Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rottweiler

#876 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

To je to
a ako vam kojim slucajem ni tad nebude funkcioniralo, javite se meni ovdje na pp, pa cu ja kontaktirati admina na novisf da vidi u cemu je kvaka, iako sa bihnet adresom MORA da frcera

lp
Sehro1

#877 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Sehro1 »

mumi80 wrote:
fole13 wrote:JA se nemogu registrovati na novisf za svaki mail koji imam kaze mi da mi nije validan cak sam i nove mail adrese maksuz pravio ali opet nista neznam gdje je problem :-)
Isti slučaj i sa mnom, ni sam ne znan koliko imam email adresa :)
Dok nisam skontao da nije do mene :)
Kod mene je bio isti slucaj, problem sam rijesio tako sto sam upisao e-mail adresu od bhtelecoma, odnosno, vi bi trebali upisati e-mail koji ste dobili od vaseg internet provajdera.
lp
mubamay

#878 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Jel iko živ zna gdje se u Sarajevu ili svuda po BiH trenutno može nabaviti PC kartica SKYSTAR HD2, znači za kompletno gledanje SD i HD kanala putem računarske konfiguracije? Ja mislim da niko nigdje ovdje to nema? :-) www.nikonidje.ba? :-x
mumi80

#879 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Rottweiler wrote:To je to
a ako vam kojim slucajem ni tad nebude funkcioniralo, javite se meni ovdje na pp, pa cu ja kontaktirati admina na novisf da vidi u cemu je kvaka, iako sa bihnet adresom MORA da frcera

lp
Ok hvala probat ću pa ako zapne javim ti se :thumbup:
bude

#880 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bude »

mubamay wrote:Jel iko živ zna gdje se u Sarajevu ili svuda po BiH trenutno može nabaviti PC kartica SKYSTAR HD2, znači za kompletno gledanje SD i HD kanala putem računarske konfiguracije? Ja mislim da niko nigdje ovdje to nema? :-) http://www.nikonidje.ba? :-x
http://cgi.ebay.ph/NEW-Technisat-SkySta ... 97050#shId
mubamay

#881 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

bude wrote:
mubamay wrote:Jel iko živ zna gdje se u Sarajevu ili svuda po BiH trenutno može nabaviti PC kartica SKYSTAR HD2, znači za kompletno gledanje SD i HD kanala putem računarske konfiguracije? Ja mislim da niko nigdje ovdje to nema? :-) http://www.nikonidje.ba? :-x
http://cgi.ebay.ph/NEW-Technisat-SkySta ... 97050#shId

a ima na wwwwww, al to stranci na karticama..ja mislio na cash, mislim da nije jos nikako bila u prodaji... PAY CASH, NOT PAY SERVER :D :-D :D :)
mubamay

#882 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Jel ovako nešto dozvoljeno da se postavi u Sarajevu? Vidim negdje po EU ne smiju ni dish antene, ali ovo je malo vidljivo više? I zasto neki kazu da je bolje uzeti multiholdere umjesto motora? Recimo ja zelim 12 satelita, pa sa motorom, ali u cemu je razlika u odnosu na multiholder ovog tipa? Ako želim stabilan signal na svim pozicijama, da li je motor sigurno rješenje? :?

http://www.antene.com/antene/index.php? ... lic-vijest
mubamay

#883 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Lud i ponosan wrote:^^

Koliko je para ovo?

Ovo je idealno rjesenje, hebes motor...

A mozes ti postaviti na svoj balkon sta hoces, za zgradu nesto nisam siguran.

Guta para :D ali zasto je bolje? Signal se sa motorom valjda može naštimati da bude na svih 12 satelita jednako dobar? Ako može malo stručno pojašnjenje? Meni je nekako i ljepše motor, ovo malo napuckano, da me gledaju komšije ba :shock: a neboderi nekkaki, nije kuća, ali jeste balkon, ma može sve, nije švabija i CH, tamo terror :razz: Jel ima igdje kupiti neki mjerač vjetra, navodno sam čuo da sve preko 90 km/h može da ruši antene? Ima li neko loših iskustava sa vjetrovima da podijeli detalje? :skoljka:
Chivas1

#884 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

mubamay wrote:Jel ovako nešto dozvoljeno da se postavi u Sarajevu? Vidim negdje po EU ne smiju ni dish antene, ali ovo je malo vidljivo više? I zasto neki kazu da je bolje uzeti multiholdere umjesto motora? Recimo ja zelim 12 satelita, pa sa motorom, ali u cemu je razlika u odnosu na multiholder ovog tipa? Ako želim stabilan signal na svim pozicijama, da li je motor sigurno rješenje? :?

http://www.antene.com/antene/index.php? ... lic-vijest
Ma sta ce bit kod nas zabranjeno kad bi nesto tako zabranili kladim se da bi za 2 dana neka budala ugradila propeler promjera 30x30 metara da mu se okrece na krovu :lol:
mO k3

#885 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Lud i ponosan wrote:^^

Koliko je para ovo?

Ovo je idealno rjesenje, hebes motor...

A mozes ti postaviti na svoj balkon sta hoces, za zgradu nesto nisam siguran.
hahhahaah idealno u neku ruku jeste.....
Izracunaj koliko kosta tanjir+8 lnb+diseq= cijena
Motor traje dok prebaci na satelit...
mumi80

#886 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Ja motor nikad više nebi stavio na antenu, kad prebaciš sa satelita na satelit možeš rahat popit kafu dok on okrene :)
mO k3

#887 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

mumi80 wrote:Ja motor nikad više nebi stavio na antenu, kad prebaciš sa satelita na satelit možeš rahat popit kafu dok on okrene :)
:thumbup:
plejka2

#888 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

mumi80 wrote:Ja motor nikad više nebi stavio na antenu, kad prebaciš sa satelita na satelit možeš rahat popit kafu dok on okrene :)
Zavisi sve kakva ti je oprema i odakle dokle ga vrtis.Meni najduze sto treba je sa 28.e na 0.8w oko 20sec. ali sa obzirom na udaljenost to i nije neko cekanje.Inace mi se ne zuri makar kad je tv u pitanju tako da okreno ga 5 sekundi brze ili sporije mi ne igra ulogu posto sadrzaj na satelitu nece pobjec nikud. :P
Steta sto ne postoji oprema za nestrpljive poput tebe da jednim pogledom zavrsavas sve :dance:
argyle

#889 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by argyle »

WAVE TOROIDAL

Image

kazu da je bolje od motora
http://www.vladimir-ilic.com/2009/08/wa ... 2-tv-sets/
mO k3

#890 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

plejka2 wrote:
Zavisi sve kakva ti je oprema i odakle dokle ga vrtis.Meni najduze sto treba je sa 28.e na 0.8w oko 20sec. ali sa obzirom na udaljenost to i nije neko cekanje.Inace mi se ne zuri makar kad je tv u pitanju tako da okreno ga 5 sekundi brze ili sporije mi ne igra ulogu posto sadrzaj na satelitu nece pobjec nikud. :P
Steta sto ne postoji oprema za nestrpljive poput tebe da jednim pogledom zavrsavas sve :dance:
e druze u pravu si ima i tu istine.. :)
mumi80

#891 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

plejka2 wrote: Zavisi sve kakva ti je oprema i odakle dokle ga vrtis.Meni najduze sto treba je sa 28.e na 0.8w oko 20sec. ali sa obzirom na udaljenost to i nije neko cekanje.Inace mi se ne zuri makar kad je tv u pitanju tako da okreno ga 5 sekundi brze ili sporije mi ne igra ulogu posto sadrzaj na satelitu nece pobjec nikud. :P
Ko kaže da ne postoji oprema, pa ne znam kako onda sad pratim 8 satelita a nemam motor, sigurno s tom opremom što ne postoji :lol:
A kome se čeka bujrum, ja nisam nikom rekao nemoj motor, nego sam rekao da ga ja nikad više nebi stavio.
plejka2

#892 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

mumi80 wrote:
plejka2 wrote: Zavisi sve kakva ti je oprema i odakle dokle ga vrtis.Meni najduze sto treba je sa 28.e na 0.8w oko 20sec. ali sa obzirom na udaljenost to i nije neko cekanje.Inace mi se ne zuri makar kad je tv u pitanju tako da okreno ga 5 sekundi brze ili sporije mi ne igra ulogu posto sadrzaj na satelitu nece pobjec nikud. :P
Ko kaže da ne postoji oprema, pa ne znam kako onda sad pratim 8 satelita a nemam motor, sigurno s tom opremom što ne postoji :lol:
A kome se čeka bujrum, ja nisam nikom rekao nemoj motor, nego sam rekao da ga ja nikad više nebi stavio.
Niko ti nije rekao da nemas opremu nego da je kvalitet opreme upitan!
Tvoj izbor hoces ga koristiti ili ne samo kad o necemu pises trebalo bi da kazes koji imas motor,tanjir,resiver posto se ocigledno svi isto ne ponasaju.Isto tako ovu temu citaju oni sto jos nemaju a imaju u planu kupiti sve to pa bi bez potrebe nakon procitanog tvog posta dosli(mozda) u dilemu ;-)
Konkretno tu nema nekog velikog cekanja kao sto si napisao cisto da se zna.. :wink:
brazzo19

#893 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Imal neko da preporuci dobar server za cs znaci brz stabilan da mu sve radi od paketa ( trazim previse ) :D sta je sa ovim momcima ne cini mi se kao lose ili da mi neko od vas nesto preporuci molim vas ??'?

http://www.pik.ba/artikal/270025/cardsh ... a=detaljno
mumi80

#894 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Namijenjao sam se ja motora drug i svakom treba vremena da okrene, doduše neki to rade brže od drugih, a pošto se meni ne čeka da od krajnjeg istočno prebaci na zapadni ili obrnuto odrekao sam se te varijante.
Jedino za čim sada žalim jeste što to nisam davno uradio.
Toliko o mom iskustvu s motorima i ko je imao konfigurisan i jedan i drugi sistem zna o čemu pišem ;-)
plejka2

#895 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

brazzo19 wrote:Imal neko da preporuci dobar server za cs znaci brz stabilan da mu sve radi od paketa ( trazim previse ) :D sta je sa ovim momcima ne cini mi se kao lose ili da mi neko od vas nesto preporuci molim vas ??'?

*** SPAM ***/artikal/270025/cardsharing-televizija/#sta=detaljno
Ako si zainteresovan mogu ti na privatnu poslat broj od momka kod kojeg se placa mjeseno.Cijena je 30km.Uzeo je moj drug kod njega sve radi bez trzanja( kad god sam kod njega bio nikad nista nije trzalo).Naravno ostalo sto te zanima mozes pitati kad ga nazoves.Jeste skupo ali mislim da se isplati... :wink:
brazzo19

#896 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

plejka2 wrote:
brazzo19 wrote:Imal neko da preporuci dobar server za cs znaci brz stabilan da mu sve radi od paketa ( trazim previse ) :D sta je sa ovim momcima ne cini mi se kao lose ili da mi neko od vas nesto preporuci molim vas ??'?

Ako si zainteresovan mogu ti na privatnu poslat broj od momka kod kojeg se placa mjeseno.Cijena je 30km.Uzeo je moj drug kod njega sve radi bez trzanja( kad god sam kod njega bio nikad nista nije trzalo).Naravno ostalo sto te zanima mozes pitati kad ga nazoves.Jeste skupo ali mislim da se isplati... :wink:
uh poskupo za pola godine oko 200 km izadje trazim nesto 10-15 km da valja :D :-)
Rottweiler

#897 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Kol´ko para, tol´ko muzike ;)
mO k3

#899 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

brazzo19 wrote:
plejka2 wrote:

uh poskupo za pola godine oko 200 km izadje trazim nesto 10-15 km da valja :D :-)
napisao sam u postovima ranije da je meni covjek nudio sky plisi digi paket za 240 maraka... u HD kvalitetu znaci sam sky za 300 maraka godisnje
plejka2

#900 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Za kvalitetan cs moras imat pored para(ako nemas kakvu karticu za sherovanje) malo bolja poznanstva sa ljudima koji su duze vrijeme u ovom hobiju a nikako salabajzerima kojih su puni oglasi. :P
Post Reply