Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
- Platinsta
#876 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Dali neko ima knjigu u elektronskoj formi iz preduzetništva da mi posalje? plssss 
- King Kenny
#877 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
imaš u e-libraryPlatinsta wrote:Dali neko ima knjigu u elektronskoj formi iz preduzetništva da mi posalje? plssss
zna li neko gdje mogu vidjeti koliko puta (ili u procentima) sam bio prisutan na predavanjima/vježbama?
- perfect_guy
#878 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
http://prijava.efsa.unsa.ba/PrijavaSeme ... nceSummaryKing Kenny wrote:
zna li neko gdje mogu vidjeti koliko puta (ili u procentima) sam bio prisutan na predavanjima/vježbama?
- dusa_raskopuša
#879 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
vjerovatno trazi knjigu jer nema pristup e biblioteci, zato sto ni'e upisan/a jos
kad udjes na ovaj link, imas gore traku pise ti pregled prisustva, izaberes smjer i tako to i izbaci ti prisustvo
- King Kenny
#880 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
zahvaljujem 
- Platinsta
#881 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Upravo tako,da imam pristup e-biblioteci nebih trazila knjigu....dusa_raskopuša wrote:![]()
vjerovatno trazi knjigu jer nema pristup e biblioteci, zato sto ni'e upisan/a jos![]()
kad udjes na ovaj link, imas gore traku pise ti pregled prisustva, izaberes smjer i tako to i izbaci ti prisustvo
Samo sto jesam upisana ali im nisam htjela platiti 60KM a treba mi samo jedna knjiga,ostale imam,obnavljam godinu....
Pa ako neko moze da mi proslijedi na mail bil bih jako zahvalna....
Zauzvrat imam sve zadace iz osnova ekonomije kome treba,to sam polozila ,ako su ostale iste vjezbe.....
Imam i seminarski iz matematike kome treba....
-
bomba
#882 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Imas PPPlatinsta wrote:Upravo tako,da imam pristup e-biblioteci nebih trazila knjigu....dusa_raskopuša wrote:![]()
vjerovatno trazi knjigu jer nema pristup e biblioteci, zato sto ni'e upisan/a jos![]()
Samo sto jesam upisana ali im nisam htjela platiti 60KM a treba mi samo jedna knjiga,ostale imam,obnavljam godinu....
Zauzvrat imam sve zadace iz osnova ekonomije kome treba,to sam polozila ,ako su ostale iste vjezbe.....
- Platinsta
#883 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala punooooobomba wrote:Imas PPPlatinsta wrote:Upravo tako,da imam pristup e-biblioteci nebih trazila knjigu....dusa_raskopuša wrote:![]()
-
mila87
#884 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
kako da pratim on-line predavanja (Dl studij) nista mi ovi u sluzbi nisu dali,nikakvu sifru jos traje proces priznavanja ispita a kao moram da pratim predavanja,nista meni nije jasno!? je li moram imati potpise profesaora pa zato moram da pratim ta predavanja zbog uslova za potpis ako moze neko da mi objasni molim vas
? pocela bih vec da ucim ali ne znam ni koje predmete imam ni odakle da pocnem 
- dusa_raskopuša
#885 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Potpuno si u pravu!
'naci tako su neazurni, nefleksibilni, sve na NE. Prosla 4. sedmica oni jos nisu upisali studente, samim tim niko (skoro) nema pristup e biblioteKi, 'naci covjek ne moze pristupiti knjigama da bi poceo spremati ispite. A znali su uzeti 90 KM-ova za tu istu e biblioteku. 
-
gilla
#886 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mislim da ti ne trebaju nikakvi potpisi. Kad dobiješ pristup imaš na stranici svakog predmeta po sedmicama vježbe, predavanja, šta se radilo,klipovi i sl. IMaš liste predmeta(koji si smjer, pitaj nekoga šta oni koriste, ili u studentskoj, ili na dl sajtu one administratore, znači moraš se trznuti) i možeš ići sa redovnim i ostalim ako hoćeš, za neke informacije i sl. Ako niste još upisani ne moraš brinuti, obično prve parcijale nisu teške a i znaju biti fleksibilni u pogledu rokova da se odgodi i sl. Moja generacija je znala dići hampu pa odgoditi ispit po 2 sedmice radi raznih stvari.mila87 wrote:kako da pratim on-line predavanja (Dl studij) nista mi ovi u sluzbi nisu dali,nikakvu sifru jos traje proces priznavanja ispita a kao moram da pratim predavanja,nista meni nije jasno!? je li moram imati potpise profesaora pa zato moram da pratim ta predavanja zbog uslova za potpis ako moze neko da mi objasni molim vas? pocela bih vec da ucim ali ne znam ni koje predmete imam ni odakle da pocnem
BTw. zna li neko kad će ove diplome i kakva je ta procedura, jel ono nešta se ide u zetru li kako šta?
- perfect_guy
#887 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
trebalo je biti sad nekad, ali je prebačeno na 10.11. Biće ceremonija u zetri, ali nije obavezna, dovoljno je samo da se na fakultetu pojaviš u predviđeno vrijeme (kad izbace raspored)gilla wrote: BTw. zna li neko kad će ove diplome i kakva je ta procedura, jel ono nešta se ide u zetru li kako šta?
-
anna73
#888 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
raja, da li se nekom desilo da mu izgube dokumente na studentskoj? kako izaci na kraj s njima da to nadju? predala molbu za priznavanje ispita, a oni izgubili nastavni plan i potvrdu o položenim ispitima, koje mi je pravo komplikovano ponovo izvaditi...a ispiti idu...poludicu 
- dusa_raskopuša
#889 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
odi i vristi dolje...napravi im haos 
-
remark
#890 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Zna l' neko gdje se moze vidjeti raspodjela studenata na osnovu rezultata ulaznog testa iz engleskog jezika? Ljetos kad su radjeni testovi izbaceni su samo bodovni rezultati al' nigdje ne nadjoh sta koji prag predstavlja, tj. test 1, test 2 i verifikaciju. A evo ovih dana izbacuju vijesti koje se ticu studenata koji su svrstani u prvu grupu i sl.
- Muhamed Đakmić
#891 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ranije je 16 bila granica. 16 i više, i na moraš na prvoj godini ništa polagati.remark wrote:Zna l' neko gdje se moze vidjeti raspodjela studenata na osnovu rezultata ulaznog testa iz engleskog jezika? Ljetos kad su radjeni testovi izbaceni su samo bodovni rezultati al' nigdje ne nadjoh sta koji prag predstavlja, tj. test 1, test 2 i verifikaciju. A evo ovih dana izbacuju vijesti koje se ticu studenata koji su svrstani u prvu grupu i sl.
-
remark
#892 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala na odgovoru. Tako sam otprilike cuo i ja. Imao sam bas 16 pa me zato interesuje ako neko zna tacno za ovu godinu. Ne znam zasto to nisu odmah objavili il' ja ne uspijevam da pronadjem na stranici.
-
alcantara
#893 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kolege, kako vam se čini matematika za ekonomiste iz 1. godine, je li teško za proći?
S obzirom da nemam neko predznanje iz srednje škole, predstavlja li mi veliki problem?
S obzirom da nemam neko predznanje iz srednje škole, predstavlja li mi veliki problem?
- Muhamed Đakmić
#894 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa kako ti je prošla prva parcijala? Mogao si otprilike po tome zaključiti.alcantara wrote:Kolege, kako vam se čini matematika za ekonomiste iz 1. godine, je li teško za proći?
- dusa_raskopuša
#895 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ni'e teska nikako.
Samo redovan budi na predavanjima i vjezbama i naravno, vjezbaj kuci sto vise mozes. Uglavnom, dobro navjezbaj izvode i integrale. (s obzirom da u sre'njoj ni'e bilo sve tako bajno, kako kazes)
-
alcantara
#896 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Oke, hvala.
Studiram u Bihaću, još nisam imao prvi kolokvij. Matrice i determinante mi idu dobro, mada sam čuo da je to najlakša oblast, kasnije je belaj.
Studiram u Bihaću, još nisam imao prvi kolokvij. Matrice i determinante mi idu dobro, mada sam čuo da je to najlakša oblast, kasnije je belaj.
- Muhamed Đakmić
#897 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Vježbe nemoj propuštati i ne bi trebao imati problema. Matematika je prilično jednostavna, ali samo ako ideš na vježbe.alcantara wrote:Oke, hvala.
Normalno, trebaš uz sve to raditi i kući
-
triple mama
#898 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
malo da podignemo temu...imam danas ispit iz poslovnog prava..fali mi samo 8 bodova...posto sam dl, bice tri esejska pitanja...ucim od novembra, rekose bice sigurno jedno pitanje iz ugovora o prodaji...moze li se iko sjetiti ako je radio prosle godine dl koja se pitanja vrte...hvala... 
- dusa_raskopuša
#899 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ima l' te na onoj fb grupi il' da ti proslijedim linAk? (imas tamo bruku raje, s istim mukama, pa se konsultujte)

Last edited by dusa_raskopuša on 15/01/2013 13:15, edited 1 time in total.
-
Lilyen
#900 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Znate li ima li taj DL Master?