F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#876 Re: F.K. Olimpic

Post by veljaca »

Sretno Ćala :thumbup: ( znam ga i privatno ). To je covjek koji radi u miru i ne dize tenzije. Predan je poslu 200% ...
MyCore

#877 Re: F.K. Olimpic

Post by MyCore »

Sta je falilo ovom proslom, lik ih drzao u vrhu citavo vrijeme ??? :-? Ne pucaju valjda na titulu!
veljaca

#878 Re: F.K. Olimpic

Post by veljaca »

sancho_no1 wrote:
MyCore wrote:Sta je falilo ovom proslom, lik ih drzao u vrhu citavo vrijeme ??? :-? Ne pucaju valjda na titulu!
budimo realni i imaju najbolje igrace i plate, malo ih stadion zeza al ce se valjda to rijesioti, tako da i titula nebi bila ne zasluzena
Ovo za igrace - ne bih se slozio ....
A ovo za stadion - pa zar nisu u istoj situaciji kao FK Sarajevo ? ( iznajmljuju stadion u vlasnistvu Opcine Centar i jedni i drugi ) ....
Eborg

#879 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Da li uopće traje ova rekonstrukcija Stadiona Otoka? Malo mi nerealno zvuči podatak sa Wikipedije o 5 miliona dolara investicije. :?

Image
mahalaš

#880 Re: F.K. Olimpic

Post by mahalaš »

Traje, eno privode kraju 8-)
Eborg

#881 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Baš ovako kao na slici? Izgleda kao fin mali stadion, savršen za U-21 reprezentaciju. :)

BTW, da li to finansira klub (tj. Nijaz Gracić) ili Općina Novo Sarajevo?
elSaik

#882 Re: F.K. Olimpic

Post by elSaik »

Zajebava te.
Eborg

#883 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Bezobrazluk. :D
herbion

#884 Re: F.K. Olimpic

Post by herbion »

Tender za izgradnju stadiona zavrsen a posao dobila UNIGRADNJA,sta gdje i kako nista drugo ne znam.
Eborg

#885 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Baš sam evo pogledao ovaj video-interview sa Nijazom Gracićem. Ne znam, sviđa mi se čovjekovo razmišljanje, nekako je realan i gleda na budućnost, samo se postavlja pitanje do kada to može finansijski izdržati. Mogao bi se tu napraviti fin klub ako bi se prave stvari poklopile i kada bi se pronašao stadion. Možda ta eventualna selidba na Ilidžu i nije tako loša mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110110134
zecko_kupuz

#886 Re: F.K. Olimpic

Post by zecko_kupuz »

Eborg wrote:Da li uopće traje ova rekonstrukcija Stadiona Otoka? Malo mi nerealno zvuči podatak sa Wikipedije o 5 miliona dolara investicije. :?

Image
Dobro si me podsjetio. To sam ja fol nešto dodao na wikipediju prije čitavih godinu i po sigurno. :-) Tada je aktuelna informacija bila da će se stadion izgraditi do nekada u proljeće 2010.-te. Znamo kako je ta priča završila :roll: ...samo sorry što nisam prepravljao informacije u međuvremenu, mislio sam da ima još entuzijasta koji će dograđivati štivo. A i zahebano malo manipulisati tuđim informacijama i vlasništvom. :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#887 Re: F.K. Olimpic

Post by 1946 »

Eborg wrote:mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.
Zašto? Jeftinije mu na Ilidži sve, svakako još godinama ne bi imao nikog od gledalaca na utakmicama PL (da li bi ikad?). Prošlu sezonu i ovu polusezonu je pokušao privući nekoga, nije mu pošlo za rukom i ostavio se ćorava posla. Eventualne europske utakmice su druga priča, a njih će svakako morati igrati na Hasetovom stadionu
Eborg

#888 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.
Obuca9

#889 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

Meni samo nije jasno, zašto je uopšte preuzimao sarajevski klub, zašto nije uzeo klub iz manje sredine, kao evo što i govori da je razmišljao o Rudaru iz Kaknja ili Breze. Ovako nema teorije da ikad dovede navijače, ali eto nek' mu bude.
Max Bunker

#890 Re: F.K. Olimpic

Post by Max Bunker »

Eborg wrote:Baš sam evo pogledao ovaj video-interview sa Nijazom Gracićem. Ne znam, sviđa mi se čovjekovo razmišljanje, nekako je realan i gleda na budućnost, samo se postavlja pitanje do kada to može finansijski izdržati. Mogao bi se tu napraviti fin klub ako bi se prave stvari poklopile i kada bi se pronašao stadion. Možda ta eventualna selidba na Ilidžu i nije tako loša mada na njegovom mjestu ne bih odustao od "gradske sredine" tako brzo.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110110134
Samo mu fali jedna stvar a to su navijaci.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#891 Re: F.K. Olimpic

Post by 1946 »

Eborg wrote:Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.
Nisam gledao ove klipove sa njim, vidim po naslovu spojiće se sa Famosom i preseliti na Ilidžu. Ako će se spajati sa Famosom što ne ide u Hrasnicu, ili ako hoće na Ilidžu nek' se spaja sa Igmanom :-? ? U gradskom jezgru Sarajeva nema gdje napraviti stadion, jedino da bude na vrhu neke zgrade :D
Eborg

#892 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Ne trebaju njima toliko navijači koliko im trebaju "obični" gledaoci zbog novca i sponzora. Odlazak na Ilidžu bi to mogao riješiti jer bi lokalci vjerovatno dolazili u početku u nekom manjem broju.
Eborg

#893 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

1946 wrote:
Eborg wrote:Ukoliko bi bio negdje "u gradu" još uvijek bi mogao iskoristiti stadion za druge namjene osim za igranje (poslovni prostori, hotel i sl.). Pitanje je koliko se to može napraviti na periferiji no u ovom drugom slučaju bi se vjerovatno nekad mogao napraviti trening-kamp što je plus.
Nisam gledao ove klipove sa njim, vidim po naslovu spojiće se sa Famosom i preseliti na Ilidžu. Ako će se spajati sa Famosom što ne ide u Hrasnicu, ili ako hoće na Ilidžu nek' se spaja sa Igmanom :-? ? U gradskom jezgru Sarajeva nema gdje napraviti stadion, jedino da bude na vrhu neke zgrade :D
Meni još uvijek nije jasno zašto Općini Novi Grad nije u interesu da se obnovi stadion na Otoci. :?
cyprus

#894 Re: F.K. Olimpic

Post by cyprus »

Eborg wrote:
1946 wrote:
Meni još uvijek nije jasno zašto Općini Novi Grad nije u interesu da se obnovi stadion na Otoci. :?
Ni meni... Nije mi jasno kako najveća opština uz Banja Luku u BiH ima tako malo sportskih kolektiva... Meni je žao što će i Olimpik otić, ali vjerovatno je Ilidža i bolja sredina po ovaj klub...
Eborg

#895 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Koliko mi je poznato Gracić je nudio da otkupi čitav stadion a ne da mu se pokloni tako da je fakat čudno.
Obuca9

#896 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

Ako si poslušao ovaj intervju sa njim, onda iz ove priče oko toga šta mu se ne sviđa u novoj Upravi Sarajeva (čega, to jeste koga, ima previše u ovom sazivu), pa to sabereš sa činjenicom ko je načelnik opštine N. Grad, a na sve to dodaš i Nijazovu izjavu da ne pripada nijednom političkom miljeu, lako ćeš doći do odgovora na to pitanje ;)
BaileyS

#897 Re: F.K. Olimpic

Post by BaileyS »

On je bio jedino rjesenje za FKS...ali na nasu a i njegovu zalost nisu mu dozvolili

U to doba se pricalo o dva miliona duga, evo sad vidim spominju se cetiri. Svakom je valjda jasno u kojem pravcu ovo ide
Max Bunker

#898 Re: F.K. Olimpic

Post by Max Bunker »

Eborg wrote:Ne trebaju njima toliko navijači koliko im trebaju "obični" gledaoci zbog novca i sponzora. Odlazak na Ilidžu bi to mogao riješiti jer bi lokalci vjerovatno dolazili u početku u nekom manjem broju.
Pa da je tako, onda bi SASK Napredak ili Bosna Visocka, igrali kvalifikacije za LP.
Eborg

#899 Re: F.K. Olimpic

Post by Eborg »

Jebo vašu Argentinu kada imate jednu od najgorih uprava u državi (tu ste doduše negdje s nama :D ). Istina je da se igra zbog navijača ali džaba ti pjesme i te "gluposti" ako nema love i sposobnih ljudi da to usmjere u pravom smjeru.

Sponzorima je bitnije da dođu ljudi s djecom koji će vidjeti njihovu reklamu nego neki tamo likovi koji će samo pjevati i skakati a nemaju 2 KM u džepu. Ekonomska psihologija. :D
Max Bunker

#900 Re: F.K. Olimpic

Post by Max Bunker »

Eborg wrote:Jebo vašu Argentinu kada imate jednu od najgorih uprava u državi (tu ste doduše negdje s nama :D ). Istina je da se igra zbog navijača ali džaba ti pjesme i te "gluposti" ako nema love i sposobnih ljudi da to usmjere u pravom smjeru.

Sponzorima je bitnije da dođu ljudi s djecom koji će vidjeti njihovu reklamu nego neki tamo likovi koji će samo pjevati i skakati a nemaju 2 KM u džepu. Ekonomska psihologija. :D
Ma kakva crna ekonomska strategija. To ti je brate mili, kao da napravis robnu kucu imas plan i program ekonomskog razvoja, sve divno krasno ali nemas musterija. Pusti ti marke koje imas, pusti pare koje su ulozio ali nemas musterija.
Tako ti je isto i sa Olimpicom.
Kao sto neko rece, Gracicu bi bolje bilo da je pare ulozio u neki klub u manjoj sredini ( mogao je uloziti pare u Bosnu V. ) a ne u klub, koji pored sebe ipak ima dva najveca fudbalska kluba u nasoj drzavi Sarajevo i Zeljeznicar.
U ovome gradu, iskreno, jako malo ljudi prati domaci fudbal a i to sto prati, zagrizeni su navijaci Sarajeva i Zeljeznicara, tako da u blizoj buducnosti ne vidim bazu iz koje bi Olimpik dobio navijace. Mozda tek za nekih 10-15 godina, kada i od Sarajeva i od Zeljeznicara ostane samo lijepa prica i prosjecna realnost a Olimpic pocne praviti neke rezultate u Europi, pred ocima neke nove generacije, koja ce pricu svojih oceva o nekim Skorama, Zubanovicima i sl., gledati blijedim pogledom, kao sto ja sada gledam svoga staroga, kada mi prica o Paji, Susicu, utakmici protiv HSV-a i sl. ( ne zato sto em ne zanima, nego zato sto ja koliko se god trudio, ne mogu to da zamislim i dozivim na onaj nacin, na koji je to dozivio moj stari u ciji se vakat to desavalo i koji je to sve gledao ).
Pa u jednome trenutku Dzerzelez je bio jaci i od Sarajeva i od Zeljeznicara ( necemo sada ulaziti u detalje, znamo svi ko je stajao iza kluba ) pa mu na utakmicama nije bilo vise od stotinjak navijaca. Cak mi se cini da su i oni tako negdje otisli da igraju ( ja Ilidza ja Hrasnica ).
Post Reply