Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#876 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Ja vise ponavljati necu da je tema
Deda Mraz
OBdanista u Sarajevu
ukidanje Deda Mraza i paketica u obdanistima u Sarajevu.

JOJ DA VIDIS SRANJA U RUANDI nije tema ove diskusije. Stalno skrecete s teme, stalno poredite ili sa drugim gradovima ili sa drugim drzavama.
Ako vec necete pricati o paketicima za najmanju raju u Sarajevu, da ja fino temu zakljucam pa se vi vratite Dodiku, Zlaji, Haretu i ostalim izvakanim i prezvakanim temama.
vratnik

#877 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

Djesi Mirci, falila si nam. (da ne bude OT: Deda Mraz, Deda Mraz)
kockica_kockica

#878 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

"Vecina je odlucila za NE deda mraz u vrticima a Vi koji zelite takvo sto nastavite sa svojom djecom dalje slaviti novu godinu i deda mraza u vrticima koji mozete privatno otvoriti po svojoj zelji vecina vas nikad nas muslimane niste ni htjeli sa vama a mi se uvijek klanjali vasoj politici samo zato sto imamo dusu i ne zelimo nikome zlo nanositi, vrijeme je da se tu nesto ucini i Sarajevo ostavite vec jednom na miru dosta ste mu zla nanijeli i nanosili!!"

Multi kulti i ostala da ne kazem s*anja u Sarajevu.... :roll:

Uvijek me nervirala cinjenica da ljudi kad njima odgovara "odluka vecine" je u redu, ali kad im nije po volji onda "odluka vecine" ne valja i oni koji su odlucili su bezobzirni ugnjetavaci i neprijatelji broj 1....

Ovaj zadnji boldirani dio me sokirao :shock: pretpostavljam da se odnosi na sve one koji nisu muslimani i koji su za Deda mraza .... :shock:

zalosno :sad:
mIRCerka

#879 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

vratnik wrote:Djesi Mirci, falila si nam. (da ne bude OT: Deda Mraz, Deda Mraz)
Radim...za pare...da nahranim macke...da kupim tati poklon za rodjendan koji je u subotu...da kupim tetkinom Suncu fin paketic za NG iako ima 13 i po godina.
Pomazem Deda Mrazu. Ne mora on sve poklone sam kupiti. A ako mu pomognem, mozda me ne zaobidje sa paketicima.
minci

#880 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by minci »

Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
mIRCerka

#881 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Koji mi koji vi? O cemu pricas minci???? Kakve veze ima rat koji je prosao sa poklon paketicima za djecu???
ponosna_manjina

#882 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by ponosna_manjina »

minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih
Ti si bas ozbiljno zabolestala... hoces reci da je deda mraz silovao i ubijao djevojcice ili sta :shock:
minci wrote:Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Koji vi i koje nas?
vratnik

#883 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

mIRCerka wrote:
vratnik wrote:Djesi Mirci, falila si nam. (da ne bude OT: Deda Mraz, Deda Mraz)
Radim...za pare...da nahranim macke...da kupim tati poklon za rodjendan koji je u subotu...da kupim tetkinom Suncu fin paketic za NG iako ima 13 i po godina.
Pomazem Deda Mrazu. Ne mora on sve poklone sam kupiti. A ako mu pomognem, mozda me ne zaobidje sa paketicima.
Ja se bojim da ce te ove godine zaobici. Nisu mu dali vizu na konzulatu.. A irvase su mu ulovili i okrenuli na raznju ( ma znas ona ekipa s Vrela Bosne s labudom?) tako da ne moze letiti. Ali nema veze, ako budes dobra i sljedece godine kao sto si bila ove, i tako narednih trideset godina, na kraju slijedi prava nagrada. Kome trebaju paketici?
minci

#884 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by minci »

Uh sad niko ne zna ko su to mi zaostali a ko je to vi kulturni.. :-) :roll:
seln

#885 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
A, bolesti....
mIRCerka

#886 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

minci wrote:Uh sad niko ne zna ko su to mi zaostali a ko je to vi kulturni.. :-) :roll:
minci, ima li ti Deda Mraza u Austriji? Je li te stid sto zelis ti uredovati djeci u sarajevskim obdanistima?
piupiu

#887 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by piupiu »

E, moja Minci, sta bi ti na ovo trebao reci jedan cika Jovo Divjak, na primjer. :sad:
vratnik

#888 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

Pa reci nam gdje to ti zivis, i koji smo MI?
ponosna_manjina

#889 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

minci wrote:Uh sad niko ne zna ko su to mi zaostali a ko je to vi kulturni.. :-) :roll:
Pretpostavljam da smo mi cetnici a vi muslimani. Pa jesi li ti uopste svjesna sta pises ili si potpuno izgubila kontrolu?
Sto se mene tice niti ja niti iko iz moje blize porodice nije nikoga ni napadao, protjerivao, ubijao... s druge strane nas jesu i to bas sto smo kao nekakvi muslimani (po porijeklu ne po religijskoj praksi). I onda se jos pojavis nekakva ti da mi kazes da sam cetnik.
vratnik

#890 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

mIRCerka wrote:
minci, ima li ti Deda Mraza u Austriji? Je li te stid sto zelis ti uredovati djeci u sarajevskim obdanistima?
Austrija dakle! A da li se u Austriji isto dobija dodatak na platu za bozic? I da li ste vi taj glatko odbili?
JThomas

#891 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

ma svi mi što smo za deda mraza smo ustvari četnici, samo što nismo svjesni te činjenice :)

da, i vi muslimani što ste za deda mraza, i vi ste četnici :-)

pa jesi mu vidio brade, šta će biti nego četnik...
ponosna_manjina

#892 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Nije ni Cericu svaka za odbaciti :)

Pojava vehabija nije nešto sa čim se Islamska zajednica u BiH ne može izboriti, ali korijen problema nije u BiH, već u Beču odakle se utiče na promjene tradicije bosanskih muslimana, tvrdi u intervjuu za "Nezavisne" reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić, poglavar Islamske zajednice u BiH, komentarišući posljednje ispade vehabija u Carevoj džamiji u Sarajevu kada je manja grupa vehabija na silu ušla u džamiju i nije ispoštovala "kućni red".

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... &Itemid=55
HAVANA

#893 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Austrija.Joj moram.

Minci! CESNORED by mIRCerka ,odo ja u Banoviće.
Zox

#894 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Zox »

Iz Austrije tipka. A nije ni PORIJEKLOM iz Sarajeva... nevjerovatno. Eto vecine koja odlucuje. Bitno je da si zadrt, pa gdje god da si mozes odlucivati o Sarajevu i o suzivotu.
South Blue Mama

#895 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by South Blue Mama »

@ minci - hajd' ti fino kada dobijes bozicnjicu posalji skupa sa svojom potkosuljom da ti ko stravu salije, obecavam da iste novce necemo utrositi u poklone niti proslavu NG.
Molim admina da mi oprosti offtopic: minci nemas ti pojma cije su od ovdje prisutnih sestre, majke, .... silovane; braca, ocevi, sinovi,.. ubijani! Ali lako se brinuti za tudju guzu od nekud, jeli ti tako ti Boga bilo tesko zvakati onu sniclu '93 kada na vjestima gledas kako Bosna gori!

:( :roll: :sad: :( :roll: :sad:

Molim dragog Boga samo pamet da mi sacuva!

Djeda Mraze, Djeda Mraze mislis li na nas!
Mali moji, slatki moji mislim ja na vas!
Last edited by South Blue Mama on 03/12/2008 10:30, edited 1 time in total.
seln

#896 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

vratnik wrote:
mIRCerka wrote:
Austrija dakle! A da li se u Austriji isto dobija dodatak na platu za bozic? I da li ste vi taj glatko odbili?
Ma gdje bi ona uzela kjafirske pare... :D
Ja sam siguran da su mnoge nase izbjeglice odbile pomoc Caritasa jer je crkvena organizacija i nema utemeljenje u islamu.
Sada ocekujemo povratak svih 70.000 koliko ih je ostalo u Austriji...na celu sa @minci.
mIRCerka

#897 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

HAVANA, cenzuru ti opalih, ipak je ovo dedamrazicna tema, mojne psovati.
vratnik

#898 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

Mali je korak od postovatelja obicaja Deda Mraza do cetnika.. :cry:
izvor

#899 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by izvor »

Minci, sestro, polahko. Smiri se. Sabura. Ne mozes tako ljude sa kojima se ne slazes nazivati neprijateljima muslimana, niti da je neko ko podrzava Djeda Mraza kao ideju, kao simbol dobrocinstva prema djeci, palio, ili radio razne gnusobe o kojima pricas. Ovi ovdje forumasi mozda imaju razlicita misljenja, ali nista manje ne vole ovu zemlju od tebe, mene ili bilo koga drugog. Vecina je bila u Sarajevu u ratu i dobro znaju ko je granatirao i koje rusio ovaj prelijepi grad. I upravo zbog toga, sto je ovo jedan lijep grad, sto je uvjek takav i bio, sto je predstavljao simbol tolerancije, multikulture, isto kao sto je i Djed Mraz simbol dobra, u ocima djece koja dobivaju te poklone, upravo zbog toga ovi forumasi ne zele da u takvom Sarajevu postanu pravila zabrane, bilo Djeda Mraza ili neceg drugog. Mozemo se mi slagati ili ne, ali ako zelimo dobro ovom narodu koji zivi ovdje, ako zelimo dobro i svom narodu kojem pripadamo, a ja i ti i mnogi ovdje smo Bosnjaci, moramo razvijati medjunacionalno i medjuvjersko razumijevanje i toleranciju. Jer samo multikonfesionalna, multinacionalna, i multikulturna BiH, i Sarajevo kao svijetli primjer u njoj, mogu biti garant opstojnosti naseg naroda i nase vjere. Sve drugo, netolerantnost, borba za jednonacionalne sredine, vodi ovaj grad, ovu drzavu i narode, prije svega Bosnjacki, u belaj. I svaka druga prica odgovara upravo onima koji su protiv ove drzave, koji su je zeljeli unistiti i nekamo pripajati.
nosara

#900 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

Izvore, bistro k'o izvor!

Al' minci ti je, rekose, u "Austrija zemlja teska...". Daleko joj je Bosnica i od ociju i od srca, tako da sumnjam da ju brine sta lupetanja slicna njenom mogu proizvesti ovdje.
Last edited by nosara on 03/12/2008 10:53, edited 1 time in total.
Locked