MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
elda

#876 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

vješalica wrote:1.nivoi vlasti u fbih
2.laka prikolica
3.bilbordi na uatoputu
4.parkiranje sta je
5.radno vrijeme maximalno u hefti
6.lična karta preko 60 godina osobama koliko se izdaje period
7.arhiva
8.lično ime-sticanje
9.više krivičnih dijela-trebalo je zaokružiti produženo KD
10.oduzimanje predmeta privremeno
11.službeno lice predstavljanje
12.potjernica-ko izdaje
13.sluzbeno pismo u KZFBIH
14.prekršaji-za maloljetnike kladionica i to
15.ko mijenja ustav BIH
16.okupljanje(najava)
17.okupljanje definicija skupa ljudi tako nešto
18.visina preksrajnog naloga raspon-kako je propisano zakonom
19.ko obezbjedjuje ove u vladi kanton asarajevo
20.dostava preksajnog naloga-cime ko dostavlja
21.dokaz da su primljena pismena
22.promjene u licnoj karti koliko dana rok
23.provodjenje bez naloga
24.disciplinska komisija je bio odgovor na pitanje o tezoj povredi RO službenika
25.vozacka dozvola za lica preko 65 godina-vazenje
26.skupstina kantona sarjevo-trebalo je zaokruziti jednodomna
27.staz po cinovima kako se uvecava
28.nesto kao pravi naziv za komesara?
29.prekrsaji se brisu iz evidencije?-vrijeme

to je bilo u c2

ako s eneko josh sjeti neka javi
Deveto nije tacno produzeno treba sticaj!!!!
dingosp0

#877 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

Jel to ono pitanje sto je nesto o ucitelju koji je izvrsio vise krivicnih dijela. Ja sam bio stavio produzeno, pa mi to nije imalo smisla i promjenio u sticaj,, jesi siguran da je sticaj..
dien

#878 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Ipak je produzeno KD, steta sto si promijenio misljenje :( :(
dingosp0

#879 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

bice dobro ako sam ja dobio i 5 poena na ovom testu.... cccc u PM
sve sto sam promjenio na kraju je bilo pogresno, svaki prvi odg mi je bio tacan... :x :x :x
dingosp0

#880 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

sta je bio odgovor za ovo sticanje licnog imena?
bilo je nesto roditelj, maticna knjiga rodjenih i jos nesto...
ja sam stavio maticnu knjigu...
dien

#881 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Ne znam tacno kako ti je pitanje bilo, ja sam polagala za mladjeg inspektor... a drzavljanstvo se stice
rodjenje
usvajanjem
naturalizacijom
medjunarodnim ugovorom i
porijeklom... tako da ne znam sta si ti povezao sa maticnom knjigom rodjenih( na ovaj nacin stices licno ime, upisom u MKR).
dien

#882 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Heheheheh, tek sad vidjeh, pa dobro si uradio, ne znam zasto sam procitala sticanje drzavljanstva....
dingosp0

#883 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

haj bar sam to pogodio...
daj boze da sam tako jos jedno 10-15... koje sam pogadjao
vješalica

#884 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

ja sam se najvise dvoumila oko pisma...bila sam ubjedjena da su oba,ali me ono KZ FBIH odvratilo od toga
parlamentarna skupstina mjenja ustav ako sam dobro
sjecam se tako oko 40 pitanja
ostalih nikako
ma ne opterecujem se sta bude bice :)
dingosp0

#885 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

al u KZFBIH ima clan gdje pise da se krivicni postupak i sve te ostale gluposti vodi na sva 3 jezika, i oba pisma..

sad kad skontam imao sam takvih glupi gresaka... npr za javno okupljanje... 5 dana...
a noc prije razmisljao bili jos jednom procitao zakon o okupljanju i nisam koji peh..
onda kako se pokrece upravni postupak... tuzbom... a ponavljanje postupka ili drugostepeni nivo je putem zahtjeva .. tu sam se zbunio... onda za cin komesara... milion puta procitao ... i izaberem glavni generalni inspektor ... a u stvari je generalni inspektor ccccccccc
HardCore

#886 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HardCore »

dajte ba ljudi sta vam je, sve kako vise citam sta pisete sve vise i vise greski uvidjam, pa dosta vise jbt, dajte i meni malo nade xD
dien

#887 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Javno okupljanje , mirni protesti, 5 dana dobro ti je to, upravni postupak se pokrece po sluzbenoj duznosti ili pismenim zahtjevom stranke......javne priredbe su 7 dana.......
dingosp0

#888 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

dien wrote:Javno okupljanje , mirni protesti, 5 dana dobro ti je to, upravni postupak se pokrece po sluzbenoj duznosti ili pismenim zahtjevom stranke......javne priredbe su 7 dana.......
znam da je 5 ja sam strucnjak stavio 10.... ccc :x
sta je bilo u ponudjenim odgovorima... za upravni postupak... ne sjecam se da je bilo tuzbom... ja se samo sjecam da sam vidio zahtjevom i jos neke :D uglavnom sam stavio zahtjevom
TamaAra

#889 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by TamaAra »

HardCore wrote:dajte ba ljudi sta vam je, sve kako vise citam sta pisete sve vise i vise greski uvidjam, pa dosta vise jbt, dajte i meni malo nade xD
bas iz tog razloga i aj necu da analiziram :)
ovako se bar necemu nadam, ako pocnem analiziral pala sam unaprijed :-) :-) :D
pitanja mupks

#890 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by pitanja mupks »

:bih: :bih: :bih:
Last edited by pitanja mupks on 13/03/2013 23:54, edited 1 time in total.
bosanceros_

#891 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by bosanceros_ »

Svaka cast VAMA koji ovdje napisete i 1 pitanje koje je bilo :thumbup: :thumbup: duboki naklon,jer ima ih sigurno na desetine da ne pretjeram kad bih rekao na stotine koji ovo sve potajno citaju i misle da ce VAS koji pisete pitanja "zeznut" i da ce upast ....EEE moja :bih: :bih: sta si sve izrodila sve moze ali kad treba nekom nekako pomoci ee to da me j____š nece ici.... Sve pozorno citam ali ili nisam dobro vidio ili nema to(sory ako sam ispustio) koja je tema bila na pismenom, i sto neko rece gore nakon nekoliko godina ne pisanja pisanim slovima kako ce biti nego traumaticno taj esej..
Uglavnom Vi koji nesto ovdje napisete znajte da to neko cjeni(bar ja to cjenim) mada ima onih koji samo mislee na sebe.....JAAAAA I SAMO JAAAAA! Ostalii? Ma ko "sljivi" ostale... :dance:
Corak

#892 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Corak »

bosanceros_ wrote:Svaka cast VAMA koji ovdje napisete i 1 pitanje koje je bilo :thumbup: :thumbup: duboki naklon,jer ima ih sigurno na desetine da ne pretjeram kad bih rekao na stotine koji ovo sve potajno citaju i misle da ce VAS koji pisete pitanja "zeznut" i da ce upast ....EEE moja :bih: :bih: sta si sve izrodila sve moze ali kad treba nekom nekako pomoci ee to da me j____š nece ici.... Sve pozorno citam ali ili nisam dobro vidio ili nema to(sory ako sam ispustio) koja je tema bila na pismenom, i sto neko rece gore nakon nekoliko godina ne pisanja pisanim slovima kako ce biti nego traumaticno taj esej..
Uglavnom Vi koji nesto ovdje napisete znajte da to neko cjeni(bar ja to cjenim) mada ima onih koji samo mislee na sebe.....JAAAAA I SAMO JAAAAA! Ostalii? Ma ko "sljivi" ostale... :dance:
Ti si u pravu donekle, ali zasto bih ja pomogao tebi kad meni 80 drugih ne zeli pomoci ?! Onda se vremenom naviknes, naucis da nije sve tako realno, tako sjajno, tako kako ti se do 18-te cinilo...Pocinjes lagano da se zatvaras i pravis krug prijatelja od 2 osobe..OTAC-MAJKA !
dingosp0

#893 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

bosanceros_ wrote:Svaka cast VAMA koji ovdje napisete i 1 pitanje koje je bilo :thumbup: :thumbup: duboki naklon,jer ima ih sigurno na desetine da ne pretjeram kad bih rekao na stotine koji ovo sve potajno citaju i misle da ce VAS koji pisete pitanja "zeznut" i da ce upast ....EEE moja :bih: :bih: sta si sve izrodila sve moze ali kad treba nekom nekako pomoci ee to da me j____š nece ici.... Sve pozorno citam ali ili nisam dobro vidio ili nema to(sory ako sam ispustio) koja je tema bila na pismenom, i sto neko rece gore nakon nekoliko godina ne pisanja pisanim slovima kako ce biti nego traumaticno taj esej..
nazalost takvi smo ti mi ljudi...
bio sam 3 grupa, imao sam prijatelja koji su bili prva i druga...
prenjeli su mi par pitanja.. al opet vidim da su pitanja u sve 3 grupe bile skoro razlicite...
mozda da je bilo po 5 istih pitanja 10 max...
kad sam usao u salu, pitam oko sebe raju dali ko zna kakva pitanja...svi sute ko zaliveni ...
a svi znaju bar po 5-6 ... dok nisam ja rekao jedno 8.. onda su neki rekli po 1-2, jedva ...
uglavnom niko nije htjeo da pomogne, svi samo gledaju sebe ...
neka cura koja je sjedila iza mene, cujem filozofira o kriminalistici i pitam je nesto o upravnom sporu...
odgovorila mi je na pitanje nakon jedno 2 minuta gledajuci u plafon ko ovca neka... i to preko neke stvari...
to ti je nas onaj debilski mentalitet... samo nek ja imam, samo nek je meni dobro.. ostale ko ****
mrzim takve ljude...
adnan944

#894 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnan944 »

Ma od 1800 kandidata past ce po nekoj realnoj procjeni bar 1200 . To je sigurno , nije da pretjerujem , ali tako ce biti .
Svi se zale na pitanja jer su bila izuzetno teska . Ponudjenja 4 odg koji god gledas moze biti , logika i inteligencija nije pomagala samo ko je ucio .
MUP_KS

#895 smjesno

Post by MUP_KS »

Ucio sam ko debil 2mjeseca i bude mi pitanje bilbord glupi,a komesar koliko mu traje mandat zna li neko sigurno to i reklama koliko je udaljena max koji su tacni odgovori. :thumbup:
adnan944

#896 Re: smjesno

Post by adnan944 »

MUP_KS wrote:Ucio sam ko debil 2mjeseca i bude mi pitanje bilbord glupi,a komesar koliko mu traje mandat zna li neko sigurno to i reklama koliko je udaljena max koji su tacni odgovori. :thumbup:
Mandat je 4 god i produzuje se za drugu uzastopni , a 12 m je cini mi se reklama to sam ja fulio xD
MUP_KS

#897 Re: smjesno

Post by MUP_KS »

Aha i ja sam stavio 4 god i produzuje se za drugi ja sam reklamu stavio 5 m,al sam zajebo prvo pitanje ko mjenja ustav bio sam siguran da je parlament,i neki debil mi rece stavi vijece ministara!!! kako si ti uradio
adnan944

#898 Re: smjesno

Post by adnan944 »

MUP_KS wrote:Aha i ja sam stavio 4 god i produzuje se za drugi ja sam reklamu stavio 5 m,al sam zajebo prvo pitanje ko mjenja ustav bio sam siguran da je parlament,i neki debil mi rece stavi vijece ministara!!! kako si ti uradio
Ustav BiH i dopune mjenja samo Parlamentarna skupstina .
MUP_KS

#899 Re: smjesno

Post by MUP_KS »

Znam jarnae nego mi hajvan jedan rece stavi Vijeće ministara i ja ga poslušam sam se se zajebao koja si grupa bio ti
adnan944

#900 Re: smjesno

Post by adnan944 »

MUP_KS wrote:Znam jarnae nego mi hajvan jedan rece stavi Vijeće ministara i ja ga poslušam sam se se zajebao koja si grupa bio ti
bio sam C1 i odgovorio sam oko 36 tacnih ti ?
Post Reply