iPhone - All about
Moderator: Benq
- 4m3l
#876 Re: iPhone - All about
sefe dodao sam te linije i ne moze OMG
skino sam Fw sa 3 razlicita mijest, i za svaki izbaci istu gresku :S
-
iSwagga
#877 Re: iPhone - All about
evo ja sad vratio ga na 2.2.1 pa opet na 3.1.2 bez ikakvih problema sa shift restore!4m3l wrote:sefe dodao sam te linije i ne moze OMG
sad cu ti reci u cemu je problem... appleovi serviri ti ne daju .. ali zato uradi sljedece...
1. nadji folder: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
2. desni klik na file 'hosts' i Create Shortcut pa onda stavi ta shortcut na desktop
3. klikni na taj file na desktopu Open i onda open with "NOTE PAD"
4. da ti se to otvori "select all" izbrisi i kopiraj sljedece: (spasi i zatvori i onda samo copy/paste taj file "hosts" u folder odakle si ga i uzeo) bude imao problema javi..
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# 127.0.0.1 localhost
# 74.208.10.249 gs.apple.com
-
iSwagga
#878 Re: iPhone - All about
Yamahalac wrote:haj ziv bio uradi ovako, ugasi itunes prije svega
fino u run upisi ovako:opali enterCode: Select all
notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
u fajlu dodaj liniju
snimi, zatvori i probaj opet recoveryCode: Select all
74.208.105.171 gs.apple.com
IZVINI NISAM VIDIO DA SI VEC POSTAVIO OVO...
ETO UGLAVNOM AMELE URADI TO I TREBALO BI TI OK BITI...
- 4m3l
#879 Re: iPhone - All about
uradio sve kako si napisao nece pa nece, razbit cu ga :SiSwagga wrote:evo ja sad vratio ga na 2.2.1 pa opet na 3.1.2 bez ikakvih problema sa shift restore!4m3l wrote:sefe dodao sam te linije i ne moze OMG
sad cu ti reci u cemu je problem... appleovi serviri ti ne daju .. ali zato uradi sljedece...
1. nadji folder: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
2. desni klik na file 'hosts' i Create Shortcut pa onda stavi ta shortcut na desktop
3. klikni na taj file na desktopu Open i onda open with "NOTE PAD"
4. da ti se to otvori "select all" izbrisi i kopiraj sljedece: (spasi i zatvori i onda samo copy/paste taj file "hosts" u folder odakle si ga i uzeo) bude imao problema javi..
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# 127.0.0.1 localhost
# 74.208.10.249 gs.apple.com
-
neko iz mase
#880 Re: iPhone - All about
izbrisi # ispred ip adrese
-
Eborg
#881 Re: iPhone - All about
Za ove što imaju 3G na iPhoneu - koliko mjesečno potrošite prometa u MB/GB i za šta ga koristite?
Vjerujem da većina ima flatrate ali da vidim na šta se može računati.
Vjerujem da većina ima flatrate ali da vidim na šta se može računati.
- mirzzza
#882 Re: iPhone - All about
E pozzz svima... Ovo je moj prvi post iako dugo pravo citam forum...
Gdje grijesim??? Sta, kako treba??? Pomozite laiku...
Treba mi pomoc oko ove navigacije... Naime nasao sam navigon za Evropu medjutim kad skinem sa nekog od onih servera koji mi se nude... Dobijem verziju podesenu za Rumuniju...Mr.MacPhisto wrote:Sto se tice navigacije odete u Installous i tamo skinete NAVIGON app.Pazljivo izaberite jer ima jako puno navigacija za citavu evropu.Jedna drzava,jedan App.U installousu ga morate skinuti jer se placa 200$.
-
DYD666
#883 Re: iPhone - All about
Ovako, treba ti iPhone Explorer i naravno jailbreak-an uredjaj (+ sa instaliranim SSH preko Cidye) da mozes "usetati" tamo gdje treba.mirzzza wrote: Naime nasao sam navigon za Evropu medjutim kad skinem sa nekog od onih servera koji mi se nude... Dobijem verziju podesenu za Rumuniju...
Nedavno sam i sâm tek prvi put instalirao Navigon, dosla mi mapa Grcke, uspio sam je obrisati (50 nepotrenih MB nije mala stvar) i staviti mape Cro i BiH.
Sa iPhone Explorerom trebas otici u root/user/Applications ...e tu je sad malo tricky posto folderi ne nose imena aplikacija, trebas ih sve expand pa scrolati dok ne nadjes Navigon, koji ce izgledati ovako (znaci klik i na folder NAVIGON.app da se i on otvori) i onda u folder "maps" ubacis fileove .map koje najbolje da potrazis na googleu pojedinacno...ne znam koja ti tacno mapa treba (na isti nacin obrises postojecu mapu ako je ne zelis).
Nakon svega, mozda nije lose ni jedan restart uraditi.
Last edited by DYD666 on 11/05/2010 19:00, edited 5 times in total.
- Lady Saray
#884 Re: iPhone - All about
moze li meni neko reci zasto mi ssh vise ne radi... sve isto uradim i nece da se konektuje a radilo..
-
DYD666
#885 Re: iPhone - All about
Samo mrvu specificnije pa cemo se potruditi 
Mislimo li za pocetak na isto pod pojmom "SSH Radi" i na sta to tacno nece da se konektuje?
Mislimo li za pocetak na isto pod pojmom "SSH Radi" i na sta to tacno nece da se konektuje?
- mirzzza
#886 Re: iPhone - All about
E'o ga skinuo sam sa neta Iphone Explorer, uredjaj je jailbreakan... Samo ako mi mozes objasniti step by step ovo za SSH da vidim imam li instaliran, ako ne kako da ga regulisem... Znam da te peglam al' razumjet ces...DYD666 wrote:Ovako, treba ti iPhone Explorer i naravno jailbreak-an uredjaj (+ sa instaliranim SSH preko Cidye) da mozes "usetati" tamo gdje treba.
Ja sam Rumuniju i Madjarsku do sada ubo... haj bar se priblizavam Bosni i Sarajevu...DYD666 wrote:Nedavno sam i sâm tek prvi put instalirao Navigon, dosla mi mapa Grcke, uspio sam je obrisati (50 nepotrenih MB nije mala stvar) i staviti mape Cro i BiH.
Hvala drug sto pomazesDYD666 wrote:Sa iPhone Explorerom trebas otici u root/user/Applications ...e tu je sad malo tricky posto folderi ne nose imena aplikacija, trebas ih sve expand pa scrolati dok ne nadjes Navigon, koji ce izgledati ovako (znaci klik i na folder NAVIGON.app da se i on otvori) i onda u folder "maps" ubacis fileove .map koje najbolje da potrazis na googleu pojedinacno...ne znam koja ti tacno mapa treba (na isti nacin obrises postojecu mapu ako je ne zelis).
Nakon svega, mozda nije lose ni jedan restart uraditi.
-
DYD666
#887 Re: iPhone - All about
Pa vrlo je jednostavno, ako si ikad isao sa Cydiom na net i skinuo SSH, onda ga imasmirzzza wrote:Samo ako mi mozes objasniti step by step ovo za SSH da vidim imam li instaliran, ako ne kako da ga regulisem...
Kad pokrenes Cydiu i odes na "manage" pa na "packages", trebalo bi na listi biti OpenSSH, tako ces znati 100%.
Ako nisi...vjerovatno trebas. Odes onda na search, ukucas "OpenSSH" i skines ga. (Sve u Cydiji naravno)
Sem ako to nije uradio prije tebe neko od koga si kupio tel.
Zagooglaj malo na tu temu naci ces brzo i skontati sam. Ali u sustini kad spojis tel sa Explorer-om i ako budes mogao uci u foldere koje sam ti gore naveo, stvar radi.
- Lady Saray
#888 Re: iPhone - All about
ma vec sam ja to pitala pa me iskulirasteDYD666 wrote:Samo mrvu specificnije pa cemo se potruditi
a pod radio mislim da se moglo konektovati u "uci" u tel pa sam i sms ton promijenila a sad svaki put kad probam isti postupak nakon ukucavanja sifre u winscp dobijem ovu gore porukuLady Saray wrote:ista stvar a radio ssh.. cak sam radila reinstal ssh-a i opet nista a istu i stvar izbaci i kad probam preko puttyahakazvaka wrote:
na iphonetu SSH ukljucen
edit: probala sam sad preko iphoneexpl. sto si stavio link i radi
-
DYD666
#889 Re: iPhone - All about
Evo ti linkovi;mirzzza wrote: Ja sam Rumuniju i Madjarsku do sada ubo... haj bar se priblizavam Bosni i Sarajevu...)
Hrvatska (Odlicna, jako detaljna)
BiH (vrlo siromasna)
Nemoj pjeske ganjati 1 po jednu verziju Navigona preko Installousa, cisto sumnjam da ces ubosti sa ove dvije mape, hem trosis vrijeme i bandwidth.
-
DYD666
#890 Re: iPhone - All about
E to vec ne bih znao. Kao prvo Windows, kao drugo stvari poput dodavanja svog SMS zvuka su nesto sto ne bih radio (cak bih ukinuo sve njegove i ostavio samo Glass)Lady Saray wrote: a pod radio mislim da se moglo konektovati u "uci" u tel pa sam i sms ton promijenila a sad svaki put kad probam isti postupak nakon ukucavanja sifre u winscp dobijem ovu gore poruku
edit: probala sam sad preko iphoneexpl. sto si stavio link i radi
- 4m3l
#891 Re: iPhone - All about
Ma nece pa nece :S nez sta da radim vise, cijeli google sam pretrazio i nisam nasao rijesenje :Sneko iz mase wrote:izbrisi # ispred ip adrese
- mirzzza
#892 Re: iPhone - All about
Odradio skinuo i instalirao OpenSSH. Znaci pokupio sam sve ovo sto si mi rekao da je neophodno... Medjutim u Iphone Exploreru nikako da nadjem aplikacije naime mogu vidim samo media tj. slibe i muziku... :SDYD666 wrote:Pa vrlo je jednostavno, ako si ikad isao sa Cydiom na net i skinuo SSH, onda ga imasmirzzza wrote:Samo ako mi mozes objasniti step by step ovo za SSH da vidim imam li instaliran, ako ne kako da ga regulisem...![]()
Kad pokrenes Cydiu i odes na "manage" pa na "packages", trebalo bi na listi biti OpenSSH, tako ces znati 100%.
Ako nisi...vjerovatno trebas. Odes onda na search, ukucas "OpenSSH" i skines ga. (Sve u Cydiji naravno)
Sem ako to nije uradio prije tebe neko od koga si kupio tel.
Zagooglaj malo na tu temu naci ces brzo i skontati sam. Ali u sustini kad spojis tel sa Explorer-om i ako budes mogao uci u foldere koje sam ti gore naveo, stvar radi.
Sta je rjesenje??? Da skinem preko Installousa Navigon (za bilo koje podrucje), Onda udjem u mape (preko explorera) obrisem postojece i samo ubacim ove BiH i Hrvatsku koje sam skinuo???DYD666 wrote:Nemoj pjeske ganjati 1 po jednu verziju Navigona preko Installousa, cisto sumnjam da ces ubosti sa ove dvije mape, hem trosis vrijeme i bandwidth.
-
DYD666
#893 Re: iPhone - All about
Mislim da si samo fulao direktorij i kako gore napisah, nemoj da te zbune folderi sa aplikacijama jako su...detaljnimirzzza wrote: Odradio skinuo i instalirao OpenSSH. Znaci pokupio sam sve ovo sto si mi rekao da je neophodno... Medjutim u Iphone Exploreru nikako da nadjem aplikacije naime mogu vidim samo media tj. slibe i muziku... :S.
Evo step by step sa Explorerom:
1 - Prvo zadaj Root, imas nekoliko opcija: odaberi "change root" i idi na advanced user (ne znam tacno koliko to lici na Windowsima ali naci ces). Mozda ti izbaci kakvo upozorenje, kazi mu OK
2 - trebao bi ugledati nesto ovako (klikni na oznaceni "User" folder i otvorices novi koji izleda ovako, onda otvori i taj folder "Applications"
3 - tu je onaj dio sto sam ti govorio da te ne zbuni, naredni folderi nose imena tipa GHGHJ545-3HGF-123F-123G-BLABLABLA i sve to izgleda zbunjujuce i konfuzno. Moras ih pjeske 1 po 1 (ili sve skupa) otvoriti i traziti dok ne nadjes ovaj - sa podfolderom "NAVIGON.app"
4 - Mislim da si dalje skuzio. Prevuci .map fileove ovdje
mirzzza wrote:Sta je rjesenje??? Da skinem preko Installousa Navigon (za bilo koje podrucje), Onda udjem u mape (preko explorera) obrisem postojece i samo ubacim ove BiH i Hrvatsku koje sam skinuo???
Tacno tako i ne zaboravi restartovati tel. Evo kako to izgleda:
Mape
Zagreb
P.S. - Nemoj skidati aplikacije na telefonu sa WiFI preko Installousa zapravo uopste (jer je ultra presporo za sve vece od 20-30tak MB) vec ih skidaj sa http://apptrackr.org/ ubaci u iTunes i onda sync.
-
Yamahalac
#894 Re: iPhone - All about
inace # ispred adrese i bilo cega napisano je znak za komentar, tako da bilo sta sto ima # ispred sistem ne gleda vec vidi kao komentar napisan za nesta4m3l wrote:Ma nece pa nece :S nez sta da radim vise, cijeli google sam pretrazio i nisam nasao rijesenje :Sneko iz mase wrote:izbrisi # ispred ip adrese
ugasi telefon skroz, drzi zajedno pritisnuta oba dugmeta, znaci power i ono u sredini, kad se upali telefon nastavi drzati dok se ne ugasi i onda pusti power dugme i drzi donje jos nekih 15-20 sekundi
kad telefon spojis na pc on ce ga vidjeti da je u DFU modu, na telefonu neces vidjeti nista na ekranu, ali ako pogledas sa strane ces vidjeti da je upaljen
onda idi shift i restoer firmera koji hoces
prekontrolisi jos jednom jel ti linija napisana kako treba jer apple provjerava checksum od svakog restore fajla i onda vraca itunesu jel ok ili nije, zato dodajes onu liniju da ide preko Saurikovog servera (lik koji je napisao i hosta Cydiu)
- mirzzza
#895 Re: iPhone - All about
@DYD666: E hvala puno... uspio sam konaco...

- 4m3l
#896 Re: iPhone - All about
Ma ne ideYamahalac wrote:inace # ispred adrese i bilo cega napisano je znak za komentar, tako da bilo sta sto ima # ispred sistem ne gleda vec vidi kao komentar napisan za nesta4m3l wrote:Ma nece pa nece :S nez sta da radim vise, cijeli google sam pretrazio i nisam nasao rijesenje :Sneko iz mase wrote:izbrisi # ispred ip adrese
ugasi telefon skroz, drzi zajedno pritisnuta oba dugmeta, znaci power i ono u sredini, kad se upali telefon nastavi drzati dok se ne ugasi i onda pusti power dugme i drzi donje jos nekih 15-20 sekundi
kad telefon spojis na pc on ce ga vidjeti da je u DFU modu, na telefonu neces vidjeti nista na ekranu, ali ako pogledas sa strane ces vidjeti da je upaljen
onda idi shift i restoer firmera koji hoces
prekontrolisi jos jednom jel ti linija napisana kako treba jer apple provjerava checksum od svakog restore fajla i onda vraca itunesu jel ok ili nije, zato dodajes onu liniju da ide preko Saurikovog servera (lik koji je napisao i hosta Cydiu)
-
DYD666
#897 Re: iPhone - All about
Vizavi navigacije - probati City Maps 2Go (Taze iz magaze, juce izasao danas crackovan) 
Aplikacija koja radi sa OpenStreetMap servisom, i te kako detaljan.
Last edited by DYD666 on 12/05/2010 20:15, edited 1 time in total.
- hakazvaka
#898 Re: iPhone - All about
ma to ti kazemDYD666 wrote:Vizavi navigacije - probati City Maps 2Go
- mirzzza
#899 Re: iPhone - All about
Ja mislim da nije ovo niko prije postavljao, bar ja nisam vidio, naime radi se o igo navigaciji ali verziji 1.1. Međutim ono sto je meni posebno zaparalo roznjacu je ova editovana verzija za SFRJ... Tako da cu da je probam...
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=5373
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=5373
-
Eborg
#900 Re: iPhone - All about
Jao majko, taman se počeo sa @seen-om dogovarati oko onog iPhonea i lik dobio trajni ban na forumu.
Ajde javni se druže ako opet naletiš da završimo posao.