Vasi Uslovi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
merlin246

#876 Re: Vasi Uslovi

Post by merlin246 »

CPT wrote:
merlin246 wrote:Da razjasnim :mrgreen:

Postoje ljudi s razlicitim karakterima.
Nekome je uzivancija cijeli dan biti ispred tv-a, a netko voli ljude, druzenje, izlaske.
Netko zavrsi fakultet i ocekuje sve ce mu pasti s neba jer eto "uspio je u zivotu, dobio diplomu", a netko nema ni srednju skolu, pa postigne veci uspjeh u zivotu nego ovaj sto ima dva fakulteta. Postoje ambiciozni i neambiciozni ljudi, drustveni i oni malo manje drustveni..Nekome odgovara monotonija, netko ne zeli monotoniju.

Htjela sam reci da mi se vise svidjaju muskarci koji su puni zivota, energije, koji imaju zelju da napreduju, da isprobavaju nove stvari, jednostavno muskarci koji vole zivot i ljude i koji znaju uzivati u sitnim trenutcima.

I naravno da se ne drze za maminu suknju, nego da se ponasaju u skladu sa svojim spolom. :mrgreen:

Ne mislim da su ovi drugi manje vrijedni, nego se meni ne svidjaju takvi i to je to.
Vec u pocetku pravis gresku... Ljudi nisu tvoja staka in nemoj ocekivati da ce popunjavati tvoj zivot. To je tvoja stvar i tvoj problem.
Cak i da ti je neko sad "zabavan" ili da je ambiciozan ne znaci da ce biti i sutra. Ako si ti "ok" bice ok, ako ti nisi ok onda ce biti razvoda.
Mora plaho napredovati ali i biti na raspolaganju 24/7. Biti plaho drustven ali nema solo izlaza, itd, itd, itd.

Znam da je "in" ocekivati sve al hebiga... Nece moci. Bar kod ogromne vecine.
Zasto mislis da zelim nekoga tko ce biti "moja staka" kako ti kazes? :?
Ako sam napisala da prizeljkujem te osobine kod muskarca ne mora znaciti da ja te osobine ne posjedjujem ili da trazim nekoga tko ce ispuniti moj zivot.
Jednostavno odredjeni ljudi mi vise odgovaraju i s njima radije provodim vrijeme.. Stvar osobnog ukusa.
Ja sam sama sebi najveci oslonac u zivotu i uvijek ce tako biti, ma kakav muskarac bio uz mene.

Naravno da trebas biti prvo zadovoljan sam sobom i svojim zivotom da bi bio sretan s nekim drugim.

Ovo za razvod se ne slazem.. da ako si ti ok, sve ce biti ok.. :-)
Last edited by merlin246 on 05/09/2018 13:02, edited 1 time in total.
moonca

#877 Re: Vasi Uslovi

Post by moonca »

Boemica wrote:A što ste toliko ljuti i ogorčeni na žene?
Treba otvoriti temu: Share your stories, pa da onda muškarci pišu kako ih je koja rospija zajebala u životu i da su sad sve žene isti hladnokrvni manipulatori koji bi ti kožu s' leđa zgulili zarad svog ćejfa a ti fin, naivan, voliš i sve joj daješ :roll:
Ako odes na temu atributi- svi su odusevljeni- negdje debelo lazu. :lol:
Boemica

#878 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Ludzak wrote:
sweet dreams wrote:Hajd nađi normalnog momka danas evo ti milion dolara. Pod tim mislim kultura, odgoj, vjera, ne visi u kladionici cijeli dan, ne psuje, iz fine familije i još mnogo toga. Čak ne mora ni bit nešto lijep, ali ni takvih nema. :sax:
Lakše je normalnog muškarca nači nego normalnu curu.
A vi djevojke, vi inače ne ulazite u kladionice?
Ima puno i jednog i drugog.
Samo što često imamo sindrom: dečko/djevojko precjenio/la si se.

U kladionice sam ulazila dok mi je tadašnji momak davao na papiriću napisano kakav listić da odigram i šta da uplatim, ako on ne bi stigao od posla :lol:
Jednom mi je prahnulo, odigrala bingo, dobila 15 maraka, zovem ga reko: "Jarane, ja dobila 15 marona", kaže on de nastavi igrati vidiš da imaš sreće. Hoću malo sutra, hajmo mi, častim picom, jebo kladionicu.
moonca

#879 Re: Vasi Uslovi

Post by moonca »

:lol:
merlin246

#880 Re: Vasi Uslovi

Post by merlin246 »

Ludzak wrote:
sweet dreams wrote:Hajd nađi normalnog momka danas evo ti milion dolara. Pod tim mislim kultura, odgoj, vjera, ne visi u kladionici cijeli dan, ne psuje, iz fine familije i još mnogo toga. Čak ne mora ni bit nešto lijep, ali ni takvih nema. :sax:
Mene i kad mama posalje da joj kupim onaj bingo, gledam da kupim to na trafici ako ima.
Da ne bi slucajno netko ne dao Bog pomislio da se kladim ja nesto u kladionici :lol:
incognito071

#881 Re: Vasi Uslovi

Post by incognito071 »

Boemica wrote:
Ludzak wrote:

U kladionice sam ulazila dok mi je tadašnji momak davao na papiriću napisano kakav listić da odigram i šta da uplatim, ako on ne bi stigao od posla :lol:
Jednom mi je prahnulo, odigrala bingo, dobila 15 maraka, zovem ga reko: "Jarane, ja dobila 15 marona", kaže on de nastavi igrati vidiš da imaš sreće. Hoću malo sutra, hajmo mi, častim picom, jebo kladionicu.
Po žargonu ti se vidi da si neko fino čeljade :roll:
Boemica

#882 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

incognito071 wrote: Po žargonu ti se vidi da si neko fino čeljade :roll:
Da, pošto se finoća jednog insana najbolje očituje po žargonu koji koristi. :roll:
Mea_parvitas

#883 Re: Vasi Uslovi

Post by Mea_parvitas »

Boemica wrote:
triconja wrote:Jestel se vi sto bi se udavale ikad zapitale sta biste vi donjele u taku neku zajednicu? :D
Da, mnogo toga. Neću se nikad udat jer ću teško naći nekoga ko ima ponudit isto što i ja. Ne dao Bog da tražim više.
Ne znas traziti, da si takva kakvom se predstavljas, onda bi znala i prepoznati i gdje naci takve kakve trazis. Ne pomaze to "jarane, maroni, jebo to i sl" ako ne trazis bas takvog slicnog
merlin246

#884 Re: Vasi Uslovi

Post by merlin246 »

Mea_parvitas wrote:
Ne znas traziti, da si takva kakvom se predstavljas, onda bi znala i prepoznati i gdje naci takve kakve trazis. Ne pomaze to "jarane, maroni, jebo to i sl" ako ne trazis bas takvog slicnog
Meni se Boemica bas cini kao fina djevojka. Zapravo ti ne znas prepoznati. :lol:
Boemica

#885 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Mea_parvitas wrote:
Boemica wrote:
triconja wrote:Jestel se vi sto bi se udavale ikad zapitale sta biste vi donjele u taku neku zajednicu? :D
Da, mnogo toga. Neću se nikad udat jer ću teško naći nekoga ko ima ponudit isto što i ja. Ne dao Bog da tražim više.
Pišem na forumu, a ne doktorsku disertaciju :lol:

Uostalom, ni ne tražim nekog uštogljenog kod koga će 24/7 biti zastupljeno: išao, došao, pošao :lol:
Boemica

#886 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Mislim, zamišljam scenu u kojoj zovem momka sva sretna da mu javim da sam dobila na bingu i govorim mu:
" Dragi, nećeš vjerovati što se upravo dogodilo. Dobila sam novac. " I on meni govori: Pa nastavi igrati, vidiš da te sreća prati a ja odgovaram: "Ali ne dragi, ovo nije sreća, ovo je puka slučajnost, uzeću ovaj novac jer se bojim da ću izgubiti i ono što sam pukom slučajnošću dobila, i sačekaću te da završiš sa poslom, pa te častim obrokom."

Imala sam 17 godina i izražavala se onako kako se izražavaju ljudi sa 17 godina, zaboga :roll:
Mea_parvitas

#887 Re: Vasi Uslovi

Post by Mea_parvitas »

"Jebaji ga haveru", onda trazi i dalje i pricaj kako nema ni jednog za tebe takvu savrsenu :lol: A za ovu ti kolegicu iznad, probaj onda ti sa njom, ionako ste obje ubijedjene da nema pravog za vas, pa da nije nesto drugo u pitanju? :D
Xavier1

#888 Re: Vasi Uslovi

Post by Xavier1 »

Boemica wrote:
Ludzak wrote:A oni koji se obrazuju i koji nemaju vremena za zabavu od posla? Oni su manje vrijedni od frajerčina koji se svakodnevno zabavljaju i koji svakodnevno ispijaju kafe?

Ne može svaki muškarac biti za zabave.
Radim, studiram, vodim racuna o bolesnom tati, volontiram u narodnoj kuhinji i imam vremena da sjednem na kafu sa nekim, ismijem se, ispricam.

Citajte malo, djevojka je rekla da bude zabavan. Sto se moze postici humorom, opustenoscu, neopterecenoscu.

:roll:
Sad je jasno ko si. :thumbup:
Boemica

#889 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Mea_parvitas wrote:"Jebaji ga haveru", onda trazi i dalje i pricaj kako nema ni jednog za tebe takvu savrsenu :lol: A za ovu ti kolegicu iznad, probaj onda ti sa njom, ionako ste obje ubijedjene da nema pravog za vas, pa da nije nesto drugo u pitanju? :D
Zašto misliš da ako neko kaže da neće naći nikoga za sebe podrazumjeva da ta osoba misli za sebe da je savršena?
Daleko od toga.

Kao što rekoh, puno nudim, ali mi puno i treba, i nije se lahko nositi sa nekim mojim bubicama.
Nije problem apslutno u onome što nudim, problem je što su rijetki muškarci spremni uhvatiti se u koštac sa mojim traumama vezanim za muški rod (konkretno mislim na fizičke odnose), a koji se ne tiču ovog foruma ni tebe.

Al' nek' si nam šuknula, bravo ti :thumbup:
merlin246

#890 Re: Vasi Uslovi

Post by merlin246 »

Mea_parvitas wrote:"Jebaji ga haveru", onda trazi i dalje i pricaj kako nema ni jednog za tebe takvu savrsenu :lol: A za ovu ti kolegicu iznad, probaj onda ti sa njom, ionako ste obje ubijedjene da nema pravog za vas, pa da nije nesto drugo u pitanju? :D
:zdravkocolic:
Xavier1

#891 Re: Vasi Uslovi

Post by Xavier1 »

Takvi su vam dosadni. :lol:

Al najozbiljnije takvi likovi nikad nisu bili interesantni curama. Zanimljivije vam je pokusavati mijenjati budalu.
Boemica

#892 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Xavier1 wrote:
Takvi su vam dosadni. :lol:

Al najozbiljnije takvi likovi nikad nisu bili interesantni curama. Zanimljivije vam je pokusavati mijenjati budalu.
Nisu dosadni.
Kladionica nije problem, ako ne visi u kladionici, već ponekad odigra i usput prati utakmice. Hobi kao i svaki drugi.
Odgoj i vjera su ipak nešto što svako traži individualno, nekome je važno da je vjerski nastrojen, nekome je važno da nije vjernik.
Ovo za psovanje, ako ponekad nešto opsuje u neobaveznom razgovoru, ni to ne smeta, ali da psuje drugim ljudima, meni, ili svako malo, već je problem.

Znači, zlatna sredina.
Zašto se uvijek navode ekstremi :lol:

I ovo oko mjenjanja, mislim da samo djevojke koje su mentalno još uvijek na nivou tinejdžerke mogu željeti "budalu koju će promjenit" :D :D
Mea_parvitas

#893 Re: Vasi Uslovi

Post by Mea_parvitas »

Boemica wrote:
Zašto misliš da ako neko kaže da neće naći nikoga za sebe podrazumjeva da ta osoba misli za sebe da je savršena?
Daleko od toga.

Kao što rekoh, puno nudim, ali mi puno i treba, i nije se lahko nositi sa nekim mojim bubicama.
Nije problem apslutno u onome što nudim, problem je što su rijetki muškarci spremni uhvatiti se u koštac sa mojim traumama vezanim za muški rod (konkretno mislim na fizičke odnose), a koji se ne tiču ovog foruma ni tebe.

Al' nek' si nam šuknula, bravo ti :thumbup:
Apsolutno me ne zanima i nema potrebe da objasnjavas bilo sta, ipak sam ja pogresno razumio, trebala si odmah reci "tesko mi je naci osobu sa bubicama poput mojih, jer sam poseban tip", a ne da neko ne moze ponuditi ono sto mozes ti (jer meni to odmah ide na neku "top sredjenu" osobu, obrazovanu, pametnu, odgojenu, kulturnu, zabavnu, zgodnu, lijepu, iz fine porodice, bez kompleksa, da zna sta zeli, da ni u cemu ne pretjeruje, itd.). Sretno u traganju
Xavier1

#894 Re: Vasi Uslovi

Post by Xavier1 »

Boemica wrote:
Ludzak wrote:

Kakvo seljacko izrazavanje. :-x
Boemica

#895 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Mea_parvitas wrote:
Apsolutno me ne zanima i nema potrebe da objasnjavas bilo sta, ipak sam ja pogresno razumio, trebala si odmah reci "tesko mi je naci osobu sa bubicama poput mojih, jer sam poseban tip", a ne da neko ne moze ponuditi ono sto mozes ti (jer meni to odmah ide na neku "top sredjenu" osobu, obrazovanu, pametnu, odgojenu, kulturnu, zabavnu, zgodnu, lijepu, iz fine porodice, bez kompleksa, da zna sta zeli, da ni u cemu ne pretjeruje, itd.). Sretno u traganju
Pa i jesam sve ovo što si naveo u zagradi. I da, uz sve to, kuham od hljeba, pite, čorbe pa do džemova i ajvara.
I jest teško naći sve to + razumijevanje za neke stvari koje on nije doživio :)

E sad to što neko na osnovu izražavanja na forumu zaključi da neko nije "fin" ili da ne zna da se izražava, ili da traže klošare, jer je veliki klošarluk reći momku: jarane, to je druga stvar.
Ramzess Veliki

#896 Re: Vasi Uslovi

Post by Ramzess Veliki »

Treba otvoriti temu: Share your stories, pa da onda muškarci pišu kako ih je koja rospija zajebala u životu i da su sad sve žene isti hladnokrvni manipulatori koji bi ti kožu s' leđa zgulili zarad svog ćejfa a ti fin, naivan, voliš i sve joj daješ :roll:
Da nije toga kafane i kladionice bi se pozatvarale ... a nekima je lakse dramiti nego nesto u sebi promijeniti.

Nismo svi isti ... ali pacenici i meni idu na zivce, pa dokle vise! :zid:
zipoo

#897 Re: Vasi Uslovi

Post by zipoo »

chill :gunjastajl:
Boemica

#898 Re: Vasi Uslovi

Post by Boemica »

Ramzess Veliki wrote:
Da nije toga kafane i kladionice bi se pozatvarale ... a nekima je lakse dramiti nego nesto u sebi promijeniti.

Nismo svi isti ... ali pacenici i meni idu na zivce, pa dokle vise! :zid:
Apsolutno da niste svi isti :thumbup:

I neka kafana, šta fali, taman da normalni muškarci imaju gdje odmorit od pijavica žena :lol:
MarlboroGold

#899 Re: Vasi Uslovi

Post by MarlboroGold »

Ja sam ogorčen. Nije me častila dobitkom na kladionici, već je sve potrošila na šminku :-?
Ramzess Veliki

#900 Re: Vasi Uslovi

Post by Ramzess Veliki »

Boemica wrote: I neka kafana, šta fali, taman da normalni muškarci imaju gdje odmorit od pijavica žena :lol:
Meni ni zene pijavice ne smetaju. :D

Ovim momcima sve smeta, samo traze mane, zasto djevojke nisu kako oni zele, zasto moraju da imaju SVOJE misljenje! ZASTO!!! :facepalm:
Post Reply