se stvarno postuju pravila foruma,on uopste ne bi bio na njemu jer je davno dobio trajni ban i ne bi bilo ovih rasprava mimo teme.
Ja sa njim nemam sta preko pp diskutovati,ali nadam se da ce moderatori biti dosljedni pravilima i odstraniti svaki njegov klon sa foruma.
Nakon boldiranog je trebala biti tachka.
Kao shto sam davno josh objasnio, iako nisam duzhan, iz kojeg je razloga harnagi pod ovim nickom dopushten pristup forumu, tako i tebi sada kazhem da cesh zbog ovog posta biti banovan.
klixober

#884 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

burek_in_space wrote:
komeba wrote:
Nakon boldiranog je trebala biti tachka.
Kao shto sam davno josh objasnio, iako nisam duzhan, iz kojeg je razloga harnagi pod ovim nickom dopushten pristup forumu, tako i tebi sada kazhem da cesh zbog ovog posta biti banovan.
Ja mislim da bi pravila foruma trebala biti univerzalna i da vaze sa sve jednako.Ako sam tebi kao moderatoru ukazao na gresku u poslu koji obavljas,ne vidim razlog za ban.Ali sujete prorade,zato i jesmo tu gdje jesmo u svakom pogledu.
luckylaka

#885 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:@komeba, @HarnagaHarnaga i @luckylaka - posljednje upozorenje pred ban.
Ne komentarisem rad modosa nikada ali u ovom slucaju nisam ni rijec progovorio.Bog mi je svjedok
Pokeemon

#886 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Pokeemon »

Evo ga Zec ode u Tursku..--- NO LINKS ---
Zec četiri godine u Gençlerbirliğiju
Nakon dogovorenih uslova sa turskim prvoligašem, konačno je uslijedio i paraf našeg reprezentativca na ugovor, koji će mu donositi 500.000 eura po sezoni.

Dvadesetdvogodišnji napadač je dodatno profitirao iz klauzule ugovora sa Šibenikom, koja kaže da u slučaju odlaska u inostranstvo, stiče pravo na pola odštete. U ovom slučaju ista iznosi dva miliona eura.

Tomislav Nakić iz agencije Playmaker, koji je posredovao transferu, potvrdio je da je ugovor potpisan, te da je ostao još samo liječnički pregled, kojeg će Zec obaviti po povratku s reprezentativnih utakmica.

Upravo iz ovog razloga, Bugojanac je potpis na dokument stavio putem e-maila. :thumbup: :bih:
luckylaka

#887 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Za ove pare mogao je haman doci i u Zelju.Inace ekipa u Turskoj ligi za koju nikad nisam cuo dok se eto nije pocela spominjati poslednjih dana zbog ugovora Zeca.Hajd valjda se nece zadrzati dugo.
and

#888 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

luckylaka wrote:Za ove pare mogao je haman doci i u Zelju.Inace ekipa u Turskoj ligi za koju nikad nisam cuo dok se eto nije pocela spominjati poslednjih dana zbog ugovora Zeca.Hajd valjda se nece zadrzati dugo.
pa džeko je u wolfsburg došao i igrao za 600 000 ?
ako si čuo za elvira bolića,e i on je igrao u genclerbirligiju.
HarnagaHarnaga

#889 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

and wrote:
luckylaka wrote:Za ove pare mogao je haman doci i u Zelju.Inace ekipa u Turskoj ligi za koju nikad nisam cuo dok se eto nije pocela spominjati poslednjih dana zbog ugovora Zeca.Hajd valjda se nece zadrzati dugo.
pa džeko je u wolfsburg došao i igrao za 600 000 ?
ako si čuo za elvira bolića,e i on je igrao u genclerbirligiju.
Odlican posao za Ermina, plasio sam se da ce ga ucjeniti da ode u Hajduk, a tada ne bi vazila ona klauzula igrac i klub dijele po pola...Grubo receno, za dvije godine imace dva milliona eura u dzepu (da racunamo da ce premije i druge nadoknade potrositi) i tek 23 godine...S obzirom da se bas i ne moze racunati kao reprezentativac, ovo je fantastican ugovor, a vremena ima na pretek. Par dobrih utakmica u kvalifikacijama i bice liga petice, ugovori ionako danas ne znace mnogo, kad se radi o kvalitetnim fudbalerima s'jedne i bogatim klubovima s'druge strane.
luckylaka

#890 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Ovi Zecovi pravo jaki u Turskoj(nesto kao Laktasi u BiH).Cak su dva puta bili i Turski prvaci 41 i 46(nisam ni znao da se tad fudbal igrao)Inace Bolic je prvom prilikom razgulio iz tog kluba ciji je kapacitet stadiona nesto kao grbavica i poznavaoci fudbala kazu da je prije dvije godine bio ispunjen do kraja jer se Bajram namaz klanjao na tom stadionu.Za razliku od Zeca Rubin nudi Hajduku za Ibricica 5 milioncica eura wtf i Ibri 2.4 milioncica za 4 god.ugovora.Za razliku od Rubina cini mi se da ce ovi Turski Laktasi ove godine europska takmicenja u fudbalu gledati kao i ja preko tv.Zeko sretno u Turskoj mozda nekad i cujemo da si poigrao.Al yebo fudbal.Imaces sigurna 2 miliona u djepu
BarbaDue

#891 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

luckylaka wrote:Ovi Zecovi pravo jaki u Turskoj(nesto kao Laktasi u BiH).Cak su dva puta bili i Turski prvaci 41 i 46(nisam ni znao da se tad fudbal igrao)Inace Bolic je prvom prilikom razgulio iz tog kluba ciji je kapacitet stadiona nesto kao grbavica
Smjesan si, ko kaze da nece razguliti i on ako bude imao priliku!! Druga stvar mozda covjek nije imao puno izbora, u svakom slucaju bolje mu je u Turskoj.
palermo

#892 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

luckylaka wrote:Ovi Zecovi pravo jaki u Turskoj(nesto kao Laktasi u BiH).Cak su dva puta bili i Turski prvaci 41 i 46(nisam ni znao da se tad fudbal igrao)Inace Bolic je prvom prilikom razgulio iz tog kluba ciji je kapacitet stadiona nesto kao grbavica i poznavaoci fudbala kazu da je prije dvije godine bio ispunjen do kraja jer se Bajram namaz klanjao na tom stadionu.Za razliku od Zeca Rubin nudi Hajduku za Ibricica 5 milioncica eura wtf i Ibri 2.4 milioncica za 4 god.ugovora.Za razliku od Rubina cini mi se da ce ovi Turski Laktasi ove godine europska takmicenja u fudbalu gledati kao i ja preko tv.Zeko sretno u Turskoj mozda nekad i cujemo da si poigrao.Al yebo fudbal.Imaces sigurna 2 miliona u djepu
Mimo svoga običaja ali moram ti reći, baš lupaš kao maksim po diviziji
A1fa

#893 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Hebo ga Zec vise, prosjecan klub za prosjecnog igraca, tu je kraj price. On da sam u sebe vjeruje ne bi nikad dole otisao, ovako su se Turci ponadali da bi on mogao biti novi Dzeko i iskesirali ga, on prihvatio i to je to! 8)
lunci

#894 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lunci »

Hola ljudi..gdje veceras pogledati utakmicu na internetu (ne produzih uplatu za balkaniyum)...forza bosna :bih:
-danTe-

#895 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by -danTe- »

lunci wrote:Hola ljudi..gdje veceras pogledati utakmicu na internetu (ne produzih uplatu za balkaniyum)...forza bosna :bih:
http://atdhe.net/trebalo bi ovdje biti...
udrch

#896 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

A1fa wrote:Hebo ga Zec vise, prosjecan klub za prosjecnog igraca, tu je kraj price. On da sam u sebe vjeruje ne bi nikad dole otisao, ovako su se Turci ponadali da bi on mogao biti novi Dzeko i iskesirali ga, on prihvatio i to je to! 8)
Meni se čini da te čovjek demantira..Džekson ga nije zabio za 70 minuta, a on ga zabi za 20..
Rookie

#897 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

udrch wrote:
A1fa wrote:Hebo ga Zec vise, prosjecan klub za prosjecnog igraca, tu je kraj price. On da sam u sebe vjeruje ne bi nikad dole otisao, ovako su se Turci ponadali da bi on mogao biti novi Dzeko i iskesirali ga, on prihvatio i to je to! 8)
Meni se čini da te čovjek demantira..Džekson ga nije zabio za 70 minuta, a on ga zabi za 20..
Za 10 čini mi se. Ali to ne mijenja činjenicu da je Džeko idol svim napadačima na svijetu, a da je Zec nedokazan na višoj razini, što nije čak ni Turska. Onaj gol je 95% Misketov, 4% Jahićev i 1% Zečev, tako da ti je to banalizirano poređenje sa Džekom smiješno.

Opet u postocima. Spahić, koji je isključivi krivac za prvi gol, je bar 90% naše odbrane! Bez pretjerivanja. Doprinosili su Nadarević i Jahić dosada, ali i ovaj prvi nije neki nivo. Mislim da postaje sve očitije da će neko selektoru morati otkriti da tamo negdje u Grčkoj igra neki Cocalić...
Pandža je zavaljen kao iz udžbenika. Ubijen u pojam na desnom beku. Baš kao i Šehić kojem se nije dovoljno vjerovalo da makar debituje... A ništa slabiji nije od Begovića. Obojica super brane, ali samo na liniji. Ibro nekad i izađe... Asmir je loš bio kod prvog gola. Obrazom i ramenom mu ga levat zabi, a on se nešto trza, ne zna da procijeni loptu... Taman toliko se mislio da ga primi.
Strašno je kakva količina amaterizma je ispoljena od naše odbrane u drugom poluvremenu. Nisu postojali. To se nekako uvijek i znalo. Spahić je odbrana. Ovo ostalo je tu da zasmeta, ako im se posreći... Bar kada govorimo o igri protiv jačih selekcija. A veliko je pitanje da li je to ova Švedska... Da nije nas, onaj Berg se nikad ne bi upis'o.
lerdi

#898 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

Rookie wrote:
udrch wrote:
Za 10 čini mi se. Ali to ne mijenja činjenicu da je Džeko idol svim napadačima na svijetu, a da je Zec nedokazan na višoj razini, što nije čak ni Turska. Onaj gol je 95% Misketov, 4% Jahićev i 1% Zečev, tako da ti je to banalizirano poređenje sa Džekom smiješno.

Opet u postocima. Spahić, koji je isključivi krivac za prvi gol, je bar 90% naše odbrane! Bez pretjerivanja. Doprinosili su Nadarević i Jahić dosada, ali i ovaj prvi nije neki nivo. Mislim da postaje sve očitije da će neko selektoru morati otkriti da tamo negdje u Grčkoj igra neki Cocalić...
Pandža je zavaljen kao iz udžbenika. Ubijen u pojam na desnom beku. Baš kao i Šehić kojem se nije dovoljno vjerovalo da makar debituje... A ništa slabiji nije od Begovića. Obojica super brane, ali samo na liniji. Ibro nekad i izađe... Asmir je loš bio kod prvog gola. Obrazom i ramenom mu ga levat zabi, a on se nešto trza, ne zna da procijeni loptu... Taman toliko se mislio da ga primi.
Strašno je kakva količina amaterizma je ispoljena od naše odbrane u drugom poluvremenu. Nisu postojali. To se nekako uvijek i znalo. Spahić je odbrana. Ovo ostalo je tu da zasmeta, ako im se posreći... Bar kada govorimo o igri protiv jačih selekcija. A veliko je pitanje da li je to ova Švedska... Da nije nas, onaj Berg se nikad ne bi upis'o.
1. Jel ovo stvarno misliš ili onako iz glave bubaš da nešto kažeš?
2. Ima li ko da ne igra ili je igrao u želji, a da ne zaslužuje poziv?
3. Meni samo nije jasno kako "Ibro" već ne brani u Čelziju? Mislim bolji je od Begovića za klasu :-)
elSaik

#899 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

lerdi wrote: 2. Ima li ko da ne igra ili je igrao u želji, a da ne zaslužuje poziv?
Pitanje je strašno konfuzno, ali eto... ako je pitanje ima li ko da igra ili je igrao u Želji, a da zaslužuje poziv onda su to: Štilić, Cocalić, Višća, Bekrić. Ako je pitanje ima li ko da ne igra ili nije igrao u Želji, a da zaslužuje poziv, onda je odgovor nema.
Eweleen

#900 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eweleen »

elSaik wrote:
lerdi wrote: 2. Ima li ko da ne igra ili je igrao u želji, a da ne zaslužuje poziv?
Pitanje je strašno konfuzno, ali eto... ako je pitanje ima li ko da igra ili je igrao u Želji, a da zaslužuje poziv onda su to: Štilić, Cocalić, Višća, Bekrić. Ako je pitanje ima li ko da ne igra ili nije igrao u Želji, a da zaslužuje poziv, onda je odgovor nema.
e ovo je ljepota foruma u globalu, kad bi ti čuo ovakvu glupost negdje drugo :lol: :sax:
Post Reply