VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#876 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

sadie_forever wrote:
JanuaryJones wrote:
sadie_forever wrote:Za Ove koji kazu da ne igra Ulogu vakcina,gdje najuredjenije i najvise vakcina autizam najcesci:

Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
Ti si odlučila za sebe i za svoje dijete, nemaš šta nas ubjeđivati jel autizam od vakcina ili nije, jer nauka kaže da nije. Nisi ljekar, nisi naučnik, nemaš dijete sa razvojnim poremećajima. Osim onog što si pročitala na internetu nemaš nikakvu referencu za ovu temu, zato nemoj tražiti link gdje ga nema.
Izivini ali imam dijete i prolazim kroz ovo i u dilemi sam sa drugim roditeljima,u Bosni to jos nije bilo poznato,,ko jos zna za autizam u Bosni ? kao sto rece ovdje jedna novinarka "dok sam odrastala za to se nije znalo a danas svaka skola ima posebne razrede za djecu sa potrebama"
Eto mi u Bosni živimo na granama a ti otišla vani pa pobrala svu pamet svijeta. Imam i ja dvoje djece i znam i šta je autizam, šta su poremećaji spektra, šta su pervazivni razvojni poremećaji i šta je rana intervencija. Ne živimo na Marsu, imamo i mi djecu za razvojnim poremećajima i debatu oko vakcina, i probleme i dileme zato nema potrebe za tim "ko još zna za autizam u Bosni" jer ne samo da je nipodaštavanje zdrave pameti nego je i bezobrazno.
Smrcak15

#877 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
sadie_forever wrote:Za Ove koji kazu da ne igra Ulogu vakcina,gdje najuredjenije i najvise vakcina autizam najcesci:

Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
Ti si odlučila za sebe i za svoje dijete, nemaš šta nas ubjeđivati jel autizam od vakcina ili nije, jer nauka kaže da nije. Nisi ljekar, nisi naučnik, nemaš dijete sa razvojnim poremećajima. Osim onog što si pročitala na internetu nemaš nikakvu referencu za ovu temu, zato nemoj tražiti link gdje ga nema.
nije tacno, nego upravo nauka kaze da je velika vjerovatnoca od vakcina

a pitas se kako, pa evo kako zar ima ista bolje od mikroskopskog istrazivanja mozdanih nervi kad se teski metal aplicira na njih, dolazi do degeneracije nervi u mozgu, a cim ti nerve ostecujes i normalno je da ces povezati to sa autizmom.

sadie_forever

#878 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Smrcak15 wrote:Ja svoju djecu nisam vakcinisao nakon dugotrajnog istrazivanja sve o vakciniciji, od historije vakciniacije, do rapporta, dokumentaraca, knjiga, brosura, analizra, istrazivanja itd

vakcinisati djete je vise rizicnije nego da se vakcinise, to je ruski rulet, ako nastrada od vakcine nikad sebi nebi oprostio, tako isto sam istrazivao a sta ako dobije ove neke djeciije bolesti itd to je daleko lakse nego ako nagrbusis sa vakcinom.

ako meni neko nevjeuje sta pricam, dovoljno je samo da slusas i citas sta nastradali i roditelji nastradale djece pricaju stahote kroz sta prolaze, pogotovo u onom dokumentarcu Vaxxed sto je zabranjen na festivalu.

ovo je jedna od najboljih dokumentaraca na temu o opasnosti vakcina.

jeli vakcina uzrokuje autizam, dovoljno je poslusati sta nastradali prica netreba ti nista vise.

Koliko su ti djeca stara ? jesu li vam pravili probleme radi nevakcinisanja? moje dijete je primilo jednu vakcinu ,i hvala Bogu proslo je dobro,ali je vrijeme za sljedecu sad uskoro i odbijamo od sad sve..to smo odlucili
sadie_forever

#879 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

January Jones,mislila sam to vise kao nesto pozitivno,ima djece sa posebnim potrebama logicno ima ih koji se takvi rode uvijek je bilo...ali kad normalno dijete od jednom nakon vakcine postane "Drugacije" jel to onda nije razlog za brigu? ja ne znam sta bi,ne dao mi Bog....prvu vakcinu je primio,nisam ni razmisljala mada me i tad pitala zelim li ,ostale cu odbiti
Smrcak15

#880 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

sadie_forever wrote: Koliko su ti djeca stara ? jesu li vam pravili probleme radi nevakcinisanja? moje dijete je primilo jednu vakcinu ,i hvala Bogu proslo je dobro,ali je vrijeme za sljedecu sad uskoro i odbijamo od sad sve..to smo odlucili
4 jedno drugo 2.5 godine

nisu pravili niti su mogli praviti probleme, jer sam se toliko naoruzao znanjem, istrazivanjima analizama da sam ja njima lekciju drzao tamo a ne oni nama. pokazivao im neke stvari koje sadrze neke stetne supstance, ibretili se ljudi, uopste nije upoznata bila ta pedijatrikinja.

i hvala Bogu, djecu su zdrava samo tako, nikakvih problema, da i kad dobije koji dan temperaturu u godini preboli je u roku nekoliko sati pa cak se i igraju pod temperaturom, sto upucuje da je imuni sistem dobar.

Sa vakcinom se udara na imuni sistem, i rizikuju mnoge bolesti, od alergija, hronicih oboljena, do mentalnih oboljenja.

pogledajte samo koliko djeca dobijaju alergije, sta mislis odakle to, pa naravno od vakcina jer se vakcinom mioidje oimuni sistem cim se udara direktno u krv, a posto stavljaju komponente iz pilecih embrija, protein Kasein iz kravljeg mlijeka i substance od orsastih plodova, kikiriki, djeca dobijaju alergiju na te stvari jer adjuvansi u vakcinama reaguju u tijelu i podstaknu imuniloski sistem da napada stvari , tj. mrtve ili uspavane viruse od te bolesti za koju se vaksinisalo pa posto imuni sistem krene u napad napadne i dobre stvari sto nisu stetne za covjeka, imuni sistem vidi ove substance iz embrija pileta, klravljeg mlijeka kikirikia kao neki strani uljez, faktor kojeg treb eleiminisati, i pocne napad na to, i zato dodje o alergije jer imnui sistem to registrovao ka strano stetno tijelo, pa zato imamo alergije djece na mlijeko, jaja, kirkiriki i ostale stvari.

recimo imamo neke komsije koje sam savjetovao da ne vaksinisu svoje drugo djete jer prvo je bilo alergicno na jaja i mlijeko, nisu me bas poslusali, i sta mislis sta je bilo sa drugim djetetom, i drugo dijete dobilo alergiju na jaja i mlijeko :-)
Last edited by Smrcak15 on 16/02/2017 09:43, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#881 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Pitarrr82 »

Nemam potrebe da lazem, samo iznosim cinjenice a i ne vjerujem da se bas izvlacila, prije bih rekao nemar institucije onda...
sadie_forever

#882 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Te alergije takodjer,evo zaovina kci ima sada alergiju na mlijeko..sto rece moj muz,ko je to bio alergican prije na bilo sta? ali jok ljudi ko teladi,ako drzava kaze treba onda treba
Smrcak15

#883 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

koga interesuje tema vakcine i autizma, evo vam na nasem dokumentarac koji je zabranjen na festivalu da se prikaziva
JanuaryJones

#884 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Samo ti slušaj šta kažu na internetu, pusti ba državu, šta država zna.
Neregistrirani

#885 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Neregistrirani »

Smrcak15 wrote:

Koja nauka? Daj mi, molim te, link za studiju u kojoj je to objavljeno. Naučnu studiju, ne neku alternativu.
sadie_forever

#886 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

JanuaryJones wrote:Samo ti slušaj šta kažu na internetu, pusti ba državu, šta država zna.

inace je drzava dokazala do sad sto puta da nam zeli sve najbolje,ko majka rodjena :D
Smrcak15

#887 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Neregistrirani wrote:
Smrcak15 wrote:

Koja nauka? Daj mi, molim te, link za studiju u kojoj je to objavljeno. Naučnu studiju, ne neku alternativu.
postavio sam ti link gdje se pokaziva kako teski mental ziva koji je u Thimerosalu.

evo nek ti doktor nesto kaze o tome i istrazivanju
JanuaryJones

#889 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
Neregistrirani wrote:
Smrcak15 wrote:

postavio sam ti link gdje se pokaziva kako teski mental ziva koji je u Thimerosalu.

evo nek ti doktor nesto kaze o tome i istrazivanju
Timerosal se u Europi ne koristi od 1992 a u USA od 2001. Nekako više vjerujem istraživanjima i naučnicima sa Oxforda nego nekim internet stručnjacima.

https://academic.oup.com/cid/article/48 ... Hypotheses

Evo vakcine nemaju timerosal i dijete opet dobije autizam. Od čega? Daj molim te.
sadie_forever

#890 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Vidis kako ljudi cesto kazu "To vise ne koristimo" ..a sta koristimo? i hocemo li za 50 godina reci da ni to ne koristimo vise?
stakasa

#891 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by stakasa »

sadie_forever wrote:Te alergije takodjer,evo zaovina kci ima sada alergiju na mlijeko..sto rece moj muz,ko je to bio alergican prije na bilo sta? ali jok ljudi ko teladi,ako drzava kaze treba onda treba
Pa eto, preuzmi ti odgovornost na sebe i nemoj vjerovat doktorima. Niko te ne tjera da vakcinises i da vjerujes u sve te alergije
Smrcak15

#892 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote: Timerosal se u Europi ne koristi od 1992 a u USA od 2001. Nekako više vjerujem istraživanjima i naučnicima sa Oxforda nego nekim internet stručnjacima.

Evo vakcine nemaju timerosal i dijete opet dobije autizam. Od čega? Daj molim te.
nije upotpunosti tacno, nema thimerosala u djeciji vakcinama ali zato imaju drugi teski metali, a ako je thimerosal naucno dokazano da udara na nerve zasto nebi mozda i drugi teski metali kao aluminium. Druga stvar itekako se thimerosal i sad koristi i to u vakcinama protiv prehlade koje mogu i djeca da dobiju

dokaz:
https://www.cdc.gov/vaccinesafety/conce ... /faqs.html
Is thimerosal still used in vaccines for children?
No. Thimerosal hasn’t been used in vaccines for children since 2001.
However, thimerosal is still used in some flu vaccines. Yearly flu vaccines are recommended for all children. If you are worried about thimerosal, you can ask for a flu vaccine without it.

alumium uzrokuje isto tako ostecenje zivaca u mozgu
http://www.naturalhealth365.com/aluminu ... -1975.html

Aluminum linked to cognitive problems and motor functioning deficits

Researchers looking into this matter injected correlating amounts of aluminum into the bodies of mice to see what would occur. The mice quickly showed negative health effects including behavioral changes and deficits in motor functioning. They also showed cognitive problems directly related to being injected with aluminum.

When the mice were autopsied, major damage to the motor neurons in their brains and nervous systems were observed.
KIseljak12

#893 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

Smrcak15 nastavlja svoj naucni dzihad, on je njima predavanje odrzo. Jesi li im reko za robote?

:sax:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#894 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

sadie_forever wrote:Vidis kako ljudi cesto kazu "To vise ne koristimo" ..a sta koristimo? i hocemo li za 50 godina reci da ni to ne koristimo vise?
Prije su se zubi vadili pajserom i cekicem
Klijestima za eksere
Peglom koja ispada
Kvakom i koncem

Danas vise ne
napustene su te metode
KIseljak12

#895 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

Image

Taj rad, kakve vakcine i bakraci.
Smrcak15

#896 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote: Timerosal se u Europi ne koristi od 1992 a u USA od 2001. Nekako više vjerujem istraživanjima i naučnicima sa Oxforda nego nekim internet stručnjacima.

cuj to da vidimo

sadrzaj vakcina
http://vaccines.procon.org/view.resourc ... 6#vaccines

Meningococcal Vaccine
(meningitis)

Sanofi Pasteur Inc.
2016
Mueller Hinton casein agar, Watson Scherp casamino acid media distilled water, thimerosal, polysaccharide from serogroups A, C, Y, and w-135, mercury, lactose

TD Vaccine
(tetanus & diphtheria)

Sanofi Pasteur, Inc.
Mar. 2011
Mueller and Miller medium, peptone-based medium, extract of bovine muscle tissue, formaldehyde, ammonium sulfate thimerosal, aluminum potassium sulfate adjuvant, formaldehyde
JanuaryJones

#897 VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:

cuj to da vidimo

sadrzaj vakcina
http://vaccines.procon.org/view.resourc ... 6#vaccines

Meningococcal Vaccine
(meningitis)

Sanofi Pasteur Inc.
2016
Mueller Hinton casein agar, Watson Scherp casamino acid media distilled water, thimerosal, polysaccharide from serogroups A, C, Y, and w-135, mercury, lactose

TD Vaccine
(tetanus & diphtheria)

Sanofi Pasteur, Inc.
Mar. 2011
Mueller and Miller medium, peptone-based medium, extract of bovine muscle tissue, formaldehyde, ammonium sulfate thimerosal, aluminum potassium sulfate adjuvant, formaldehyde
Kod nas se ne daje vakcina protiv meningokoka i protiv DTP-a se koristi pentaxim, u kojem nema timerosala.
Smrcak15

#898 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote: Kod nas se ne daje vakcina protiv meningokoka i protiv DTP-a se koristi pentaxim, u kojem nema timerosala.
dobro, a dali znas kakvi teski metali, virusi, strana antitijela imaju u toj

dali imas hrabrosti dati vakcinu djetetu u kojoj su toxicni kokteli, od teskih metala, virusa, i sta svega ne.

jer na kraju bude li nisto, gotovo je onda, ne Place se nad prosutim mlijekom.
JanuaryJones

#899 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote: Kod nas se ne daje vakcina protiv meningokoka i protiv DTP-a se koristi pentaxim, u kojem nema timerosala.
dobro, a dali znas kakvi teski metali, virusi, strana antitijela imaju u toj

dali imas hrabrosti dati vakcinu djetetu u kojoj su toxicni kokteli, od teskih metala, virusa, i sta svega ne.

jer na kraju bude li nisto, gotovo je onda, ne Place se nad prosutim mlijekom.
Koja je tvoja referenca? Jel imaš dijete sa poremećajem u razvoju?
Niemand

#900 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak, nemoj sta zamjeriti, al posto sam upratila da si vjernik, jel ti planiras ici na hadz?

Jer se moras vakcinisati prije, a ako ne zelis vakcinisati dijete, pretpostavljam ne zelis ni sebe. Oni iz indije, pakistana i sl zemalja, cak moraju prije ulaska u s.arabiju primiti dozu i jos jednu nakon ulaska. Mislim da je ovo za polio.

Ako tvoje dijete sutra pozeli otici na hadz, jesi ti svjestan sta to znaci za njega?

Ne kazem ja nista tebi za vakcine, to je tvoja stvar i svjestan si odgovornosti, samo mi je iskreno cudan ovaj dio, pa zato pitam.
Post Reply