Istina o invalidima

Locked
8. sekretar SKOJ-a

#876 Re: Istina o invalidima

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

@malena, dojavljuj kada legnu invalidnine za mart!
simple_girl1

#877 Re: Istina o invalidima

Post by simple_girl1 »

8. sekretar SKOJ-a wrote:@malena, dojavljuj kada legnu invalidnine za mart!
I ja iščekujem, valjda će ubrzo ;-)
Last edited by simple_girl1 on 06/04/2011 17:51, edited 1 time in total.
*malena*

#878 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz za sve,naravno odmah čim legnu ja se javim ja sam se jučer nadala ali ništa pa do kraja sedmice bi trebalo......pozz
8. sekretar SKOJ-a

#879 Re: Istina o invalidima

*malena* wrote:Pozz za sve,naravno odmah čim legnu ja se javim ja sam se jučer nadala ali ništa pa do kraja sedmice bi trebalo......pozz
Eeee, bilo na vijestima da su neratne, civilne, naknade legle na račune korisnika, a i vojne su legle.
Sutra, pravac banka,...!

Hvala @malena.
Pozz.
zonbirile

#880 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

boga mi tema sa ovakvim naslovom se pretvorila u oglasnu ploču sa terminima isplate.kakav je forum i snaga medija mogli ste pokrenuti kakvu akciju i izdiferencirati lažnjake među sobom,jer da bizadržali status,boga mi morati će te to uraditi.Ni ova vlast vam neće dugo plačati,jednostavno niti može niti treba,jer previše je lažnjaka na svim vrstama beneficija.
8. sekretar SKOJ-a

#881 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:boga mi tema sa ovakvim naslovom se pretvorila u oglasnu ploču sa terminima isplate.kakav je forum i snaga medija mogli ste pokrenuti kakvu akciju i izdiferencirati lažnjake među sobom,jer da bizadržali status,boga mi morati će te to uraditi.Ni ova vlast vam neće dugo plačati,jednostavno niti može niti treba,jer previše je lažnjaka na svim vrstama beneficija.
Boli tebe neka stvar u šta se pretvorila tema. Lagano odskakući u troskokovima sa teme i pusti nas da se ''oglašavamo'' bez tvoga prisustva.

Evo ti ovdje e-mail adrese nadležnih, pa prijavljuj lažne invalide do mile volje. Imaj na umu da se vlast u FBiH promijenila, ali imaš Google:
Ministar
Dr. Perica Jelečević
Telefon: +387 33 661 772
Fax: +387 33 650 685
E-mail: [email protected]

Sekretar
Fehim Bekan
Telefon:+387 33 661 772
Fax:+387 33 650 685
E-mail:[email protected]

Kabinet ministra
Šef kabineta, Elmir Bračković
Telefon: +387 33 661 772
Fax:+387 33 650 685

Sektor za pravne i kadrovske, ekonomsko - finansijske i opće poslove
Pomoćnik ministra, nepopunjeno
Telefon:+387 33 651 386
Fax:+387 33 714 846
E-mail:

Sektor za rad i zapošljavanje
Pomoćnik ministra, Džana Kadribegović
Telefon: +387 33 712 -340
Fax:+387 33 523-810

Sektor za penzijsko i invalidsko osiguranje i međunarodne ugovore o socijalnom osiguranju
Pomoćnik ministra , Zehra Novo Omanović
Telefon: +387 33 661 774
Fax: +387 33 661 775

Sektor za socijalnu zaštitu i zaštitu porodice i djece
Pomoćnik ministra, Asim Zečević
Telefon:+387 33 714 845
Fax:+387 33 661 873

Sektor za zaštitu lica sa invaliditetom i zaštitu civilnih žrtava rata
Pomoćnik ministra, Dobrica Jonjić
Telefon:+387 33 722 700
Fax: +387 33 722 701
Glavni pomoćnik za invalide je ovaj Dobrica, ali ne vjerujem da ima sekretaricu, pa sumnjam da ćeš ga dobiti pozivanjem putem telefona. Najbolje da zoveš ministra putem telefona. Javiće se tajnica.

Ako je lažni invalid ratni folirant - RVI, prijavi ga ovdje:
Alipašina br. 41
Sarajevo
Telefon: ++387 33 212-932, 212-933
Fax: ++387 33 222 679

ŠEF KABINETA
Salko Beba, dipl. prof.
Telefon: ++387 33 212-602

TEHNIČKI SEKRETAR
Željka Pušić
Diferencijalna krvna slika se ne vadi uz pomoć diferencijalnog računa. Čuj ''mi da se izdiferenciramo''!? Kao da su invalidi neka kompaktna i homogena cjelina i kao da se svi međusobno poznajemo?!
Šta će, onda raditi nadležne službe koje su debelo plaćene da se bore protiv falsifikovanja ljekarskih nalaza. Đe je ta Ljekarska (crna) komora?
zonbirile

#882 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

jarane meni ne treba,vama će trebati,ali očito niste skontali što nemate veće,a uskoro nikakve.Aferim,naknadaj se ti sa mnom,a ne sa lažnjacima.
nosara

#883 Re: Istina o invalidima

Post by nosara »

8. sekretar SKOJ-a wrote: Diferencijalna krvna slika se ne vadi uz pomoć diferencijalnog računa. Čuj ''mi da se izdiferenciramo''!? Kao da su invalidi neka kompaktna i homogena cjelina i kao da se svi međusobno poznajemo?!
Šta će, onda raditi nadležne službe koje su debelo plaćene da se bore protiv falsifikovanja ljekarskih nalaza. Đe je ta Ljekarska (crna) komora?
Oni su zadeverani cekerima od pacijenata i peskesom od farmaceuta... :D
*malena*

#884 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz za sve,jao pa stvarno neznam kako možete da optužujete nekoga da je lažov tj. da prima naknadu a laže,odmah uzimate u obzir svakoga,moja tetka je od rođenja nepokretna i umno poremećena i kako možete reći da im ukinu naknadu pa sram Vas bilo zonbirile i stid,da li biste voljeli biti na njihovom mjestu za 360KM ne biste sigurno.a za oglašavanje ja ću javiti kad god novac legne to nije ničija stvar pogotovo vaša dajte malo kulture pa za Boga gdje ste preispitajte se sami sa sobom. Ja sam na forumu iako ne primam nikakve naknade jer sam djevojka od 20godina i dobro hvala Bogu,i Vama nije mjesto na ovom forumu niti nigdje jer ste tako arogantni da neznam u šta bih Vas ubrojila SVAŠTA na ovom svijetu svakakvog alameta što bi rekli starci....A legle su jutros u 10:11h,pozz.........
nosara

#885 Re: Istina o invalidima

Post by nosara »

*malena* wrote:Pozz za sve,jao pa stvarno neznam kako možete da optužujete nekoga da je lažov tj. da prima naknadu a laže,odmah uzimate u obzir svakoga,moja tetka je od rođenja nepokretna i umno poremećena i kako možete reći da im ukinu naknadu pa sram Vas bilo zonbirile i stid,da li biste voljeli biti na njihovom mjestu za 360KM ne biste sigurno.a za oglašavanje ja ću javiti kad god novac legne to nije ničija stvar pogotovo vaša dajte malo kulture pa za Boga gdje ste preispitajte se sami sa sobom. Ja sam na forumu iako ne primam nikakve naknade jer sam djevojka od 20godina i dobro hvala Bogu,i Vama nije mjesto na ovom forumu niti nigdje jer ste tako arogantni da neznam u šta bih Vas ubrojila SVAŠTA na ovom svijetu svakakvog alameta što bi rekli starci....A legle su jutros u 10:11h,pozz.........
Zonbirile je 100% pozitivan lik i nije mislio nista lose, samo je reagovao na pogresnom mjestu...

Jesu, legle su, ko jos nije, trkom u banku... :D
PapakizSarajeva

#886 Re: Istina o invalidima

Post by PapakizSarajeva »

*malena* wrote:Pozz za sve,jao pa stvarno neznam kako možete da optužujete nekoga da je lažov tj. da prima naknadu a laže,odmah uzimate u obzir svakoga,moja tetka je od rođenja nepokretna i umno poremećena i kako možete reći da im ukinu naknadu pa sram Vas bilo zonbirile i stid,da li biste voljeli biti na njihovom mjestu za 360KM ne biste sigurno.a za oglašavanje ja ću javiti kad god novac legne to nije ničija stvar pogotovo vaša dajte malo kulture pa za Boga gdje ste preispitajte se sami sa sobom. Ja sam na forumu iako ne primam nikakve naknade jer sam djevojka od 20godina i dobro hvala Bogu,i Vama nije mjesto na ovom forumu niti nigdje jer ste tako arogantni da neznam u šta bih Vas ubrojila SVAŠTA na ovom svijetu svakakvog alameta što bi rekli starci....A legle su jutros u 10:11h,pozz.........
Niko nikoga ovdje nije optuzio da je lazov. Najmanje ove koje si ti nabrojala, ali zornbile je u pravu kad kaze da se cistka mora napraviti. Previse se leziljebovica natovarilo na kojekakve fondove i jedu hljeb onima kojima je najpotrebniji ...

Moj prvi komsija je "izganjao" ratnu invalidninu ( ne nesto strasno, neki manji procenat ) a redovno vozi motor, skace po planinama, mogao bi konju rep iscupati ... I ja imam duplo ranjavanje u ratu, nikada mi nije palo na pamet da trazim procjenu invalidnosti. Osjecam se zdravim i sposobnim za rad ...

Zasto da ga ja prijavljujem kad jede hljeb ovih tebi dragih ljudi, ne moj hljeb ... Ja svoju obavezu prema ovoj socijalnoj grupi redovno izmirujem. Prijavljen sam na stvarni iznos plate, placam PDV, podnosim prijavu poreskoj na kraju godine ...

Dakle, ako hocete vece i redovnije invalidnine, pretresite svoje redove ...
zonbirile

#887 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

lako bi bi bilo kada bi se htjelo.Svako od njih zna svoje suborce i u čatanju se brzo sazna ne samo ko je lažnjak,nego i ko nije bio ni na liniji.Fino spisak i u Radićevu br.6,nije to prijava za trange frange radnje,nego falsifikat,lažno predstavljanje,omogućavanje sebi i drugome pribavljanje imovinske koristi.Brat ,bratu 1g murije i povrat sredstava.
8. sekretar SKOJ-a

#888 Re: Istina o invalidima

PapakizSarajeva wrote:
Niko nikoga ovdje nije optuzio da je lazov. Najmanje ove koje si ti nabrojala, ali zornbile je u pravu kad kaze da se cistka mora napraviti. Previse se leziljebovica natovarilo na kojekakve fondove i jedu hljeb onima kojima je najpotrebniji ...

Moj prvi komsija je "izganjao" ratnu invalidninu ( ne nesto strasno, neki manji procenat ) a redovno vozi motor, skace po planinama, mogao bi konju rep iscupati ... I ja imam duplo ranjavanje u ratu, nikada mi nije palo na pamet da trazim procjenu invalidnosti. Osjecam se zdravim i sposobnim za rad ...

Zasto da ga ja prijavljujem kad jede hljeb ovih tebi dragih ljudi, ne moj hljeb ... Ja svoju obavezu prema ovoj socijalnoj grupi redovno izmirujem. Prijavljen sam na stvarni iznos plate, placam PDV, podnosim prijavu poreskoj na kraju godine ...

Dakle, ako hocete vece i redovnije invalidnine, pretresite svoje redove ...
Sve fino, kulturno i na mjestu,...Međutim, ima jedan problem, gdje su ti redovi invalida?

Ne vjerujem da neki od njih uopšte znaju uključiti PC, pa da idu ''na čatanje'' kako piše @zonbirille. Za neke od nas koji smo na dnu dna ovog društva, problem su lijekovi koji život znače i kvalitetniji obrok, kako doći do zahoda i obaviti nuždu bez peksinulka, a ne da plaća konekciju i nabavku PC-a.

Svaka nova vlast uradi reviziju invalida, pa ni ova Platformaška neće biti izuzetak. Pomozite joj dragi forumaši tako što ćete anonimno prijaviti lažne borce i lažne RV invalide na pravo mjesto. U ministarstvo zaduženo za borce i boračka pitanja - Guglati.

Za neratne, civilne invalide dovoljne su i nepotkupljive ljekarske komisije.

Imam potpuno povjerenje u najnovijeg ministra Mesihovića da će oformiti nepotkupljive ljekarske komisije za reviziju neratnih civilnih invalida.
Svi oni koji poznaju folirante/simulante, neratne civilne invalide, takođe, anonimno putem e-mail poruke mogu prijaviti slučaj simuliranja ako imaju neka saznanja. Federalno ministarstvo zdravstva.
PapakizSarajeva

#889 Re: Istina o invalidima

Post by PapakizSarajeva »

@8. sekretar SKOJ-a

Prijatelju, zna se na sta se misli kad se kaze "pretresite svoje redove". Neka se napravi cjelovita revizija rjesenja o invalidnosti, ali sa tim da u svakoj komisiji sjedi najmanje po jedan istinski 100%-tni invalid. I da bez njegovog potpisa ne moze proci ni jedno rjesenje ... Nemojte da samo doktori po komisijama i kojekakvi birokrate iz socijalnog odlucuju o vasoj sudbini. Invalidi moraju shvatiti sta je balast i gdje se gubi veliki dio njihovog novca. Novca u fondu ima onoliko koliko ga ima, stvar je preraspodijele tog novca u fondu. Ne moze se traziti od Vlade da rjesi problem invalidnina "ubacivanjem" vece kolicine novca u fond. Odakle da izvade taj novac ??? Ne ocekujete valjda da smanjuju funkcionerske i budjetske plate ? Pa oni su i vojsku ukinuli da ostane sto vise para za njihove potrebe ...

Revizija mora biti, a vase je da kontroliseti koliko su postene, realne, ispravne ... Da se na udaru revizije ne nadju oni koji ne trebaju, a da otpadnu oni zbog kojih trpimo svi (ljenjivci, neradnici, galamdzije koje cuvaju svoje guzice,...).

Najmanje mi smetaju protesti invalida i njihovi zahtijevi. Ali se najezim od boracke populacije i zasluznih boraca (normalno, zdravih i sposobnih). Malo njih trazi da im se obezbijedi posao, vecina ih se bori da sacuvaju naknade i nadoknade ...
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#890 Re: Istina o invalidima

Post by crysis »

RVi sam od 1994 godine, prva komisija bila cini mi se u vrazovoj , druga u danijela ozme i da nenabrajam vise. uglavnom invalid 70 % i nijedna me revizija nije fulila , cak imam i procjenu preostale radne sposobnosti .zadnja revizija bila 2007. mislim da je dosta vise revizija ako nisam ozdravio od tada necu ni od sada . mislim da treba pogledati datume i mjesta ranjavanja svih invalida maksimalno do 1997 godine i ko je prosao prosao. i stati sa sa revizijama, sve poskidati sa spiskova, ko fol sjetili se 1999 pa nadalje da bi se trebali predati zahjeve za procjenu, ove sto su dobijali invalidnost i pripadnost armiji BiH na dva svjedoka treba sve obrisati sa spiskova jer poznato je da su pojedinci dobijali i vozacke dozvole a prije rata nisu vozili vise od zapreznih kola .zna se cak da su pojedinci i placali po 3000 KM za invalidnost , a pare ce se vratiti za dvije godine maximum.
zonbirile

#891 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

sada se mantra mantra,ne može,teško je to,naravno da je teško,kada se dijelilo šakom i kapom.Pa ko je i mogao zaustaviti u startu,kada oni koji su najodgovorniji bili su najgori.Lako je bilo Šabanu,u svakoj ofanzivi s njim saradnici,borci,znaju se,jebi ga kod nas sirotinja na liniji Vrhovni komadanti jal u trezoru,jal u Ženevi.Ali što je bilo,bilo je,ne prozivaj druge svako od vas zna ko je bio na liniji ko na spisku za cigarete,samo šutite.Kada presahne i za vas ,valjda ćete nešto da preduzmete,i griješite,to je krivično djelo i zapriječena je zatvorska kazna za to.
8. sekretar SKOJ-a

#892 Re: Istina o invalidima

PapakizSarajeva wrote:@8. sekretar SKOJ-a

Prijatelju, zna se na sta se misli kad se kaze "pretresite svoje redove". Neka se napravi cjelovita revizija rjesenja o invalidnosti, ali sa tim da u svakoj komisiji sjedi najmanje po jedan istinski 100%-tni invalid. I da bez njegovog potpisa ne moze proci ni jedno rjesenje ... Nemojte da samo doktori po komisijama i kojekakvi birokrate iz socijalnog odlucuju o vasoj sudbini. Invalidi moraju shvatiti sta je balast i gdje se gubi veliki dio njihovog novca. Novca u fondu ima onoliko koliko ga ima, stvar je preraspodijele tog novca u fondu. Ne moze se traziti od Vlade da rjesi problem invalidnina "ubacivanjem" vece kolicine novca u fond. Odakle da izvade taj novac ??? Ne ocekujete valjda da smanjuju funkcionerske i budjetske plate ? Pa oni su i vojsku ukinuli da ostane sto vise para za njihove potrebe ...

Revizija mora biti, a vase je da kontroliseti koliko su postene, realne, ispravne ... Da se na udaru revizije ne nadju oni koji ne trebaju, a da otpadnu oni zbog kojih trpimo svi (ljenjivci, neradnici, galamdzije koje cuvaju svoje guzice,...).

Najmanje mi smetaju protesti invalida i njihovi zahtijevi. Ali se najezim od boracke populacije i zasluznih boraca (normalno, zdravih i sposobnih). Malo njih trazi da im se obezbijedi posao, vecina ih se bori da sacuvaju naknade i nadoknade ...
Revizija će biti, to je 100% sigurno. Svaka nova vlast ju je radila, pa zašto bi i ova najnovija bila izuzetak?

Van pameti je nekog 100% invalida locirati u Komisiju da on kao kontroliše ljekare. Da sam ja ljekar, ja ne bih pristao da radim u toj komisiji da me neki nepokretni čovjek koji je, recimo, završio školu za pekara kontroliše, pa je njegov potpis odlučujući za dodjelu određenih beneficija nekome u društvu.
*malena*

#893 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz,pa neznam ja kakav je lik pozitivan ili negativan,samo sam reagirala na ono što sam vidjela,jer kad kažete tako nešto pa ubraja i one koji se nemogu pomaći s mjesta i to je sramotno,a ima normalno lažnih koji su prošli ali neka su oni će kad tad da dobiju negativno rješenje a samo sebi mogu da naslute neku bolest.pozz
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#894 Re: Istina o invalidima

Post by crysis »

zonbirile wrote:sada se mantra mantra,ne može,teško je to,naravno da je teško,kada se dijelilo šakom i kapom.Pa ko je i mogao zaustaviti u startu,kada oni koji su najodgovorniji bili su najgori.Lako je bilo Šabanu,u svakoj ofanzivi s njim saradnici,borci,znaju se,jebi ga kod nas sirotinja na liniji Vrhovni komadanti jal u trezoru,jal u Ženevi.Ali što je bilo,bilo je,ne prozivaj druge svako od vas zna ko je bio na liniji ko na spisku za cigarete,samo šutite.Kada presahne i za vas ,valjda ćete nešto da preduzmete,i griješite,to je krivično djelo i zapriječena je zatvorska kazna za to.

kazes ko je bio na liniji a ko na spisku za cigarete. na spisku za cigarete je bio i kunto i panto tako da to nije relevantno, nego otpusnice iz bolnica u vremenu u kojem su povrede nastajale to bi se trebalo pikati , ljudi su ranjavani dok su setali po sarajevu a trebali su biti na linijama i takve stvari se pikaju kao eto ranjen u jedinici na izvrsenju zadataka.
evo jos jedan primjer : kako moze jedan ratni vojni invalid nesposoban za sluzbu u ABiH raditi u policiji ko prasinar ( na ulici )
zonbirile

#895 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

crysis wrote:
zonbirile wrote:sada se mantra mantra,ne može,teško je to,naravno da je teško,kada se dijelilo šakom i kapom.Pa ko je i mogao zaustaviti u startu,kada oni koji su najodgovorniji bili su najgori.Lako je bilo Šabanu,u svakoj ofanzivi s njim saradnici,borci,znaju se,jebi ga kod nas sirotinja na liniji Vrhovni komadanti jal u trezoru,jal u Ženevi.Ali što je bilo,bilo je,ne prozivaj druge svako od vas zna ko je bio na liniji ko na spisku za cigarete,samo šutite.Kada presahne i za vas ,valjda ćete nešto da preduzmete,i griješite,to je krivično djelo i zapriječena je zatvorska kazna za to.

kazes ko je bio na liniji a ko na spisku za cigarete. na spisku za cigarete je bio i kunto i panto tako da to nije relevantno, nego otpusnice iz bolnica u vremenu u kojem su povrede nastajale to bi se trebalo pikati , ljudi su ranjavani dok su setali po sarajevu a trebali su biti na linijama i takve stvari se pikaju kao eto ranjen u jedinici na izvrsenju zadataka.
evo jos jedan primjer : kako moze jedan ratni vojni invalid nesposoban za sluzbu u ABiH raditi u policiji ko prasinar ( na ulici )
---------------------------
sječaš se kada ljudi u ABA3Y počeše pisati imenom i prezimenom za komšije,rođake i stade,valjda Fahro okrenuo čurak.Drago mi je ,eto vidiš može se saznati što-šta ,a tužilaštvo Radićeva 6 prima i postupa i po anonimnim prijavama.Ima i predratnih invalida koji se predstaviše ratnim,švercera ranjenih na pisti,Igmanu,provalnika,razbojnika i sl.
8. sekretar SKOJ-a

#896 Re: Istina o invalidima

crysis wrote:

@crysis, Sevapa ćeš zaraditi od nas invalida ako pošalješ anonimno e-mail porukom podatke i saznanja koja imaš za tog policajca lažnog vojnog invalida.

Ministarstvo za boračka pitanja FBiH:
[email protected]
crysis

#897 Re: Istina o invalidima

Post by crysis »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
crysis wrote:

@crysis, Sevapa ćeš zaraditi od nas invalida ako pošalješ anonimno e-mail porukom podatke i saznanja koja imaš za tog policajca lažnog vojnog invalida.

Ministarstvo za boračka pitanja FBiH:
[email protected]
nije covjek lazni RVi , nego je stvarno invalid 60%
8. sekretar SKOJ-a

#898 Re: Istina o invalidima

crysis wrote: nije covjek lazni RVi , nego je stvarno invalid 60%
Ja ne znam propise za RVI, ali civilni neratni, svi koji su ispod 90% (isključujući 90-postotne) NE PRIMAJU NAKNADE predviđene Zakonom o soc. zaštiti FBiH. Znači, ako je neko 80% invalid, ne prima naknade od Federacije BiH, nego ga upućuju da svoja prava ostvari u Kantonu što je u stvarnosti nemoguće.

Ništa, čovjek se snašao, pa radi,...I ja da imam štelu u policiji, radio bih vrlo rado...Samo, ne vjerujem da bih prošao na ljekarskom.
suljke

#899 Re: Istina o invalidima

Post by suljke »

STA JE SA ZAOSTATCIMA PO RIJESENJIMA
kone

#900 Re: Istina o invalidima

Post by kone »

suljke wrote:STA JE SA ZAOSTATCIMA PO RIJESENJIMA
Vrlo vjerovatno pojeo vuk magarca...
Locked