Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak???? Ili je ipak bilo interesantnije dati im navijacku podrsku!-LIBERO- wrote:A najjaci su mi ovi policijski intelektualci koji pokusavaju dokazati da je ok da se tuku ljudi od 5o godina,ili ljudi sa djecom,ili djevojke ,SAMO ZATO JER SU BILI NA UTAKMICI NA KOJOJ JE BIO INCIDENT![]()
![]()
Halo BA,jeste li vi normalni uopste???![]()
Ko je napisao,da momci koji su uletili na teren,i momci koji su osjetili potrebu da se poslije obracunavaju sa policijom sami sebe stavljaju u polozaj da budu LEGITIMNA meta policije???
Vjerujte mi,to i oni sami znaju .![]()
Koliko je bilo takvih navijaca na ovoj utakmici?? eto vi policajci procijenite,ja prihvatam bilo kakvu procijenu! Jel' bilo 200-300 takvih ??? (licno mislim da je broj blizi 100 ali eto) A na stadionu je bilo oko 9000 gledalaca,od kojih je preko 3000 bilo na sejveru.
Znaci svi drugi POSJETIOCI stadiona,cak i ljudi koji su tu eto tako bili (slucaj te manekenke,njenog svjedocenja,njenog momka) su LEGITIMNA meta policije???
O cemu bolan vi pricatene razdvajate izgrednike i obicne ljude sa te utakmice,aferim moji dragi policajci,aferim,to se zove primjenjivanje pravde.
Ono izivljavanje poslije utakmice u 90% na totalno neduznim ljudima neka vam je na cast,kakva drzava takva i policija,i onda se cudite sto vas toliko raje ne simpatise (ne mislim na ove dezurne dusebriznike koji ce stati na na bilo ciju stranu samo da je kontra navijaca,volim i ja vas![]()
)
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#876 Re: Huliganstvo
- respo
#877 Re: Huliganstvo
a cija je duznost da postavlja pitanje tipa koliko je bilo policajaca na stadionu?Mascherano wrote:Aerosa@ respo@ i slicni
Sa vama ocito ne vrijedi raspravljati, vi ste umislili da ste neka sila i pravda... Nemojte ovo shvatiti kao prijetnju, ali zbog onoga sto ste uradili 21.04. na Kosevu, ispastace mnogi...
I nije vase da razmisljate i da postavljate pitanja tipa zasto je bilo malo policajaca na stadionu...![]()
Btw, u svim drzavama na svijetu kad dodje do nereda, strada dosta nevinih (sto ne bih rekao za onog momka sa klipa), to je jednostavno neminovnost. Ako vidis da je belaj, udalji se sto prije odatle i nece ti faliti dlaka s glave...
da nije mozda penzionerke koja hekla kuci?
sta je sada kontas ako je neko policajac da je iznad zakona?
pa doslo je i ljudima (bar nekim) iz guzice u glavu pa se s pravom bune 21.04 na kosevu i pred vladom neki drugi dan ce biti u citavoj drzavi
a policajci koji uzivaju u sluzbi gdje ce tada biti?
opet ce se kriti a nastradace opet obicni policajac koji je isti kao i ti ljudi sto prosvjeduju
ti si ocito jedan od onih koji sada uzivaju pa im nikako ne odgovara promjena vlasti
pravda je spora al dostizna i nicija nije do zore sjala polako samo
- Edin H.
#878 Re: Huliganstvo
hrasno38 wrote:Ako si vec zavrsio za kriminalistu onda dobro znas da svako tko se nalazi u grupi koja je napravila bilo kakav prekrsaj podlijeze krivicnoj odgovornosti. Momak koji je bio sa onim idiotom sto je htio opljackati kladionicu pa ga cura upucala je isto tako kriv, ne u kolicini odgovornosti kao ubica ali u onoj kolicini saucesnika jeste. Ovdje nije stampedo napravilo 5 ljudi pa da se tacno zna tko je sta radio nego 500 od kojih je sigurno 100-njak djelilo svoju pravdu i reakcija policije je morala biti takva. Biti u policiji u ratu i u miru je nebo i zemlja jer si u ratu tacno znao protiv koga se boris a ovdje je situacija drukcija. Znas u Berlinu se svake godine za 1 maj desavaju veliki protesti neonacista (zaista ne mislim da su to navijaci sarajeva) i svake godine dodje do zestokih sukoba izmedju njih i specijalne i kripo policije protiv njih i sta mislis da u tom trenutku policija prilazi svakom tko je u blizini i pita ga "da li si ti ucestvovao u sranju"?????? Ne nego prvo povaljuje pa se onda po potrebi izvinjava. Tako rade sve specijalne jedinice u svijetu kada su na zadatku i zato se zovu specijalne jer idu tamo gdje niko nece. I ti si u ratu isao na mnoga mjesta gdje je bilo najteze i trebao bi da dobro znas kako djeluje specijana jedinica i zato me sbas cudi tvoje pisanje. Sto se tice gazenja ovog momka na snimku ko moze dokazati da on nije pravio neko sranje??? Svako pruzanje otpora prilikom privodjenja, zaustavljanja ili hapsenja prema sluzbenim licima dozvoljava primjenu ogranicene sile. Kako znas da ovaj se nije poceo kofrciti nakon zaustavljanja? Rijec protiv rijeci i ne vidim nakon svega vidjenog na stadionu zasto bih vjerovao navijacima a ne specijalcima i svojim ocima. Istina na kraju uvijek zacepi mnoga usta.Akibh wrote:
Ne znamo se, ne navijam za Sarajevo...
U ratu sam bio u specijalnoj jedinici policije a ti tamo nisi bio 100%
Prije 10-ak godina sam zavrsio FKN a ti trenutno spremas ispite pa se ni od tuda ne znamo.
Novine su pune postupaka policije, tukli su nevine po Kosevskom brdu, ispred Goge, zlatnog ljiljana ispred stadiona, uletali u kafice i tukli, na istocnoj tribini nalupali one najmirnije navijace. Navijaci su zaj.ebali opet, slazem se ali ko ce odgovarati za postupke policije?
Ne mislis li hrasno da sam sebi kontradiktiras
Pa i da je pravio probleme otkuda pravo policiji da ga brutalno prebiju
Kao sto si sam rekao imaju pravo da koriste ogranicenu silu da bi sebe zastitili - znaci onoga momenta kada je taj momak bio onesposobljen i kada mu stave lisice na ruke nemaju ga pravo vise dotaci. Cak i ako ih momak npr. verbalno vrijedja. Zato ima citaba, pa se to sve fino zapise, po mogucnosti napravi video snimak, pa se prezentira sudiji. Pa ne mogu se organi reda u sluzbenim uniformama ponasati poput pojedinih neizivljenih maloljetnika iz te mase koju pokusavaju kontrolirati. Valjda zato postoji zakon. A onda ako ih istjeraju iz Policije zbog brutalnosti, pocne socijalna prica, pa kako cu hraniti familiju...Pa valjda o tome treba da razmisljas dok izvrsas zadatak, valjda si u Policiji zato sto si istreniran da sacuvas zivce i profesionalnost i u najtezim situacijama i sprovodis zakon.
Ovdje se ocigledno radi o losoj procjeni rizika prije same utakmice i zato je situacija izmakla kontroli.
Last edited by Edin H. on 23/04/2010 23:34, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#879 Re: Huliganstvo
hrasno apsolutno mi nisi jasan
Zasto stalno okreces tezu? Znam da je namjerno,svjestan sam toga!!!!
Niko,nikada nije rekao da momak koji u svojoj glavi odluci da se sukobi sa policijom,nije legitimni cilj policijskih snaga,to znaju i momci koji su krenuli u to.
Ali brutalnost policije je BILA,to se moze vidjeti i iz onih limitiranih snimaka koje su procurile u javnost.
Tebi nije sadisticki,psihopatski da po 7 policajaca suta momka na ulici skacu po njemu a on lezi na cesti zavezanih ruku???
I onda se taj postupak opravdava cinjenicom,da je "sigurno on nesto kriv",a uvjeren sam u to da niko od tih koji tako nesto pricaju nije bio ni blizu Koseva i ulica oko stadiona gdje se to sve desavalo.
vade ljude od 50+ godina iz one kafane uz parking i sutiraju ih gaze ih bukvalno,vuku p podu!! Jel to normalno ponasanje sluzbenog lica,nekoga kome se sutra trebas obratiti za bilo sta??
Dal si svjestan (jesi li bio na utakmici??) da ej najvise najebala raja sa istocne tribine,jer sjever je izasao i grupice koje su zelile da se sukobe sa policijom to su uradile,bili su potisnuti u naselje sa ogromnom kolicinom suzavca,i onda dolazi raja sa istocne tribine,koja najvise i najebe samo zato sto su izasli sa stadiona na kojem je bio taj incident??
Treba biti bas teska psihopata,ili jedan od onih specijalaca pa da se opravda takvo ponasanje ,pa cak i policije bilo.
I ne potezite opet pricu ali oni su policiju napali,NISU IH NAPALI TI SA ISTOCNE TRIBINE,nisu ih napali ti od 50 godina iz kafane na parkingu,nije ih napala ta manekenka i njen decko iz kafica.
Zasto stalno okreces tezu? Znam da je namjerno,svjestan sam toga!!!!
Niko,nikada nije rekao da momak koji u svojoj glavi odluci da se sukobi sa policijom,nije legitimni cilj policijskih snaga,to znaju i momci koji su krenuli u to.
Ali brutalnost policije je BILA,to se moze vidjeti i iz onih limitiranih snimaka koje su procurile u javnost.
Tebi nije sadisticki,psihopatski da po 7 policajaca suta momka na ulici skacu po njemu a on lezi na cesti zavezanih ruku???
I onda se taj postupak opravdava cinjenicom,da je "sigurno on nesto kriv",a uvjeren sam u to da niko od tih koji tako nesto pricaju nije bio ni blizu Koseva i ulica oko stadiona gdje se to sve desavalo.
vade ljude od 50+ godina iz one kafane uz parking i sutiraju ih gaze ih bukvalno,vuku p podu!! Jel to normalno ponasanje sluzbenog lica,nekoga kome se sutra trebas obratiti za bilo sta??
Dal si svjestan (jesi li bio na utakmici??) da ej najvise najebala raja sa istocne tribine,jer sjever je izasao i grupice koje su zelile da se sukobe sa policijom to su uradile,bili su potisnuti u naselje sa ogromnom kolicinom suzavca,i onda dolazi raja sa istocne tribine,koja najvise i najebe samo zato sto su izasli sa stadiona na kojem je bio taj incident??
Treba biti bas teska psihopata,ili jedan od onih specijalaca pa da se opravda takvo ponasanje ,pa cak i policije bilo.
I ne potezite opet pricu ali oni su policiju napali,NISU IH NAPALI TI SA ISTOCNE TRIBINE,nisu ih napali ti od 50 godina iz kafane na parkingu,nije ih napala ta manekenka i njen decko iz kafica.
- hrasno38
#880 Re: Huliganstvo
Ajde kad se dogovorite sta je bio cilj ovog cina: marisanje igraca,uprave ili promjena vlasti u drzavi na stadionu Kosevo gdje se tuku policajci i zastitari i rusi najljepsi i najveci stadion u drzavi onda cemo moci nastaviti polemisati. Ja koliko znam na Kosevu nije bio niko iz sadasnje vlasti ali jeste tamo gdje je pokret Dosta pokusao da pravi proteste ali se skupi tek 100-njak ljudi. Stvarno ste neodlucni.respo wrote:a cija je duznost da postavlja pitanje tipa koliko je bilo policajaca na stadionu?Mascherano wrote:Aerosa@ respo@ i slicni
Sa vama ocito ne vrijedi raspravljati, vi ste umislili da ste neka sila i pravda... Nemojte ovo shvatiti kao prijetnju, ali zbog onoga sto ste uradili 21.04. na Kosevu, ispastace mnogi...
I nije vase da razmisljate i da postavljate pitanja tipa zasto je bilo malo policajaca na stadionu...![]()
Btw, u svim drzavama na svijetu kad dodje do nereda, strada dosta nevinih (sto ne bih rekao za onog momka sa klipa), to je jednostavno neminovnost. Ako vidis da je belaj, udalji se sto prije odatle i nece ti faliti dlaka s glave...
da nije mozda penzionerke koja hekla kuci?
sta je sada kontas ako je neko policajac da je iznad zakona?
pa doslo je i ljudima (bar nekim) iz guzice u glavu pa se s pravom bune 21.04 na kosevu i pred vladom neki drugi dan ce biti u citavoj drzavi
a policajci koji uzivaju u sluzbi gdje ce tada biti?
opet ce se kriti a nastradace opet obicni policajac koji je isti kao i ti ljudi sto prosvjeduju
ti si ocito jedan od onih koji sada uzivaju pa im nikako ne odgovara promjena vlasti
pravda je spora al dostizna i nicija nije do zore sjala polako samo
-
elSaik
#881 Re: Huliganstvo
Stoje dva lika u prodavnici. Jedan krade, drugi došao kupiti mlijeko. Ulijeću drotovi i ubijaju boga u obojici. Jbg, šta će ovaj drugi u prodavnici dok se krade.
Pun tramvaj. Dva momak tuku trećeg. Drotovi ulijeću i počnu mlatiti sve redom. Jbg, ko im je kriv što su u tramvaju sa napadačima.
Hodaju specijalci ulicom i ugledaju lika u punom kafiću, a za kojeg znaju da je taj dan počinio neko krivično djelo. Ulijeću i mlate sve redom. Jbg, što piju sa njim kafu.
S kim si, takav si, dapače.
@neko ko je spominjao "slučaj kladionica" - ali ti i tebi slični ne shvatate da se ne radi o situaciju da policija mlati onu dvojicu koji su došli opljačkati kladionicu, nego su drotovi ušli i pretukli i njih dvojicu, i djevojku koja tu radi, i onog penzionera koji kaficu pije u kafiću do, i ona dva nezaposlena lika što su se došla kladiti, i onog malca što stoji ispred kladionice i čeka drugove da dođu...
Pun tramvaj. Dva momak tuku trećeg. Drotovi ulijeću i počnu mlatiti sve redom. Jbg, ko im je kriv što su u tramvaju sa napadačima.
Hodaju specijalci ulicom i ugledaju lika u punom kafiću, a za kojeg znaju da je taj dan počinio neko krivično djelo. Ulijeću i mlate sve redom. Jbg, što piju sa njim kafu.
@neko ko je spominjao "slučaj kladionica" - ali ti i tebi slični ne shvatate da se ne radi o situaciju da policija mlati onu dvojicu koji su došli opljačkati kladionicu, nego su drotovi ušli i pretukli i njih dvojicu, i djevojku koja tu radi, i onog penzionera koji kaficu pije u kafiću do, i ona dva nezaposlena lika što su se došla kladiti, i onog malca što stoji ispred kladionice i čeka drugove da dođu...
Last edited by elSaik on 23/04/2010 23:46, edited 1 time in total.
- punk's not dead
- Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata
#882 Re: Huliganstvo
Pa logika tih udruzenja je,da su oni odgovorni samo za ono sto najave,drugim rijecima ako se desi da u teren ulete svi clanovi udruzenja i skrse sve pred sobom,udruzenje nije odgovorno za to,jer nisu najavili taj dogadjajKumerle wrote:Najjace su ovi huligani kad bude frka ova udruzenja navijaca se ograde lafo osude i nikom nista nije niko kriv pojedinci su krivi i onda jos glume zrtve. Treba ta udruzenja zabraniti pa vise nece biti nereda njihovi clanovi probleme prave a oni se ogradjuju kako i ispade nisu nista krivi!
- Edin H.
#883 Re: Huliganstvo
elSaik wrote:Stoje dva lika u prodavnici. Jedan krade, drugi došao kupiti mlijeko. Ulijeću drotovi i ubijaju boga u obojici. Jbg, šta će ovaj drugi u prodavnici dok se krade.
@Edin H. - ali ti i tebi slični ne shvatate da se ne radi o situaciju da policija mlati onu dvojicu koji su došli opljačkati kladionicu, nego su drotovi ušli i pretukli i njih dvojicu, i djevojku koja tu radi, i onog penzionera koji kaficu pije u kafiću do, i ona dva nezaposlena lika što su se došla kladiti, i onog malca što stoji ispred kladionice i čeka drugove da dođu...
Zasto ja
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#884 Re: Huliganstvo
Jel ti mene zezas ili sta???hrasno38 wrote:Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak???? Ili je ipak bilo interesantnije dati im navijacku podrsku!-LIBERO- wrote:A najjaci su mi ovi policijski intelektualci koji pokusavaju dokazati da je ok da se tuku ljudi od 5o godina,ili ljudi sa djecom,ili djevojke ,SAMO ZATO JER SU BILI NA UTAKMICI NA KOJOJ JE BIO INCIDENT![]()
![]()
Ko je napisao,da momci koji su uletili na teren,i momci koji su osjetili potrebu da se poslije obracunavaju sa policijom sami sebe stavljaju u polozaj da budu LEGITIMNA meta policije???
Koliko je bilo takvih navijaca na ovoj utakmici?? eto vi policajci procijenite,ja prihvatam bilo kakvu procijenu! Jel' bilo 200-300 takvih ??? (licno mislim da je broj blizi 100 ali eto) A na stadionu je bilo oko 9000 gledalaca,od kojih je preko 3000 bilo na sejveru.
Znaci svi drugi POSJETIOCI stadiona,cak i ljudi koji su tu eto tako bili (slucaj te manekenke,njenog svjedocenja,njenog momka) su LEGITIMNA meta policije???
O cemu bolan vi pricatene razdvajate izgrednike i obicne ljude sa te utakmice,aferim moji dragi policajci,aferim,to se zove primjenjivanje pravde.
Ono izivljavanje poslije utakmice u 90% na totalno neduznim ljudima neka vam je na cast,kakva drzava takva i policija,i onda se cudite sto vas toliko raje ne simpatise (ne mislim na ove dezurne dusebriznike koji ce stati na na bilo ciju stranu samo da je kontra navijaca,volim i ja vas![]()
)
Ja ne mogu,kao pojedinac,da odgovaram za svog jarana sa kojim sam dosao na utakmicu,a kamoli za tamo nekoga XY lika koji zeli frku da napravi. Sta ocekujes da ja uletim za njim u stadion i hvatam ga po terenu???
sve suludija i suludija "argumentacija"
Il' mozda tvrdis sto tih drugih 8000 nije sprijecilo ovih 150 da naprave sranje da smo svi skupa koji smo bili na stadionu KRIVI,i da su ovi drugi sto su dobili batine od policije to zasluzili jer nisu ove uspjeli sprijeciti da ulete na teren???
-
elSaik
#885 Re: Huliganstvo
Edin H. wrote:
Zasto ja![]()
Sorry, fulio sam, obraćah se tom koga si citirao.
- hrasno38
#886 Re: Huliganstvo
Ma izgubili ljudi totalno kompas, niti citaju sta drugi pisu niti citaju sta oni sami pisu. Halo Edin je na vasoj strani. Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive i cijela se prica fokusira na ono sto su policajci uradili. Nije bitan uzrok puno je bitniji odgovor na uzrok. Dzaba svo batrganje ne valja se sa rogatim bost a jos ce se igrati fudbal na nasim stadionima a vama valja opet ii navijati i pokusati prosipati silu. jednom je proslo ali drugi put nece sigurno.Edin H. wrote:elSaik wrote:Stoje dva lika u prodavnici. Jedan krade, drugi došao kupiti mlijeko. Ulijeću drotovi i ubijaju boga u obojici. Jbg, šta će ovaj drugi u prodavnici dok se krade.
@Edin H. - ali ti i tebi slični ne shvatate da se ne radi o situaciju da policija mlati onu dvojicu koji su došli opljačkati kladionicu, nego su drotovi ušli i pretukli i njih dvojicu, i djevojku koja tu radi, i onog penzionera koji kaficu pije u kafiću do, i ona dva nezaposlena lika što su se došla kladiti, i onog malca što stoji ispred kladionice i čeka drugove da dođu...
Zasto ja![]()
-
Frank Sinatra
#887 Re: Huliganstvo
@kumerle i punk
Sta vi znate o tim udruzenjima navijaca? Prije svega navijac nije isto sto i huligan. To je nesto sto ide na zivce svima, jer automatski ste sve ljude koji su bili na stadionu Kosevo svrstali u huligane, a oni to sigurno nisu.
Udruzenje navijaca FK Sarajevo broji cca 500 clanova. Na stadionu je bilo 9000. Postoji mogucnost da je neko do clanova udruzenja ucestvovao u incidentima. Udruzenje se ogradilo i od takvih jer u statutu udruzenja stoji da je jedno od njegovih djelatnosti borba protiv nasilja na utakmicama.
Član 8.
Djelatnosti Udruženja su:
o Poticanje organiziranog navijanja na utakmicama
o Organizovanje putovanja na utakmice izvan Sarajeva
o Borba protiv navijačkog nasilja na utakmicama
o Širenje saradnje i prijateljskih odnosa između udruženja navijača i sportskih organizacija na području BiH, kao i s državnim organima oko rješavanja svih pitanja koja se odnose na navijačke aktivnosti
o Organizovano okupljanje članstva
o Promicanje i popularizacija Udruženja kroz propagandne djelatnosti te sredstva javnog informisanja kao i izdavačku djelatnost
o Organizovanje prigodnih zabavnih i sportskih priredbi, javnih tribina i dr.
o Organizovanje i pružanje pravne pomoći članovima
o Pružanje ugostiteljskih usluga za svoje članove
o Priređivanje i organizovanje zabavnih, kulturnih i sportskih priredbi u humanitarne svrhe
o Proizvodnja i prodaja suvenira za svoje članove
Nisu svi navijaci Sarajeva clanovi udruzenja, ali su svi clanovi UNFKS navijaci Sarajeva. Clanstvo u udruzenju je dobrovoljno. Stalno potenciram da se razmisli prije nego sto se klikne na dugme "posalji" kada nesto napisete. Postavlja se pitanje da li odredjeni ucesniti u ovoj temi pokusavaju raspravljati ili provocirati?
UNFKS konkretno nema nikakve veze sa neredima na Kosevu. Aktivnosti koje je udruzenje provodilo prije utakmice bila su vezana za akciju "Istina za Vedrana", cak je i dan prije utakmice bila press konferencija na kojoj se pozvalo sve navijace na fer i sportsko navijanje i da se utakmica posveti ubijenom navijacu.
Sta vi znate o tim udruzenjima navijaca? Prije svega navijac nije isto sto i huligan. To je nesto sto ide na zivce svima, jer automatski ste sve ljude koji su bili na stadionu Kosevo svrstali u huligane, a oni to sigurno nisu.
Udruzenje navijaca FK Sarajevo broji cca 500 clanova. Na stadionu je bilo 9000. Postoji mogucnost da je neko do clanova udruzenja ucestvovao u incidentima. Udruzenje se ogradilo i od takvih jer u statutu udruzenja stoji da je jedno od njegovih djelatnosti borba protiv nasilja na utakmicama.
Član 8.
Djelatnosti Udruženja su:
o Poticanje organiziranog navijanja na utakmicama
o Organizovanje putovanja na utakmice izvan Sarajeva
o Borba protiv navijačkog nasilja na utakmicama
o Širenje saradnje i prijateljskih odnosa između udruženja navijača i sportskih organizacija na području BiH, kao i s državnim organima oko rješavanja svih pitanja koja se odnose na navijačke aktivnosti
o Organizovano okupljanje članstva
o Promicanje i popularizacija Udruženja kroz propagandne djelatnosti te sredstva javnog informisanja kao i izdavačku djelatnost
o Organizovanje prigodnih zabavnih i sportskih priredbi, javnih tribina i dr.
o Organizovanje i pružanje pravne pomoći članovima
o Pružanje ugostiteljskih usluga za svoje članove
o Priređivanje i organizovanje zabavnih, kulturnih i sportskih priredbi u humanitarne svrhe
o Proizvodnja i prodaja suvenira za svoje članove
Nisu svi navijaci Sarajeva clanovi udruzenja, ali su svi clanovi UNFKS navijaci Sarajeva. Clanstvo u udruzenju je dobrovoljno. Stalno potenciram da se razmisli prije nego sto se klikne na dugme "posalji" kada nesto napisete. Postavlja se pitanje da li odredjeni ucesniti u ovoj temi pokusavaju raspravljati ili provocirati?
UNFKS konkretno nema nikakve veze sa neredima na Kosevu. Aktivnosti koje je udruzenje provodilo prije utakmice bila su vezana za akciju "Istina za Vedrana", cak je i dan prije utakmice bila press konferencija na kojoj se pozvalo sve navijace na fer i sportsko navijanje i da se utakmica posveti ubijenom navijacu.
- hrasno38
#888 Re: Huliganstvo
Eeeeeee vidis tu sam te cekao. ja recimo mogu da sprijecim svakog svog jarana da napravi sranja ove vrste jer zato i postoje jarani a ne da ga jos kurazim u onome sta hoce da uradi. ali to je vec stvar psihologije i za mnoge ovdje visa matematika.-LIBERO- wrote:Jel ti mene zezas ili sta???hrasno38 wrote:Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak???? Ili je ipak bilo interesantnije dati im navijacku podrsku!-LIBERO- wrote:A najjaci su mi ovi policijski intelektualci koji pokusavaju dokazati da je ok da se tuku ljudi od 5o godina,ili ljudi sa djecom,ili djevojke ,SAMO ZATO JER SU BILI NA UTAKMICI NA KOJOJ JE BIO INCIDENT![]()
![]()
)
![]()
Ja ne mogu,kao pojedinac,da odgovaram za svog jarana sa kojim sam dosao na utakmicu,a kamoli za tamo nekoga XY lika koji zeli frku da napravi. Sta ocekujes da ja uletim za njim u stadion i hvatam ga po terenu???![]()
sve suludija i suludija "argumentacija"
Il' mozda tvrdis sto tih drugih 8000 nije sprijecilo ovih 150 da naprave sranje da smo svi skupa koji smo bili na stadionu KRIVI,i da su ovi drugi sto su dobili batine od policije to zasluzili jer nisu ove uspjeli sprijeciti da ulete na teren???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
elSaik
#889 Re: Huliganstvo
Greške u zamjeni ljudi se dešavaju. Zbog mojih makar niko ne završi u bolnici.hrasno38 wrote:Ma izgubili ljudi totalno kompas, niti citaju sta drugi pisu niti citaju sta oni sami pisu. Halo Edin je na vasoj strani. Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive i cijela se prica fokusira na ono sto su policajci uradili. Nije bitan uzrok puno je bitniji odgovor na uzrok. Dzaba svo batrganje ne valja se sa rogatim bost a jos ce se igrati fudbal na nasim stadionima a vama valja opet ii navijati i pokusati prosipati silu. jednom je proslo ali drugi put nece sigurno.Edin H. wrote:elSaik wrote:
Zasto ja![]()
- hrasno38
#890 Re: Huliganstvo
[Zasto ja
[/quote]
Ma izgubili ljudi totalno kompas, niti citaju sta drugi pisu niti citaju sta oni sami pisu. Halo Edin je na vasoj strani. Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive i cijela se prica fokusira na ono sto su policajci uradili. Nije bitan uzrok puno je bitniji odgovor na uzrok. Dzaba svo batrganje ne valja se sa rogatim bost a jos ce se igrati fudbal na nasim stadionima a vama valja opet ii navijati i pokusati prosipati silu. jednom je proslo ali drugi put nece sigurno.[/quote]
Greške u zamjeni ljudi se dešavaju. Zbog mojih makar niko ne završi u bolnici.
[/quote]
Respekt na relaksiranom i duhovitom odgovoru!
Ma izgubili ljudi totalno kompas, niti citaju sta drugi pisu niti citaju sta oni sami pisu. Halo Edin je na vasoj strani. Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive i cijela se prica fokusira na ono sto su policajci uradili. Nije bitan uzrok puno je bitniji odgovor na uzrok. Dzaba svo batrganje ne valja se sa rogatim bost a jos ce se igrati fudbal na nasim stadionima a vama valja opet ii navijati i pokusati prosipati silu. jednom je proslo ali drugi put nece sigurno.[/quote]
Greške u zamjeni ljudi se dešavaju. Zbog mojih makar niko ne završi u bolnici.
Respekt na relaksiranom i duhovitom odgovoru!
- respo
#891 Re: Huliganstvo
kako rusenje javne imovine pomaze u francuskoj engleskoj italiji grckoj srbiji?winabike wrote:E, majstore, ovo što si opisao, to se radi na izborima. Bujrum, za koji mjesec, olovku uruke pa na glasačko mjesto! Jer ako to ne uradiš sada, ovi će se sa trenutnih jubilarnih godina na vlasti 20 skočiti na 24 godine na vlasti.oridjidji wrote:medjutim vlast je truhla, a narod postepeno evoulira iz stoke u ljude. napokon svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i napokon zele nesto da promjene. to se vidi u nasoj svakodnevnici vise niko nije zadovoljan, a nezadovoljstvo se postepeno pretvara u revolt kojim se zeli postici bolje i pokazati nezadovoljstvo onim sto se u ovoj drzavi radi.
Rušenje javne imovine sigurno ne pomaže.
jesmo li mi to posebni u svijetu pa kod svih pomaze a kod nas treba posebno nesto?
- johnny_blazze
#892 Re: Huliganstvo
navijaci dobro znaju kakva je policija i ipak su poceli divljati rusiti nesto sto je javno dobro sto je nas socijalni prostor,znaci nesto sto nije njihovo i samim tim za svakog nevino pretucenog od strane policije oni su indirektni krivci jer njihova akcija je izazvala reakciju policije koja je reagovala krseci nacela objektivnosti i srazmjernosti,ovdje je policija zakazala,a ti koji su rusili pokazali su koliko postuju tudje,koliki im je nivo kulture itd policija je zakazala ali svako onaj koji je dobio batine a usnistavao je tudju imovinu je to zasluzio i svaki put treba da fasuje mozda nekad udje u glavu ,nadam se da se nikad nece ponoviti i da ce sport postat glavna tema
SPORTSKI POZDRAV
SPORTSKI POZDRAV
- Edin H.
#893 Re: Huliganstvo
Ma nisam ja ni na cijoj stranihrasno38 wrote:Ma izgubili ljudi totalno kompas, niti citaju sta drugi pisu niti citaju sta oni sami pisu. Halo Edin je na vasoj strani. Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive i cijela se prica fokusira na ono sto su policajci uradili. Nije bitan uzrok puno je bitniji odgovor na uzrok. Dzaba svo batrganje ne valja se sa rogatim bost a jos ce se igrati fudbal na nasim stadionima a vama valja opet ii navijati i pokusati prosipati silu. jednom je proslo ali drugi put nece sigurno.Edin H. wrote:
Zasto ja![]()
Samo blesav covjek bi mogao opravdavati onaj besmisleni vandalizam i to jos na vlastitom stadionu.
Ja samo pokusavam objasniti sta znaci policija koja profesionalno obavlja posao. A to zasigurno nije osvetoljubiva policija koja se ponasa poput pojedinaca iz mase koju bi trebala kontrolirati.
Vjeruj mi prosao sam mnogo utakmica po svijetu, ali nigdje osim Portugala (kada ih je Munja nahusko) ne vidjeh da policija nasumice udara, bez obzira da li je neko nesto uradio ili ne. A i u Portugalu su to uradili samo pojedini policajci, dok su se ostali pravdali raji, tako su to vasi trazili
- respo
#894 Re: Huliganstvo
kad smo se dotakli vozacke i postivanja zakonaGeronimo81 wrote: Pa i nemam posla dok sam isao na utakmice nisam se bio mozda sam bio picka za neke ali me bolila neka stvar za tuce.
Ne kradem.
Ne ubijam.
Kad trazi vozačku dam mu je itd postujem zakone i nikad nisam imao problema sa policijom.
vozis ti 61 i kazni te jer si prekoracio brzinu za 1km/h
prodjem ja babin sin sa nekim bmw-om 120 i nikakve posljedice jer me taj isti policajac nije zaustavio jer ne smije posto je moj babo dobar sa sefom policije
kako bi ti tu reagovao?
po tvojim postovima zakljucio sam da bi sutio i nista ne bi uradio jer on samo radi svoj posao
a kako ga radi najmanje je tebi vazno
- jeza u ledja
#895 Re: Huliganstvo
Zato sto tih ostalih 8000 nije doslo na stadion da obuzdava huligane vec da prate utakmicu.hrasno38 wrote:
Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak???? Ili je ipak bilo interesantnije dati im navijacku podrsku!
To nije njihova duznost, to je duznost policije. Policija nije zaustavila tih stotinjak ljudi, i time je ugrozila ostalih 8000, sebe, i stadion, nakon cega se njihova reakcija svela na izivljavanje nad bilo kim koga su uhvatili.
- jeza u ledja
#896 Re: Huliganstvo
Haj sto ti recenica nije bas gramaticki korektna, ali ona nije ni tacna.hrasno38 wrote: Na sve nacine pokusavaju da dokazu na najslinaviji nacin kako horde nisu nista krive .
Ko je ovdje opravdavao rusenje stadiona i napad na sluzbena lica?
-
justika_sa
#897 Re: Huliganstvo
vezano za ovu usporedbu sa policajcem i vožnjom 61 i 120 km/h... slažem se da ne treba šutjeti. Treba prijaviti policajca koji je to uradio.
ono što u tom slučaju svako normalan NE BI uradio je da NE BI razbio par semafora i par pješaka...
a to su upravo ovi navijači, pardon HULIGANI uradili... pod nekom krinkom obračuna s lopovskom upravom kluba (što je sigurno tačno, ali način nikako nije dobar) razbili su stadion koji uopće ne pripada klubu!!! I napali ljude koji s time ništa nemaju i ni krivi ni dužni su fizički stradali: zaštitari i policajci...
I da slažem se da policija ne radi dobro svoj posao... Samo 10 uhapšenih?! Da policija radi dobro svoj posao, bilo bi uhapšenih stotine... kako i treba
ono što u tom slučaju svako normalan NE BI uradio je da NE BI razbio par semafora i par pješaka...
a to su upravo ovi navijači, pardon HULIGANI uradili... pod nekom krinkom obračuna s lopovskom upravom kluba (što je sigurno tačno, ali način nikako nije dobar) razbili su stadion koji uopće ne pripada klubu!!! I napali ljude koji s time ništa nemaju i ni krivi ni dužni su fizički stradali: zaštitari i policajci...
I da slažem se da policija ne radi dobro svoj posao... Samo 10 uhapšenih?! Da policija radi dobro svoj posao, bilo bi uhapšenih stotine... kako i treba
-
2005
#898 Re: Huliganstvo
Nema Juventusu evrope ove godine, jbg...johnny_blazze wrote:navijaci dobro znaju kakva je policija i ipak su poceli divljati rusiti nesto sto je javno dobro sto je nas socijalni prostor,znaci nesto sto nije njihovo i samim tim za svakog nevino pretucenog od strane policije oni su indirektni krivci jer njihova akcija je izazvala reakciju policije koja je reagovala krseci nacela objektivnosti i srazmjernosti,ovdje je policija zakazala,a ti koji su rusili pokazali su koliko postuju tudje,koliki im je nivo kulture itd policija je zakazala ali svako onaj koji je dobio batine a usnistavao je tudju imovinu je to zasluzio i svaki put treba da fasuje mozda nekad udje u glavu ,nadam se da se nikad nece ponoviti i da ce sport postat glavna tema
SPORTSKI POZDRAV
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#899 Re: Huliganstvo
hrasno38

Stvarno si neozbiljan u ovoj raspravi.Eeeeeee vidis tu sam te cekao. ja recimo mogu da sprijecim svakog svog jarana da napravi sranja ove vrste jer zato i postoje jarani a ne da ga jos kurazim u onome sta hoce da uradi. ali to je vec stvar psihologije i za mnoge ovdje visa matematika
-
ibizza
#900 Re: Huliganstvo
jeza u ledja wrote:Zato sto tih ostalih 8000 nije doslo na stadion da obuzdava huligane vec da prate utakmicu.hrasno38 wrote:
Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak???? Ili je ipak bilo interesantnije dati im navijacku podrsku!
To nije njihova duznost, to je duznost policije. Policija nije zaustavila tih stotinjak ljudi, i time je ugrozila ostalih 8000, sebe, i stadion, nakon cega se njihova reakcija svela na izivljavanje nad bilo kim koga su uhvatili.
Ili,zasto 2 hiljade demobilisanih boraca nije sprijecilo 100-tinjak svojih koleega da uniste zgradu vlade??
fkt i ja sam protiv ovog sto se desilo,nema opravdanja,al stavljati ostale navijace u ulogu policajaca, e to ne ide nikako