evo jaMmuummii wrote:imal još iko da će ove godine upisat engleski???
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
selmischka
#876 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
Mmuummii
#877 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hahha, jel ideš na dane otvorenih vrata???selmischka wrote:evo jaMmuummii wrote:imal još iko da će ove godine upisat engleski???hahaha
-
jeca fleetwoodmac
#878 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
e hvala,,jesi li ti upao?je li težak prijemni,je li ocjene iz škole igraju presudnu ulogu?DanteX wrote:jeca fleetwoodmac wrote:pitanje u vezi psihologije na filozofskom-zna li netko je li opća navala na odsjek,ono,200,300 prijavljenih ?
Ne, prijavljuje se jedno 150 ili manje, ja sam imao sreću i prijavilo se jedno 100, a prošlo je samo 76.
-frendica koja studira na filozofskom je načula da ove godine možda nema prijemnog na psiholofiji?
Znate li nešto o tome..?
-
jeca fleetwoodmac
#879 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ispravka-na psihologiji
- suncica24
#880 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
I ja stalno citam, ali citati za svoju dusu i iscitavati za faks bas i nije nekad jednako.aha, super, hvala na odgovoru:D
a jos da itam kakva je knjizevnost, mislim ja bas konstantno citam knjige i bavim se pisanjem tako da to nije nesto sto bi mi bilo dosadno, ali ne znam je li bas tesko uz rad i historiju umjetnosti? i ako mozes da mi kazes sta bude na prijemnom za oboje, je li tesko?
Uglavnom, ja radim preko 8h dnevno, tako da zna biti tesko, ali i na pauzi i kad imam vremena na poslu citam i ucim pa se snalazim. A kao sto rekoh, kad se nesto voli, nista nije tesko, tako da ne sumnjam da ces uspjeti.
Na prijemnom, koliko znam, imas dio iz b7h7s jezika, pises esej na neku temu iz knjizevnosti, iz hist. umjetnosti fakat ne znam sta je, i znam da postoji jos opsti dio. Uglavnom, kao sto rekoh, ja sam vanredno, a vanredni ne polazu prijemni, tako da ti tu zaista ne mogu pomoci.
Najbolje je da odes do faksa i tamo pitas.
-
zikshe
#881 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
suncica24 wrote:I ja stalno citam, ali citati za svoju dusu i iscitavati za faks bas i nije nekad jednako.aha, super, hvala na odgovoru:D
a jos da itam kakva je knjizevnost, mislim ja bas konstantno citam knjige i bavim se pisanjem tako da to nije nesto sto bi mi bilo dosadno, ali ne znam je li bas tesko uz rad i historiju umjetnosti? i ako mozes da mi kazes sta bude na prijemnom za oboje, je li tesko?
Uglavnom, ja radim preko 8h dnevno, tako da zna biti tesko, ali i na pauzi i kad imam vremena na poslu citam i ucim pa se snalazim. A kao sto rekoh, kad se nesto voli, nista nije tesko, tako da ne sumnjam da ces uspjeti.
Na prijemnom, koliko znam, imas dio iz b7h7s jezika, pises esej na neku temu iz knjizevnosti, iz hist. umjetnosti fakat ne znam sta je, i znam da postoji jos opsti dio. Uglavnom, kao sto rekoh, ja sam vanredno, a vanredni ne polazu prijemni, tako da ti tu zaista ne mogu pomoci.
Najbolje je da odes do faksa i tamo pitas.
ok, hvala ti puno puno puno:DDD
- Vrteska
#882 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
nellington wrote:Ako mlada koleginica ne vjeruje vama sa filozofskog fakulteta, dopustite inženjeru da kaže - contractions nisu formalni jezik, nije ih lijepo vidjeti. Koleginici preporučujem da otvori neki naučni ili stručni žurnal - bilo koja oblast - i potraži u radovima napisanim na engleskom jeziku apostrof.alica.k wrote:bila sam napisala poduzi odgovor al ne da mi se pametovati..sunshine_AK wrote:ej, imam jos jedno pitanjce..
mislila sam da uzmem engleski i francuski (ako moze, jos cu provjeriti)![]()
engleski znam puno bolje nego francuski. koji onda da uzmem pod A a koji pod B?![]()
da li se inace pod A vise radi jer se taj uzima kao primarni?![]()
i jos nesto...
vidjela sam da je neko (mislim alica) napisao da se u eseju niposto ne koriste skraceni oblici (don't, isn't ...)
zar nije preglupo napisati I do not think that it is not.... Mislim, zar nije i don't sasvim normalan i priznat oblik?
contractions se ne koriste u essays i formal texts. to je bio samo prijateljski savjet. a vjerovatno i jesam napisala "niposto" posto ja to imam obicaj.
et toliko.
A još engleski kaže da zna bolje od francuskog. Jadan francuski.
-
EleanorRigby
#883 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
I ja istoMmuummii wrote:imal još iko da će ove godine upisat engleski???
-
Mmuummii
#884 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
EleanorRigby wrote:I ja istoMmuummii wrote:imal još iko da će ove godine upisat engleski???
bit će nas onda xD ajd valjda si prođemo
-
sunshine_AK
#885 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Vrteska wrote:A još engleski kaže da zna bolje od francuskog. Jadan francuski.
-
sunshine_AK
#886 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
znal neko kad ce izaci konkurs za upis?
i znam da je ovo pitanje vec bilo, al eto, ipak da provjerim za ovu godinu...
sta ce biti na prijemnom za anglistiku? bude li pisanje eseja na nasem? i je li za eng standardno diktat, pismeni gramatika i esej? bude li ista usmeno?
znam da sam dosadna
hvala
i znam da je ovo pitanje vec bilo, al eto, ipak da provjerim za ovu godinu...
sta ce biti na prijemnom za anglistiku? bude li pisanje eseja na nasem? i je li za eng standardno diktat, pismeni gramatika i esej? bude li ista usmeno?
znam da sam dosadna
hvala
- Vipera berus
#887 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ovo piše na akademskom kalendaru FF.sunshine_AK wrote:znal neko kad ce izaci konkurs za upis?
14. 6. 2010. - Objavljivanje konkursa za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
14. – 30. 6. 2010. - Podnošenje prijava kandidata za polaganje prijemnih ispita po konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
1. 7. – 3. 7. 2010. - Prijemni ispiti po objavljenom konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
5. 7. 2010. - Objavljivanje rezultata prijemnih ispita
23. 8. – 17. 9. 2010. - Upis u 61. akademsku 2010/2011. godinu
30. 8. – 1. 9. 2010. - Prijemni ispiti kandidata za I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini - II. rok
1. 9. 2010. - Objavljivanje preliminarnih rezultata prijemnih ispita – II. rok
20. 9. 2010. - Početak 61. akademske 2010/2011. godine
-
sunshine_AK
#888 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
e, puno ti hvala...Vipera berus wrote:Ovo piše na akademskom kalendaru FF.
14. 6. 2010. - Objavljivanje konkursa za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
14. – 30. 6. 2010. - Podnošenje prijava kandidata za polaganje prijemnih ispita po konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
1. 7. – 3. 7. 2010. - Prijemni ispiti po objavljenom konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini
5. 7. 2010. - Objavljivanje rezultata prijemnih ispita
23. 8. – 17. 9. 2010. - Upis u 61. akademsku 2010/2011. godinu
30. 8. – 1. 9. 2010. - Prijemni ispiti kandidata za I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini - II. rok
1. 9. 2010. - Objavljivanje preliminarnih rezultata prijemnih ispita – II. rok
20. 9. 2010. - Početak 61. akademske 2010/2011. godine
-
modesti
#889 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sutra je Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 10:00. Trebali bi svi odsjeci prezentovati svoj rad, pa ko se želi informisati, eto mu idealne prilike.
-
Zak d Fak
#890 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li se išta o augustovskim terminima za bolonjce? Hoće li biti kao prošle godine?
-
sunshine_AK
#891 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
-
mRva_4
#892 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A ne bih da vam svim postavljam stotinu pitanja
-
Mmuummii
#893 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
to se i ja pitamsunshine_AK wrote:zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
-
mRva_4
#894 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Dajte ljudi moji
ne mogu vjerovati da mi nitko nije mogao odgovoriti na post i da mi nitko nista ne zna reci o germanistici
(((
-
caes
#895 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kakve pripreme? o_0sunshine_AK wrote:zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
-
sunshine_AK
#896 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
odgovor je boldancaes wrote:kakve pripreme? o_0sunshine_AK wrote:zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
-
somethings
#897 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije to srednja da budu pripreme. Lijepo odeš i uzmeš primjere prijemnih (ako ih još uvijek daju, ili ako ima isprintat na stranici) i pripremaš se.
-
sunshine_AK
#898 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
zanimljivo. nisam znala da je elektrotehnicki fakultet srednja. i mediciniski takodjer....
pripreme za prijemni su na odredjenim fakultetima organizirane, placaju se i obicno pocinju nakon mature. prema tome, ne lupetaj "nije to srednja" . ko zna odgovor, neka odgovori. ako ih konkretno na filozofskom nema, dobro, al hocu da i to znam pouzdano. a ako ih ima, tada me zanima kad. molim da odgovori neko ko zna odgovor na moje pitanje.
pripreme za prijemni su na odredjenim fakultetima organizirane, placaju se i obicno pocinju nakon mature. prema tome, ne lupetaj "nije to srednja" . ko zna odgovor, neka odgovori. ako ih konkretno na filozofskom nema, dobro, al hocu da i to znam pouzdano. a ako ih ima, tada me zanima kad. molim da odgovori neko ko zna odgovor na moje pitanje.
-
caes
#899 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sunshine_AK wrote:odgovor je boldancaes wrote:kakve pripreme? o_0sunshine_AK wrote:zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
prvo, mogla bi malo da spustis loptu, nema potrebe da budes nepristojna i nevaspitana narocito zato sto ti se niko nije obratio sa slicnim tonom. ako si vec toliko lijena da odes na studentsku pa se raspitas za sve sto te zanima i ovdje propitujes na svakih 2-3 posta za nesto novo, onda bar budi kulturna.sunshine_AK wrote:zanimljivo. nisam znala da je elektrotehnicki fakultet srednja. i mediciniski takodjer....
posto ja znam odgovor na tvoje pitanje (sto se moglo i zakljuciti iz prethodnog posta), filozofski fakultet NEMA pripreme za prijemni ispit. ende.
- alica.k
#900 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
pa nije ti engleski arhitektura, elektrotehnika il medicina...sunshine_AK wrote:zanimljivo. nisam znala da je elektrotehnicki fakultet srednja. i mediciniski takodjer....
prijemni na engleskom je smijesan u odnosu na ovo :S