Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- ChataDodajStaHoces
#876 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Borgias obnovljene za 2 sezonu

- irvinx1
#877 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledao neko sriju Alfred Hitchcock presents?
- lester burnham
#878 Re: Gledate seriju - preporucite je
... dvije epizode su bile i svidja mi se pravo,vee-jay wrote:pogledao extra zato sto nije bilo slikeclarion_ wrote:Nešto sasvim novo, premijerno prikazano u nedjelju (17.04). Pregledao prvu epizodu i mogu reći da je pravo remek djelo!!!
http://www.imdb.com/title/tt0944947/![]()
vec sam zapoceo jednu slicnu seriju (mislim spartakus ili rome ili nesto slicno) koju sam nakon prve epizode prekinuo gledati. kako izgleda ni ova nece dalje dogurati.... odluka je pala kad sam vidio one divljake koji plesu dok jedna zenska daje lapdance a la shakira...
pocetak epizode je bio veoma obecavajucipodsjecao me na jedan comic: http://en.wikipedia.org/wiki/Viking_%28comics%29
fotografija je perverzija kao i citava scena... uvod je bio nevjerovatan,
http://www.imdb.com/title/tt0944947/
-
1906
#879 Re: Gledate seriju - preporucite je
lester burnham wrote:
... dvije epizode su bile i svidja mi se pravo,
odgledala 8 minuta sama - stala - odgledala ponovo tih 8 minuta u okruzenju
onda nako malo preskakala - sve do zadnje scene
kakvan je ono scena g***** - svi se furaju na spartakus sa tim "polunasiljem"
elem - sve u svemu - volim nasilje - ali ovo popratno (citaj: scenarij, gluma, boja
ali ali ali - Breaking Bad mi je sjela samo tako
- lester burnham
#880 Re: Gledate seriju - preporucite je
scenarijo je zasad dodar, dosta intriga, misterije, poroka, golih zena po medvjedjim kozama, pa fora sa vukovima, a ima i patuljaka...1906 wrote:
elem - sve u svemu - volim nasilje - ali ovo popratno (citaj: scenarij, gluma, boja- nije me se dojmilo
gluma na zavidnom nivou, boja ili ti ga fotografija cista desetka!
sta znam, o ukusima ne vrijedi raspravljati...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#881 Re: Gledate seriju - preporucite je
mislim da je promašena tema
poređenje interpretacije povijesne osobe i jedne ekranizacije uspješnog knjiškog serijala fantastike
nikako ne idu u jednoj rečenici
poređenje interpretacije povijesne osobe i jedne ekranizacije uspješnog knjiškog serijala fantastike
-
1906
#882 Re: Gledate seriju - preporucite je
komi wrote:mislim da je promašena tema![]()
kako ne moze - sex i nasilje
i efekti
sve na isti kalup
bice jos minimum 5 ovakvih serija u naredne 2 godine
s manje il vise patuljaka
aj odo - vidim da ovdje nemam utjecaja
- Truba
#883 Re: Gledate seriju - preporucite je
ali ne možeš porediti seriju koja je nastala na slavi serije Rim i govori o poznatim gladijatorima
i TV seriju HBO koja je nastala po serijalu knjiga koje su super prihvaćene i od kritike i od publike a postoje već ako se ne varam više od 10 godina... možda i 15... čini mi se da je prva Game of thrones izašla 1996
uskoro treba izaći peta knjiga iz serijala
to je neuporedivo...
eh sad da porediš zemljomorje sa game of thrones...
iskreno sad mi ne pada nijedna pristojna fantasy serija na pamet
sve neke kataklizme
i TV seriju HBO koja je nastala po serijalu knjiga koje su super prihvaćene i od kritike i od publike a postoje već ako se ne varam više od 10 godina... možda i 15... čini mi se da je prva Game of thrones izašla 1996
uskoro treba izaći peta knjiga iz serijala
to je neuporedivo...
eh sad da porediš zemljomorje sa game of thrones...
iskreno sad mi ne pada nijedna pristojna fantasy serija na pamet
sve neke kataklizme
- vee-jay
#884 Re: Gledate seriju - preporucite je
sorry nuckylester burnham wrote:... dvije epizode su bile i svidja mi se pravo,vee-jay wrote:pogledao extra zato sto nije bilo slikeclarion_ wrote:Nešto sasvim novo, premijerno prikazano u nedjelju (17.04). Pregledao prvu epizodu i mogu reći da je pravo remek djelo!!!
http://www.imdb.com/title/tt0944947/![]()
vec sam zapoceo jednu slicnu seriju (mislim spartakus ili rome ili nesto slicno) koju sam nakon prve epizode prekinuo gledati. kako izgleda ni ova nece dalje dogurati.... odluka je pala kad sam vidio one divljake koji plesu dok jedna zenska daje lapdance a la shakira...
pocetak epizode je bio veoma obecavajucipodsjecao me na jedan comic: http://en.wikipedia.org/wiki/Viking_%28comics%29
slika je super, story je vjerovatna isto sasvim ok (ne mogu realno reci, gledao samo prvu epizodu), ali te male gluposti koje se nakupe iz scene u scenu su mene natjerale da se nakon prve epizode odlucim protiv gledanja serije.
- Truba
#885 Re: Gledate seriju - preporucite je
najgluplji izgovor za negledanje serije je
Ubijanje vukova
previše sexa i incest... je drugi najgluplji razlog za negledanje serije
nasilje... e to razumijem
Ubijanje vukova
previše sexa i incest... je drugi najgluplji razlog za negledanje serije
nasilje... e to razumijem
- lester burnham
#886 Re: Gledate seriju - preporucite je
da, ako je to cijena da vrati krunu,vee-jay wrote:
sorry nucky, ali meni je ili ces skroz ici na "300" ili ces se drzati istorije. pa nemere frajer dolaziti i reci sestri "I would let his whole tribe fuck you -- all forty thousand men and their horses, too -- if that's what it took." jos jedino sto u toj recenici fali je jedno na kraju "..., bitch."
mislim da se razumijemo, ne opravdavam,
ali je u skladu sa vremenom u kojem se radnja desava i varvare za koje udaje sestru da bi vratio presto... pa na proslavi u slijedecoj sceni kazu da svadbu bez petero mrtvih smatraju neuspjelom, sto govori o kakvim se varvarima radi... a opet samim tim, sto je to rekao sestri kao i sto je udao za onog divljaka, samo da bi krunu vratio, po meni spada u negativce... sto ce se vjerujem u nastavku serije pokazati... mada mu je sestra top...
- Truba
#887 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije mi jasno kakve istorije da se drži???

- Pitarrr82
#888 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sad mi ...baste cejf da pocnem gledati ovu seriju 
- Kyuss
#889 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mislim da je taj dio doslovno prenesen iz knjige u scenarij. I u knjizi je klinka od tek nekih 12-13g, srećom su u seriji svi nekoliko godina stariji. Drugačije nebi ni išlo...sorry nucky, ali meni je ili ces skroz ici na "300" ili ces se drzati istorije. pa nemere frajer dolaziti i reci sestri "I would let his whole tribe fuck you -- all forty thousand men and their horses, too -- if that's what it took." jos jedino sto u toj recenici fali je jedno na kraju "..., bitch." ... ali kao sto rece, divljakusa plese plese pa odjednom lapdance... mislim, halo logika...
slika je super, story je vjerovatna isto sasvim ok (ne mogu realno reci, gledao samo prvu epizodu), ali te male gluposti koje se nakupe iz scene u scenu su mene natjerale da se nakon prve epizode odlucim protiv gledanja serije.
- Truba
#890 Re: Gledate seriju - preporucite je
od čitavog svijeta koji je veoma funkcionalan i moguć - realan, svih međuljudskih odnosa i odnosa među pordoicama u okvirima fantastike ljudi se vežu za jednu seksi scenu i za ubistvo jednog strahovuka
zaista sam šokiran

zaista sam šokiran
- vee-jay
#891 Re: Gledate seriju - preporucite je
mozda nisam bio dovoljno jasan. meni je prica sasvim ok. ono sto mi veoma smeta je jezik koji se govori, dijalozi, gestikulacija, mimika, ponasanje. dakle sve one stvari koje bi mi trebale pomoci da se ja kao gledaoc priblizim vremenu u kojem se radnja desava. nicega toga nema u seriji, jer nema autenticnosti. nadao sam se da ce me @lester razumjeti jer prati seriju u kojoj se na veoma dobar i slikovit nacin prezentira pocetak propasti morala po ulicama atlantic cityija uvodjenjem jedne rijeci u do tada "gospodski slang" mafije -> "fuck". drugi primjer sam dao, kada vidim kako jedna divljakusa, koja bukvalno skace po blatu, odjednom iz cista neba pocne da plese lapdance nekom frajeru. znam da su angazovali plesace da plesu, ali de prvo pogledaj, sta se u to vrijeme plesalo, na koji nacin, prostudiraj malo. ali ne, oni ce staviti sise i mi cemo buljiti...hajvan76 wrote:Mislim da je taj dio doslovno prenesen iz knjige u scenarij. I u knjizi je klinka od tek nekih 12-13g, srećom su u seriji svi nekoliko godina stariji. Drugačije nebi ni išlo...sorry nucky, ali meni je ili ces skroz ici na "300" ili ces se drzati istorije. pa nemere frajer dolaziti i reci sestri "I would let his whole tribe fuck you -- all forty thousand men and their horses, too -- if that's what it took." jos jedino sto u toj recenici fali je jedno na kraju "..., bitch." ... ali kao sto rece, divljakusa plese plese pa odjednom lapdance... mislim, halo logika...
ne hvala, radi tog razloga sam prestao da gledam holywood. a serija ima i previse, tako da je izbor dosada i vise nego zadovoljavajuci...
- Truba
#892 Re: Gledate seriju - preporucite je
vee-jay wrote:kada vidim kako jedna divljakusa, koja bukvalno skace po blatu, odjednom iz cista neba pocne da plese lapdance nekom frajeru. znam da su angazovali plesace da plesu, ali de prvo pogledaj, sta se u to vrijeme plesalo, na koji nacin, prostudiraj malo. ali ne, oni ce staviti sise i mi cemo buljiti...
koje bolan vrijeme?????
izmišljeni svijet izmišljeno vrijeme jednog pisca fantastike
o čemu ovdje pričamo???
- lester burnham
#893 Re: Gledate seriju - preporucite je
tu je kvaka... za razliku od carstva poroka, gdje ni oni najpedantniji gledaoci ne mogu naci primjedbu na scenarijo i autenticnost vremena dvadesetih godina proslog vijeka koje prati pricu... ovamo im je pusteno masti na volju da postavljaju granice, ili uopste ne postavljaju...
-
baxul
#894 Re: Gledate seriju - preporucite je
BORGIAS
IMDb

EPIZODE:
epizoda 1 i 2
epizoda 3
epizoda 4
epizoda 5
enjoy
IMDb

The Showtime Original Series The Borgias is the sordid saga of one of the most remarkable and legendary families in history. Set in 15th century Italy at the height of the Renaissance, The Borgias chronicles the corrupt rise of patriarch Rodrigo Borgia (Academy Award® winner Jeremy Irons) to the papacy, where he proceeds to commit every sin in the book to amass and retain power, influence and enormous wealth for himself and his family. The unbounded audacity of this original crime family went on to inspire Machiavelli's The Prince and Mario Puzo's The Godfather. Don't miss a minute of the lavish, sexy, scandalous drama from the creative mind of Academy Award® winner Neil Jordan.
EPIZODE:
epizoda 1 i 2
epizoda 3
epizoda 4
epizoda 5
enjoy
- Truba
#895 Re: Gledate seriju - preporucite je
Wire 3. sezona
ma predivno jednostavno rečeno predivno
ma predivno jednostavno rečeno predivno
- Brat
#896 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja se izvinjavam ako je bila, nisam upratio, ali LIE TO ME serija je nesto najjace sto sam vidio, bar za mene. Mislio sam da je Prison Break vrh, ali ovo ce ga zasjeniti siguran sam !
-
picigen
#897 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nikako valjali torrent da nadjem za The Wire...
- Truba
#898 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa zato što je stara serija
- art vandeley
#899 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima na TPB , po 84-85 seedera , dovoljno , quality excellent .picigen wrote:Nikako valjali torrent da nadjem za The Wire...
- lester burnham
#900 Re: Gledate seriju - preporucite je
hbo, pregrsht bolesnih skeceva...