http://vinovo.magnify.net/video/Petar-M ... vano-Balic
Tako to radi Ivano Balic na ovom SP
I ja mislim da nece biti ocekivanog finala Hrvatska - Francuska, nekako previse se to ocekuje, neko ce zapeti...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Potpuno se slažem sa tobom.Previše se potcjenjuju ostali(Danci,Norvežani,Poljaci,Njemci..)bahtinho wrote:http://vinovo.magnify.net/video/Ivano-B ... tni-Mozart
Tako to radi Ivano Balic na ovom SP![]()
I ja mislim da nece biti ocekivanog finala Hrvatska - Francuska, nekako previse se to ocekuje, neko ce zapeti...
Za Dance i Poljake potpisujem, ali Norvezani i Njemci - ni blizummostar wrote:Potpuno se slažem sa tobom.Previše se potcjenjuju ostali(Danci,Norvežani,Poljaci,Njemci..)bahtinho wrote:http://vinovo.magnify.net/video/Ivano-B ... tni-Mozart
Tako to radi Ivano Balic na ovom SP![]()
ma naravno...ocekujem zlato..kao i mnogi...ali bude srebro, bronca..i toe medalja...nije lagano ni to osvojit..Josip wrote:Iva je rekla da se od naših očekuje samo zlato. ja baš nisam stekao takav utisak. i ja osobno neću biti ne zadovoljan bilo kojom medaljom (naravno, mada potajno očekujem zlato ali u Božije ruke sve prepuštam).
Jer bilo bi im grijeh zamjeriti da recimo u Finalu izgube od Francuza ili ispadnu u polufinalu od Danaca, Poljaka, nekog trećeg...
Boga mi jesam, provjeri samAdmir_1984 wrote:Jel sigurno da x vodi i dance i njemce dalje?
NIJE !!!Admir_1984 wrote:Jel sigurno da x vodi i dance i njemce dalje?
Ja govorim o opciji da Poljaci dobiju ( sto je realno) onda X vodi NJemce i Dance daljevjecnobordo wrote:NIJE !!!Admir_1984 wrote:Jel sigurno da x vodi i dance i njemce dalje?
U tom slučaju, Danska je prva, a onda Poljaci ostaju bez šansi t. komforno mogu pustiti Norvežanima, koji su u slučaju istog broja bodova sa Njemicma, ispred![]()
Elem, ova tekma Danska-Njemačka će puno odlučiti. Ako bude egal, samo Norveška pobjeda nešto mjenja, ako dobiju Danci, i podjela bodova u drugoj tekmi gura Švabe napolje, te ukoliko Njemačka dobije (onda se baš sve zakomplikuje, ako već nije), pobjeda Poljske znači prolaz dalje, umjesto Danaca.
Po meni, dalje idu Danska i Poljska, priželjkujem Norvežane.
Finale Evropskog prvenstva 2000. godine u Zagrebu protiv Švedske. Riječ je o jednoj od najboljih rukometnih predstava u istoriji tog sporta. Bilo je 3 ili 4 produžetka. Golmani su branili i moguće i nemoguće, preokreta je bilo mali milion. Na kraju je ipak Švedska pobijedila i postala prvak Evrope. A mislim da su te godine i na Olimpijadi u Sideju igrali finale.zebih wrote:Tako je, kazem da ih nema i stojim iza toga.Spominjes 2000 , drug danas je 2009 , a ja i govorim o desetak godina.Better Man wrote: Kažeš nema Rusa zadnjih desetak godina ni na mapi svjetsko rukometa. A šta ćemo sa njihovim maratonskim finalima protiv Švedske u kojima se igralo po milion produžetaka (mislim da je riječ o finalu Evropskog prvenstva 2000. godine u Zagrebu, a i poslije toga su igrali velike partije).
Ali da ne bude da ti ja nesto pametujem :
iz pregleda nastupanja RUSIJE na svjetskim prevenstvima
godina plasman
1993 - 1
1995 - 5
1997 - 1
1999 - 2
2001 - 6
2003 - 5
2005 - 8
2007 - 6
2009 - 15 ili 16 (danas igraju sa Rumunima)
iz pregleda nastupanja RUSIJE na europskim prvenstvima
godina plasman
1994 - 2
1996 - 1
1998 - 4
2000 - 2
2002 - 5
2004 - 5
2006 - 6
2008 - 13
E sad na koje se ti velike partije pozivas , zbilja ne znam ????
jeste to na papiru tako, ali ima jedna caka - Njemačka - Danska je u 17.30, a Poljska - Norveška u 20.15.zebih wrote:Ja govorim o opciji da Poljaci dobiju ( sto je realno) onda X vodi NJemce i Dance daljevjecnobordo wrote:NIJE !!!Admir_1984 wrote:Jel sigurno da x vodi i dance i njemce dalje?
U tom slučaju, Danska je prva, a onda Poljaci ostaju bez šansi t. komforno mogu pustiti Norvežanima, koji su u slučaju istog broja bodova sa Njemicma, ispred![]()
Elem, ova tekma Danska-Njemačka će puno odlučiti. Ako bude egal, samo Norveška pobjeda nešto mjenja, ako dobiju Danci, i podjela bodova u drugoj tekmi gura Švabe napolje, te ukoliko Njemačka dobije (onda se baš sve zakomplikuje, ako već nije), pobjeda Poljske znači prolaz dalje, umjesto Danaca.
Po meni, dalje idu Danska i Poljska, priželjkujem Norvežane.
I to je tacno,van Basten wrote:
jeste to na papiru tako, ali ima jedna caka - Njemačka - Danska je u 17.30, a Poljska - Norveška u 20.15.
Znači, švabe ne znaju šta će biti u drugoj utakmici pa nemaju manevra za kalkulisanje. Ako slušajno i "naštimaju" neriješeno pa izbace Poljsku iz trke, onda se postavlja pitanje motivacije poljaka, tj za očekivati je da će Norveška to onda rutinski dobiti i time opet izbaciti Njemačku.
Pa sta nije tacno od ovog sto sam napisao, ne kontam?Better Man wrote:Finale Evropskog prvenstva 2000. godine u Zagrebu protiv Švedske. Riječ je o jednoj od najboljih rukometnih predstava u istoriji tog sporta. Bilo je 3 ili 4 produžetka. Golmani su branili i moguće i nemoguće, preokreta je bilo mali milion. Na kraju je ipak Švedska pobijedila i postala prvak Evrope. A mislim da su te godine i na Olimpijadi u Sideju igrali finale.zebih wrote:Tako je, kazem da ih nema i stojim iza toga.Spominjes 2000 , drug danas je 2009 , a ja i govorim o desetak godina.Better Man wrote: Kažeš nema Rusa zadnjih desetak godina ni na mapi svjetsko rukometa. A šta ćemo sa njihovim maratonskim finalima protiv Švedske u kojima se igralo po milion produžetaka (mislim da je riječ o finalu Evropskog prvenstva 2000. godine u Zagrebu, a i poslije toga su igrali velike partije).
Ali da ne bude da ti ja nesto pametujem :
iz pregleda nastupanja RUSIJE na svjetskim prevenstvima
godina plasman
1993 - 1
1995 - 5
1997 - 1
1999 - 2
2001 - 6
2003 - 5
2005 - 8
2007 - 6
2009 - 15 ili 16 (danas igraju sa Rumunima)
iz pregleda nastupanja RUSIJE na europskim prvenstvima
godina plasman
1994 - 2
1996 - 1
1998 - 4
2000 - 2
2002 - 5
2004 - 5
2006 - 6
2008 - 13
E sad na koje se ti velike partije pozivas , zbilja ne znam ????
Jos se tu ima igrativaakaiva wrote:pala srbija:D
Pa to je i bilo za očekivati,Doda37 wrote:Veceras bez Balica i Metlicica
Balic i Metlicic O_oLincoln-Burrows wrote:Pa to je i bilo za očekivati,Doda37 wrote:Veceras bez Balica i Metlicica
pretpostaka je da će u ovoj drugoj skupini biti
iscrpljujuće utakmice na "život i smrt", tako da
glavne igrače treba odmoriti i sačuvati od mogućih ozljeda
Iznad svih...HRVATSKAPara wrote:ko je najbolji? SRBIJA!
Svi su dobri samo ako su tu Metličić i Balić, da njih nemaivaakaiva wrote:
Balic i Metlicic O_o
Po meni su oni odigrali najlosije prvenstvo..
Balic bio igrac svijeta godinama sada je cak u 2. postavi (iza duvnjaka)
a Pero...nejgra kao sto inace igra on..i kao sto bi trebao igrati kapetan...
bilo bi mi logicnije da cuva duvnjaka cupica i vorija npr..
-.-''Lincoln-Burrows wrote:Svi su dobri samo ako su tu Metličić i Balić, da njih nemaivaakaiva wrote:
Balic i Metlicic O_o
Po meni su oni odigrali najlosije prvenstvo..
Balic bio igrac svijeta godinama sada je cak u 2. postavi (iza duvnjaka)
a Pero...nejgra kao sto inace igra on..i kao sto bi trebao igrati kapetan...
bilo bi mi logicnije da cuva duvnjaka cupica i vorija npr..
malo vajde od medalja. Ne mogu bez njih biti prvaci.
Analiziraj malo bolje njihovu igru i vidjet ćeš da su ključni.
Duvnjaku još treba malo vremena da postane pravi vođe i zamjeni Balića.