Moram se upetljati, jer ti o ljubomori nije napisao Nelix, nego ja. To i mislim, to sam i obrazložila. Tvoja opsjednutos ovim likom, nekoliko puta javljanje na isti post da kažaš i valjda nekom dokažeš da je avaz smeće, a Fahro lopov, osobno u meni produciraju samo suprotan efekat od tebi priželjkivanog, a o tebi jednostavno mislim da si samo ljubomoran na materijalno bogatstvo ovog Sandžaklije. Jer, drugog objašnjenja nemam za bitlosovsku histeriju koji pokazuješ u svkom postu koji se tiče bilo avaza bilo njegovog vlasnika kapitala. Ponavljam, po meni to iznimno loše radiš, primjenjuješ isti princip koji navodno napadaš i zbog čega navodno ne voliš avaz (upsss, ne volim, mrziš kroz vene), i u meni samo izazivaš suprotan efekat. Ja zaista, od kada sam čitala tebe, Avaz pozitivnije gledamkakavdanakneiskustvu wrote:Neelix wrote:samo malo wrote:
Od ovoga ce na kraju najvise koristi imati SDP.4, 8, njaaaaa
uz svo poštovanje prema tebi,na dosta tema imamo slične stavove,primijetio sam da ti kad nekoliko ljudi argumentovano napiše dosta stvari o avazu koje ti se ne sviđaju,a koje su činjenice,znači ne uvrede na račun fahre ili avaza kao novine,ti napišeš nešto ovako,ili nešto tipa kako smo ljubomorni ili nešto slično.
pozz.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#876 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-
konfučije
#877 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Indikativno je, da se Dodiku nista bolje nemoze desiti neko 3K-Tajkun (Konzervativan-Klerikalan-Korumpiran) iz Raske Oblasti...sporazumit ce se srpska braca na racun Bosne.
Znate šta će po vas, ljubomorne bijednike, još gore biti od toga što će se jadan crnogorski Bošnjak kandidirati na izborima? To što ćete na kraju ipak svi zaredom za njega glasati.
Ne zato što ćete ovu nevjerovatnu mržnju na kraju u ljubav usmjeriti, već zato što će tu istu osnovne prirodne potrebe vašeg, ljudskog organizma nadjačati, a koje vam ovi trenutni Bosnobrižnici nisu u stanju zadovoljiti.
Da samo lajete i da vam je lajanje postalo cilj po sebi , govori i činjenica da sam prije možda 7 dana otvorio temu u kojoj sam nudio jednu ideju o ujedinjenju opozicije na čelu sa lamijom Tanović, na istoj temi se javilo jedva 10 nikova i ispisano, opet jedva, nekoliko stranica, a što je u suštini jedino govorilo o tom vašem "iskrenom" interesovanju za alternative koje nam se nude ili mogu ponuditi na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni. Zato prestanite pljuvati, jer, kao što sam rekao, ionako ćete na kraju za njega glasati, a kasnije ćete opet lajati jer osobe poput vas nebi zadovoljio ni sam Josip Broz Tito. Niste ništa drugo nego jedan bagra oportunistička koja je ionako na margini svih dešavanja pa stoga sa užitkom volim gledati kako ovdje sami sebe jedete iz te nemoći i pakosti kojom ste okruženi.
- KatarinaKosaca
#878 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Istina. Naši džurni pioniri čiji je jedini zadatak jednom politički mrtvom voždu i drugom biološki mrtvom voždu dati malo propagande, tako što uredno popljuju svakog ko im se ne divi. Oni jesu takvi, kao što si rekao.konfučije wrote: Da samo lajete i da vam je lajanje postalo cilj po sebi , govori i činjenica da sam prije možda 7 dana otvorio temu u kojoj sam nudio jednu ideju o ujedinjenju opozicije na čelu sa lamijom Tanović, na istoj temi se javilo jedva 10 nikova i ispisano, opet jedva, nekoliko stranica, a što je u suštini jedino govorilo o tom vašem "iskrenom" interesovanju za alternative koje nam se nude ili mogu ponuditi na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni.
- don vito
#879 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tvoja opsjednutos ovim likom, nekoliko puta javljanje na isti post da kažaš i valjda nekom dokažeš da je SDP smeće, a Lagumdžija lopov, osobno u meni produciraju samo suprotan efekat od tebi priželjkivanog, a o tebi jednostavno mislim da si samo ljubomoran na materijalno bogatstvo ovog Sarajlije. Jer, drugog objašnjenja nemam za bitlosovsku histeriju koji pokazuješ u svkom postu koji se tiče bilo SDP-a bilo njegovog predsjednika. Ponavljam, po meni to iznimno loše radiš, primjenjuješ isti princip koji navodno napadaš i zbog čega navodno ne voliš SDP (upsss, ne volim, mrziš kroz vene), i u meni samo izazivaš suprotan efekat. Ja zaista, od kada sam čitao tebe, SDP pozitivnije gledam 
Malo je offtopic ali obratite paznju ko drugima drzi lekcije o "histeriji" i "opsjednutosti jednim likom".
Malo je offtopic ali obratite paznju ko drugima drzi lekcije o "histeriji" i "opsjednutosti jednim likom".
- KatarinaKosaca
#880 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ima puno tema o sdp i lagumdžiji u kojiima nisam ni učestvovala. Ima nekoliko tema gdje sam napisala da je SDP napravio dobar potez (rijetko se desi, ali kad jeste ja napišem), tako da tvoja usporedba nema smisla, zlonamjerna je i neistinita.
Ali od Lagumdžijinog čistača cipela, nisam drugo ni očekivala
Ali od Lagumdžijinog čistača cipela, nisam drugo ni očekivala
- don vito
#881 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
KatarinaKosaca wrote:Nauči citirati, pa će svi vidjeti to na što ukazuješ![]()
![]()
Da si malo pismena, shvatila bi da nema potrebe za citiranjem.Neelix wrote:nesto smijesno? Znas ko se smije sam sebi...
- don vito
#882 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Vidis kako ti ne treba puno (samo citiranje i minimalno prepravljanje jednog tvog posta) da pokazes svoje pravo lice. U skladu sa temom, to se na modernom bosanskom jeziku zove "avazovstina".KatarinaKosaca wrote:Ali od Lagumdžijinog čistača cipela, nisam drugo ni očekivala
- KatarinaKosaca
#883 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne prepisujem ja tuđe postove sa promjenjenim subjektom rečenice, nego tidon vito wrote:Da si malo pismena, shvatila bi da nema potrebe za citiranjem.
-
Docent-Sarajevo
#884 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nemam vremena da posjecujem forume ovakvog tipa, medjutim prijavio sam se iz ciste radoznalosti a kako bih vidio o cemu se na internet forumu raspravlja.
Ne zelim niti imam vrmena citati sve postove na ovu temu ( covjek koji ima porodicu i posao, dakle covjek koji se necim zanima u zivotu, koji zaradjuje novac i izdrzava porodicu,a ujedno se i druzi, cita knjige, kontinuirano se obrazuje itd nema vremena biti na ovakvim forumima).
Ipak moram napisati par recenica.
Nije mi jasno zasto se ovoliko ovdje raspravlja o Fahrudinu Radoncicu?! Zasto ljude fascinira Fahrudin pa im je toliko interesantno to sto je on najavio da ce se poceti baviti politikom.
Radoncic formira stranku: pa sta sad????
Kakvo je to "veliko" otkrice?
Covjek ima pravo osnovati stranku. U Bosni ih ima na desetine. Necete valjda zabraniti Radoncicu da se bavi politikom i zabraniti ljudima da izadju na izbore i glasaju za njega.
Sad bi ovi neo-komunisti zabranili formiranje jedne stranke a komunisti Nijaza Durakovica i Zlatka Lagumdzije nisu zabranili osnivanje nacionalnih stranaka ( sto je direktno omogucili da karadzicev SDS dobije izbore medju Srbima)
Osim toga niko ne pise nista smisleno o toj novoj stranci, programu te stranke, clanstvu itd jer se o tome svakako nista ni ne zna u ovom trenutku.
Ovdje ljudi samo pricaju o Radoncicu, kao osobi. Samo sto mu nisu usli u spavacu sobu i poceli pisati o tome "kakav je ljubavnik", jer vec pisu da nosi "bijele carape" (o drugim intimnim dijelovima odjece jos se nisu izjasnili).
Ne znam zasto im je on toliko interesantan.
Zasto su opsjednuti sa njim, njegovim eventualnim dugovima, investicijama, zgradama, porijeklom, njegovim prijateljima itd.
Ocito je da on nikoga ne ostavlja ravnodusnim: ili ga ljudi mrze ili ga postuju.
Kazu da je recimo dosao siromasan u Sarajevu, da je bio KOs-ovac, da je dobio pare od Alije a pri tome im smeta kada on kaze da je majka Senada Pecanina bila osudjena za privredni kriminal,a Avdic silovao nekoga prije rata a bio KOS-ovac ujedno, da su Selimovici oteli na kriminalan nacin sarajevsku pivaru i ostale firme grupacije MIMS.....
Dakle, osudjuju Radoncica na isti nacin na koji on osudjuje njih i koriste iste niske udarce.
I cak tako naivno , kao papagaji ponavljaju " on se druzio sa Miskovicem"
Pa da je Radoncic zelio sakriti svoje poznanstvo sa Miskovicem, sigurno ne bi nikada sa njim ni popio kafu.
I eto sad, svi znaju da je on navodno bio "Kosovac".
Pa da obican svijet moze znati ko sve radi za tajnu sluzbu, onda tajne sluzbe ne bi bile tajne.
Pa ljudi ostavite covjeka na miru. Svojom mrznjom, frustracijom i histerijom, podizete mu rejting kao sto je Bakir Hadziomerovic , Dani i Bosna podigli rejting Harisu Silajdzicu pred izbore 2006 godine (kada su ga pljuvali pa izazvali kontra-efekat).
Stari Latini su rekli da se ljudima vlada na slijedeci nacin:
"Panem et circensem" : hljeba i igara ( u nasim prilikama-posao,socijalna pomoc i malo veselog zivota).
Ako Radoncic obeca to ljudima i to im omoguci dobit ce izbore. Svidjelo se to nekom ili ne.
S druge strane ima onih koji gradjanima i narodima Bosne ne bi dali ni hljeba ni igara.
A ko zna, mozda takozvana medjunarodna zajednica prizeljkuje krizu u Bosni katastrofalnih razmjera?
Mozda ce na taj nacin ostvariti svoj alternativni plan za pacifizaciju Bosne i pokretanje procesa integracije u Evropsku uniju sa mrtve tacke: kiparsko rjesenje
Ne zelim niti imam vrmena citati sve postove na ovu temu ( covjek koji ima porodicu i posao, dakle covjek koji se necim zanima u zivotu, koji zaradjuje novac i izdrzava porodicu,a ujedno se i druzi, cita knjige, kontinuirano se obrazuje itd nema vremena biti na ovakvim forumima).
Ipak moram napisati par recenica.
Nije mi jasno zasto se ovoliko ovdje raspravlja o Fahrudinu Radoncicu?! Zasto ljude fascinira Fahrudin pa im je toliko interesantno to sto je on najavio da ce se poceti baviti politikom.
Covjek ima pravo osnovati stranku. U Bosni ih ima na desetine. Necete valjda zabraniti Radoncicu da se bavi politikom i zabraniti ljudima da izadju na izbore i glasaju za njega.
Sad bi ovi neo-komunisti zabranili formiranje jedne stranke a komunisti Nijaza Durakovica i Zlatka Lagumdzije nisu zabranili osnivanje nacionalnih stranaka ( sto je direktno omogucili da karadzicev SDS dobije izbore medju Srbima)
Osim toga niko ne pise nista smisleno o toj novoj stranci, programu te stranke, clanstvu itd jer se o tome svakako nista ni ne zna u ovom trenutku.
Ovdje ljudi samo pricaju o Radoncicu, kao osobi. Samo sto mu nisu usli u spavacu sobu i poceli pisati o tome "kakav je ljubavnik", jer vec pisu da nosi "bijele carape" (o drugim intimnim dijelovima odjece jos se nisu izjasnili).
Zasto su opsjednuti sa njim, njegovim eventualnim dugovima, investicijama, zgradama, porijeklom, njegovim prijateljima itd.
Ocito je da on nikoga ne ostavlja ravnodusnim: ili ga ljudi mrze ili ga postuju.
Kazu da je recimo dosao siromasan u Sarajevu, da je bio KOs-ovac, da je dobio pare od Alije a pri tome im smeta kada on kaze da je majka Senada Pecanina bila osudjena za privredni kriminal,a Avdic silovao nekoga prije rata a bio KOS-ovac ujedno, da su Selimovici oteli na kriminalan nacin sarajevsku pivaru i ostale firme grupacije MIMS.....
Dakle, osudjuju Radoncica na isti nacin na koji on osudjuje njih i koriste iste niske udarce.
I cak tako naivno , kao papagaji ponavljaju " on se druzio sa Miskovicem"
Pa da je Radoncic zelio sakriti svoje poznanstvo sa Miskovicem, sigurno ne bi nikada sa njim ni popio kafu.
Pa da obican svijet moze znati ko sve radi za tajnu sluzbu, onda tajne sluzbe ne bi bile tajne.
Pa ljudi ostavite covjeka na miru. Svojom mrznjom, frustracijom i histerijom, podizete mu rejting kao sto je Bakir Hadziomerovic , Dani i Bosna podigli rejting Harisu Silajdzicu pred izbore 2006 godine (kada su ga pljuvali pa izazvali kontra-efekat).
Stari Latini su rekli da se ljudima vlada na slijedeci nacin:
"Panem et circensem" : hljeba i igara ( u nasim prilikama-posao,socijalna pomoc i malo veselog zivota).
Ako Radoncic obeca to ljudima i to im omoguci dobit ce izbore. Svidjelo se to nekom ili ne.
S druge strane ima onih koji gradjanima i narodima Bosne ne bi dali ni hljeba ni igara.
A ko zna, mozda takozvana medjunarodna zajednica prizeljkuje krizu u Bosni katastrofalnih razmjera?
Mozda ce na taj nacin ostvariti svoj alternativni plan za pacifizaciju Bosne i pokretanje procesa integracije u Evropsku uniju sa mrtve tacke: kiparsko rjesenje
- KatarinaKosaca
#885 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
don vito wrote:Vidis kako ti ne treba puno (samo citiranje i minimalno prepravljanje jednog tvog posta) da pokazes svoje pravo lice. U skladu sa temom, to se na modernom bosanskom jeziku zove "avazovstina".KatarinaKosaca wrote:Ali od Lagumdžijinog čistača cipela, nisam drugo ni očekivala
Ne da mi se vaditi post, kad si me nazvao spodobom, jer sam samo napisala ulicu gdje je Zlatko ukrao tuđi stan, Histerisao si i pisao... hoće li itko ušututti ovu spodobu. A znam da ti se riječ Avazovština sviđa, jer ti se sviđa njen tvorac
- don vito
#886 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
KatarinaKosaca wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne da mi se vaditi post, kad si me nazvao spodobom, jer sam samo napisala ulicu gdje je Zlatko ukrao tuđi stan, Histerisao si i pisao... hoće li itko ušututti ovu spodobu. A znam da ti se riječ Avazovština sviđa, jer ti se sviđa njen tvorac![]()
Tvorac riječi, mislim.... E, zaista se grohotom naglas smijem, ne mogu više pisati..
![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#887 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Sve ok. Nasmijala se dobro, ko ili tko govori o avazovštini: Hvala na pitanju dobro sam, što i tebi želim 
-
Ne pada mi na pamet
#888 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ko vlada medijima, vlada i narodom. Radoncic je za sada gospodar samo pisanih medija. Elektronski mediji jos nisu pod njegovom kontrolom. Pokusaji sa Alfom i portalom Dnevniavaz izgleda da nisu ostvarili neki uspjeh, sto znaci da treba unistiti ili preuzeti konkurenciju. Sad da uradimo analizu konkurencije:
TV:
- Hayat (Svrakici su se davno priklonili Fahrudinu i odavde prijetnji nema)
- FTV (Napadi na FTV traju vec neko vrijeme i ocekuje se njihovo intenziviranje do izbora. Ovo je i jedini medij koji moze ozbiljno ugroziti Radoncica, sad kad je izasao na otvoreno bojiste)
Internet:
- Sarajevo-x (Sa-x ovisi o ponudjenoj cijeni. Dok gazde ne pristanu na (nemoralnu) ponudu trollovi ce odredjivati posao po forumu)
To je za sada najbolje sto moze da uradi. Oni koji imaju nesto da kazu o Fahri, mogu ocekivati napade iz vise kalibara u skladu sa dosadasnjom praksom. Problem sa forumima je sto gazda tesko moze da provjerava svaki post podanika, pa ovi cesto naprave vecu stetu nego korist.
Sto se mene tice, i ja bih glasao za njega da nije dao guze cetnicima. Sposoban je i dobar privrednik, relativno dobro postupa sa radnicima, ali izdaja je izdaja.
Sto se tice onog gore kompleksasa, bilo je i prije Fahre nekoliko Bosnjaka iz srbije i crne gore na izborima, pa to nije bio problem, sto bi sad?
TV:
- Hayat (Svrakici su se davno priklonili Fahrudinu i odavde prijetnji nema)
- FTV (Napadi na FTV traju vec neko vrijeme i ocekuje se njihovo intenziviranje do izbora. Ovo je i jedini medij koji moze ozbiljno ugroziti Radoncica, sad kad je izasao na otvoreno bojiste)
Internet:
- Sarajevo-x (Sa-x ovisi o ponudjenoj cijeni. Dok gazde ne pristanu na (nemoralnu) ponudu trollovi ce odredjivati posao po forumu)
To je za sada najbolje sto moze da uradi. Oni koji imaju nesto da kazu o Fahri, mogu ocekivati napade iz vise kalibara u skladu sa dosadasnjom praksom. Problem sa forumima je sto gazda tesko moze da provjerava svaki post podanika, pa ovi cesto naprave vecu stetu nego korist.
Sto se mene tice, i ja bih glasao za njega da nije dao guze cetnicima. Sposoban je i dobar privrednik, relativno dobro postupa sa radnicima, ali izdaja je izdaja.
Sto se tice onog gore kompleksasa, bilo je i prije Fahre nekoliko Bosnjaka iz srbije i crne gore na izborima, pa to nije bio problem, sto bi sad?
Last edited by Ne pada mi na pamet on 26/09/2009 17:42, edited 2 times in total.
- d700
#889 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
opa....Docent-Sarajevo wrote:Nemam vremena da posjecujem forume ovakvog tipa,
Sigurno...Docent-Sarajevo wrote:medjutim prijavio sam se iz ciste radoznalosti a kako bih vidio o cemu se na internet forumu raspravlja.
Uf stete...Docent-Sarajevo wrote:Ne zelim niti imam vrmena citati sve postove na ovu temu
Covjek koji zeli nesto reci, recice to bez ovog zamaranja i izlaganja o poslu, zeni i familiji sto ovdje nikoga nezanima. Stice se utisak gospodine "Docent", da sve ovo gore i nemate, al da vam kompleksi nalazu da nam to ovdje -bez prethodnog zahtjeva ikoga- predstavite.Docent-Sarajevo wrote: ( covjek koji ima porodicu i posao, dakle covjek koji se necim zanima u zivotu, koji zaradjuje novac i izdrzava porodicu,a ujedno se i druzi, cita knjige, kontinuirano se obrazuje itd nema vremena biti na ovakvim forumima).....
- kiky
#890 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
zar neko može i pomisliti da glasa za prikazu tipa - radončić ...
-
hadzofield
#891 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Zasto bi Fahro bio izuzet od pljuvanja?
Taj isti Fahro je popljuvao gotovo sve politicare u BiH a i mnoge druge javne radnike...
da ne spominjemo montirane afere itd...
Taj isti Fahro je popljuvao gotovo sve politicare u BiH a i mnoge druge javne radnike...
da ne spominjemo montirane afere itd...
-
spokojan
#892 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne smije se zanemariti ni potcjenjivati mogucnost da fahro dodje na vlast (sreca pa je struktura federacije takva da on ne moze potpuno, bez barem par koalicijskih partnera, osvojiti vlast, nesto kao mile u RSu).
Za ove koji se pitaju sta je zanimljivo u njegovom ukljucivanju u aktivnu politiku ...
... zanimljivo je to sto je fahro godinama preko avaza imao ogroman utjecaj na politicka zbivanja i sudbinu ove zemlje ... a lako je iz sjene tuci po neprijateljima (kao granatirati gradove s brda) ... nece biti tako jednostavno izaci na otvorenu scenu i voditi borbu prsa u prsa ... fahro je zapoceo proces ukidanja svoje moci ...
Za ove koji se pitaju sta je zanimljivo u njegovom ukljucivanju u aktivnu politiku ...
... zanimljivo je to sto je fahro godinama preko avaza imao ogroman utjecaj na politicka zbivanja i sudbinu ove zemlje ... a lako je iz sjene tuci po neprijateljima (kao granatirati gradove s brda) ... nece biti tako jednostavno izaci na otvorenu scenu i voditi borbu prsa u prsa ... fahro je zapoceo proces ukidanja svoje moci ...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#893 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kato,chat sa forumašom Vitom možeš voditi putem pp-a.
Docent,ne insinuiraj da su na forumu svi budale,dobićeš ban,tvoja uvrijeđenost nečijim nebulozama mi nije zanimljiva,jer si registracijom na forum prihvatio i mogućnost nailaženja na iste.
Tvoj text je, također, isti kao i oni koje maliciozno seciraš.
Poštivajte pravila foruma.
Docent,ne insinuiraj da su na forumu svi budale,dobićeš ban,tvoja uvrijeđenost nečijim nebulozama mi nije zanimljiva,jer si registracijom na forum prihvatio i mogućnost nailaženja na iste.
Tvoj text je, također, isti kao i oni koje maliciozno seciraš.
Poštivajte pravila foruma.
-
Alfa Kentaur
#894 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Fahrudin Radoncic je vec veoma bogat covijek, tako da mislim da ne ulazi u politiku da bi se jos vise obogatio. Tako da vjerujem da ima istine u onome kada kaze da mu je cilj zaposljavanje naroda i ekonomski oporavak. To je cisto zato sto bogatasima kao njemu odgovara bolja ekonomija, jer u takvoj situaciji i on bolje posluje!
- KatarinaKosaca
#895 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Naravno da više vjerujem njemu da će zaposliti, jer je već zaposlio nekoliko stotina ljudi, nego nekome kome su toga puna usta, a zaposliio je samo svoju rodicu preko štele u državnu administraciju
- kiky
#896 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sva ta gungula oko radončićevog ulaska u politiku je žalosna ...
puno galame oko ničeg ...
a pogotovo ne pametnog ...
puno galame oko ničeg ...
a pogotovo ne pametnog ...
-
Judge_Dread
#897 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 22:34, edited 1 time in total.
- atheist
#898 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tragikomichno je da si sada, kao vrli docent, nashao vremena da poklonish nama obichnim smrtnicima svoje velike rijechi, pogotovo kada je u pitanju Fahra. Iskreno se nadam da novac, porodica, shtiva za plazhu, i tako dalje i tako blizhe, neche trpiti na tvojoj svekolikoj velikodushnosti.Docent-Sarajevo wrote:Nemam vremena da posjecujem forume ovakvog tipa, medjutim prijavio sam se iz ciste radoznalosti a kako bih vidio o cemu se na internet forumu raspravlja.
Naravno da morash, ta jache je to od tebe. Avaj, fascinantno je shto osoba XY ( u ovom sluchaju Fahrudin Radonchich), koja ima veze sa politikom i bosanskom zbiljom kao i ja sa mandarinskim jezikom. To veliko otkriche (za razliku od ostalih XY morona), je najavljivano pompezno a sam chin je olichenje demokratije, shto na Avazovom portalu, shto na samoj konferenciji za novinare, na kojoj eto, novinari nisu mogli postavljati pitanja, jer je njegova Visost tako to zamislila...Ipak moram napisati par recenica.
Svakako da ima pravo, ali nama je vishe dosta stranaka iliti partija, jer ih imamo dovoljno i za izvoz, k'o pametan narod, shta bi chovjek. Glasati naravno da mogu za njega, ali isto tako, ne vidim zahsto bi bio poshtedjen kritike, sem ako se ne osjecha novim bosanskim mesijom iz Sandzaka, a oni nazhalost, u zadnjih 20 godina imaju neodoljivu potrebu da budu dushebriznici i vechi bosanci od samih bosanaca, naravno, sve dok je poslovnih prostora, i povoljnih kredita chijih bih se kamata postidjela i Norveshka. Program te stranke che kako je vech recheno biti, ochuvanje lika i djela Alije nam Izetbegovicha, aminovanje cericha i svega shto on kazhe te naravno redovni izvjeshtaji, kada isti ide na WC ili kada pije omiljenu Pepsi Colu, te kojim prstom je istu i otvorio.Covjek ima pravo osnovati stranku. U Bosni ih ima na desetine. Necete valjda zabraniti Radoncicu da se bavi politikom i zabraniti ljudima da izadju na izbore i glasaju za njega.
Mislim da je isti od krvi I mesa, pa ne vidim shta ochekujesh, da prichamo o njemu kao mesiji, svetinji or? Shto se tiche charapa, svejedno je tko ih nosi I kada, ali medju rajom su vlasnici tih I takvih charapa bili papci I tu je end of story. Neko tko ulazi u politiku I zheli da bude bosanski mesija duzhan je da nama koji plachamo porez podnese izvjeshtaj o tome kakva mu je kafa jutrso bila, a kamoli neshto drugo…Inache, nishta od mesijanstva, junachine I tako dalje I tako blizhe.Ovdje ljudi samo pricaju o Radoncicu, kao osobi. Samo sto mu nisu usli u spavacu sobu i poceli pisati o tome "kakav je ljubavnik", jer vec pisu da nosi "bijele carape" (o drugim intimnim dijelovima odjece jos se nisu izjasnili).
Iskren da budem, chini mi se da mu predajesh previshe pazhnje nego shto je zasluzhuje. Ja ga zhiv bio niti volim niti mrzim, vech sam potpuno ravnodushan prema njemu i lagodno me njeznik zaboli da li je njemu kafa jutros bila slatka, ali On ipak nalazi za shodno da pridaje meni pazhnju, u ovom sluchaju, samo zato jer sam Ateista I po njemu sam jel, prljav, konj, majmun, debil I td itd. Obzirom da ne gotivim mazohistichke filmove ni materi rodjenoj ne bih oprostio to, a kamoli novom bosanskom mesiji, pa se shodno tome, nayebem mu milosne majchice, kao I onima koji se slazhu sa takvom njegovom tezom.Ocito je da on nikoga ne ostavlja ravnodusnim: ili ga ljudi mrze ili ga postuju.
Oznda druzhe sve dozna, pa tako jednom kosovac, uvijek kosovac. On ne misli dobro BiH, pa makar dolazio direktno iz ureda CIA-e.I cak tako naivno , kao papagaji ponavljaju " on se druzio sa Miskovicem"
Meni se chini pak da On ima problema sa mrzhnjom frustracijom I histerijom, jer kako rekoh vech, lagodno me chovjek kao ateistu svrsta u budale, majmune i one koje treba otjerati shto dalje od BiH, a jarane mi Damira i Bojana nazva klasnim neprijateljima islama i tate mu Cericha.Pa ljudi ostavite covjeka na miru. Svojom mrznjom, frustracijom i histerijom, podizete mu rejting kao sto je Bakir Hadziomerovic , Dani i Bosna podigli rejting Harisu Silajdzicu pred izbore 2006 godine (kada su ga pljuvali pa izazvali kontra-efekat).
Mi smo zhiv bio daleko i od razuma, a kamoli latina, dok obechanja je raji vishe pun njezhnik. Chovjek koji misli dobro jednom narodu, u ovom sluchaju slasticharima koji prave bozu i onima shto prodaju koshpice na tekmama je daleko od Evrope i ovog svijeta.Stari Latini su rekli da se ljudima vlada na slijedeci nacin:
I na kraju, idol je mogao i korisnije potroshiti onaj milion za Rijaset shto je donirao. Mogao je tebe poslati u kakve mochne shkole po svijetu pa te pokazivati raji po Bosni kao atrakciju. Josh ako znash plesati kud chesh bolje…
-
Alfa Kentaur
#899 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Uh koji komentari... Ala vam je Fahro pomutio vodu. 
- KatarinaKosaca
#900 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma, nema frke. Ako uđe u koaliciju sa SDP (a zlaya ce za šaku privilegija sa svakim u koaliciju) imaćemo iste nikove ovdje kojiAlfa Kentaur wrote:Uh koji komentari... Ala vam je Fahro pomutio vodu.
e lijepo govoriti o Fahi i davati lekcije tolerancije prema stranim državljanima