Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#876 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ops blokira comp.sory za dupli(jel se ovo pise ko dva posta)
mikogoago

#877 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

zecko_kupuz wrote:Wow, prebismo se svi oko Hasana :-) :-) :-), a do sada je komotno mogao biti pronađen neki novi Hasan ili novi Saša. Stvarno mi nije jasno da je javnosti lakše držati Hasana i Papca kao neke uvijek dostupne opcije i tješiti se mogućnošću njihovog povratka, nego pokušati isfiltrirati ovu mlađuriju i promovisati nove kandidate za dres reprezentacije.

Pa valjda postoji negdje neki mlad igrač koji bi se za par godina mogao "istesati" kroz A selekciju (mislim na poziciju beka i eventualno bočnog veznog). Ne bi bio prvi, niti posljednji. ;-)
Potpuno si u pravu.Oni im ga dodju kao neka generalna izvlakusa ukoliko kiksaju u kvalifikacijama.U onom stilu da je igro Sasa ili Hasan mi bi dobili tu utakmicu itd.Realno ja se ne sjecam kada su ova dvojica pruzili pristojne partije u dresu.Ukratko mnogo se dize prasine ni oko cega.Ono sto je dobro je to sto Susic hoce da istjera stvar na cistac i da vise jednom prekinu te spekulacije oko njih. On je razuman covjek,sam je prosao sve u fudbalu i znace najedakvatnije ocjeniti da li oni mogu jos pruziti reprezentaciji nesto ili ne.Ako on kaze da mogu ja mu sto posto vjerujem i onda je svaka dalja prica suivisna.Padaju maske.Isto tako ako kaze da ne mogu zbog zdravstvenih razloga ili ne zele opet mu vjerujem.Sto se mene tice sretno im obojici bilo i hvala za do sada,a mi se trebamo okrenuti mladima,to je nasa buducnost.I do sada je puhalo u odbrani pa se krpilo.Vrijedi potrositi jednu godinu i naci mlade igrace ,uigrati ih nego ovaj cirkus sa njima dvojicom ili nekim trecim.Drugim rjecima raditi i traziti te fudbalere.
van Basten

#878 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

izgleda da je Pape kompletirao stručni štab... :D
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=5203
:bih:
klixober

#879 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Iskreno,meni je Piplica drag. :D

Risto Kuglarić

#880 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Risto Kuglarić »

komeba wrote:Iskreno,meni je Piplica drag. :D

:lol: balja harmonikaš i super tomo iz druge galaksije. Ovo ko neka zajebancija. Bože na hajr... :cry:
Edin H.

#881 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Risto Kuglarić wrote:

:lol: balja harmonikaš i super tomo iz druge galaksije. Ovo ko neka zajebancija. Bože na hajr... :cry:

E cemu li ce ovo da uci Asmira koji se slozio za 3,5 milona funti :-) u najjacoj ligi na svijetu :roll:

Ali barem ga Balja moze nauciti da nije dobro da slusa one "hasisare" sto masu glavama i konzumiraju zakonom zabranjene opijate. :D

Situacija zaista postaje tragikomicna.
Imamo nekoliko igraca koji zaista pretenduju da postanu svjetska klasa, a onda se formira strucni stab od ljudi kojima bi realni trenutni domet trebao biti trening juniora u jednom od dva sarajevska premierligasa.
lolo_lolo

#882 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lolo_lolo »

:lol:
mikogoago

#883 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ne znam,za ove nase golmane jedini covjek koji bi ih nesto vise mogao nauciti je po meni Enver Maric-lasta sa Neretve.Ali ili on ne zeli ili ga ovi ovdje ne zele.Dodje ga na isto.Ajd valjda nam se posreci.Nikada se ne zna.Neznam kako je sa vama,ali ja bez obzira na neogranicnu dozu optimizma i ljubavi prema repki i igracima,bivam sve vise zbunjen i iskreno bez teksta.Nadam se dobrom,vidjecemo poslije prvih utakmica u kvalifikacijama. :thumbup: :bih:
Globus

#884 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Ajd ba dobro je :oops: :lol: Bar nisu neki anonimusi...Piplica je igrao za repku .. kao i Baljic .. nije bas uspjesan al eto :D Ja se njega sjecam po dobrom bacanju lopte rukom :D Al kako je prije bilo u strucnom stabu ovo je odlicno .. ide na bolje ajde ako nista :oops: :lol: Jos ce nauci golmane igrat glavom :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
luckylaka

#885 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Jel ovo stvarno bilo sa Piplicim (nisam vidio do sada)ili je neka video montaza.Ma ne mogu vjerovati da ce ovaj trenirati nase golmane
Obuca9

#886 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

luckylaka wrote:Jel ovo stvarno bilo sa Piplicim (nisam vidio do sada)ili je neka video montaza.Ma ne mogu vjerovati da ce ovaj trenirati nase golmane
Kakva montaza, fakat bilo. Sta ces tek reci na ovo :D

Mislim da je Tomo zadnjih par godina u Cottbusu proveo kao trener-igrac, dakle bio je trener golmana, ali je i sam uskako kad zatreba (nešto kao Gušo u Željezničaru danas), pa bi trebalo da imao kao nekog iskustva. Očito je on tu da se popuni kvota sva tri naroda (Borče, Elvir i Tomislav) i to je jedini razlgo zašto je baš on nametnut, jer se zna da tako mora biti i sam Pape tu nije imao nikakvog utjecaja, a Tomo je jedini golman Hrvat.

Ali isto tako mislim, da ako se već negdje morala popunjavati nacionalna kvota, onda je najbolje na toj poziciji. Uloga trenera golmana i nije velika, bar ne u reprezentaciji, gdje on radi s golmanima 15-tak dana godišnje, pravu ulogu u razvoju svakog golmana ima njegov klupski trener, a ovaj je tu samo da golmani imaju s kim raditi na treningu :D
luckylaka

#887 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ovo se zove golman-akrobata.Ma dobro znam za Piplicu i bio je prilicno dobar golman a uvijek iz necije karijere mozes naci ovakvih i gori gafova.
rado_vidjen

#888 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Poslije je govorio da mu se cinilo da ide preko gola :D ...a mislim i da je snijeg pomalo vejao
cyprus

#889 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

I šta sad fali Piplici? :-)
shalla

#890 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

cyprus wrote:I šta sad fali Piplici? :-)
Ne pridodaji puno pažnje, kao što već napisah, da je Sir Alex selektor a Mourinho pomoćnik opet bi se našlo likova koji bi im našli mahane u vidu "žvakanja žvake otvorenih usta ili pogrešno odabranog kaputa :-) "
HarnagaHarnaga

#891 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Iskreno receno, da sam ja selektor, ne bih uzeo ovu dvoicu. Baljic se jos u igrackoj karijeri mislio da li da se potpuno posveti "muzici" ili nogometu....nisam cuo da je negdje uopste radio kao fudbalski strucnjak. Piplica je bio jako perspektivan golman, cini mi se da je jos u Cileu kada je bivsa Yugoslavija osvojila titulu svjetskog prvaka upravo on bio rezerva Lekovicu, u drustvu takvih majstora kao sto su Boban, Suker, Prosinecki, Mijatovic, Stimac, Brnovic, Jarni...Ipak previse je ovih pacerskih golova primio, ne znam da li ce to uticati na njegov autoritet kod golmana reprezentacije, mene samo pominjanje njegovog imana odmah asocira na te gafove iako je van toga branio dobro. Ipak Pape je taj koji odlucuje i nadam se da ce na hair ispasti.
cyprus

#892 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

HarnagaHarnaga wrote:Iskreno receno, da sam ja selektor, ne bih uzeo ovu dvoicu. Baljic se jos u igrackoj karijeri mislio da li da se potpuno posveti "muzici" ili nogometu....nisam cuo da je negdje uopste radio kao fudbalski strucnjak. Piplica je bio jako perspektivan golman, cini mi se da je jos u Cileu kada je bivsa Yugoslavija osvojila titulu svjetskog prvaka upravo on bio rezerva Lekovicu, u drustvu takvih majstora kao sto su Boban, Suker, Prosinecki, Mijatovic, Stimac, Brnovic, Jarni...Ipak previse je ovih pacerskih golova primio, ne znam da li ce to uticati na njegov autoritet kod golmana reprezentacije, mene samo pominjanje njegovog imana odmah asocira na te gafove iako je van toga branio dobro. Ipak Pape je taj koji odlucuje i nadam se da ce na hair ispasti.
Znaš li po kakvom je golu poznat Enver Marić? :D To ipak ne osporava njegovu kvalitetu kao nekadašnjeg golmana i sadašnjeg golmanskog trenera. Na osnovu klipa od 5 sastavljenih kixeva (koji se mogu montirat za SVAKOG golmana), ne može se reći da je golman kanta, a još manje da ne može biti dobar trener. Moje mišljenje o Piplici je pozitivno. U onom kratkom periodu što je branio za nas, pokazao se kao solidan golman, a i njegova karijera u Njemačkoj potvrđuje da ga se ne može okarakterisat kao kantu. Ipak, njegove trenerske sposobnosti su mi već manje poznate, ali nema razloga da budem protiv njegovog izbora, a ruku na srce, njegova pozicija i nije toliko odgovorna. Ne može on učinit Asmira lošijim golmanom, sve i da hoće...

A Baljić, ma šta neko rekao, spada među naše posljeratne fudbalske legende. To opet ne mora značit da će biti uspješan kao trener, ali ne vidim razlog zašto mu se ne bi dala šansa.
Bosanski_kralj

#893 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
HarnagaHarnaga wrote:Iskreno receno, da sam ja selektor, ne bih uzeo ovu dvoicu. Baljic se jos u igrackoj karijeri mislio da li da se potpuno posveti "muzici" ili nogometu....nisam cuo da je negdje uopste radio kao fudbalski strucnjak. Piplica je bio jako perspektivan golman, cini mi se da je jos u Cileu kada je bivsa Yugoslavija osvojila titulu svjetskog prvaka upravo on bio rezerva Lekovicu, u drustvu takvih majstora kao sto su Boban, Suker, Prosinecki, Mijatovic, Stimac, Brnovic, Jarni...Ipak previse je ovih pacerskih golova primio, ne znam da li ce to uticati na njegov autoritet kod golmana reprezentacije, mene samo pominjanje njegovog imana odmah asocira na te gafove iako je van toga branio dobro. Ipak Pape je taj koji odlucuje i nadam se da ce na hair ispasti.
Znaš li po kakvom je golu poznat Enver Marić? :D To ipak ne osporava njegovu kvalitetu kao nekadašnjeg golmana i sadašnjeg golmanskog trenera. Na osnovu klipa od 5 sastavljenih kixeva (koji se mogu montirat za SVAKOG golmana), ne može se reći da je golman kanta, a još manje da ne može biti dobar trener. Moje mišljenje o Piplici je pozitivno. U onom kratkom periodu što je branio za nas, pokazao se kao solidan golman, a i njegova karijera u Njemačkoj potvrđuje da ga se ne može okarakterisat kao kantu. Ipak, njegove trenerske sposobnosti su mi već manje poznate, ali nema razloga da budem protiv njegovog izbora, a ruku na srce, njegova pozicija i nije toliko odgovorna. Ne može on učinit Asmira lošijim golmanom, sve i da hoće...

A Baljić, ma šta neko rekao, spada među naše posljeratne fudbalske legende. To opet ne mora značit da će biti uspješan kao trener, ali ne vidim razlog zašto mu se ne bi dala šansa.
Evo da se i ja složim sa ovim tvojim postom. :shock: Napredujemo :D
rado_vidjen

#894 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

cyprus wrote:

Daj za Buffona.

Onakvih kikseva - ni priblizno.

Nebitno.

Balja je bio neozbiljan kao igrac; ne znam kakva ce biti njegova uloga, ali i on je bio godinama van te price, bas kao i Susic. Mada Balja ima neka licna isksutva.
Po meni, ako je bagra vec htjela izbjeci puciste, Muhamed Konjic je trebao dobit poziciju. Upucen je u sva desavanja u i oko repke. Karakteran, posten i preposten; iznenadjujuce elokventan, ima pedigre i td. Stocereci - neprihavtljiv za "Bagra D.N.O."

Jest da me je nervirao sa optimizmom na utakmici u Beogradu: ima vremena, ima vremena...samo treba da ...a nismo centra presli cijelu utakmicu :D osim Musinog pokusaja sa 40 m.

Elem, ovo sve mi lici na audiciju za Cirkus Vol. 2 :-D :D nema Cire, ali tu su nove nade. A podloga, odnosno Firma, je ostala ista...

Mislim da bi Borce Sredojevic mogao napisat potencijalno zanimljivo stivo; nagledao se svega i svacega a jos je mnogo avantura pred njim ...Indiana Jones je pickin dim
burek_in_space

#895 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Ali mora ti se priznati da kao izvorni Englez :oops: jako dobro prichash nash jezik, i upucen si u deshavanja u i oko reprezentacije. :D
cyprus

#896 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

rado_vidjen wrote:Daj za Buffona.

Onakvih kikseva - ni priblizno.

Nebitno.
Neko je već postavljo:

Nažalost, ja, kao ni većina ovdje nije pregledala ni 5% Buffonovih utakmica, tako da nemam ni približan uvid u sve njegove pogreške u karijeri. Ako je ovo jedina, svaka mu čast :-D

Ali slažem se: nebitno, apsolutno nebitno
rado_vidjen

#897 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Znam za tu jednu, ali ti si pominjao 5. I jos naglasio SVAKOG. :D (onaj tvoj Ceh ih ima ladno 10-15)

Iako ne volim zabare, Buffon je numero uno zadnje dekade.

@sta cete, gosn burek, nikad nisam poricao da simpatisem vasu repku. :oops: Nekad me emocije ponesu, pa bih da i vama kakvog dobra donesem ...ali tesko...kriv je sistem :sad:
Djokej

#898 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

rado_vidjen wrote:Znam za tu jednu, ali ti si pominjao 5. I jos naglasio SVAKOG. :D (onaj tvoj Ceh ih ima ladno 10-15)

@sta cete, gosn burek, nikad nisam poricao da simpatisem vasu repku. :oops: Nekad me emocije ponesu, pa bih da i vama kakvog dobra donesem ...ali tesko...kriv je sistem :sad:
zasto dolazs na ovu temu ako nisi pristalica ljudi koji predstavljaju nasu repku??
cyprus

#899 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

rado_vidjen wrote:Znam za tu jednu, ali ti si pominjao 5. I jos naglasio SVAKOG. :D (onaj tvoj Ceh ih ima ladno 10-15)

Pa ne mora značit da Buffon nije imo još 4 greške, znamo samo da ih nema na youtubeu :D

A ako Čech ima 15, što Tomo ne smije imat 5 :P
HarnagaHarnaga

#900 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Ma znam ja da se za svakog golmana poneki pacerski gol moze pronaci, ali obicno bude da se nekako spotaknu i promase loptu, ili ono legne da je uhvati a ona mu se izmigolji kroz noge i ruke. Piplicini golovi su ipak remeka djela...ili ga pogodi u celo ili putuje iz nebesa pa ga zvizne u potiljak. Van toga se slazem da je jako dobro branio...Slazem se da ustvari i nije puno bitna ta njegova pozicija, mozda malo da zagrije golmane i tome slicno. Kao sto rekoh Pape je odlucio, to je njegovo pravo kao i sve drugo oko reprezentacije dok se ne pokazu rezultati.
Kad smo vec kod tih gafova sjecam se jedne utakmice Hrvatska - Engleska kada je Nevile vratio do golmana (dali je bio ovaj Djejms ili Robinson), a lopta udari u neki busen ispred golmana koji je vec bio zamahnuo nogom da je ispuca, te preko noge otkotrlja se u mrezu.
Locked