p.s aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.housecatscentral.com/persian_cat2.jpg
Moderator: anex
Nije samo najpametnije nego i jedino sigurno rijesenje. Moguce da je vec doslo do infekcije, neka domaca radinost moze samo pogorsati stvari. Lagano veterinaru da to sredi, nemojte se zezati.realna do boli wrote:Kolegica me zamolila da pronadjem nesto na internetu o urastanju kandzica kod macke...i otisla dalje za poslom.
Pa ako imate neko iskustvo ili savjet kako da to rijesi, bila bi vam zahvalna.
Vise pojedinosti zaista ne znam...osim da je maca dugodlaka i da ima oko 4-5 godina.
Saznah vise podataka. Radi se o onom petom noktu koji se zadnjih par dana zavrnuo i urasta u meso. Pa nju zanima moze li ona to nekako i u cemu nakiseliti pa da pokusa da sama to izvadi..inace maca ima grebalicu i na taj nacin skracuje nokte.
Znam da je najpametnije otici veterinaru...ali...
i tebi LaCici odgovor Amar ima vakcineLaCici wrote:Zna li neko da li su dosle vakcine za mace? Nije ih bilo ni u jednoj stanici kada sam trazila zadnji put?
Meni u prodavnici za ljubimce dadoše Stronghold(proizvođač Pfizer). Izgleda vrlo slično kao Frontline, čini se da isto djeluje a prilično je jeftiniji(10,5 KM).Felidae wrote:Frontline....zakon za buhe
predveče će biti k'o novsemlaca wrote:Pozdrav,
prije nekih pola sata veterinar mi je kastrirao mačka. Zanima me za koliko će se vremena probuditi otprilike (zaboravih pitati veterinara)?
Cetkanje jednom dnevno. Mi imamo jednog dugodlakog macka i jednog kratke dlake. Ako propustimo dan ili dva da ovoga sa dugom dlakom ne cetkamo, posebno u vrijeme kada gubi dlaku, u stanu nastane haos. Redovno dnevno cetkanje je super preventiva. A plus, macak dosta manje dlaka unosi u ogranizam kada se cisti. Sada mu je skoro godina i po a jos nikada nije izbacio hairball.amiria wrote:Trenutno imam tri macke u kuci i uzasan problem sa dlakama. Osim konstantnog usisavanja ima li neko drugo rjesenje?
Eh da, to zaboravih. Ako se odlucis na kupovinu cetke, onda zaista nemoj zaliti novac. Gledaj da su "dlake" cetke celicne ali obavezno sa vrhovima prekrivenim plastikom. Tako ce cetka biti dovoljno crvrsta a nece postojati mogucnost da povrijedis macku. I ako macke nisu navikle na cetkanje, onda gledaj da ih u pocetku cetkas kratko i uvijek im daj neku nagradu na kraju, pastu, neki dodatak ishrani, i sl. Nakon odredjenog vremena ce zavoliti cetkanje. Nama je sada dovoljno da samo pokazemo cetku a obojica pocnu da predu i namjestaju se u poziciju da budu cetkani.The Nightwatchman wrote:osisaj ga na nulu i nema problema![]()
zezam se...
cetkanje je odlicna preventiva. mislim da je fazon samo u tome da imas dobru cetku. na ebayu ima pravo dobrih cetki. nemoj kupovati jeftinu jer ne valja.
Hvala u Flekijevo imesemlaca wrote:Znači još par sati spavanja, pa onda valjanje po stanu. Sjećaš li se jeli Flekiju trebalo puno da se oporavi?
Usput, Fleki je najljepši mačak na forumu.
I ja da pohvalim vet. Amara, super je.
jel ima jos onaj snimak gdje ?Karabaja wrote:
Hvala u Flekijevo ime![]()
Fleki je bio razriješen svoje muškosti predveče i sutra ujutro je bio ok, a cijelu noć je teturao
eno na prethodnoj straniciduboka_misao wrote:jel ima jos onaj snimak gdje ?Karabaja wrote:
Hvala u Flekijevo ime![]()
Fleki je bio razriješen svoje muškosti predveče i sutra ujutro je bio ok, a cijelu noć je teturao![]()