Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MedenoSrce

#876 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by MedenoSrce »

Naravno da razmisljaju. U Svicarskoj su na referendumu izglasali da ne zele masovno useljavanje.
Meni smeta sto se ovdje pokusava stvoriti ozracje kako je neko ko je dosao iz Travnika, Zenice, Bihaća, Tuzle ... donio sa sobom samo nedostatak odgoja, nekulturu, peksinluk, kriminal, ... u Sarajevo. Bilo bi jednostavno da nas to mjesto izlaska iz rodnice cini sofisticiranima, pametnima, kozmopolitama, jako jednostavno
sheilak

#877 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

migracija jeste svakodnevna pojava al gdje god dodjes moras se prilagoditi tom mjestu a ne mjesto tebi

i nije bilo pitanje tebi nego odgovor

a sto se tice price rekla si sve pomenuto samo sada ti ne odgovara kao dio odgovora

(respo)
Michun

#878 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

MedenoSrce wrote:Naravno da razmisljaju. U Svicarskoj su na referendumu izglasali da ne zele masovno useljavanje.
Meni smeta sto se ovdje pokusava stvoriti ozracje kako je neko ko je dosao iz Travnika, Zenice, Bihaća, Tuzle ... donio sa sobom samo nedostatak odgoja, nekulturu, peksinluk, kriminal, ... u Sarajevo. Bilo bi jednostavno da nas to mjesto izlaska iz rodnice cini sofisticiranima, pametnima, kozmopolitama, jako jednostavno
upomoc medenoooo :D
sheilak

#879 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

MedenoSrce wrote:Naravno da razmisljaju. U Svicarskoj su na referendumu izglasali da ne zele masovno useljavanje.
pa ne stvara se ozracje bez razloga
moze doci 1000 ljudi iz tih sredina ako je njih pola kako treba a druga polovina nije onda je ozracje kao sto rekoh s razlogom

i niko nije pomenuo da su svi iz tih sredina nekulturni peksini kriminalni i ostalo negativno
todd_smith

#880 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

Michun wrote:
sheilak wrote:

hoce reci ako dolazis u neki grad ti se moras prilagodjavati njemu a ne on tebi
mene pitas?
ako sam ja igdje to napisala?!
ovaj mi imputira da sam iz RS (sve i da jesam i to je dio BiH) i da se foliram da sam ugrozena.
ti o nekom prilagodjavanju koje ja spomenula nisam.

morace se na kraju prohvatiti i cinjenica da su migracije svakodnevna pojava...kad tad, doci ce i taj dan.
ja nisam vidio jedan post ovdje od nekoga ozbiljnog da je rekao "migracija je prokletsvo...ne dajte im da dolaze u Sarajevo"

O cemu ti pricas?

Sarajevo je uvijek imalo papke

i u 70tim i u 80tim

Danas papaka ima znatno vise, a "Sarajlija" znatno manje, sto ne znaci da nema papaka i u to malo Sarajlija sto ima
Michun

#881 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

sheilak wrote:migracija jeste svakodnevna pojava al gdje god dodjes moras se prilagoditi tom mjestu a ne mjesto tebi

i nije bilo pitanje tebi nego odgovor

a sto se tice price rekla si sve pomenuto samo sada ti ne odgovara kao dio odgovora

(respo)
molim te gdje sam rekla ja to nesto sto se tebi ne svidja? ako ti nije problem, citiraj me.
ja cu svoje postove pogledati pa ispraviti ako sam pogresno napisala.
Michun

#882 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

todd_smith wrote:
Michun wrote:
sheilak wrote:

mene pitas?
ovaj mi imputira da sam iz RS (sve i da jesam i to je dio BiH) i da se foliram da sam ugrozena.

morace se na kraju prohvatiti i cinjenica da su migracije svakodnevna pojava...kad tad, doci ce i taj dan.
ja nisam vidio jedan post ovdje od nekoga ozbiljnog da je rekao "migracija je prokletsvo...ne dajte im da dolaze u Sarajevo"

O cemu ti pricas?

i u 70tim i u 80tim

Danas papaka ima znatno vise, a "Sarajlija" znatno manje, sto ne znaci da nema papaka i u to malo Sarajlija sto ima
kako si onda kao ozbiljan forumas zakljucio da sam iz RS i da glumatam ugrozenost?
sheilak

#883 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

ma nije bit u tome sto se meni svidja ili ne svidja u tvojim postovima jer ti mozes imati misljenje i stavove kakve hoces
sta hocu da kazem je da si ti sama rekla da si dosla u sarajevo jel tako?
ako jesi onda se ti moras prilagoditi sarajevu i njegovim gradjanima a ne oni tebi

da ima papaka i medju sarajlijama ima i starim a posebno mladim jer ne zaboravimo da sada djeca rodjena u ratu i kasnije vec imaju po 20-ak godina
a koji su odgajani od papaka koji misle da je ovo isto kao i njihova avlija
a ima i starijih al su oni prije bili marginalni dok su oni sada na tronu jer je papanluk in a on jos sarajlija

sad da odes u cevljanovice sigurno neces glumiti neku kurtizanu nego ces se koliko toliko prilagoditi toj populaciji i postovati koliko toliko njihovo ponasanje i slicno

ps. respovo misljenje jer je banovan pa odgovara preko mog profila
MedenoSrce

#884 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by MedenoSrce »

:lol:

ope' neko provalio profil od sheki
sheilak

#885 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

nije provalio nego ustupljen
Michun

#886 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

sheilak wrote:ma nije bit u tome sto se meni svidja ili ne svidja u tvojim postovima jer ti mozes imati misljenje i stavove kakve hoces
ako jesi onda se ti moras prilagoditi sarajevu i njegovim gradjanima a ne oni tebi

da ima papaka i medju sarajlijama ima i starim a posebno mladim jer ne zaboravimo da sada djeca rodjena u ratu i kasnije vec imaju po 20-ak godina
a ima i starijih al su oni prije bili marginalni dok su oni sada na tronu jer je papanluk in a on jos sarajlija

sad da odes u cevljanovice sigurno neces glumiti neku kurtizanu nego ces se koliko toliko prilagoditi toj populaciji i postovati koliko toliko njihovo ponasanje i slicno

jesam, dosla u Sarajevo prije 20 god.
nije bilo potrebe da se prilagodjavam necemu sto je za mene potpuno poznato. zaista, nisam dosla sa aljaske ili da sam amish pa da se moram prilagoditi kulturi i nauciti koristiti lift.

za druge ne odgovaram koji su dosli sa strane...ali da oni nisu problem ove drzave kao takvi i to moram reci.
MedenoSrce

#887 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by MedenoSrce »

sheilak wrote:nije provalio nego ustupljen
Ok :thumbup: , provjerila, legitimno
todd_smith

#888 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

Michun wrote:
kako si onda kao ozbiljan forumas zakljucio da sam iz RS i da glumatam ugrozenost?
ko je rekao da si IZ RSa?

Rekao sam da sudeci prema tvojim postovima tamo pripadas. Ali opet ponavljam nemas jak argument pa udaras po nebulozi, jer si sama svjesna da vise ima papaka koji su dosli u Sarajevo nego normalne raje koja je dosla u Sarajevo.

Kako ovo nije pasivno agresivno glumatanje ugrozenosti?
Michun wrote: Doslje smetaju :)
Michun wrote: hoces reci da ovo nije moja drzava i moj grad?! e svasta!

fakat ima ufuranih ljudi i virtualno.
Michun wrote:neki od vas se moraju malo izmaknuti da bi vidjeli shumu...to jedno drvo vam zaklanja pogled
Michun wrote: ja bih da dodam da sam ja dosljo
edit: vec 20 godina...al' sam dosljo po sarajevskoj logici
itd itd
sheilak

#889 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

Michun wrote:
sheilak wrote:ma nije bit u tome sto se meni svidja ili ne svidja u tvojim postovima jer ti mozes imati misljenje i stavove kakve hoces

jesam, dosla u Sarajevo prije 20 god.
nije bilo potrebe da se prilagodjavam necemu sto je za mene potpuno poznato. zaista, nisam dosla sa aljaske ili da sam amish pa da se moram prilagoditi kulturi i nauciti koristiti lift.

za druge ne odgovaram koji su dosli sa strane...ali da oni nisu problem ove drzave kao takvi i to moram reci.
ajde fino procitaj sta je napisano
niko nije rekao da su svi koji su dosli papci i slicno
ako ti nije trebala prilagodba ne znam sto si se nasla prozvana?
pa oni nisu problem drzave al su problem desavanja i stanja u sarajevu uz ostale probleme koji se nadovezuju na papanluk i ostalo pominjano u temi uz pomoc i sarajlija koji su papci slicni njima
Michun

#890 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

edit: dupli
razonoda

#891 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

todd_smith wrote:
Michun wrote:
sheilak wrote:

mene pitas?

O cemu ti pricas?

i u 70tim i u 80tim

Nazalost''SARAJLIJE' kako sebe zovu ,su tokom rata , ne namjerno ,izrasli u vece ''papke'', nego bilo ko drugi iz okoline. Oni toga nisu svjesni i ne zamjera im se.
Michun

#892 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

todd_smith wrote:
Michun wrote:
ko je rekao da si IZ RSa?

Rekao sam da sudeci prema tvojim postovima tamo pripadas. Ali opet ponavljam nemas jak argument pa udaras po nebulozi, jer si sama svjesna da vise ima papaka koji su dosli u Sarajevo nego normalne raje koja je dosla u Sarajevo.

Kako ovo nije pasivno agresivno glumatanje ugrozenosti?
Michun wrote: Doslje smetaju :)
Michun wrote: hoces reci da ovo nije moja drzava i moj grad?! e svasta!

fakat ima ufuranih ljudi i virtualno.
Michun wrote:neki od vas se moraju malo izmaknuti da bi vidjeli shumu...to jedno drvo vam zaklanja pogled
Michun wrote: ja bih da dodam da sam ja dosljo
edit: vec 20 godina...al' sam dosljo po sarajevskoj logici
itd itd
mozes sad svaki moj post...i onaj sa sminke recimo, iskruziti pa naci nesto sto ti ne svdija.

ako ne razlikujes zezanciju od pasivno agresivnog, tu ti ne mogu pomoci.

nalazis se u necemu vezano za drvo i sumu?

sto sam lose rekla ako sam rekla da je BiH moja drzava...cemu citat? da dokazes da svojatam drzavu.

i zadnji post koji si izdvojio je objasnjen u narednom - a to je da sam namjerno napravila generalizaciju.

mozemo ovako do sutra...ti mene napadas a ja se branim. zaista, ne vidim razloga za dalju raspravu.
temu smo zagusili svojim postovima...nije kulturno u forumskom svijetu.
sheilak

#893 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

razonoda wrote:Nazalost''SARAJLIJE' kako sebe zovu ,su tokom rata , ne namjerno ,izrasli u vece ''papke'', nego bilo ko drugi iz okoline. Oni toga nisu svjesni i ne zamjera im se.
ko kaze da im se ne zamjera?
ne zamjera im jedino drugi papak kao sto su i te sarajlije
svako normalan zamjera bio iz sarajeva ili sa strane
sheilak

#894 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

Michun wrote:

mozes sad svaki moj post...i onaj sa sminke recimo, iskruziti pa naci nesto sto ti ne svdija.

sto sam lose rekla ako sam rekla da je BiH moja drzava...cemu citat? da dokazes da svojatam drzavu.

i zadnji post koji si izdvojio je objasnjen u narednom - a to je da sam namjerno napravila generalizaciju.

mozemo ovako do sutra...ti mene napadas a ja se branim. zaista, ne vidim razloga za dalju raspravu.
ne znam samo sto ste se uhvatili drzave?
nju ne moze svojatati niko i svako rodjen u njoj i neko ko je osjeca kao svoju domovinu ima pravo da odlucuje o njoj kao i ostali isti takvi

ovdje je prica o gradu konkretno sarajevu i time sta je dobilo i izgubilo sa odlaskom i dolaskom velikog broja ljudi u proslih 20 godina

po meni vise je izgubilo nego dobilo (da ne bi bukvalno shvatila znaci da je bilo i dobrih stvari koje su donijeli dosljaci da tako nazovem)
pashasolidni

#895 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by pashasolidni »

jesmo l' to vec pocheli oplakivat kulturne sarajchetnike i petokolonashe,nasuprot nekulturnim doshljacima,Bosancima

na temu:smetaju mi idioti.mislim neka ih,i oni su ljudi,al' ne dajmo da se eksponiraju :run:
razonoda

#896 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

Definitivno , SA je sa velikim odlsakom stanovnista izgubljen grad.
sheilak

#897 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sheilak »

zasto se odmah aludira na sarajcetnike petokolonase i sl kad se kaze da je sarajevo vise izgubilo nego odbilo s ratom?
zaboravlja se da je izgubilo dosta ljudi koji su poginuli za ovu drzavu i grad zaboravlja se da dosta onih koji nisu cetnici petokolonasi i slicno sada zive negdje drugo a ne u sarajevu a civilizovaniji su od dosta ovih koji su dosli
zaboravlja se unistena privreda u gradu kojem diriguju zna se vecinom ko
zaboravlja se da je sa ratom dosao i nepotizam gdje se zaposljavaju zemljaci umjesto kvalifikovanih kadrova ( da se razumijemo taj kvalifikovani ne znaci odmah da mora biti sarajlija nego moze biti i iz citluka ako je vec taj neki civija iz recimo foce a ne odmah da je i taj iz foce)

itd itd
todd_smith

#898 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

Michun wrote:

Razumijes sada zasto i gdje glumis zrtvu i ugrozenog?
Michun

#899 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

todd_smith wrote:
Michun wrote:

Razumijes sada zasto i gdje glumis zrtvu i ugrozenog?
razumijes li ti da se meni obracas a ne govoris o nekim ljudima, citiras moje postove i imputiras mi misljenja koja nisam napisala
ja nikoga licno ne ganjam po forumu
todd_smith

#900 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

ganjam te po forumu jer ti vadim postove sa teme na kojoj pisem, ajd ok

ili te ganjam ili te napadam?

cekam sljedeci post da kazes kako te tjeram iz grada uz smajli " ja sam dosljo kako mi kazu sarajlije :) "

Zivi gdje hoces, sta me boli briga, ponasaj se u skladu i sve 5. Nemoj bzvze pametovati i traziti izgovore za papke koji su dosli sa strane, pa se sa takvima osjecas prozvana.

Nisi papak, super, nemoj ni dalje da budes, sve 5. Nemoj suplje o nekim generalizacijama. Tu pasivnu agresivnost ostavi za neki drugi dan i neku drugu temu.
Post Reply