Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

whow

#876 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

kreso_atac wrote:Neka si ti Jeepa tjerao pa ga tako znas u dusu. Drago mi je stvarno da si toliko upucen. A to za 53 litra :lol: Jel stvarno mislis da su forumasi toliko naivni da povjeruju, mozda si bacio oko na trenutnu, pogledaj bolje, pa toliko u prosjeku ne uzima Ram Heavy Duty pri najvecim i konstantim opterecenjem! I Taurus razvija veliku snagu iz male masine, ali pri kojem opterecenju, pri kojim obrtajima? I koliko trosi pri tim obrtajima? Benzina, a koliko se trosi sve ostalo? Odrasti whow.
53 l na 100 km garantovano s tim da vozilo provodi dosta vremene radeci upaljeno u mjestu na niski temperaturama zbog prirode posla kojega obavljamo sa vozilom . Dakle nije to autoput . Ali potrosnja je bukvalno 53 L na 100 km . Za razliku od nekih ovdje ja nemam potrebu preuvelicavati . Inace za Chrysler mogu reci da imaju pozitivan dizajn ali sve ostalo je :cry: . Uglavnom svako kupuje sto moze , Amerikanci su ovdje najjeftiniji i daju niske kamate . Japanci i Europljani su skuplji s tim da dolaze sa manje seriske opreme tako da je sve extra ustvari nadoplata . Znaci to je jedina racunica. Ukoliko se nesto drasticno ne promjeni Americka auto industrija je u sljedecih 10 godina nestati.
citroen

#877 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

whow wrote:
kreso_atac wrote:Neka si ti Jeepa tjerao pa ga tako znas u dusu. Drago mi je stvarno da si toliko upucen. A to za 53 litra :lol: Jel stvarno mislis da su forumasi toliko naivni da povjeruju, mozda si bacio oko na trenutnu, pogledaj bolje, pa toliko u prosjeku ne uzima Ram Heavy Duty pri najvecim i konstantim opterecenjem! I Taurus razvija veliku snagu iz male masine, ali pri kojem opterecenju, pri kojim obrtajima? I koliko trosi pri tim obrtajima? Benzina, a koliko se trosi sve ostalo? Odrasti whow.
53 l na 100 km garantovano s tim da vozilo provodi dosta vremene radeci upaljeno u mjestu na niski temperaturama zbog prirode posla kojega obavljamo sa vozilom . Dakle nije to autoput . Ali potrosnja je bukvalno 53 L na 100 km . Za razliku od nekih ovdje ja nemam potrebu preuvelicavati . Inace za Chrysler mogu reci da imaju pozitivan dizajn ali sve ostalo je :cry: . Uglavnom svako kupuje sto moze , Amerikanci su ovdje najjeftiniji i daju niske kamate . Japanci i Europljani su skuplji s tim da dolaze sa manje seriske opreme tako da je sve extra ustvari nadoplata . Znaci to je jedina racunica. Ukoliko se nesto drasticno ne promjeni Americka auto industrija je u sljedecih 10 godina nestati.
Edmontonski Nostradamus :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
internazionale

#878 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by internazionale »

kreso_atac wrote:Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja ;)
čime se baviš, radiš u šumarstvu?
jesi li ikad čuo za fap mašinu
Tuzla_BHF

#879 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

internazionale wrote:
kreso_atac wrote:Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja ;)
Skuplja metalične sedimente po vrtačama, pa onda autoputem prevozi do lokacije za topljenje..
internazionale

#880 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by internazionale »

Tuzla_BHF wrote:
internazionale wrote:

Skuplja metalične sedimente po vrtačama, pa onda autoputem prevozi do lokacije za topljenje..
pretpostavljam i to sve pod punim gasom
Tuzla_BHF

#881 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

internazionale wrote:
internazionale wrote:

pretpostavljam i to sve pod punim gasom
Zar sumnjaš u njega, njegov motor podere supersonične mlazne motore, to je motor koji bez prestanka pod punim gasom kroz vrtače i autoputeve ide bez gašenja, čak ima i mod za podvodnu vožnju..To je vrh vrhova, još malo pa će Jeep Grand vozati po Mjesecu i Marsu a troši k'o upaljač malo je falilo da ga proglase za perpetuum mobile..
Last edited by Tuzla_BHF on 30/11/2010 22:27, edited 1 time in total.
herbert mekfjuger

#882 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by herbert mekfjuger »

^ šta ima filozofi :D opet ste promašili poentu :D poenta je u tome da to amerikanci mogu, a evropljani i ostali ne mogu. Ameri prave univerzalna vozila, terence koji su neuništivi i na terenu i na autocesti.... aj lupajte i dalje, zanimljivo je :D
Chemist

#883 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Chemist »

Mislim da je oznaka 6.3 iz postovanja prema starom modelu 300 SEL 6.3...nesto kao omaz...
avantgarde

#884 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:^ šta ima filozofi :D opet ste promašili poentu :D poenta je u tome da to amerikanci mogu, a evropljani i ostali ne mogu. Ameri prave univerzalna vozila, terence koji su neuništivi i na terenu i na autocesti.... aj lupajte i dalje, zanimljivo je :D
Da nesto kao oni nekadasnji ruski;MAZ,KRAZ,KAMAZ,LIAZ..itd.

Robusni,ogromni,ruzni,preteski,treba im putujuca tankstela,stalno u kvaru...itd. ;-)
respo

#885 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by respo »

valjda zato europljani naprave za te stvari nesto ovako
Image
herbert mekfjuger

#886 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

avantgarde wrote:
herbert mekfjuger wrote:^ šta ima filozofi :D opet ste promašili poentu :D poenta je u tome da to amerikanci mogu, a evropljani i ostali ne mogu. Ameri prave univerzalna vozila, terence koji su neuništivi i na terenu i na autocesti.... aj lupajte i dalje, zanimljivo je :D

Robusni,ogromni,ruzni,preteski,treba im putujuca tankstela,stalno u kvaru...itd. ;-)
eh, tako nešto... samo što nisu neudobni, nisu ružni i nisu stalno u kvaru... a potrošnja je relativna :D
kreso_atac

#887 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Radim na tehnickom pregledu vozila, a off road vozim "u slobodno vrijeme" vec nekih 10ak godina. Ekipa sa schnee-hr i croatian trophy me zna odavno, a iskreno i ne zamaraju me ovakvi "upadi" klinaca uglavnom (cast izuzecima naravno). Takvi nit mi mogu promijeniti misljenje i shvatanje o onome sto sam iskusio, dozivio, isprobao, i ono sta radim duze vremena nego sto 90% forumasa ima vozacku dozvolu :wink: Znam rec cete sad sta nam mehanicar ima govoriti, ali sta cu vam ja, ja mislim da sam prosao dovoljno i seminara, okupljanja, i skole i da koliko-toliko znam o cemu govorim.
avantgarde

#888 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:
avantgarde wrote:

eh, tako nešto... samo što nisu neudobni, nisu ružni i nisu stalno u kvaru... a potrošnja je relativna :D
Ko prizna pola mu se prasta ;-) ...ma necemo se svadjat,nismo djeca,niti je Amerika nasa a niti Njemacka,znaci ne bi trebalo da se previse poistovjecujemo sa drugim zemljama...ali sto je bolje bolje je...jel' tako?!
herbert mekfjuger

#889 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

^^
a šta sam ja to prizno? :S robusni jesu, ogromni jesu i potrošnja je relativna, nekom je previše i 6 litara... eto te 3 sam stvari prizno, al to su činjenice zbog kojih volim ta vozila...
Tuzla_BHF

#890 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

kreso_atac wrote:Radim na tehnickom pregledu vozila, a off road vozim "u slobodno vrijeme" vec nekih 10ak godina. Ekipa sa schnee-hr i croatian trophy me zna odavno, a iskreno i ne zamaraju me ovakvi "upadi" klinaca uglavnom (cast izuzecima naravno). Takvi nit mi mogu promijeniti misljenje i shvatanje o onome sto sam iskusio, dozivio, isprobao, i ono sta radim duze vremena nego sto 90% forumasa ima vozacku dozvolu :wink: Znam rec cete sad sta nam mehanicar ima govoriti, ali sta cu vam ja, ja mislim da sam prosao dovoljno i seminara, okupljanja, i skole i da koliko-toliko znam o cemu govorim.
Dobro frajeru izvini, trebaš se prijaviti za nascar ili nešto slično..po tvom govoru ti si sva vozila oprobao i jedino tvoj Grand razvaljuje jer ostalo je smeće, a oni reviewi što izlaze u magazinima lažu..Ipak ti imaš više iskustva..
A mi imamo vozačku samo radi reda, nemamo čak ni auta, vozimo se biciklima.
johntra

#891 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

poserem se ja na svaki review pored ličnog iskustva...čuj, magazini i review :lol: ...znači, po toj logici, prije ćeš vjerovati šta neki koc napiše, nego svom ličnom iskustvu?
kreso_atac

#892 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Iz prilozenog, sa posljednjom tvojom izjavom se mozda mozemo djelimicno i slozit. A ostalo samo jos jednom pokazuje da nisi pretjerano ozbiljan sagovornik. Imam li razloga vise vjerovati reviewu, magazinima nego sebi i onome sto sam licno dozivio, vidio, iskusio itd?

i da, za odredjene svrhe, uslove itd grand jeste najbolji od ovih koje sam probao (uglavnom 4x4 vozila), a za one koje nije bas najbolji, Ciro jeste ;)
Last edited by kreso_atac on 30/11/2010 23:28, edited 2 times in total.
johntra

#893 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

u magazinima isto piše kako se guzi? :lol:
Tuzla_BHF

#894 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

johntra wrote:poserem se ja na svaki review pored ličnog iskustva...čuj, magazini i review :lol: ...znači, po toj logici, prije ćeš vjerovati šta neki koc napiše, nego svom ličnom iskustvu?
Kad si tako pametno donio zaključke
Eh vidiš sad zasto je nekome dobar Mercedes, nekome TDI, nekome Grand, nekome Q5, nekome Golf 2 itd
johntra

#895 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

pa to je normalna stvar, svako ima pravo izbora...ali taj, što je izabrao nešto, ne može mene ovdje ubjeđivati kako je nešto najbolje ili kako nešto ne valja, samo na osnovu priče iz magazina... ;-)
Tuzla_BHF

#896 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

johntra wrote:pa to je normalna stvar, svako ima pravo izbora...ali taj, što je izabrao nešto, ne može mene ovdje ubjeđivati kako je nešto najbolje ili kako nešto ne valja, samo na osnovu priče iz magazina... ;-)
:thumbup: nisam ni rekao ništa povodom toga, zna se kako ide, "svaki cigo svog konja fali", ali ovdje se pretjeruje posebno ovaj sa svojim Grandom, po njegovoj priči on offroad razvaljuje bolje od američkog Abramsa.
činjenica je da ameri prave dobra SUV vozila ali ako malo pogledaš i oni u zadnje vrijeme ugradjuju motore slabe zapremine u svoja SUV vozila..da su tako popularni nebi GMC propao
kreso_atac

#897 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Pa jesam li negdje rekao da svima mora biti Grand eto najbolji? Za moje potrebe, i ono sto sam do sada probao pokazao se kao najbolji, i taj Q7 ili to ostalo sto si napisao, ne bi moglo podnijeti ono kako vozim i koristim vozilo. Jednostavno Grand jest na neki nacin ajmo rec "multipurpose" vozilo, sto ostali nabrojani nisu, nego su samo putnicka vozila vecih gabarita, sa nekim eto mlitavim 4x4 pogonom, koji neshvatljivo radi ako neki od tockova izgubi trakciju. Za sta mozes koristiti njegovih 4x4, i njegove osobine "4x4" vozila. X5 strada od svakodnevnog vozenja po malo losijem putu, o makadamu da ne govorimo. Q7 takodje. Touareg je malo bolji po tom pitanju, klirens mu je bolji, ali jos uvijek nema price o hardu. Takodje o liftu i tim stvarima... O tome govorim.
Tuzla_BHF

#898 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

kreso_atac wrote:Pa jesam li negdje rekao da svima mora biti Grand eto najbolji? Za moje potrebe, i ono sto sam do sada probao pokazao se kao najbolji, i taj Q7 ili to ostalo sto si napisao, ne bi moglo podnijeti ono kako vozim i koristim vozilo. Jednostavno Grand jest na neki nacin ajmo rec "multipurpose" vozilo, sto ostali nabrojani nisu, nego su samo putnicka vozila vecih gabarita, sa nekim eto mlitavim 4x4 pogonom, koji neshvatljivo radi ako neki od tockova izgubi trakciju. Za sta mozes koristiti njegovih 4x4, i njegove osobine "4x4" vozila. X5 strada od svakodnevnog vozenja po malo losijem putu, o makadamu da ne govorimo. Q7 takodje. Touareg je malo bolji po tom pitanju, klirens mu je bolji, ali jos uvijek nema price o hardu. Takodje o liftu i tim stvarima... O tome govorim.
To ti sve zaključio na ličnom iskustvu ???
ja sam spomenuo Q5.
Kiberluskoni

#899 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Kiberluskoni »

Da skratim priču,
Tuzla BHF, otkad imaš vozačku, ako imaš uopšte?. Koliko si auta imao i koliko si američkih vozio (NFS se ne pika)?
I vas ostale fakat ne razumijem, da se kačite na ove gluposti.
Ko me nije razumio u jednom od prethodnih postova, da ponovim
Image
Bullet Tooth Tony

#900 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Bullet Tooth Tony »

1:36 :D :D

:D :D
Post Reply