Valentin Inzko ALL ABOUT
- kiky
#876 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
pitanje svih pitanja je da li sarajevo ima plan b ...
dugo te nije bilo daltone ... dobro došo na zaj ...
-
dallton
#877 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
hvala ...a za ovo sto pitas evo odgovor koji sam napisao jucer po povratku iz banovicakiky wrote:pitanje svih pitanja je da li sarajevo ima plan b ...
dodijeva politika ide na tri aduta:
a) ono sto izgleda kao nezainteresiranost amerika za desavanja ("imaju preceg posla")
b) otvorena podrska koju su dobili iz nekoliko evropskih zemalja - konacno da pravi igraci iza dode pokazu svoje karte...medjunarodni konsenzus u vezi BIh je poceo da se lomi
c) prividna razjedinjenost bosanskih politicara...
u korist dodi i njegovim lobistima u briselu i washingtonu je isao suljo tihic kao nikad ranije sa svojim "sprudjenjem" - to je bio glavni adut protiv ukljucenja amera i zadrzavanja privida "jedinstvene mz u bih"....namjerno ili ne (to ne znam) tihic je napravio losu stvar, a odmah zatim i super dobru stvar jer je izveo na cistac evropske zemlje koje imaju posebne interese u BiH - ko god je mislio da dodo ovo sam radi je naivan ...dodo i haveri se drze gornjih aduta, i bice neprijatno iznenadjeni kad se pokaze da adut a) i c) nisu tacni, a da adut b) nije dovoljan da se provede ono sto oni zele...
da potvrdim tacnost svojih zlatnih kasika od ranije - ako se sjecate napisao sam da ce nakon tihiceve pobjede na kongresu sda doci do radikalizacije - evo ispostavilo se tacno...sad jos jedna zlatna kasika - bit ce jos jedna ili dvije jake diplomatske akcije u BiH, i na moje iznenadjenje incko bi mogao biti prva kolateralna zrtva u tim akcijama (ako vec i nije) ...ako to ne uspije (a ja mislim da sigurno nece uspjeti), jedno jutro cete se probuditi i samo dobiti kratku izjavu za stampu iz amerike "usa podrzava teritorijalni integritet BIh", nakon toga nece biti puno vremena za snalazenje, pa ko bude spreman bude, ko ne bude ko mu je kriv ....dva upozorenja su vec upucena, jedno bajdenovo, drugo zadnjeg politickog predstavnika u izjavi od cini mi se jucer...
i da ne zaboravim ono sto ja mislim da je najpametnije ciniti sad trenutno u ocekivanju neumitnog: sva prebacivanja nadleznosti na drzavu treba zaboraviti i na hold do daljnjeg...drzati se federacije ko pjan plota, jer za razliku od pca federacija ima legitimitet i legalitet da u slucaju problema nastavi medjunarodno-pravno postojanje BiH sa svim sto s tim ide...sve dalje reforme koje mz budu gurala sad treba odbijati, dok svi ne izadju na vidjelo i ne pokazu svoje karte, ali u potpunosti i do kraja...procitajte komsiceve izjave od zadnjih par dana i sto bi rekli latini "sapientis sat" (pametnom dosta).
-
Paco
#878 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Kada jednog dana OHR ode, Bosna i Hercegovina ce imati svoj Ustav. "Stranci" iz nase zemlje sigurno nece otici dok se ne naprave ustavne promjene, odnosno dok ne dobijemo cvrst i jasan Ustav.bosna123 wrote:Ma kakvi balvani, ne ratuje se njima... Cekat ce da OHR ode, a onda donositi odluke kakve hoce... Stranci ce se praviti ludi... Onda, ne znam dalje, potez je na nama koji zelimo ocuvati drzavu...Paco wrote:Sad cekamo "plan B".
Balvani (again) ili nesto drugo?
Garanti tog najviseg pravnog akta vise nece biti ni Srbija ni Hrvatska nego politicari i snage iz BiH.
A onda...svaka protuustavna odluka nece prolaziti kao sto sada prolazi.
-
BaileyS
#879 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Vrijeme je za rekonstrukciju Federacije, ne moze se vise cekati na generalno rjesenje na drzavnom nivou. Vrijeme, bar kad je u pitanju Federacija radi protiv nas, kao da svi cekaju da propadne i nista se ne radi na prevazilazenju problema.
Makar kao prelazno rjesenje, Federacija, 3-4 kantona, ekonomske reforme i smanjivanje administracije.
Makar kao prelazno rjesenje, Federacija, 3-4 kantona, ekonomske reforme i smanjivanje administracije.
- primus-1
#880 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
a)ono ne izgleda nego JESTE nezainteresovanost us politike prema bih.dallton wrote:hvala ...a za ovo sto pitas evo odgovor koji sam napisao jucer po povratku iz banovicakiky wrote:pitanje svih pitanja je da li sarajevo ima plan b ...
a) ono sto izgleda kao nezainteresiranost amerika za desavanja ("imaju preceg posla")
b) otvorena podrska koju su dobili iz nekoliko evropskih zemalja - konacno da pravi igraci iza dode pokazu svoje karte...medjunarodni konsenzus u vezi BIh je poceo da se lomi
u korist dodi i njegovim lobistima u briselu i washingtonu je isao suljo tihic kao nikad ranije sa svojim "sprudjenjem" - to je bio glavni adut protiv ukljucenja amera i zadrzavanja privida "jedinstvene mz u bih"....namjerno ili ne (to ne znam) tihic je napravio losu stvar, a odmah zatim i super dobru stvar jer je izveo na cistac evropske zemlje koje imaju posebne interese u BiH - ko god je mislio da dodo ovo sam radi je naivan ...dodo i haveri se drze gornjih aduta, i bice neprijatno iznenadjeni kad se pokaze da adut a) i c) nisu tacni, a da adut b) nije dovoljan da se provede ono sto oni zele...
da potvrdim tacnost svojih zlatnih kasika od ranije - ako se sjecate napisao sam da ce nakon tihiceve pobjede na kongresu sda doci do radikalizacije - evo ispostavilo se tacno...sad jos jedna zlatna kasika - bit ce jos jedna ili dvije jake diplomatske akcije u BiH, i na moje iznenadjenje incko bi mogao biti prva kolateralna zrtva u tim akcijama (ako vec i nije) ...ako to ne uspije (a ja mislim da sigurno nece uspjeti), jedno jutro cete se probuditi i samo dobiti kratku izjavu za stampu iz amerike "usa podrzava teritorijalni integritet BIh", nakon toga nece biti puno vremena za snalazenje, pa ko bude spreman bude, ko ne bude ko mu je kriv ....dva upozorenja su vec upucena, jedno bajdenovo, drugo zadnjeg politickog predstavnika u izjavi od cini mi se jucer...
i da ne zaboravim ono sto ja mislim da je najpametnije ciniti sad trenutno u ocekivanju neumitnog: sva prebacivanja nadleznosti na drzavu treba zaboraviti i na hold do daljnjeg...drzati se federacije ko pjan plota, jer za razliku od pca federacija ima legitimitet i legalitet da u slucaju problema nastavi medjunarodno-pravno postojanje BiH sa svim sto s tim ide...sve dalje reforme koje mz budu gurala sad treba odbijati, dok svi ne izadju na vidjelo i ne pokazu svoje karte, ali u potpunosti i do kraja...procitajte komsiceve izjave od zadnjih par dana i sto bi rekli latini "sapientis sat" (pametnom dosta).
b)pravi igraci odavno su pokazali svoje karte,francuzi,englezi,rusi
c)a kada su to probosanski politicari bili ujedinjeni?
mislim drug moj nista licno,jednostavno kad vidim sta valentin prica na rtrsu-kako ova njegova odluka otvara nove mogucnosti za rs,bla bla,isfinite morrao sam,nafljutili bi se bošnijaci,ja sam faš drrug,znate da fas evrropa nikad nije nasankala,ma gon se ba valentine u afustrriju oklen si i doso,jer od tebe nema hajra,bar da znamo da smo fakat sami sa svojim problemima.
elem mrka kapa
.
-
trofej
#881 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
OHR bi morao reagirati i povodom Interventnog zakona FBIH, jer je zasnovan na teroru i diskriminaciji kako u donošenju tako i u implementaciji. Suština mu je neposredno ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, bez ikakvih validnih studija koje mu prethode i ikakvih naznaka dobrobitnih ishoda koji će se njegovom primjenom ostvariti.
De jure i de facto, interventno se sankcioniraju svi izuzev onih kojima su zakonodavci omogućili da pod njihovom vlašću destruiraju, obezvrijede, opljačkaju i rasprodaju sve što bi moglo biti u korist BiH. Oni su, naravno, pod imunitetom "privatnog vlasništva".
Da je situacija normalna, stimuliranje privatnog sektora bi mogao biti jedan od ključnih lijekova Međutim, nije li i on uglavnom u bosnocidnoj simbiozi sa ovima koji donose interventne zakone. U što su utrošili sredstva od PDV-a? Šta to proizvodno napraviše? Sve su prilike, nije im to ni cilj - cilj je ojačati feude i produbiti socijalno raslojavanje.
De jure i de facto, interventno se sankcioniraju svi izuzev onih kojima su zakonodavci omogućili da pod njihovom vlašću destruiraju, obezvrijede, opljačkaju i rasprodaju sve što bi moglo biti u korist BiH. Oni su, naravno, pod imunitetom "privatnog vlasništva".
Da je situacija normalna, stimuliranje privatnog sektora bi mogao biti jedan od ključnih lijekova Međutim, nije li i on uglavnom u bosnocidnoj simbiozi sa ovima koji donose interventne zakone. U što su utrošili sredstva od PDV-a? Šta to proizvodno napraviše? Sve su prilike, nije im to ni cilj - cilj je ojačati feude i produbiti socijalno raslojavanje.
- zgembo_sa
#882 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
I sta bi? Inzko jedva izganjao da ukine zakljucke. Kakav apsurd. Lijece se samo posljedice, a uzroci ostaju. To bi isto bilo kao da je ona hrvatska samouprava "ukinuta" dekretom visokog predstavnika i to je to, a da Jelavic&Co prodje bez posljedica. Inzko je zbog antidejtonskih aktivnosti koje je sprijecio, morao da kazni njihove pocinioce, dakle u najmanju ruku Dodika i Radojicica.
- Toffee karamela
#883 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Ovo je nekako i moje mišljenje, samo sam se uvijek bojala i bojim se danas više nego ikada da ako dođe do novih pregovora za zelenim/ili bilo kakvim drugim stolom, da mi koji još naivno vjerujemo u probosansko stajalište ovih glavnih federalnih pregovarača ne budemo vrlo neprijatno iznenađeni njihovim konačnim pristajanjem na konačnu podjelu BiH.Orbini wrote: Treba rusiti Dejton, i entitetsku podjelu,.. a to je najbolje ako sistem ne funkcionise i ako je nerjesiva politicka kriza. U bilo kojoj novoj konstelaciji BiH smo u boljoj poziciji nego 95-te., i bilo kakvo novo uredjenje je povoljnije za nas.
A sad je prilika da se rusi Dejton, pogotovo sto imamo dezurnog krivca za to i inicijatora krize. Sutnjom i cekanjem mozemo samo dobiti neku mjeru OHR-a kojom bi se vratili na staro stanje i gdje isti OHR ubuduce nebi nikad vise zakidao RS nizasta.
Zato je bolje dolijevati ulje na vatru, umjesto naivnih nada da ce OHR poduzeti mjere i kazniti srpske nacionaliste. U najboljem slucaju se samo vraca na isto.
Samo budala još može vjerovati da je SDA 100% za BiH (multi-kulti,pa taman oni izabrali u svoj GO još 77 ne-muslimanskih ikebana). Opoziciju se ništa ni ne pita. Ovi iz SBiH su spremni sarađivat čini mi se i sa šejtanom samo ako bi njima bilo bolje. Ergo, da nam se ne dogodi ko i u Deytonu, samo još gore...mi poslali Aliju % co. po sočnu jabuku, a on nam donio šipak (i to baš u prenesenom smislu).
- primus-1
#884 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
i pritom se jos i izvinjavao,ipak je on gospodin cojk,nije on ko ovi nasi,nesto da ti ukine i da se smije,u facu il iza ledja svejedno....zgembo_sa wrote:I sta bi? Inzko jedva izganjao da ukine zakljucke. Kakav apsurd. Lijece se samo posljedice, a uzroci ostaju. To bi isto bilo kao da je ona hrvatska samouprava "ukinuta" dekretom visokog predstavnika i to je to, a da Jelavic&Co prodje bez posljedica. Inzko je zbog antidejtonskih aktivnosti koje je sprijecio, morao da kazni njihove pocinioce, dakle u najmanju ruku Dodika i Radojicica.
- bijelo_dugme
#885 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Znaci sad ko i prije samo sto Dodikovci mogu kukat i vikat da su ugrozeni, to su i htjeli...
-
dallton
#886 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
boldiranoprimus-1 wrote:a)ono ne izgleda nego JESTE nezainteresovanost us politike prema bih.dallton wrote:hvala ...a za ovo sto pitas evo odgovor koji sam napisao jucer po povratku iz banovicakiky wrote:pitanje svih pitanja je da li sarajevo ima plan b ...
b)pravi igraci odavno su pokazali svoje karte,francuzi,englezi,rusi![]()
c)a kada su to probosanski politicari bili ujedinjeni?
mislim drug moj nista licno,jednostavno kad vidim sta valentin prica na rtrsu-kako ova njegova odluka otvara nove mogucnosti za rs,bla bla,isfinite morrao sam,nafljutili bi se bošnijaci,ja sam faš drrug,znate da fas evrropa nikad nije nasankala,ma gon se ba valentine u afustrriju oklen si i doso,jer od tebe nema hajra,bar da znamo da smo fakat sami sa svojim problemima.
elem mrka kapa
.
a) nije, nego se oni nikad ne mjesaju na pocetku - a ako procitas dalje u tekstu, vidjeces da sam napisao da bi njihovo naredno "mjesanje" bilo u stvari "neutralno nemjesanje"
b) tacno, al nisu ni oni sami na svijetu
c) nisam siguran
- zgembo_sa
#887 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Ovo je u stvari signal velikosrbima da nastave vecom zestinom. Ja vrlo brzo ocekujem referendum za odcjepljenje manjeg entiteta.primus-1 wrote:i pritom se jos i izvinjavao,ipak je on gospodin cojk,nije on ko ovi nasi,nesto da ti ukine i da se smije,u facu il iza ledja svejedno....zgembo_sa wrote:I sta bi? Inzko jedva izganjao da ukine zakljucke. Kakav apsurd. Lijece se samo posljedice, a uzroci ostaju. To bi isto bilo kao da je ona hrvatska samouprava "ukinuta" dekretom visokog predstavnika i to je to, a da Jelavic&Co prodje bez posljedica. Inzko je zbog antidejtonskih aktivnosti koje je sprijecio, morao da kazni njihove pocinioce, dakle u najmanju ruku Dodika i Radojicica.
- kiky
#888 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
ja bih volio kad bi to bilo več sutra ...
to bi bio kec koji svi čekamo ...
-
dallton
#889 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
evo i provale subotnje veceri
situacija je fola rijesena, a sad se svi postrojte i okrenite evropi...ovog incku su stranci ispalili da valja, eto ga koliko u ponedjeljak kod tihica da mu kaze "e jelde da je sad sve u redu"...
Inzko: Odluku su donijeli ambasadori PIC-a
Sada se svi mogu više koncentrisati na evropsku perspektivu BiH
20.06.2009. 20:19
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko rekao je večeras da je odluku o stavljanja van snage zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ o prenosu nadležnosti sa Srpske na BiH donio Vijeće za implementaciju mira /PIC/ na nivou ambasadora, dodavši da je protiv te odluke bio samo ambasador Rusije u BiH Konstantin Šuvalov.
On je ocijenio da je stavljanje van snage zaključaka parlamenta Srpske u političkom smislu najčistije rješenje, dodavši da su i Kanceralija visokog predstavnika /OHR/ i njeno pravno odjeljenje mišljenja da su ovi zaključci neustavni sa stanovišta Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Inzko je rekao da su mu premijer RS Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić tokom današnjeg sastanka u Banjaluci rekli da se ne slažu sa njegovom odlukom, koju su ocijenili kao nešto što je upereno protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma.
- Rekao sam da se mojom odlukom otvaraju nove mogućnosti da bi RS i njen narod mogli da se izjasne o o tome. To može da se formuliše na različite načine, u vidu platforme ili rezolucije, ali da to mora da riješi Skupština, rekao je Inzko za Radio-televiziju RS.
On je ocijenio da će predstavnici Republike Srpske vjerovatno još razmatrati ovo pitanje.
- Svaki entitet i pojedinac ima pravo da iznese svoje stavove, ali oni moraju da budu napravljena na primjeren način. Za mene je poslije ovoga važno da su otvorene mnoge mogućnosti, a jedna od tih je da se RS obrati Ustavnom sudu i da on procijeni da li su te kompetencije bile oduzete od RS, rekao je Inzko.
On je dodao da se sada treba okrenuti sljedećim zadacima, kao što je "prudski sastanak", koji bi mogao da bude održan već iduće nedjelje, te sjednica PIC-a na nivou političkih direktora krajem mjeseca.
Inzko je rekao da se sada svi mogu više koncentrisati na evropsku perspektivu BiH, jer je to ono što što svi žele, te ponovio da će učiniti sve da se OHR transformiše u Kancelariju specijalnog predstavnika EU, a za šta je važna pozitivna politička klima.
- zgembo_sa
#890 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
I nista ne bi bilo drugacije nego 92, osim sto bi mi znali sta nam je ciniti i sto bi imali cime.kiky wrote:ja bih volio kad bi to bilo več sutra ...
-
dallton
#891 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
evo komentara s b92
Bice vruce ovo ljeto u RS. A tek zahladjenje? Veliko zahladjenje se ocekuje pocetkom jeseni. A u zimu dolazi ledeno doba. Kako vidite nepogodni klimatski uslovi, na prostoru RS ce dominirati.![]()
![]()
(Meteorolog, Vuko Zečević, 20. jun 2009 14:42)
Каква је то онда демократија када се поништава воља народа?
(Simon, 20. jun 2009 14:56)
RS se "zaletela" da postane drzava. Bilo je pre i boljih vremena. Danas su vremena kokuzna (u Bosni rec znaci besparica), nije dobro ni kucu poceti praviti, a tek drzavu. Od kojih se to para misli zidati RS? Ako slucajno i postoje te pare, onda bi ih Dodik trebao podeliti ljudima da prozive, ovo malo Dejtona sto je ostalo.
(besposlena tetka iz Kukolja, 20. jun 2009 15:34)
Skupstina RS nije trazila nista sto joj po tom istom Dejtonskom sporazumu ne pripada.
O tom sporazumu mozemo misliti sta god hocemo, ali je cinicno krsiti ga pozivajuci se na taj isti sporazum.
Ovlascenja i rad visokog predstavnika su mozda nuzni i korisni u BiH - ali nazovimo stvari pravim imenom: to nema veze sa demokratijom.
(Zoki, 20. jun 2009 19:10)
Nikad ni jedna drzava, kroz sve njegove istorije, na Balkanu nije nastala bez režije i aranžmana iz vana, i pomoci "velikih". Ma kako se mi busali u junacka patriotska prsa. Sami Balkanci, nisu nikad uspeli iz temelja naciniti jednu novu drzavu. Ali u rusenju su se dokazivali uspesno, ko zna koliko puta. RS se upravo i nalazi na stramputici, raskrsnici: rusenje ili gradnja. Po ko zna koji put, scenario vidjeni. Samo ovaj put, kao sto je vidljivo, ne ide. Sile svet(l)a ne dozvoljavaju.
(Simana, 20. jun 2009 19:36)
- Andrej4MRN7H
#892 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Dalltone buraz,pa ti tamo srbi u Srbiji umereniji cetnici

-
dallton
#893 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
ma boli njih briga...tamo ti je feeling za pc sljedeci...najveci dio nije briga, jer je daleko od ociju daleko od srca pa gledaju svoja posla, imas dio koji je nacionalisticki bijesan al mu je sad bijes usmjeren na kosovo ili svijet generalno, a ovi krugovi koji zapovijedaju pcu su uglavnom srpska nacionalisticka "elita" (ako to u srbiji i postoji) bilo otvorena ili umivena (ala tadic) i njihova je politika razvlaci koliko mozes da izvucemo preko pca koliko mozemo, bilo kao ulog za cjenkanje sa svijetom, bilo ekonomskiAndrej4MRN7H wrote:Dalltone buraz,pa ti tamo srbi u Srbiji umereniji cetnici![]()
![]()
![]()
![]()
-
trofej
#894 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Bonski instrumenti su dodijeljeni OHR-u. Također, neposredno sudjelovanje USA-administracije u rješavanju problema u BiH je pod "ingerencijom" OHR-a, odnosno OUN, odnosno Daytona. Sa SREU stvar se korjenito mijenja, po svemu sudeći u korist bosnocidnih opcija.
Stoga je neprocjenjivo značajno za BiH prisustvo OHR-a sve dok BIH bude nepovratno u EU. Događaji kojima smo svjedoci to jasno potvrđuju. I to na vrlo monstruozan način: veličanjem Daytona i, istovremeno, de jure i de facto sataniziranjem svega što je i što bi po Daytonu moglo biti u vlasništvu države BiH.
Stoga je neprocjenjivo značajno za BiH prisustvo OHR-a sve dok BIH bude nepovratno u EU. Događaji kojima smo svjedoci to jasno potvrđuju. I to na vrlo monstruozan način: veličanjem Daytona i, istovremeno, de jure i de facto sataniziranjem svega što je i što bi po Daytonu moglo biti u vlasništvu države BiH.
- Nekako s proljeća
#895 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Ovo je u stvari signal velikosrbima da nastave vecom zestinom. Ja vrlo brzo ocekujem referendum za odcjepljenje manjeg entiteta.[/quote]zgembo_sa wrote:
i pritom se jos i izvinjavao,ipak je on gospodin cojk,nije on ko ovi nasi,nesto da ti ukine i da se smije,u facu il iza ledja svejedno....
A onda spektakl....
-
linear
#896 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
A sta su radili danas u BL citav dan?
-
Bandierra Rossa
#897 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Eh,onda bi se stvarno ostvario viševjekovni san velikosrpskih ideologa da svi Srbi žive u jednoj državi.Naravno,svi bi živjeli u Srbiji...zgembo_sa wrote:Ovo je u stvari signal velikosrbima da nastave vecom zestinom. Ja vrlo brzo ocekujem referendum za odcjepljenje manjeg entiteta.primus-1 wrote:i pritom se jos i izvinjavao,ipak je on gospodin cojk,nije on ko ovi nasi,nesto da ti ukine i da se smije,u facu il iza ledja svejedno....zgembo_sa wrote:I sta bi? Inzko jedva izganjao da ukine zakljucke. Kakav apsurd. Lijece se samo posljedice, a uzroci ostaju. To bi isto bilo kao da je ona hrvatska samouprava "ukinuta" dekretom visokog predstavnika i to je to, a da Jelavic&Co prodje bez posljedica. Inzko je zbog antidejtonskih aktivnosti koje je sprijecio, morao da kazni njihove pocinioce, dakle u najmanju ruku Dodika i Radojicica.
(Paradoks).
-
dallton
#898 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Eh,onda bi se stvarno ostvario viševjekovni san velikosrpskih ideologa da svi Srbi žive u jednoj državi.Naravno,svi bi živjeli u Srbiji...Bandierra Rossa wrote:Ovo je u stvari signal velikosrbima da nastave vecom zestinom. Ja vrlo brzo ocekujem referendum za odcjepljenje manjeg entiteta.zgembo_sa wrote:
i pritom se jos i izvinjavao,ipak je on gospodin cojk,nije on ko ovi nasi,nesto da ti ukine i da se smije,u facu il iza ledja svejedno....
(Paradoks).[/quote]
sta je tu paradoksalno vidis da su to ljudi od rijeci - obecali su svi u jednoj drzavi, al nisu rekli gdje
-
Bandierra Rossa
#899 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Iskreno,ja nisam zagovornik bilo kakvih ratova,tenzija i slično.Naravno,ako bi neko (bilo ko) pokušao izdejstvovati da mi državna granica bude na Dobrinji,jednostavno bi mu morali dati po nosu...

- Nekako s proljeća
#900 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT
Ko zna, mozda oni traktori na kredit imaju svoj dublji smisao....