Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vragolan

#876 Re: Policija

Post by Vragolan »

mahalas505 wrote:Gledam na nesto na tv, mislim da je mjesto radnje dole u Jablanici, ljudi valjda strajkovali i fol se nesto zabarikirali unutar kruga produzeca. Razvalise ih specijalci ko beba zvecku :D :thumbup: , zasluzili su dodak za nocni rad posto su osigurali provodjenja zakona. Tako i treba, ne treba se unutar poduzeca "boriti " za svoja prava i egzistenciju, ima sud i agencija za privatizaciju za te stvari :dance: :bih: .
lupas ko pic.. po samaru
malo se bolje informisi, sto su radnici spali na to da su se zatvorili u fabriku
jedino sto si u pravu je ovo boldirano
Last edited by Vragolan on 17/11/2010 09:12, edited 2 times in total.
svakako_lud

#877 Re: Policija

Post by svakako_lud »

Vragolan wrote:
mahalas505 wrote:Gledam na nesto na tv, mislim da je mjesto radnje dole u Jablanici, ljudi valjda strajkovali i fol se nesto zabarikirali unutar kruga produzeca. Razvalise ih specijalci ko beba zvecku :D :thumbup: , zasluzili su dodak za nocni rad posto su osigurali provodjenja zakona. Tako i treba, ne treba se unutar poduzeca "boriti " za svoja prava i egzistenciju, ima sud i agencija za privatizaciju za te stvari :dance: :bih: .
lupas ko pic.. po samaru
malo se bolje informisi, sto su radnici spali na to da su se zatvorili u fabriku
Pa što ne traže da sve buda po zakonu...Zakon rekao da uđe stečajni, policija došla da ga uvede i u čemu je problem ?
Zar ti ono nisi legalista, zar nije policija uvijek u pravu?
Vragolan

#878 Re: Policija

Post by Vragolan »

svakako_lud wrote:
Vragolan wrote:
lupas ko pic.. po samaru
Pa što ne traže da sve buda po zakonu...Zakon rekao da uđe stečajni, policija došla da ga uvede i u čemu je problem ?
eto nek si ti lagalista
jucer je policija postupila po zakonu, ali po nalogu opstinskog suda, a zaboravljas da je tuzliastvo BiH zatrazilo, ustvari zamolilo bilo kakvu akciju dok oni i sipa ne zavrse istragu
firma ne moze pod stecaj ako ta firma nigdje ne postiji, nigdje nije registrovana kao pravni subjekat
otvori temu u vezi jucerasnjeg slucaja pa cemo tamo o legalnosti
ovdje je tema policija
i drkas pojmove policija ne znaci zakon, policija sprovodi zakon, hajde na brzinu nauci podjelu valsti pa se javi da diskutujemo,
svakako_lud

#879 Re: Policija

Post by svakako_lud »

Vragolan wrote:
svakako_lud wrote:
Vragolan wrote:
lupas ko pic.. po samaru
eto nek si ti lagalista
jucer je policija postupila po zakonu, ali po nalogu opstinskog suda, a zaboravljas da je tuzliastvo BiH zatrazilo, ustvari zamolilo bilo kakvu akciju dok oni i sipa ne zavrse istragu
firma ne moze pod stecaj ako ta firma nigdje ne postiji, nigdje nije registrovana kao pravni subjekat
otvori temu u vezi jucerasnjeg slucaja pa cemo tamo o legalnosti
ovdje je tema policija
i drkas pojmove policija ne znaci zakon, policija sprovodi zakon, hajde na brzinu nauci podjelu valsti pa se javi da diskutujemo,
Naravno ,policija je u pravu kad ti odgovara a kad ne odgovara onda nije...
Ali uvećano je najjača izjava saxa svih vremena, znači sad imamo i odredbu "zamolba" umjesto zakon ili nalog.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Tema postoji samo je očito ne znaš naći.... :D
Vragolan

#880 Re: Policija

Post by Vragolan »

@svako lud
evo ti jos jedan pojam da danas nacuis: jurisdikcija

i da se pojasnim za ovo sto si boldirao, propustio sam napisati, tuzilastvo BiH je zamolilo (grubesic rece tako u petak) da se obustavi daljna akcija suda pa samim tim i sudske policije dok oni ne zavrse istragu, u savrsenom sistemu to bi bio nalog, ali kod nas je to malo komplikovanije

i jesi li naucio podjelu vlasti????

vidi se da si "navijac", najjaci si evo poklopio si me, necu vise
svakako_lud

#881 Re: Policija

Post by svakako_lud »

Vragolan wrote:@svako lud

i da se pojasnim za ovo sto si boldirao, propustio sam napisati, tuzilastvo BiH je zamolilo (grubesic rece tako u petak) da se obustavi daljna akcija suda pa samim tim i sudske policije dok oni ne zavrse istragu, u savrsenom sistemu to bi bio nalog, ali kod nas je to malo komplikovanije

Divno, ja navijač pa glup, ti genije pa nisi, nije ni to problem, samo ako uspiješ da nađeš u bilo kojem članu zakona nebitno na kojem mjestu riječ "zamoliti" i odmah priznajem da si ti najpametniji na dunjaluku a ja najgluplji.... :D
Vragolan

#882 Re: Policija

Post by Vragolan »

svakako_lud wrote:
Vragolan wrote:@svako lud

Divno, ja navijač pa glup, ti genije pa nisi, nije ni to problem, samo ako uspiješ da nađeš u bilo kojem članu zakona nebitno na kojem mjestu riječ "zamoliti" i odmah priznajem da si ti najpametniji na dunjaluku a ja najgluplji.... :D
vatever, haj zdrao
smaja_

#883 Re: Policija

Post by smaja_ »

Vec dovoljno dugo citam ovaj forum i sticajem okolnosti prvi post na ovoj temi...

Znaci tek toliko da se obratim ovoj grupi "nesretnika" koji su na neki nacin kaznjeni zato sto gledaju tudjim ocima (ocima medija) i pricaju tudjim rijecima ...
Dakle ljudi su sebi dali za pravo da pricaju o necemu sto nisu konkretno vidjeli ,gdje ne poznaju fizionomiju dogadjaja i gdje mogu kompletnu sliku razviti na osnovu par jednostranih klipova od po par minuta.
Izvinite ali nemate pravo ili ja pak nisam licemjer pa ne pricam,ne sudim o stvarima koje nisam vidio,dozivio ili mi je neko (ko je "kao" relevantan) prenio.

Po prirodi sam neko ko ne voli nasilje...
Kako vec dugo godina idem na utakmice da gledam,bodrim svoj klub ,koliko puta dozivljena situacija da zbog nezadovoljnog (citaj statusom,platom pa i do licnih frustracija) indijanca,kojeg je drzava obukla u ratnu uniformu,oklopnu , i pritom mu dala vlast u sake (a to papcima puno znaci) krene zbog gore navedenih razloga se naguravati sa gomilom momaka, i po prirodi situacije zna se sta slijedi.

Posto vidim da ste se konkretno zakacili za utakmicu Sarajevo listica samo cu vam reci da svi vi koji niste dole bili pocetkom oktobra prosle godine nemate pravo da pricate o tome kao ni o dogadjajima koji su uslijedili nakon toga a protiv istoimenih nam (po meni dozivtnih) dusmana.

Ne znam kako niko ne spominje kako komandir policije (bio je snimak na netu) dakle nas sugradjanin koji je zaduzen da usmjeri svoje ljude da zavodjenje javnog reda i mira, i koji kao cuva nasu "sigurnost" kaze citiram:"sve ih zaključajte u stadion,slikajte i slomijte" Jeli to ta policija u koju mi treba da vjerujemo???

Spominjete vozilo pa vas ja pitam jeli se moze nesto materijalno mjeriti sa necijim zivotom gdje 10 specijelaca (citaj oklopnjaka) momka na zemlji vjerovatno u nesvjesti ne stavljaju pod kontrolu vezu i vode vec pokusavaju ubiti (u boljem slucaju trajno onesposobiti)udarajuci ga pendrecima sutajuci ga nogama po asfaltu...Ponavljam covjeka koji ne pruza otpor.
Jel to ta policija koja cuva nase zivote???

Situacija 3: gdje starijem covjeku ,ponavljam starijem covjeku od 50 i kusur godina koji ne moze biti huligan i koga su pretukli i koji je usput seceras ne daju da pridje doktor u napadu hipoglikemije (smanjenje secera u krvi ispod dozvoljene razine) vec ga trpaju u maricu i tuku i ne daju da mu se pruzi pomoc sve dok nije potpisao neki papir...Mene podsjeca na logore, a Vas ???
Jel to humanost ove "nase" policije???

E to su stvarni dogadjaji i likovi a ne ono sto se pise po novinama ,prica na vijestima i po direktivama vlastodrzaca.
Jer kako krilatica kaze: "NAROD BEZ HLJEBA I NA RUBU PLACA A OCI SE MAZU PROBLEMOM NAVIJACA"
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#884 Re: Policija

Post by 1946 »

Vragolan wrote:i drkas pojmove policija ne znaci zakon, policija sprovodi zakon, hajde na brzinu nauci podjelu valsti pa se javi da diskutujemo,
Bravooooooooooo :thumbup: . Policija sprovodi zakon, ne sudi i ne presuđuje nikome. I dakle policija ne odlučuje na licu mjesta je li neko kriv za počinjeno djelo, stoga nema pravo nikoga udarati (sve i da u zakonu postoji sankcija za neko djelo - 10 udaraca pendrekom i 2 nabijanja nogom), već samo sprovesti osumnjičenog sudiji koji na osnovu dokaza odlučuje je li neko kriv. Slažeš li se sa mnom? Slažeš li se sa mnom da policija krši onda zakon time što nanosi povrede nekome ko se ne opire hapšenju?
zonbirile wrote:
1946 wrote:Pa od 10tak hiljada navijača, recimo da je 10 debila koji lome i krše tramvaje. Premal uzorak da bi mogao generalizovati i govoriti da su svi navijači takvi, jer je očito da većina nije.
----------------------------------------------------------
pa stalno obrćete problem i svjesno prenebegavate činjenice.Hajmo ovako 100k navijača i jedan polupa tramvaj.Jeli šteta manja,strah,nelagoda i ostalo manje.Efekti,drug moj,se gledaju.Tramvaj razbijen-tačka.Zar ne misliš da je u koliziji i sama murija što ide linijom manjeg otpora i ne poštuje uredbe o javnom redu i miru i zakon o okupljanju.Ne može se svaki put blokirati grad radi par polupijanih idiota sa bubnjevima i dozvoliti se maltretiranje ostalih.Hajmo okrenuti ploču,kada je murija napravila "grešku" kada ste samo navijali,bez izgreda.Normalno,do vas je,počnete i murija nastavi,po meni slabo i bez finiša na sudu.
Šta obrćem bolan? Ti generalizuješ stvari. Po tebi znači ako jedan stanovnik ovog grada ubije nekoga onda su svi stanovnici grada ubice? 'de ba malo dozovi se.
Mnogo puta je murija napravila "grešku", najsvježiji ti je primjer utakmica Sarajeva u Gradačcu... Pa bolan protiv Maltežana (Marsaxlokka) dok su HZ bile na zapadnoj tribini, utakmica pretkola lige prvaka, nije petarda bačena, a kamol' baklja ili nešto drugo. Nikakve psovke nije bilo. Policija nama zabrani (da zabrani, nisu nam dali) izaći kad je završila utakmica, sačekali da se skroz reflektori ugase, otjera kamermana Hayata koji je bio ostao, valjda videći šta se sprema i onda postroji specijalce na vrh stepenica iznad ulaza na tribinu, sa druge strane počne tući da bi istjerali raju a gore ih dočeka špalir "kornjača" kroz koji si htio ne htio morao proći i dobiti degenek. Momku su slomili nogu gurnuvši ga u otvoren šaht. Da li je ikad iko iz policije odgovarao za to? I onda se pitaju što su omraženiji u narodu od kriminalaca...
Nekako s proljeća

#885 Re: Policija

Post by Nekako s proljeća »

Image
Nekako s proljeća

#886 Re: Policija

Post by Nekako s proljeća »

Image
Alkos

#887 Re: Policija

Post by Alkos »

smaja_ wrote:Vec dovoljno dugo citam ovaj forum i sticajem okolnosti prvi post na ovoj temi...

Znaci tek toliko da se obratim ovoj grupi "nesretnika" koji su na neki nacin kaznjeni zato sto gledaju tudjim ocima (ocima medija) i pricaju tudjim rijecima ...
Dakle ljudi su sebi dali za pravo da pricaju o necemu sto nisu konkretno vidjeli ,gdje ne poznaju fizionomiju dogadjaja i gdje mogu kompletnu sliku razviti na osnovu par jednostranih klipova od po par minuta.
Izvinite ali nemate pravo ili ja pak nisam licemjer pa ne pricam,ne sudim o stvarima koje nisam vidio,dozivio ili mi je neko (ko je "kao" relevantan) prenio.

Po prirodi sam neko ko ne voli nasilje...
Kako vec dugo godina idem na utakmice da gledam,bodrim svoj klub ,koliko puta dozivljena situacija da zbog nezadovoljnog (citaj statusom,platom pa i do licnih frustracija) indijanca,kojeg je drzava obukla u ratnu uniformu,oklopnu , i pritom mu dala vlast u sake (a to papcima puno znaci) krene zbog gore navedenih razloga se naguravati sa gomilom momaka, i po prirodi situacije zna se sta slijedi.

Posto vidim da ste se konkretno zakacili za utakmicu Sarajevo listica samo cu vam reci da svi vi koji niste dole bili pocetkom oktobra prosle godine nemate pravo da pricate o tome kao ni o dogadjajima koji su uslijedili nakon toga a protiv istoimenih nam (po meni dozivtnih) dusmana.

Ne znam kako niko ne spominje kako komandir policije (bio je snimak na netu) dakle nas sugradjanin koji je zaduzen da usmjeri svoje ljude da zavodjenje javnog reda i mira, i koji kao cuva nasu "sigurnost" kaze citiram:"sve ih zaključajte u stadion,slikajte i slomijte" Jeli to ta policija u koju mi treba da vjerujemo???

Spominjete vozilo pa vas ja pitam jeli se moze nesto materijalno mjeriti sa necijim zivotom gdje 10 specijelaca (citaj oklopnjaka) momka na zemlji vjerovatno u nesvjesti ne stavljaju pod kontrolu vezu i vode vec pokusavaju ubiti (u boljem slucaju trajno onesposobiti)udarajuci ga pendrecima sutajuci ga nogama po asfaltu...Ponavljam covjeka koji ne pruza otpor.
Jel to ta policija koja cuva nase zivote???

Situacija 3: gdje starijem covjeku ,ponavljam starijem covjeku od 50 i kusur godina koji ne moze biti huligan i koga su pretukli i koji je usput seceras ne daju da pridje doktor u napadu hipoglikemije (smanjenje secera u krvi ispod dozvoljene razine) vec ga trpaju u maricu i tuku i ne daju da mu se pruzi pomoc sve dok nije potpisao neki papir...Mene podsjeca na logore, a Vas ???
Jel to humanost ove "nase" policije???

E to su stvarni dogadjaji i likovi a ne ono sto se pise po novinama ,prica na vijestima i po direktivama vlastodrzaca.
Jer kako krilatica kaze: "NAROD BEZ HLJEBA I NA RUBU PLACA A OCI SE MAZU PROBLEMOM NAVIJACA"
Potpis!! :thumbup:
cigara

#888 Re: Policija

Post by cigara »

@smaja_ svaka cast na postu ali djaba, dok ne prime pendrek u glavu nece shvatiti

I jos jedna stvar, svi ljudi po prirodi kada su u nekoj skupini, bili to protesti ili (pogotovo) navijaci gledaju jedni na druge kao clanove, kao prisne ljude (braca s tribine)
I sasvim je NORMALNO ocekivati da ako ti murjaci skoce na havera koji nista ne radi, koji je miran, koji samo hoce da prati tekmu i pocnu ga lupati da ces se zaletjeti da ga odbranis, NORMALNO je da neces murjaka gledati ko predstavnika zakona nego neprijatelja
Malo obratite paznju, navijaci se nikada ali nikada nisu zalili na batine od murije kada su izazvali frku, nadjite mi JEDAN post ovdje gdje neko kaze "Picke su me udarale, samo sam uletio i razvaljivao stadion, sta fali sto sam jednog prasinara prebio" ili "Picke su udarale one koji su se tukli s njima"! NIKAD ali NIKAD

Svi konstanto pricaju o ljudima koji nemaju veze s belajem, pa navijaci koji su izazvali belaj su najmanje zaplatili!

Ali ovi "upuceni" to ne vide...

EDIT: Eno uhvatili onu 2 sto su pucali danas, sto ih nisu slomili a upucali frajera? Je li pametnice?
zonbirile

#889 Re: Policija

Post by zonbirile »

cigara wrote:@smaja_ svaka cast na postu ali djaba, dok ne prime pendrek u glavu nece shvatiti

I jos jedna stvar, svi ljudi po prirodi kada su u nekoj skupini, bili to protesti ili (pogotovo) navijaci gledaju jedni na druge kao clanove, kao prisne ljude (braca s tribine)
I sasvim je NORMALNO ocekivati da ako ti murjaci skoce na havera koji nista ne radi, koji je miran, koji samo hoce da prati tekmu i pocnu ga lupati da ces se zaletjeti da ga odbranis, NORMALNO je da neces murjaka gledati ko predstavnika zakona nego neprijatelja
Malo obratite paznju, navijaci se nikada ali nikada nisu zalili na batine od murije kada su izazvali frku, nadjite mi JEDAN post ovdje gdje neko kaze "Picke su me udarale, samo sam uletio i razvaljivao stadion, sta fali sto sam jednog prasinara prebio" ili "Picke su udarale one koji su se tukli s njima"! NIKAD ali NIKAD

Svi konstanto pricaju o ljudima koji nemaju veze s belajem, pa navijaci koji su izazvali belaj su najmanje zaplatili!

EDIT: Eno uhvatili onu 2 sto su pucali danas, sto ih nisu slomili a upucali frajera? Je li pametnice?
-------------------------------------------------
ne moraš se više truditi.Tvoj stav i riječnik govore više od slika.Kao što odijelo ne čini čovjeka,tako ni konektovani PC ne čini savremenog obrazovanog mladića.Dečko moj,nije ti kasno da promjeniš stav,izgradi sebe,pusti euforiju rulje.
cappy_tempo

#890 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

cigara wrote:@smaja_ svaka cast na postu ali djaba, dok ne prime pendrek u glavu nece shvatiti

pa polako prvo da vide jesu li uopste navijaci :D
cigara

#891 Re: Policija

Post by cigara »

zonbirile wrote: -------------------------------------------------
ne moraš se više truditi.Tvoj stav i riječnik govore više od slika.Kao što odijelo ne čini čovjeka,tako ni konektovani PC ne čini savremenog obrazovanog mladića.Dečko moj,nije ti kasno da promjeniš stav,izgradi sebe,pusti euforiju rulje.
Prestani sisat' vesla drug nije zdravo
sarayewo

#892 Re: Policija

Post by sarayewo »

Da ne otvaram novu temu, iskopah ovu... Dobio sam cestitku od policije, slikao me radar (staticni) na raskrsnici ulica Bulevar Mese Selimovica i VII transferzala.

Hajde, znam da je glavna dzada kroz Novi Grad bulevar M.S. al' ne znam koja je VII transferzala. Po datumu i vremenu znam da sam se kretao u pravcu grada i jedino sto kontam da je to mogla biti ova nova na Otoci jer je jedina druga na tom potezu (Nedzarici - Centar) ona kod Ekonomske skole... Moze li iko potvrditi koja je VII transferzala?
HaHaHa2

#893 Re: Policija

Post by HaHaHa2 »

VII-a ti je od Merkura preko mosta na Otoci i ide sve do raskrsnice sa Drinskom ispod podvoznjaka prema Buca Potoku
maxell_sarajevo

#894 Re: Policija

Post by maxell_sarajevo »

@Sarajewo

Slikan si na Otoci ;-)
Creasy

#895 Re: Policija

Post by Creasy »

Sto neko vec spomenu na temi "Crna hronika", stvarno se olako preslo preko ovog slucaja na Skenderiji od neki dan. Policajac na duznosti ranjen iz automatske puske u centru grada u sred bijela dana i niko nista!?
Stvarno treba da se zabrinemo sta nas tek sutra ceka, koliko smo pasivni...
Comrad

#896 Re: Policija

Post by Comrad »

Creasy wrote:Sto neko vec spomenu na temi "Crna hronika", stvarno se olako preslo preko ovog slucaja na Skenderiji od neki dan. Policajac na duznosti ranjen iz automatske puske u centru grada u sred bijela dana i niko nista!?
Stvarno treba da se zabrinemo sta nas tek sutra ceka, koliko smo pasivni...
Puka je slucajnost da je samo policajac ranjen.

22 metka su ispaljena.

Ako ih se ko slucajno ne sjeca, to su ovi meci.
Image

A ako se slucajno zaboravilo i na snagu istih, jedan slikovit prikaz:

I? Nikome nista.

Sta treba da se desi da se nesto ucini. Je li izasao gradonacelnik za izjavom? Hebe mi se iz koje je politicke stranke, je li iko izasao sa bilo kakvom izjavom. Osim standardno onog Nefica koji objasni sta se desilo i to je to, ili one sa CUM-a koja objasni povrede i tu je kraj. Covjece pa ovo je trebalo biti vanredno stanje, a kod nas se vec zaboravilo. U samom centru grada!
zonbirile

#897 Re: Policija

Post by zonbirile »

i to Nefića koji vozeći familiju službenim autom u Brezu,slupa auto i zataškava sudar,jeli taj Nefić?
Creasy

#898 Re: Policija

Post by Creasy »

Evo kako to Ameri zavrsavaju:

potpuni stranac

#899 Re: Policija

Post by potpuni stranac »

zonbirile wrote:i to Nefića koji vozeći familiju službenim autom u Brezu,slupa auto i zataškava sudar,jeli taj Nefić?
takvih nefića ima na hiljade.
Creasy

#900 Re: Policija

Post by Creasy »

Preneseno sa teme "Crna hronika":

Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

PostPostao/la respo dana 22/12/2010 15:49
ma ja da pokazem da sam neko i nesto
a kad mu taj isti sutra izadje ljubi mu stope a ovaj ga pljuje i psuje mu sve po spisku a ovaj suti
ma znate gospodine

pa nek ga onda udari ako smije
hoce al u kurcu

a kad se neko preda digne ruke ili je vezan onda nema tu sta pokazivati nek pokaze dok se i ovaj bije
opet hoce al u kurcu onda bjezi

E bice nam ovako dok god gradjani budu ovako razmisljali...
Locked