Snajperisti u Sarajevu..
- JoeyTribbiani
#876 Re: Snajperisti u Sarajevu..
već je ranije neko postavio na forum
- nOrMaLaC
#877 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pozdrav! Evo mene opet da dosađujem sa svojim pitanjima
Čitam hronološke događaji iz 1998 god., pa se spominje zidanje nekog Berlinskog zida na Dobrinji zbog hapšenje neke osobe??
O čemu se radilo to?
Hvala
Čitam hronološke događaji iz 1998 god., pa se spominje zidanje nekog Berlinskog zida na Dobrinji zbog hapšenje neke osobe??
O čemu se radilo to?
Hvala
-
neki
#878 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Koliko se sjecam tada je u Sarajevu uhapsen neki Goran (ne sjecam se prezimena) koji je bio osumnjicen da je ubio Hakiju Turajlica. Nasi ga navukli da dodje u grad kao da bi se dogovorili o prodaji njegove kuce u Nedzaricima i uhapsili ga. Poslije toga isti dan u Lukavici na granici prema Dobrinji poceli preko ceste praviti zid koji je Sfor razvalio dok jos nije ni poceo liciti na zid..nOrMaLaC wrote:Pozdrav! Evo mene opet da dosađujem sa svojim pitanjima![]()
O čemu se radilo to?
Hvala
Ovaj Goran par godina poslije pusten..
- Man of steel
#879 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Evo upravo na CNN-u ide prilog o Bošku i Admiri te o ratu u BiH..
-
milojicabrzi
#880 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Goran se preziva Vasic... Sjecam se tih desavanja iz novina. Bilo mu je sudjeno za vise ratnih zlocina, ali mu nije moglo biti dokazano da je ubio Hakiju Turajlica (iako se sam hvalio po Lukavici i Nedzaricima da ga je on ubio).
Vasic je poslije rata osudjen na neku malu zatvorsku kaznu, zbog zlostavljanja nesrpskog stanovnistva u Nedzaricima...
Vasic je poslije rata osudjen na neku malu zatvorsku kaznu, zbog zlostavljanja nesrpskog stanovnistva u Nedzaricima...
- Nekako s proljeća
- trambusek88
#882 Re: Snajperisti u Sarajevu..
18.12.1995.Woody wrote:@trambusek88:
Interesantne činjenice izvlačiš, pa mi treba malo više informacija:
Daytonski sporazum je potpisan 14.12.1995, pa je sve do tada rat, samim tim i snajperisanje tramvaja. Eh sada ono što me interesuje: kad je pogođen tramvaj iz RB-a 1996??? Nešto sam skeptik da onaj silni IFOR koji se stacionirao u grad ne bi reagovao na to. Ja sam tad već radio i išao na posao tramvajem pa bi takav "incident" sigurno upamtioU Decembru 1995 su najmanje 2 puta snajperisani tramvaji, a u januaru 1996 je počođen tramvaj iz RB-a
http://www.apimages.com/OneUp.aspx?st=k ... type=Photo
A 9.1.1996. kad je pogođen tramvaj iz bacača jedan čovjek je poginuo a bilo je više ranjenih uključujući i djecu.
- Nekako s proljeća
#883 Re: Snajperisti u Sarajevu..
pablo5 wrote:Sarajmen wrote:Koja si ti hinja...
Objasni zasto? Zaista ne znam dali je to istina, procitao sam taj podatak na jednom hrvatskom portalu. Ako znas odgovor na moje pitanje, bio bi ti zahvalan na iskrenom odgovoru.

Uploaded with ImageShack.us
-
neprilagođen
#884 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer, nadam se da se nisam prekasno uključio. Zanima me da li znaš k'o bi mogao znati kako je završila ova "zvijer" s Mejtaša i da li misliš da je ona ubijala i po zoni oko Sarajke '92?Dozer wrote:Ne znam. Jednostavno je predata u MUP kod FIS-a, i pojma nemam sta je dalje bilo s njom. A pricalo se jeste.
Možda bi načelnik policijske postaje Centar u to vrijeme bio upućen?
- Dozer
#885 Re: Snajperisti u Sarajevu..
@neprilagodjen
Iskreno - ne znam sta je sve pokrivala, ali Sarajku je mogla vidjeti samo ako bi se popela na kroz zgrade, sa prozora to nije mogla. Sa prozora je mogla vidjeti niz Nemanjinu, prema stomatologiji, i niz Dzidzikovac prema K. Tomislava.
Logicno bi bilo da je "radila" i ispred Sarajke, jer ako nije ona, onda je postojao jos neko ko jeste posto se taj prostor nije mogao vidjeti s brda.
Nacelnik PU centar bi mozda mogao biti upucen, ali i ne mora jer ona nije predata njemu (na M.Dvor), nego u stanicu kod FIS-a.
Iskreno - ne znam sta je sve pokrivala, ali Sarajku je mogla vidjeti samo ako bi se popela na kroz zgrade, sa prozora to nije mogla. Sa prozora je mogla vidjeti niz Nemanjinu, prema stomatologiji, i niz Dzidzikovac prema K. Tomislava.
Logicno bi bilo da je "radila" i ispred Sarajke, jer ako nije ona, onda je postojao jos neko ko jeste posto se taj prostor nije mogao vidjeti s brda.
Nacelnik PU centar bi mozda mogao biti upucen, ali i ne mora jer ona nije predata njemu (na M.Dvor), nego u stanicu kod FIS-a.
-
VjecitiStudent
#886 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sa te zgrade se vidi niz Dzidzikovac do Velikog parka, niz Sutjesku do Skerliceve, niz tadasnju Nemanjinu do osnovne skole, a cak ni sa krova se ne vidi ni Sarajka, a pogotovo ulice oko Sarajke, osim ako ti meci nisu letjeli ko minobacacke granate.Dozer wrote:@neprilagodjen
I opet da ponovim, bio sam u tom kraju u tom dijelu rata, i nije mi poznato da je tu iko nastradao od metka, a kamoli snajpera.
-
VjecitiStudent
#887 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Skoro cijela prica je ispricana ovdje:Nekako s proljeća wrote:pablo5 wrote:Sarajmen wrote:Koja si ti hinja...
Objasni zasto? Zaista ne znam dali je to istina, procitao sam taj podatak na jednom hrvatskom portalu. Ako znas odgovor na moje pitanje, bio bi ti zahvalan na iskrenom odgovoru.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... /1217.html
- Dozer
#888 Re: Snajperisti u Sarajevu..
@Student
Sa krova crvenih zgrada, iznad Doma policije, i te kako se vidi sve pred Sarajkom.
A da nikad niko nije pogodjen u tom dijelu metkom, necu se sloziti. Prvenstveno jer smo mi iz Doma u par navrata vozili u bolnicu li mrtvacnicu ljude pogodjene pri dnu Dzidzikovca, na raskrsnici sa K. Tomislava. Ovo se desavalo vecinom '92, ali tada se nije pretjerano razmisljalo odakle je dosao metak. Koliko znam, a znam, ovaj dio se bas i ne vidi sa bilo kojeg brda...
Mislim, ako nesto nisi vidio, ne znaci da se nije dogodilo...
Sa krova crvenih zgrada, iznad Doma policije, i te kako se vidi sve pred Sarajkom.
A da nikad niko nije pogodjen u tom dijelu metkom, necu se sloziti. Prvenstveno jer smo mi iz Doma u par navrata vozili u bolnicu li mrtvacnicu ljude pogodjene pri dnu Dzidzikovca, na raskrsnici sa K. Tomislava. Ovo se desavalo vecinom '92, ali tada se nije pretjerano razmisljalo odakle je dosao metak. Koliko znam, a znam, ovaj dio se bas i ne vidi sa bilo kojeg brda...
-
KENJAC
#889 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne izmisljaj i ne petljaj! Tu sam proveo rat! Znam svakoga u glavu ko je stanovao u toj i u svim ostalim zgradama oko te. NIKAD NI JEDNA DJEVOJKA nije uhapsena pod tom optuzbom! Drugo ne vidi se ni raskrsnica sa Kralja Tomislava ni plato ispred robne kuce ni Nemanjina (Cekalusa ) prema OS Miljenko Cvitkovic! Ova ista urbana legenda je kruzila za zgradu kod Doma Milicije ex Mustafe Golubica 17 sad Tina ujevica 13!Dozer wrote:@Student
Zasto se ljudi upustate u neke konstatacije u kojima nema argumenata. Nemoj moj Dozer ziv ti ja bio ! Cuj upucala ga sa vrha Dzidzikovca a onda trcala dole kod Kralja Tomislava sa aparatom da ga slika.
..... a sad mi pade na pamet, mislim da poslije 92 u toj zgradi nije zivila ni jedna Srpkinja (dakle zensko) u stanju da digne pusku od zemlje! Daj mi inicijale i sprat gdje je zivila! Priznat cu ti sve zgrade od one bas iznad doma (gdje je zivio Bosanski Indiana Jones, pa preko crvene od fasadne cigle gdje i sad zivi porodica uglednog Sarajevskog doktora, pa preko dvorista pokojne Babe Julke, pa ponovo one crvene gdje je apoteka u Nemanjinoj! isto vazi i za zgrade u ex Mustafe Golubica! Mozda je ta najpogodnija da se sa nje vidi plato ali se NE VIDI milion posto. Narocito kad Veliki Park ozeleni! A inace na tu terasu je imao izlaz samo stan pripadnika Armije BiH.... Bosnjaka... ako ti to sta znaci. Covjece u tom kvartu (poznatijem kome Beverly Hill's) sam zivio 34 godine.
-
mariner
#890 Re: Snajperisti u Sarajevu..
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
Dobrica Ćosić
Ovaj Krmak je kriv za sve sto nas je snaslo !

A ovaj Guslarski Jeti je isao kod ovog gore po upute i konstantno se drzo njegovih savjeta, od ''Oca otadzbine'' .

A ovaj Ruski Šupčić sa Guslarskim Jetijem koji je sijacem nisanio ulice Srajeva pa i ispaljivo rafale , a slika za sebe govori koliko neko moze biti drzak i do koje granice necovjecnosti moze ici.

Sad da ih obadvojcu pitas za scenu sa Trebevica, odgovorili bi, to nije tacno, ciste izmisljotine.

A ovaj Naduti Krmak , vojnicina, junacina , vitez koj se dosad nigdje nije rodio koliko ima vitesku cast , kaze : „Gađaj Velušiće.” Pukovnik: „Mislite, Velešiće.” Mladić: „Da, Velešiće, a gađaj i Pofaliće jer tamo nema PUNO NASTANJENIH SRBA. Gađaj Humsku, Dobrovoljačku i Đure Đakovića. Jasno?”
Znaci, ko j..be preostle Srbe po njegovoj logici,neka stradaju nece biti puno stete jer ih nema puno.
Ove stvari treba cesce ponavljati i pokazivati, jer u buducnosti ce se to toliko izrelativizirati, a to oni i hoce, da neces smjeti reci da si bio pod granatama i snajperima 92-95. i da si se branio od zvjeri sa brda.
toliko od mene
Dobrica Ćosić
Ovaj Krmak je kriv za sve sto nas je snaslo !

A ovaj Guslarski Jeti je isao kod ovog gore po upute i konstantno se drzo njegovih savjeta, od ''Oca otadzbine'' .

A ovaj Ruski Šupčić sa Guslarskim Jetijem koji je sijacem nisanio ulice Srajeva pa i ispaljivo rafale , a slika za sebe govori koliko neko moze biti drzak i do koje granice necovjecnosti moze ici.

Sad da ih obadvojcu pitas za scenu sa Trebevica, odgovorili bi, to nije tacno, ciste izmisljotine.

A ovaj Naduti Krmak , vojnicina, junacina , vitez koj se dosad nigdje nije rodio koliko ima vitesku cast , kaze : „Gađaj Velušiće.” Pukovnik: „Mislite, Velešiće.” Mladić: „Da, Velešiće, a gađaj i Pofaliće jer tamo nema PUNO NASTANJENIH SRBA. Gađaj Humsku, Dobrovoljačku i Đure Đakovića. Jasno?”
Znaci, ko j..be preostle Srbe po njegovoj logici,neka stradaju nece biti puno stete jer ih nema puno.
Ove stvari treba cesce ponavljati i pokazivati, jer u buducnosti ce se to toliko izrelativizirati, a to oni i hoce, da neces smjeti reci da si bio pod granatama i snajperima 92-95. i da si se branio od zvjeri sa brda.
toliko od mene
- jalijas74
#891 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Mozes lagati sebe koliko hoces i negirati priznanje nama ali proganjacete svaka proracunata brojka, dusu ce ti izjedati okidanje neke od tvojih haubica a mozak razdirati slike na koje ces naleti po netu ili na TV dok ne stignes prebaciti kanal na istom. (idelan pjesma za tebe od Fadila Toskica - kad ostanes jednom sama ...)nibergsund wrote:Ali ja lično,nikad neću priznati da sam to radio,jer jednostavno NISAM!!!!!
lazes da se 95 nije pucalo sa Borija
"Da Grdonj...zatim Pašino brdo,Hrastovi,Hladivode,Vasin Han,Emerovica,Baruthana,Ophođa... "
sve su ovo bili vojni ciljevi u kojima su zivjeli ljudi, radjal se djeca, odrastalo u podrumu kuce na Pasinom brdu (citaj Streliste), Hladivode ste gotovo ispraznili stalnim granatiranjem, Vasin H. niste puno dirali valjda ste kontali da cete ga zauzeti na foru kao Falatice, na Baruthani se zivjelo i pored stalnog granatiranja isto kao i na Ophodzi koju ste bubali ko ludi
Kazes da li smo vas trazili. Nismo jer nismo imali cime 12 granata za MB 120 mm je ipak premalo da vas uganjamo na u 7 suma
Ali ste zato usutkani u 90 minuti utakmice na Treski ko male mace vi jednu mi 3 steta sto je sudija odsvirao kraj i nije dopustio da se igra zlatni gol.
Last edited by jalijas74 on 21/04/2012 14:31, edited 1 time in total.
- jalijas74
#892 Re: Snajperisti u Sarajevu..
.
Last edited by jalijas74 on 21/04/2012 14:28, edited 1 time in total.
- jalijas74
#893 Re: Snajperisti u Sarajevu..
.
Last edited by jalijas74 on 21/04/2012 14:27, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#894 Re: Snajperisti u Sarajevu..
08.11.1994

13.11.1994

Ubijena djevojčica Mirela Pločić, 11 godina ....nesuđena balerina.

13.11.1994

Ubijena djevojčica Mirela Pločić, 11 godina ....nesuđena balerina.
-
mariner
#895 Re: Snajperisti u Sarajevu..
@ nibergsund
Nesto kontam i malo se pokusavam prisjetiti pocetaka granatiranja sarajeva.
Odakle tolika artiljerija na brdima oko sarajeva u apriju 92 ? Jeli to JNA dala Karadzicevim junacima ili je to slucajno palo s marsa ?
Kako to da se pocinje konstantno granatirati civilni objekti sa prvim sukobima, april mjesec ?
A kada je doso junak djeneral Mladic tek tad nastaje pravi pakao. Sve gori, plamti a gusle na brdima sviraju :.. Saarajevo u dooolini, srbi su ga opkooolili..''
Pa kasnije Pavle Patrijarh blagoslovi i krsti haubice dok se hlade cevi, pa posle opet, '' tuci nedaj da oka sklope, moramo im razvuci pamet..''( Mladic)
Sve zajedno kako sam gore spomenu : lazi , lazi lazi..100 puta ponovi pa onda kasnije postaje i istina. Dok god svi ljudi gdje god pripadali ne uvide svoju sjenu, ono sto rado od sebe odbacuju, nema osvjescenja niti traganja za istinom niti istinu hoce da vidi.
RS je nastala na foru, nateznjem i prevarama, ogromnom kolicinom obmanama obicnog seljackog stanovnistva sa distorziranom propagandom i mitologijom.
Bice Bosne, a i Hervcegovine sigurno !
Nesto kontam i malo se pokusavam prisjetiti pocetaka granatiranja sarajeva.
Odakle tolika artiljerija na brdima oko sarajeva u apriju 92 ? Jeli to JNA dala Karadzicevim junacima ili je to slucajno palo s marsa ?
Kako to da se pocinje konstantno granatirati civilni objekti sa prvim sukobima, april mjesec ?
A kada je doso junak djeneral Mladic tek tad nastaje pravi pakao. Sve gori, plamti a gusle na brdima sviraju :.. Saarajevo u dooolini, srbi su ga opkooolili..''
Pa kasnije Pavle Patrijarh blagoslovi i krsti haubice dok se hlade cevi, pa posle opet, '' tuci nedaj da oka sklope, moramo im razvuci pamet..''( Mladic)
Sve zajedno kako sam gore spomenu : lazi , lazi lazi..100 puta ponovi pa onda kasnije postaje i istina. Dok god svi ljudi gdje god pripadali ne uvide svoju sjenu, ono sto rado od sebe odbacuju, nema osvjescenja niti traganja za istinom niti istinu hoce da vidi.
RS je nastala na foru, nateznjem i prevarama, ogromnom kolicinom obmanama obicnog seljackog stanovnistva sa distorziranom propagandom i mitologijom.
Bice Bosne, a i Hervcegovine sigurno !
- Dozer
#896 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Covjek odavno banovan...a i nije tema o artiljeriji oko Sa...
-
mariner
#897 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Jasno mi je to.Dozer wrote:Covjek odavno banovan...a i nije tema o artiljeriji oko Sa...
Ovo treba da se povremeno navodi da citatelji i gosti foruma imaju sta da vide i procitaju. Tendenciozno to namecem
- krupnice
#898 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Pita jedan,jednoga ko je pametan a on reče: Onaj koji šuti!mariner wrote: Jasno mi je to.
Ovo treba da se povremeno navodi da citatelji i gosti foruma imaju sta da vide i procitaju. Tendenciozno to namecem
A ovaj ga opet pita: Ko je još pametniji a drugi odgovori: Onaj koji više šuti!
A ko je onda najpametniji, upita opet a drugi odgovori: Onaj koji najviše šuti!

Last edited by krupnice on 28/04/2012 21:17, edited 4 times in total.
-
walk_M-A-N
#899 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Na ovoj temi je spominjan film "Pucanj u srce" (Shot Through the Heart) iz 1998. godine, pa evo vijesti vezanih za taj film za one koji su propustili:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rtrs-se- ... /120413086
http://www.klix.ba/vijesti/bih/urednik- ... /120414090
Ovo pokazuje jadno i čemerno stanje tzv. morala koji vlada kod Srba. Pojedinačne osude zločina dolaze samo iz Srbije, i svaka čast tim ljudima, ali iz RS-a ništa.
Dođu ovdje na forum i onda skreću s teme, navodeći neke pojedinačne kontraverzne slučajeve. Ili ublehe tipa "svi su pucali/pravili zločine", "nisu narodi činili zločine već pojedinci" sve do "političari nas zavadiše". Pojedinci su krivično odgovorni, neki po komandnoj odgovornosti, ali narodi koji su organizovali genocid su politički odgovorni dok ne promijene politiku.
Iako vrijedi pročitati čitavu temu, da sumiram neke izvore spomenute ovdje (i neke slične):
stranica Sarajevo pod opsadom 1992. - 1996.: http://www.sa92.ba
emisija Latinica Opsada Sarajeva: http://www.youtube.com/watch?v=YFKqNkNkYQA
snimci Sarajevo '92-'95: http://www.youtube.com/watch?v=gc1-zpXQJqk
dokumentarac Sjećaš li se Sarajeva: http://www.youtube.com/watch?v=JbR1Q254E3c
dokumentarac Pawlikowski, Paul - Serbian Epics (1992): http://www.youtube.com/watch?v=9RlDLzfYQhA
dokumentarac Huseinović, Avdo - Krvavi ples po seheru: http://www.youtube.com/watch?v=dulIzGFAKCY
film Attwood, David - Shot Through the Heart (1998): http://www.youtube.com/watch?v=NUd6aort3Rg
film Winterbottom, Michael - Welcome to Sarajevo (1997): http://www.youtube.com/watch?v=dSkyZXANKoI
film Kenović, Ademir - Savrseni krug (1997): https://www.youtube.com/watch?v=EhDw7qjIjb8
film Vuletić, Srđan - Troskok (1999) https://www.youtube.com/watch?v=VD6Ko2fPk9A (http://rapidshare.com/files/338111597/Troskok.avi ne postoji)
Hvala svima koji su ovo spomenuli, za neke nisam ni čuo.
Vidim da ima nekih isječaka kako ovaj: Agresori - Dragan Sljivic - Snajperista VRS: https://www.youtube.com/watch?v=EGTB2bwHlb0 ..stvarno bolesno. Ne piše iz kojeg je filma. Hvala PLBIH1 ali treba navesti izvor.
Žalim što nemamo muzej genocida, gdje bi snajperisanje po Sarajevu moglo biti jedna od tema. To je valjda glavna stvar koju bi trebali obići posjetioci Sarajeva. Ne znam koliko će biti dovoljna kolekcija Opsada Sarajeva 1992.-1996.: http://www.famacollection.org/bhs/fama- ... kolekciji/. Vlast to, kako vidim, nije bila u stanju organizovati, iako je otvarala neke muzeje, i više se priča o nekakvom muzeju moderne umjetnosti, ali to su druge teme.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rtrs-se- ... /120413086
http://www.klix.ba/vijesti/bih/urednik- ... /120414090
Ovo pokazuje jadno i čemerno stanje tzv. morala koji vlada kod Srba. Pojedinačne osude zločina dolaze samo iz Srbije, i svaka čast tim ljudima, ali iz RS-a ništa.
Dođu ovdje na forum i onda skreću s teme, navodeći neke pojedinačne kontraverzne slučajeve. Ili ublehe tipa "svi su pucali/pravili zločine", "nisu narodi činili zločine već pojedinci" sve do "političari nas zavadiše". Pojedinci su krivično odgovorni, neki po komandnoj odgovornosti, ali narodi koji su organizovali genocid su politički odgovorni dok ne promijene politiku.
Iako vrijedi pročitati čitavu temu, da sumiram neke izvore spomenute ovdje (i neke slične):
stranica Sarajevo pod opsadom 1992. - 1996.: http://www.sa92.ba
emisija Latinica Opsada Sarajeva: http://www.youtube.com/watch?v=YFKqNkNkYQA
snimci Sarajevo '92-'95: http://www.youtube.com/watch?v=gc1-zpXQJqk
dokumentarac Sjećaš li se Sarajeva: http://www.youtube.com/watch?v=JbR1Q254E3c
dokumentarac Pawlikowski, Paul - Serbian Epics (1992): http://www.youtube.com/watch?v=9RlDLzfYQhA
dokumentarac Huseinović, Avdo - Krvavi ples po seheru: http://www.youtube.com/watch?v=dulIzGFAKCY
film Attwood, David - Shot Through the Heart (1998): http://www.youtube.com/watch?v=NUd6aort3Rg
film Winterbottom, Michael - Welcome to Sarajevo (1997): http://www.youtube.com/watch?v=dSkyZXANKoI
film Kenović, Ademir - Savrseni krug (1997): https://www.youtube.com/watch?v=EhDw7qjIjb8
film Vuletić, Srđan - Troskok (1999) https://www.youtube.com/watch?v=VD6Ko2fPk9A (http://rapidshare.com/files/338111597/Troskok.avi ne postoji)
Hvala svima koji su ovo spomenuli, za neke nisam ni čuo.
Vidim da ima nekih isječaka kako ovaj: Agresori - Dragan Sljivic - Snajperista VRS: https://www.youtube.com/watch?v=EGTB2bwHlb0 ..stvarno bolesno. Ne piše iz kojeg je filma. Hvala PLBIH1 ali treba navesti izvor.
Žalim što nemamo muzej genocida, gdje bi snajperisanje po Sarajevu moglo biti jedna od tema. To je valjda glavna stvar koju bi trebali obići posjetioci Sarajeva. Ne znam koliko će biti dovoljna kolekcija Opsada Sarajeva 1992.-1996.: http://www.famacollection.org/bhs/fama- ... kolekciji/. Vlast to, kako vidim, nije bila u stanju organizovati, iako je otvarala neke muzeje, i više se priča o nekakvom muzeju moderne umjetnosti, ali to su druge teme.
Last edited by walk_M-A-N on 14/05/2012 13:05, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#900 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ukrainian UN anti-sniping team takes aim against Serb snipers who were shooting as a resident runs for cover, Friday, August 5, 1994, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Some civilians were forced to leave their homes because of the snipers. NATO war planes took part in an attack against the Bosnian Serbs, after they seized weapons from a U.N. collection site around Sarajevo, in violation of a NATO imposed weapons exclusion zone.