F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#876 Re: F.K. Olimpic
Sretno Ćala
( znam ga i privatno ). To je covjek koji radi u miru i ne dize tenzije. Predan je poslu 200% ...
- MyCore
#877 Re: F.K. Olimpic
Sta je falilo ovom proslom, lik ih drzao u vrhu citavo vrijeme ???
Ne pucaju valjda na titulu!
- veljaca
#878 Re: F.K. Olimpic
Ovo za igrace - ne bih se slozio ....sancho_no1 wrote:budimo realni i imaju najbolje igrace i plate, malo ih stadion zeza al ce se valjda to rijesioti, tako da i titula nebi bila ne zasluzenaMyCore wrote:Sta je falilo ovom proslom, lik ih drzao u vrhu citavo vrijeme ???Ne pucaju valjda na titulu!
A ovo za stadion - pa zar nisu u istoj situaciji kao FK Sarajevo ? ( iznajmljuju stadion u vlasnistvu Opcine Centar i jedni i drugi ) ....
-
Eborg
#879 Re: F.K. Olimpic
Da li uopće traje ova rekonstrukcija Stadiona Otoka? Malo mi nerealno zvuči podatak sa Wikipedije o 5 miliona dolara investicije.

-
Eborg
#881 Re: F.K. Olimpic
Baš ovako kao na slici? Izgleda kao fin mali stadion, savršen za U-21 reprezentaciju.
BTW, da li to finansira klub (tj. Nijaz Gracić) ili Općina Novo Sarajevo?
BTW, da li to finansira klub (tj. Nijaz Gracić) ili Općina Novo Sarajevo?
-
elSaik
#882 Re: F.K. Olimpic
Zajebava te.
-
Eborg
#883 Re: F.K. Olimpic
Bezobrazluk. 
-
herbion
#884 Re: F.K. Olimpic
Tender za izgradnju stadiona zavrsen a posao dobila UNIGRADNJA,sta gdje i kako nista drugo ne znam.
-
Eborg
#885 Re: F.K. Olimpic
Baš sam evo pogledao ovaj video-interview sa Nijazom Gracićem. Ne znam, sviđa mi se čovjekovo razmišljanje, nekako je realan i gleda na budućnost, samo se postavlja pitanje do kada to može finansijski izdržati. Mogao bi se tu napraviti fin klub ako bi se prave stvari poklopile i kada bi se pronašao stadion. Možda ta eventualna selidba na Ilidžu i nije tako loša mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110110134
- zecko_kupuz
#886 Re: F.K. Olimpic
Dobro si me podsjetio. To sam ja fol nešto dodao na wikipediju prije čitavih godinu i po sigurno.Eborg wrote:Da li uopće traje ova rekonstrukcija Stadiona Otoka? Malo mi nerealno zvuči podatak sa Wikipedije o 5 miliona dolara investicije.![]()
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#887 Re: F.K. Olimpic
Zašto? Jeftinije mu na Ilidži sve, svakako još godinama ne bi imao nikog od gledalaca na utakmicama PL (da li bi ikad?). Prošlu sezonu i ovu polusezonu je pokušao privući nekoga, nije mu pošlo za rukom i ostavio se ćorava posla. Eventualne europske utakmice su druga priča, a njih će svakako morati igrati na Hasetovom stadionuEborg wrote:mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.
-
Eborg
#888 Re: F.K. Olimpic
Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.
- Obuca9
#889 Re: F.K. Olimpic
Meni samo nije jasno, zašto je uopšte preuzimao sarajevski klub, zašto nije uzeo klub iz manje sredine, kao evo što i govori da je razmišljao o Rudaru iz Kaknja ili Breze. Ovako nema teorije da ikad dovede navijače, ali eto nek' mu bude.
-
Max Bunker
#890 Re: F.K. Olimpic
Samo mu fali jedna stvar a to su navijaci.Eborg wrote:Baš sam evo pogledao ovaj video-interview sa Nijazom Gracićem. Ne znam, sviđa mi se čovjekovo razmišljanje, nekako je realan i gleda na budućnost, samo se postavlja pitanje do kada to može finansijski izdržati. Mogao bi se tu napraviti fin klub ako bi se prave stvari poklopile i kada bi se pronašao stadion. Možda ta eventualna selidba na Ilidžu i nije tako loša mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#891 Re: F.K. Olimpic
Nisam gledao ove klipove sa njim, vidim po naslovu spojiće se sa Famosom i preseliti na Ilidžu. Ako će se spajati sa Famosom što ne ide u Hrasnicu, ili ako hoće na Ilidžu nek' se spaja sa IgmanomEborg wrote:Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.
-
Eborg
#892 Re: F.K. Olimpic
Ne trebaju njima toliko navijači koliko im trebaju "obični" gledaoci zbog novca i sponzora. Odlazak na Ilidžu bi to mogao riješiti jer bi lokalci vjerovatno dolazili u početku u nekom manjem broju.
-
Eborg
#893 Re: F.K. Olimpic
Meni još uvijek nije jasno zašto Općini Novi Grad nije u interesu da se obnovi stadion na Otoci.1946 wrote:Nisam gledao ove klipove sa njim, vidim po naslovu spojiće se sa Famosom i preseliti na Ilidžu. Ako će se spajati sa Famosom što ne ide u Hrasnicu, ili ako hoće na Ilidžu nek' se spaja sa IgmanomEborg wrote:Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.? U gradskom jezgru Sarajeva nema gdje napraviti stadion, jedino da bude na vrhu neke zgrade
- cyprus
#894 Re: F.K. Olimpic
Ni meni... Nije mi jasno kako najveća opština uz Banja Luku u BiH ima tako malo sportskih kolektiva... Meni je žao što će i Olimpik otić, ali vjerovatno je Ilidža i bolja sredina po ovaj klub...Eborg wrote:Meni još uvijek nije jasno zašto Općini Novi Grad nije u interesu da se obnovi stadion na Otoci.1946 wrote:Nisam gledao ove klipove sa njim, vidim po naslovu spojiće se sa Famosom i preseliti na Ilidžu. Ako će se spajati sa Famosom što ne ide u Hrasnicu, ili ako hoće na Ilidžu nek' se spaja sa IgmanomEborg wrote:Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.? U gradskom jezgru Sarajeva nema gdje napraviti stadion, jedino da bude na vrhu neke zgrade
-
Eborg
#895 Re: F.K. Olimpic
Koliko mi je poznato Gracić je nudio da otkupi čitav stadion a ne da mu se pokloni tako da je fakat čudno.
- Obuca9
#896 Re: F.K. Olimpic
Ako si poslušao ovaj intervju sa njim, onda iz ove priče oko toga šta mu se ne sviđa u novoj Upravi Sarajeva (čega, to jeste koga, ima previše u ovom sazivu), pa to sabereš sa činjenicom ko je načelnik opštine N. Grad, a na sve to dodaš i Nijazovu izjavu da ne pripada nijednom političkom miljeu, lako ćeš doći do odgovora na to pitanje 
-
BaileyS
#897 Re: F.K. Olimpic
On je bio jedino rjesenje za FKS...ali na nasu a i njegovu zalost nisu mu dozvolili
U to doba se pricalo o dva miliona duga, evo sad vidim spominju se cetiri. Svakom je valjda jasno u kojem pravcu ovo ide
U to doba se pricalo o dva miliona duga, evo sad vidim spominju se cetiri. Svakom je valjda jasno u kojem pravcu ovo ide
-
Max Bunker
#898 Re: F.K. Olimpic
Pa da je tako, onda bi SASK Napredak ili Bosna Visocka, igrali kvalifikacije za LP.Eborg wrote:Ne trebaju njima toliko navijači koliko im trebaju "obični" gledaoci zbog novca i sponzora. Odlazak na Ilidžu bi to mogao riješiti jer bi lokalci vjerovatno dolazili u početku u nekom manjem broju.
-
Eborg
#899 Re: F.K. Olimpic
Jebo vašu Argentinu kada imate jednu od najgorih uprava u državi (tu ste doduše negdje s nama
). Istina je da se igra zbog navijača ali džaba ti pjesme i te "gluposti" ako nema love i sposobnih ljudi da to usmjere u pravom smjeru.
Sponzorima je bitnije da dođu ljudi s djecom koji će vidjeti njihovu reklamu nego neki tamo likovi koji će samo pjevati i skakati a nemaju 2 KM u džepu. Ekonomska psihologija.
Sponzorima je bitnije da dođu ljudi s djecom koji će vidjeti njihovu reklamu nego neki tamo likovi koji će samo pjevati i skakati a nemaju 2 KM u džepu. Ekonomska psihologija.
-
Max Bunker
#900 Re: F.K. Olimpic
Ma kakva crna ekonomska strategija. To ti je brate mili, kao da napravis robnu kucu imas plan i program ekonomskog razvoja, sve divno krasno ali nemas musterija. Pusti ti marke koje imas, pusti pare koje su ulozio ali nemas musterija.Eborg wrote:Jebo vašu Argentinu kada imate jednu od najgorih uprava u državi (tu ste doduše negdje s nama). Istina je da se igra zbog navijača ali džaba ti pjesme i te "gluposti" ako nema love i sposobnih ljudi da to usmjere u pravom smjeru.
Tako ti je isto i sa Olimpicom.
Kao sto neko rece, Gracicu bi bolje bilo da je pare ulozio u neki klub u manjoj sredini ( mogao je uloziti pare u Bosnu V. ) a ne u klub, koji pored sebe ipak ima dva najveca fudbalska kluba u nasoj drzavi Sarajevo i Zeljeznicar.
U ovome gradu, iskreno, jako malo ljudi prati domaci fudbal a i to sto prati, zagrizeni su navijaci Sarajeva i Zeljeznicara, tako da u blizoj buducnosti ne vidim bazu iz koje bi Olimpik dobio navijace. Mozda tek za nekih 10-15 godina, kada i od Sarajeva i od Zeljeznicara ostane samo lijepa prica i prosjecna realnost a Olimpic pocne praviti neke rezultate u Europi, pred ocima neke nove generacije, koja ce pricu svojih oceva o nekim Skorama, Zubanovicima i sl., gledati blijedim pogledom, kao sto ja sada gledam svoga staroga, kada mi prica o Paji, Susicu, utakmici protiv HSV-a i sl. ( ne zato sto em ne zanima, nego zato sto ja koliko se god trudio, ne mogu to da zamislim i dozivim na onaj nacin, na koji je to dozivio moj stari u ciji se vakat to desavalo i koji je to sve gledao ).
Pa u jednome trenutku Dzerzelez je bio jaci i od Sarajeva i od Zeljeznicara ( necemo sada ulaziti u detalje, znamo svi ko je stajao iza kluba ) pa mu na utakmicama nije bilo vise od stotinjak navijaca. Cak mi se cini da su i oni tako negdje otisli da igraju ( ja Ilidza ja Hrasnica ).