Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- Garden of illusion
#876 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@Eluna konkretno mi nisi navela niti jedan primjer za ono što si navela i što sam ti tražila, tako da te lično smatram lažljivicom i kao takvom nekompetentnom osobom za nastavak bilo kakve priče o ovoj temi....a OKI i HETIG bi trebali povesti računa kakve ih osobe zastupaju, po mom skromnom mišljenju...
- eluna
#877 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
po načinu na koji odgovaraš - meni izgleda da ti te beneficije i uživaš ............... a to što ti sebi dozvoljavaš da nekoga "na neviđeno" nazoveš lažovom samo ide u prilog mojoj pretpostavciGarden of illusion wrote:@Eluna konkretno mi nisi navela niti jedan primjer za ono što si navela i što sam ti tražila, tako da te lično smatram lažljivicom i kao takvom nekompetentnom osobom za nastavak bilo kakve priče o ovoj temi....a OKI i HETIG bi trebali povesti računa kakve ih osobe zastupaju, po mom skromnom mišljenju...
beneficije - bolje radno mjesto, učinak na platu, i šta god još hoćeš ....... pa dodatno plaćaju i svoje penzionere za istu stvar .....
- Garden of illusion
#878 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ne, ne uživam, iz razloga što MOJE dobro mišljenje o nekom ili nečem se ne može kupiti nego samo ZASLUŽITI. Sarajevostan mi je uvijek izašao na lice mjesta kad sam imala problem i isti zaista brzo rješili, a na nepravdu i iznošenje netačnih činjenica sam izrazito osjetljiva. Nisam te na neviđeno nazvala lažovom već sam za ono što si navela tražila konkretne primjere koje mi ti nisi dala jer istih nemaš. Lažovom si se nazvala sama napisavši nešto za šta si i sama svjesna da nije tačno a u istom tonu nastavljaš. Toliko.eluna wrote:po načinu na koji odgovaraš - meni izgleda da ti te beneficije i uživaš ............... a to što ti sebi dozvoljavaš da nekoga "na neviđeno" nazoveš lažovom samo ide u prilog mojoj pretpostavciGarden of illusion wrote:@Eluna konkretno mi nisi navela niti jedan primjer za ono što si navela i što sam ti tražila, tako da te lično smatram lažljivicom i kao takvom nekompetentnom osobom za nastavak bilo kakve priče o ovoj temi....a OKI i HETIG bi trebali povesti računa kakve ih osobe zastupaju, po mom skromnom mišljenju...![]()
beneficije - bolje radno mjesto, učinak na platu, i šta god još hoćeš ....... pa dodatno plaćaju i svoje penzionere za istu stvar .....
- eluna
#879 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
draga moja, samo tinastavi živjeti u svojoj bašti od iluzijaGarden of illusion wrote:Ne, ne uživam, iz razloga što MOJE dobro mišljenje o nekom ili nečem se ne može kupiti nego samo ZASLUŽITI. Sarajevostan mi je uvijek izašao na lice mjesta kad sam imala problem i isti zaista brzo rješili, a na nepravdu i iznošenje netačnih činjenica sam izrazito osjetljiva. Nisam te na neviđeno nazvala lažovom već sam za ono što si navela tražila konkretne primjere koje mi ti nisi dala jer istih nemaš. Lažovom si se nazvala sama napisavši nešto za šta si i sama svjesna da nije tačno a u istom tonu nastavljaš. Toliko.eluna wrote:po načinu na koji odgovaraš - meni izgleda da ti te beneficije i uživaš ............... a to što ti sebi dozvoljavaš da nekoga "na neviđeno" nazoveš lažovom samo ide u prilog mojoj pretpostavciGarden of illusion wrote:@Eluna konkretno mi nisi navela niti jedan primjer za ono što si navela i što sam ti tražila, tako da te lično smatram lažljivicom i kao takvom nekompetentnom osobom za nastavak bilo kakve priče o ovoj temi....a OKI i HETIG bi trebali povesti računa kakve ih osobe zastupaju, po mom skromnom mišljenju...![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#880 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Potonu upraviteljstvo zarad ministra, člana tzv. građevinske mafije iz reda SDA!

-
Innovation
#881 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Evo, opet ti PDD.
Zašto ti je čovjek okrenuo privatni život za 180 stepeni? Baš ga mrziš. Pomalo se pitam da nije nešto drugo u pitanju, a ne upraviteljstvo.
Što potonu radi ministra, kojeg i dalje klevečeš bez dokaza,a
i BELLICA to dozvoljavaju kontra pravilima.
Pa sigurno nije on pravio zakon. Vjerovatno ga je samo potpisao kad je prošao sve procedure koje je trbao proći.
Sam si rekao da propada zbog loših PEV i nezainteresovanosti EV i nemogučnosti dogovora sa upraviteljem.
Kako možeš o nekome tako ,a lično ga ni ne poznaješ.
Nama su život okrenuli za 360 stepeni prije 20 godina, ali to nije ova tema.
Mislim da Bellica nije pokrenula ovu temu da se svađamo i vrijeđamo, nego da se dogovaramo ,kako može biti bolje u budučnosti da sačuvamo našu imovinu od propadanja.
Kažu da se pravi novi Zakon o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama. Kad bude dat na javnu raspravu trebamo se uključiti, naravno svi zainteresovani.
Upravitelje možeš mijenjati, a zna se kako.
Zašto ti je čovjek okrenuo privatni život za 180 stepeni? Baš ga mrziš. Pomalo se pitam da nije nešto drugo u pitanju, a ne upraviteljstvo.
Što potonu radi ministra, kojeg i dalje klevečeš bez dokaza,a
Pa sigurno nije on pravio zakon. Vjerovatno ga je samo potpisao kad je prošao sve procedure koje je trbao proći.
Sam si rekao da propada zbog loših PEV i nezainteresovanosti EV i nemogučnosti dogovora sa upraviteljem.
Mislim da Bellica nije pokrenula ovu temu da se svađamo i vrijeđamo, nego da se dogovaramo ,kako može biti bolje u budučnosti da sačuvamo našu imovinu od propadanja.
Kažu da se pravi novi Zakon o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama. Kad bude dat na javnu raspravu trebamo se uključiti, naravno svi zainteresovani.
-
zonbirile
#882 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ne bih da nerviram pojedince,evo nagrdiću Omladinca,ali šega priča,čas hvalite ,čas kudite.U Americi u bar par država imaš zastupnika,pravnog savjetnika,firmu kao posrednika,kakav PEV?Ostalo privatno i za sve se ide na sud,ugovor- zakon.Ovde neki suludi miks i sada ja još pesimist.Dobro neko napisa,a šta kada neko zijani u liftu?Ubije ga ledenica.Ne daj Bože,e tek tada nastaje sranje i otkriva se sva nebuloza sistema,gdje je samo cilj lova,i ništa više.U čemu ja to grešim,plačam i ne interesuje me ostalo.Jeli PEV prima pare,pa do njega je-ostalo sankcije,neće on,neće niko,znači Zakon u trnje,hajmo vidjeti kako je svijet to riješio.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#883 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
On je odgovoran za sve što se dešava u vezi nadzora nad provođenjem Zakona o održavanju i upravljanju zgradama u KS, pošto ne zna ili neće, Čedomir LUkić zvani Omladinac, jeste kriv i odgovoran za urušavanje upraviteljstva.Innovation wrote:Evo, opet ti PDD.
Zašto ti je čovjek okrenuo privatni život za 180 stepeni? Baš ga mrziš. Pomalo se pitam da nije nešto drugo u pitanju, a ne upraviteljstvo.![]()
Što potonu radi ministra, kojeg i dalje klevečeš bez dokaza,ai BELLICA to dozvoljavaju kontra pravilima.
Pisanje novog Zakona je nepotrebno i to je samo jedan od načina potrebe da opravda svoj ministarski položaj. Zakon i ideja upraviteljstva je dobra, ali šta ja imam od toga kada šefica koja je plaćena da nadzire upraviteljske firme sakriva dokumente. Ništa mi drugo ne preostaje, nego zaključiti da je potkupljena, i ona, i ministar.
Sve ovo napisano odnosi se i na njegovog prethodnika, ministra Taju, SZBiH.
Greške u stambenoj politici koje se naprave sada, generacijama kasnije će se osjećati,...!
- PipiDugaDevetka
#884 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ministar je javna ličnost i ima da trpi sve napisano!Innovation wrote:Mislim da Bellica nije pokrenula ovu temu da se svađamo i vrijeđamo, nego da se dogovaramo ,kako može biti bolje u budučnosti da sačuvamo našu imovinu od propadanja.
Svjesno je ušao u politiku sa znanjem da će biti ''na meti''.
Nije slučajno on bio svjedok odbrane u slučaju tzv. građevinske mafije, ''Mirha Pelak i ostali''. Ne kažem da je on počinio kriminalno djelo svjedočenjem, ali eto, u tim je vodama. Upoznat je.
- PipiDugaDevetka
#885 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Treba li da skeniram dokument koji sam čekao godinu i po, a on se ''kiselio'' u ladici šefice koja nadzire rad upravitelja? Na njemu su vidljivi i prijemni pečati sa datumima prijema u Ministarstvo.Innovation wrote: Što potonu radi ministra, kojeg i dalje klevečeš bez dokaza,....
-
Innovation
#886 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Redovno pratim zajedanje Skupštine KS i upratila sam u zadnjih par godina ,nisam sigurna jeli juni ili juli , da bude tačka dnevnog reda i analiza primjene ovog zakona. Između ostalog u KS ima 6000 objekata, a pod prinudnim upraviteljstvom 700 objekata.
Do 2009.god. po rješenju bivšeg ministra, Sarajevostan u tom trenutku kao najiskusniji i najopremljeniji upravitelj, a kao prelazno rješenje dobio je prinudno upraviteljstvo.
"Nije mu poklonjeno."
2009. god. raspisan je javni poziv za sve upravitelje, koji dobrovoljno prihvataju da budu prinudni upravitelji.Javilo se svih 14 upravitelja. Toliko ih ima u KS. Izvršena je podjela po procentima redovnog upraviteljstva.
Znači sad je na EV da izaberu ko će im biti redovni upravitelj.

Do 2009.god. po rješenju bivšeg ministra, Sarajevostan u tom trenutku kao najiskusniji i najopremljeniji upravitelj, a kao prelazno rješenje dobio je prinudno upraviteljstvo.
"Nije mu poklonjeno."
2009. god. raspisan je javni poziv za sve upravitelje, koji dobrovoljno prihvataju da budu prinudni upravitelji.Javilo se svih 14 upravitelja. Toliko ih ima u KS. Izvršena je podjela po procentima redovnog upraviteljstva.
Znači sad je na EV da izaberu ko će im biti redovni upravitelj.
-
Innovation
#887 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PIPI,PIPI!
Moram ti reći da ti neke stvari nečeš i ne želiš da razumiješ.
Jeli Omladinac zato što je Skupština donijela odluku o promjeni naziva projekta da sad u naslovu projekta piše KUPOVINA STANOVA POD POVOLJNIJIM USLOVIMA ZA MLADE DO 35 GOD.I SVIH GRAĐANA DO 50 GOD.KOJI PRVI PUT RJEŠAVAJU SVOJE STAMBENO PITANJE,ali da prednost na rang listama imaju mladi do 35 god.
Ovo do 50 god. vjerovatno jer banke nedaju kredit starijim na duži vreenski period.
Jesi li ikad tražio prijem kod tog ministra, da prijaviš tu šeficu? Kako znaš da nije ništa poduzeto?
Nemože se zaključivati napamet. Ja bih sad mogla vizavi odnosa tebe i svih ostalih u tvojoj zgradi zaključiti koješta, ali neću i ne mogu jer te ne poznajem, a i nisam takva osoba.
Za ovo svjedočenje koje stalno spominješ. Da li su ljudi koje je prevarila ,znali da je ta bajna "MIRHA" prevarant? to ti govori kakav je bila manipulant. Da tebe neko navede kao svjedoka, bilo koje strane, molim te reci mi da te sud pozove, možeš li i smiješ li da se ne odazoveš?
Ko je ta šefica? Voljela bih kad bi taj dokumenat skenirao. Kako znaš da je ministar uopšte bio upoznat?
što se tiče "mete" izgleda da je samo na tvojoj "meti". Nigdje ne nađoh nikakve druge ružne komentare u vezi te osobe.
Da trpi sve napisano je očigledno /ako uopšte ovo i prati/, jer da se radi o meni ja bih te odavno tužila zbog klevete i uvrede. Sud ima pravo tražiti sve postove na uvid.
Hajde, da se mi vratimo na temu, kako pomoći tebi da rješiš svoj problem. Griješiš zbog donošenja novog zakona, mislim da će tebi specijalno odgovarati,a pogotovo izbor PEV.
Jeli Omladinac zato što je Skupština donijela odluku o promjeni naziva projekta da sad u naslovu projekta piše KUPOVINA STANOVA POD POVOLJNIJIM USLOVIMA ZA MLADE DO 35 GOD.I SVIH GRAĐANA DO 50 GOD.KOJI PRVI PUT RJEŠAVAJU SVOJE STAMBENO PITANJE,ali da prednost na rang listama imaju mladi do 35 god.
Ovo do 50 god. vjerovatno jer banke nedaju kredit starijim na duži vreenski period.
Jesi li ikad tražio prijem kod tog ministra, da prijaviš tu šeficu? Kako znaš da nije ništa poduzeto?
Nemože se zaključivati napamet. Ja bih sad mogla vizavi odnosa tebe i svih ostalih u tvojoj zgradi zaključiti koješta, ali neću i ne mogu jer te ne poznajem, a i nisam takva osoba.
Za ovo svjedočenje koje stalno spominješ. Da li su ljudi koje je prevarila ,znali da je ta bajna "MIRHA" prevarant? to ti govori kakav je bila manipulant. Da tebe neko navede kao svjedoka, bilo koje strane, molim te reci mi da te sud pozove, možeš li i smiješ li da se ne odazoveš?
Ko je ta šefica? Voljela bih kad bi taj dokumenat skenirao. Kako znaš da je ministar uopšte bio upoznat?
što se tiče "mete" izgleda da je samo na tvojoj "meti". Nigdje ne nađoh nikakve druge ružne komentare u vezi te osobe.
Da trpi sve napisano je očigledno /ako uopšte ovo i prati/, jer da se radi o meni ja bih te odavno tužila zbog klevete i uvrede. Sud ima pravo tražiti sve postove na uvid.
Hajde, da se mi vratimo na temu, kako pomoći tebi da rješiš svoj problem. Griješiš zbog donošenja novog zakona, mislim da će tebi specijalno odgovarati,a pogotovo izbor PEV.
- PipiDugaDevetka
#888 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Očekujem da ministar makne FAMOS-GRADNJU kao upravitelja iz moje zgrade. Dokaze o 4 požara sam mu dostavio. FAMOS-GRADNJA svojim (ne)radom direktno ugrožava živote ljudi. Takođe, ministar mora zabraniti rad PEV-a u mojoj zgradi. Čovjek ima 80 godina života i nije sposoban to da radi, sam je pismeno izjavio da ne želi više obavljati poslove PEV-a. Dostavljeno Ministarstvu. Zašto mu ne udovoljiti? Međutim, problem je izbor novog PEV-a. Evo ja predlažem @Bellicu, a može i prinudno upraviteljstvo nekog drugog urpavitelja ili bilo koji državljanin BiH, stariji od 18 godina,...Innovation wrote:PIPI,PIPI!![]()
Nemože se zaključivati napamet. Ja bih sad mogla vizavi odnosa tebe i svih ostalih u tvojoj zgradi zaključiti koješta, ali neću i ne mogu jer te ne poznajem, a i nisam takva osoba.![]()
-
Innovation
#889 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa to je super PDD, znači PEV-a si se kutarisao /riješio/sad što brže izaberite novog,a bilo bi fantastično da Bellica pristane i naravno da je EV prihvate. Ona bi vas začas rješila i Famos gradnje i lopovluka u zgradi. Što jest, jest zna znanje. Koliko vidim ne posustaje dok sve ne dovede u red. Samo, mala dilema, koliko bi joj se taj trud isplatio. Kod vas ima jako puno posla, a Pejton baš i nije blizu. 
- PipiDugaDevetka
#890 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Sve po zakonu. Prvo rješenje od ministra da se moja zgrada ''prebacuje'' pod prinudnu upravu nekog od upravitelja. Najbolje OKI. Zatim izbor @Bellice kao PEV-a. Sve po zakonu njoj ide 15% od mjesečne uplate svih EV, a ne 2KM po stanu mjesečno koliko je FAMOS-GRADNJA odredila gurbetu da se daje. Kada otpočne @Bellicin mandat, ja ću namah početi uplaćivati naknadu, a za dugove ćemo se dogovoriti taj novi upravitelj i ja.Innovation wrote:Pa to je super PDD, znači PEV-a si se kutarisao /riješio/sad što brže izaberite novog,a bilo bi fantastično da Bellica pristane i naravno da je EV prihvate. Ona bi vas začas rješila i Famos gradnje i lopovluka u zgradi. Što jest, jest zna znanje. Koliko vidim ne posustaje dok sve ne dovede u red. Samo, mala dilema, koliko bi joj se taj trud isplatio. Kod vas ima jako puno posla, a Pejton baš i nije blizu.![]()
-
Innovation
#891 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Koliko znam ne može vam niko odrediti novog upravitelja dok se vi ne složite. Oni ih mogu samo kazniti zbog nepridržavanja zakona.
Ovo ne kontam. Zakon je propisao gornju granicu do 15% naknade za PEV od ukupno prikupljenih sredstava za održavanje za taj mjesec, a koju PEV definiše međuvlasničkim ugovorom sa EV.
Tvoj dug i dalje ostaje sudska obaveza upravitelja koji te tužio.
Ovo ne kontam. Zakon je propisao gornju granicu do 15% naknade za PEV od ukupno prikupljenih sredstava za održavanje za taj mjesec, a koju PEV definiše međuvlasničkim ugovorom sa EV.
- PipiDugaDevetka
#892 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A ništa ugrožavanje života ljudi zbog 4 požara od kojih dva zbog nečišćenja dimnjaka?Innovation wrote:Koliko znam ne može vam niko odrediti novog upravitelja dok se vi ne složite. Oni ih mogu samo kazniti zbog nepridržavanja zakona.
Čini mi se da zbog ugrožavanja ljudi nečinjenjem ide certifikat na pazar na 2 godine, je li tako?
Ovdje se ne održavaju skupovi etažnih vlasnika, a kamo li da se potpisuje međuvlasnički ugovor!
Dvije godine nisam vidio Godišnji izvještaj, a o Planovima rada za narednu godinu mogu samo da sanjam.
Jeste održan Skup etažnih vlasnika prikupljanjem potpisa tri puta čak u septembru 2002.g., PRVI PUT, POSLJEDNJI PUT i NIKADA VIŠE!
-
Innovation
#893 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ima li još neko u tvojoj zgradi da se osječa ugroženim pa da podnese prijavu Sektoru. Oni su vjerovatno već poduzeli neke mjere vizavi tvoje prijave. Sigurno ste na tim skupovima EV izabrali Famos gradnju i PEV-a. Stvarno ste problematična zgrada. Dali se kod vas stanari uopšte pozdravljaju izmedju sebe? Mislim da se ni Bellica nebi petljala sa takvim ljudima. Nemoj se ljutiti, ali stvarno još nisam čula da u jednoj zgradi niko niskim ne komunicira. Malo ću se pokušati raspitati o ovome svemu i pokušati da ti pomognem. 
- PipiDugaDevetka
#894 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa, eto bio je taj Skup EV u septembru 2002.g., navodno sam ja taj koji remeti komšijske odnose, pa mi redovno kradu račune (ono kada viri iz pošt. sandučića).Innovation wrote:Ima li još neko u tvojoj zgradi da se osječa ugroženim pa da podnese prijavu Sektoru. Oni su vjerovatno već poduzeli neke mjere vizavi tvoje prijave. Sigurno ste na tim skupovima EV izabrali Famos gradnju i PEV-a. Stvarno ste problematična zgrada. Dali se kod vas stanari uopšte pozdravljaju izmedju sebe? Mislim da se ni Bellica nebi petljala sa takvim ljudima. Nemoj se ljutiti, ali stvarno još nisam čula da u jednoj zgradi niko niskim ne komunicira. Malo ću se pokušati raspitati o ovome svemu i pokušati da ti pomognem.![]()
Ponavljam izjavu supruge nadograđenog policajca da ONI NE TREBAJU PLAĆATI UPRAVITELJU JER SU KUPILI STANOVE, A SVI MI OSTALI KOJI SMO DOBILI STANOVE, TREBAMO PLAĆATI.
Remetio sam komšijske odnose tako što sam pozivao EKO policiju kada su komšije bacale kroz prozor upotrebljene tupfere za skidanje šminke, košpice pojedenih breskvi, pvc. flaše ispijene Coca-cole, komade užeglog sjeničkog sira, papire iz studentskih sveski sa lekcijama iz kriminalistike, (Sve uslikano od strane EKO-policije),...
Dalje, remetio sam komšijske odnose tako što sam u duge zimske noći silazio do strujomjera da bih prekontrolisao da li u Veš-salonu drže uključenu kvarcnu grijalicu (Imaju uljni radijator od 2kW i tu grijalicu), pa sam mjerenjem kontrolisao da nisu ostavili uključenu kvarcnu-ako je potrošnja preko 2kW, onda jesu. ''Sreća'', pa su nekako u to vrijeme izgorjela djeca na Bjelavama. Gazda nije dodatno uključivao i kvarcnu.
Međutim, valjalo je meni to prekontrolisati, kasno noću otvarati vrata +haustorska leptir vrata i tako remetiti noćni odmor komšija.
Nezaboravno je bilo komšijsko cijepanje gromada uglja lignita u podrumu i intervencija policije. Ode policija, a oni nastaviše cijepanja, ja sjekiru u ruke, pa dolje u podrum,...Od tada više ne cijepaju u podrumu, nego izvan zgrade.
Remetio sam komšijske odnose namještajući svoju tv. antenu na krovu,...Kad ja tamo na krov da popravim antenu, a ono, međutim, komšija nadograđeni policjac montirao svoj satelitski tanjir antenu za neku konekciju (Ne znam tačno kakvu) na moj štender, nosač antena. Ja na krov da skinem tu svoju antenu, kad policajac me zove da siđem. Komšija pozvao policiju da mu ometam nedjeljni popodnevni odmor. Valjda sam tamo na krovu sa svojih 50+ godina igrao gluho glamočko, a samo sam htio odšarafiti svoj štender i svoje antene....
Jesam remetio komšijske odnose i tako što sam presretao PEV-a i tražio mu Godišnje izvještaje o održavanju. Međutim, gurbet zna da mora sakriti informacije od EV, pa me je izbjegavao. Ja započnem razgovor, a on pobjegne uz stepenice prema svom stanu. Jedva sam ga obučio da je on PEV, a nije ''predsjednik kućnog savjeta''. Upoznao sam ga sa činjenicom da mu popravak garažnih vrata upravitelj neće nikada uraditi ili platiti popravak jer je to privatno vlasništvo....
Eto tako ti je, ukratko opisano, kod nas u komšilooku.
Jesam, i dva puta sam fizički nasrnuo na tog komšiju, PEV-a.
Od toga, prvo nasrtanje je prošlo bez fizičkog dodira mene sa oklagijom-štaflom u ruci i komšije. Stradalo je staklo na ulazu koje je moja starija sestra platila. Stradao je i njegov paradajz u cekeru koji je ispustio. Dobar domaći paradajz iz bašte u selu Kijevo, općina Trnovo.
Drugi moj nasrtaj je izgledao tako što sam ga iponirao ju-do zahvatom na asfaltu i nježno ga spustio u momentu kada mi se umiruća majka smrzavala u te prohladne aprilske dane, a plin zavrnuo Sarajevo-gas dok ne dođe dimnjačar da odobri ponovno korištenje instalacija. Greška moja, skupo plaćeni afektni nasrtaj.
Hbga, i ja sam čovjek od mesa, krvi, kostiju i tankoćutih nerava,...
Nikada nisam saznao ko je platio radove na izoliranju fasade nadograđenih (Zašto nisu ponudili i nama, ostalim da se izolira fasada?) koju je FG uradila 2003.g. Sumnjam da je to izoliranje naplaćeno od strane nas redovnih platiša naknade, pa sam ja tako djelimično učestvovao u nadogradnji ''rođene'' mi zgrade.
Kasnije, taj nadograđeni policajac mi je navratio kucajući na vrata s puškom u ruci kada se desilo drugo zapaljenje dimnjaka.
Samo su mi četnici tako dolazili na vrata u julu 1992.g. jer im je moj brat (sada rahmetli) rekao da parkirana Škoda nije ''muslimanska'', nego njegova, a oni sutradan dođoše u posjetu.
Kako da ne mrzim ministra kada kod sebe imam dvije kartonske kutije pune dopisa, žalbi, dokumenata,...Za sve opisano kriv je on jer je odgovoran za nadzor sprovođenja Zakona. I on, i prethodni ministar Tajo su me toliko ''syebali'' da sam te 2005.g. otišao na privremeni rad u Afriku nespreman,...Život moj su unazadili i skratili za najmanje 5 godina.
-
Bellica
#895 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ne brini se ti za mene, meni naknada od upravitelja nije najbitnija u zivotu, kad bih od toga zivjela umrla bih za 2 danaInnovation wrote:Pa to je super PDD, znači PEV-a si se kutarisao /riješio/sad što brže izaberite novog,a bilo bi fantastično da Bellica pristane i naravno da je EV prihvate. Ona bi vas začas rješila i Famos gradnje i lopovluka u zgradi. Što jest, jest zna znanje. Koliko vidim ne posustaje dok sve ne dovede u red. Samo, mala dilema, koliko bi joj se taj trud isplatio. Kod vas ima jako puno posla, a Pejton baš i nije blizu.
- PipiDugaDevetka
#896 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bellica wrote:Ne brini se ti za mene, meni naknada od upravitelja nije najbitnija u zivotu, kad bih od toga zivjela umrla bih za 2 danaInnovation wrote:Pa to je super PDD, znači PEV-a si se kutarisao /riješio/sad što brže izaberite novog,a bilo bi fantastično da Bellica pristane i naravno da je EV prihvate. Ona bi vas začas rješila i Famos gradnje i lopovluka u zgradi. Što jest, jest zna znanje. Koliko vidim ne posustaje dok sve ne dovede u red. Samo, mala dilema, koliko bi joj se taj trud isplatio. Kod vas ima jako puno posla, a Pejton baš i nije blizu.tako da mi uopste nije briga gdje je zgrada u Sarajevu i koliko ima spratova, bitno mi je da ljudi hoce promjene i da shvate da nisam nikakav kriminalac da mi ne treba nista s ulaza sto mi ne pripada. Iako stanujem u Novom Sarajevu, ne znaci da mi samo odgovaraju ulazi na ovoj opstini, moje je cijelo Sarajevo, mislim volim cijelo Sarajevo, od Ilidze do Bascarsije, pa i okolne dijelove. Ovim putem se ponovo zahvaljujem PDD-i na ukazanom povjerenju.
@Bellice, unosiš proljeće na ovaj forum i u ovu tužnu temu.
Idemo dalje!
-
zonbirile
#897 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ima današnij ABA3 dobru temu o izradi novog Zakona i haman u dlaku kao što se i ovde vrti.U matematici postoji limes,granična vrijednost +,- i tako dovedena do apsurda situacija u realnom životu bi pokazala svu nakaradnost sistema.Pošto su granične vrijednosti u + upravitelji koji dobro rade,hajmo u -, pa zamislimo veći objekt svi plačaju, lova na računu,a zapali se dimnjak.PEV neaktivan,ali uzeo lovu svaki mjesec.Ko je kriv? Radikalizirajmo ,još i više,neko tada pogine.Glorifikujete stvari, na primjeru PPD se vidi stav vlasti,fasifikat je falsifikat i ima kvalifikaciju i zaprečenu kaznu,bez obzira na mjesto i namjeru učinjenja.U korelaciji sa održavanjem,to je zajebancija.Zato radikalizujmo problem,dimnjak,lift,ledanica ,mrtva glava.Ne prolaze onda priče ja radim onako volenterski ne uzimam pare,ili uzeo si pare preuzeo dio krivice,kao što si i ti sa certifikatom preuzeo dio odgovornosti,normalno ova priča je za pravnu državu.
- PipiDugaDevetka
#898 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bježi.ba @zonbi, evo me samo što nisam riješio matematički problem kvadrature kruga, a ti o novom Zakonu prepričavaš šta piše u ABA3U. Neko je na drugoj temi pametno objasnio da ABA3 čitaju samo polupismeni, a poznato je da su polupismeni najopasniji!zonbirile wrote:ima današnij ABA3 dobru temu o izradi novog Zakona i haman u dlaku kao što se i ovde vrti.U matematici postoji limes,granična vrijednost +,- i tako dovedena do apsurda situacija u realnom životu bi pokazala svu nakaradnost sistema.Pošto su granične vrijednosti u + upravitelji koji dobro rade,hajmo u -, pa zamislimo veći objekt svi plačaju, lova na računu,a zapali se dimnjak.PEV neaktivan,ali uzeo lovu svaki mjesec.Ko je kriv? Radikalizirajmo ,još i više,neko tada pogine.Glorifikujete stvari, na primjeru PPD se vidi stav vlasti,fasifikat je falsifikat i ima kvalifikaciju i zaprečenu kaznu,bez obzira na mjesto i namjeru učinjenja.U korelaciji sa održavanjem,to je zajebancija.Zato radikalizujmo problem,dimnjak,lift,ledanica ,mrtva glava.Ne prolaze onda priče ja radim onako volenterski ne uzimam pare,ili uzeo si pare preuzeo dio krivice,kao što si i ti sa certifikatom preuzeo dio odgovornosti,normalno ova priča je za pravnu državu.
-
zonbirile
#899 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
jebi ga na poslu dobijem đaba,pa i pročitam.Pismeniji znaju šta je murafa,a šta činjenica.U razradi je predlog novog zakona,a tebi za gušt i Omladinac je tu,jeli sad valja?
- PipiDugaDevetka
#900 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Au-hu, ja mislio da si ti kao i ja u peMzijici, iliti, miroviinici.zonbirile wrote:jebi ga na poslu dobijem đaba,pa i pročitam.Pismeniji znaju šta je murafa,a šta činjenica.U razradi je predlog novog zakona,a tebi za gušt i Omladinac je tu,jeli sad valja?
Sretna rađa i iščitavanje ABA3A što ga i ja kroz budžet (ili kakvu uslugu, ako je firma) plaćam!
Inače, ja sam se izjasnio protiv pisanja novog Zakona. Vidi moje prethodno i ranije pisanije.
Neka Omladinca u SDA, tamo mu je mjesto. Shebaće SDA kao što je to uradio i sa firmom JASEN, pa je ukinuta ''zbog nestručnog kadra'' još za socijalizma.
Radujem se budućem krahu SDA bez obzira što su Platformaši.
Samo da ne bude u tom haosu krahiranja veleizdajnika ''iz naših redova''.