Mirza Mesic je otisao iz Slobode u Nant i nije se nesto naigrao.
Alen Skoro iz Sarajeva u Marseille i jos manje se pokazao.
Said Huseinovic iz Slobode u Werder i tu je odigrao sasvim malo da bi onda otisao na posudbu u Kajzer.
Mirko Hrgovic je iz Sirokog otisao u Wolfsburg. Isprva je cesce nastupao, no, promjenom trenera je poceo sjediti na klupi i tribinama. Nakon toga odlazi u Hajduk.
Ne mogu se sjetiti ni jednog vise koji je otisao direkt u neki jaci tim ..[/quote]
Dzemal Berberovic je iz Sarajeva otisao u Bayer Leverkusen, al ni on se kao gore spomenuti nije istakao, poslije je jos bio u Osnabrucku, Litexu, a sad je u Denizlisporu.
Emir Granov iz Sarajeva otisao u portugalski SC Farense, pa Ujpest Budapest i na kraju Rayo Vallecano.[/quote]
Dzemo jeste potpisao za Bayer ali nije odigrao ni jednu zvanicnu utakmicu!
Ja pricam o ligama petice a ti mi spominjes portugalski Farense?! Da si rekao Porto, Sporting ili Benficu pa u redu ali ove ... Oni se takmice sad u trecoj portugalskoj ligi a znali su ici i nize prije toga. Najveci uspjeh im je kup UEFA ali samo kao ucesnici ..
To ti je isto ko da sam ja rekao kako je Zubanovic otisao u Istanbulspor. Oni su barem u prvoj ligi Turske trenutno ..
Otisao je Muhamed Konjic iz nase lige u Monaco...
Baljic iz Sarajeva u Fenerbahce.... iako feer nije liga petice to je jak klub