U Sarajevu protest protiv queer festival
-
Ali_G
#876 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
-
dallton
#877 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
tacno, al nista svabe nisu bolje od nas, kad ih upoznas privatno vidis koliko animoziteta imaju prema drugom i drugacijem - znaci privatni animoziteti ce uvjek postojati, ovom se ne svidja ovo, onom ono. .. stvar je u tome ako ovi bradati mogu danas ovako napadati one koji su dosli na queer festival, znaci sutra bi mogli i nekog drugog radi drugih stvari i tako dalje...pici wrote:e moj dalltone mi smo od švaba svjetlosne godine,balkan je ovo ,ovo je rulja.....necu dalje jer i sebe vrijedamdallton wrote:dobar primjer kako se ovakve stvari rjesavaju je keln:
desnicari evrope se okupili (i to predstanici desnicarskih politickih partija, ne mase, nego "demokratski izbarani") i odlucili da naprave "anti-islamisticki kongres"....sacekale ih narodne mase kelna, ljevicarske organizacije i drugi i demokratski natjerali desnicare u bijeg na neki brod jer su desnicari uvijek p.ckeznaci da se manemo price nego organizujte demonstracije, pa da vidimo koliko je nas koliko je vehabija
I btw. mada je keln grad s najvise muslimana u evropi, i dalje je naravno vecinski krscjanski grad, i mnogi normalni ljudi u tom gradu ne opravdavaju stvari koje pojedini muslimani tamo rade....
treba im prst u oko staviti i napraviti queer festival tradicionalnim - sad svake godine
nego mi smeta indolentnost - svaka katastrofa pocinje indolentnoscu nezainteresiranih koji se kao "uznemire" sto se nesto desava a onda nemaju vremena ni protest da iskazu - zure ljudi na kafu gdje se zale na "opsti primitivizam u drustvu"
-
dallton
#878 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ja cu se vec nacrtati veceras - hoces i ti?Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
-
GSC
#879 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
-
luciferino
#880 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
jah, pa da onda neko kaze da je krenula gay parada i da se provocira.Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#881 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja ne mogu idem na fizikalne ....lijecim ljubavne i ratne raneAli_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
-
radijator
#882 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.kockica_kockica wrote:ja sam bila tamo ali puno prije ovih desavanja... sacica deckica i djevojcica ciji vokabular nije sezao dalje od jaraaaneee i o'cam ( sto bi u prevodu valjda trebalo da znaci oca mi) ...
moja prijateljica je isla na otvaranje... povrjedjena je iako nije gay.... trenutno lezi u krevetu sa povredama glave... ona se usprotivila toj hordi napasnika i primitivaca ali nije bilo nikoga da je zastiti...i nije to samo krivica onih koji su kao "obezbjedjivali" taj dogadjaj i pustili te primitivne ljude da urade sto su uradili... da pustili su ih jer smo svjesni toga da ako zele nekoga zastiti oni to urade ali ako im nije u interesu onda nista od toga... krivi su oni koji su to posmatrali sa sigurne distance i duboko u sebi likovali zbog toga sto su ih namlatili...
likovi kao sto je radijator mi idu na zivce sa svojim izjavama... kako je ovo muslimanski grad, i drugi likovi koji poput njega "moralisti" koji kao zbog dobrobiti svoje djece pljuju po tom festivalu... nicim nisu pokazali da su gay, ni oblacenjem ni gestama nicim... ono urlanje je toliko primitivno da se ja jezim na sve to ...
i sad cu citirati Ellu
"Nikada ne bih voljela da zivim u Sarajevu koje je muslimanski grad...ni bilo gdje na svijetu u mislimanskom grad, ili katolickom, ili pravoslavnom, ili.... Ja zvim ovdje, jer uzivam u razlicitostima koje ovaj grad pruza, uzivam u ljepotama iftara i badnjaka, u baklavi u sarenim jajima, u đurđevdanu i biranju Romske kraljice, u kladrmi Begove džamije, u freskama i vitrazima nasih crkvi...Volim tamburice i klape, volim kad se ljudi vole, volim sve sto upotpunjuje licnost, sto gradi i jaca. Volim raslicitosti ... sad mi se cini da sam ja dio Queer populacije, ( u pravom smislu te rjeci), jer volim ono sto nije ucmalo i isto...jer poslije svega recenog cini mi se da zivim u bajci.. sigurno da sam malo "iskrenuta" "
-
dallton
#883 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pa sta i da je krenula gay parada, ko se osjeca isprovociranim bez fizicke prisile, njegov problem - kontrolisi emocije, nisi zivotinjaluciferino wrote:jah, pa da onda neko kaze da je krenula gay parada i da se provocira.Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
-
dallton
#884 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
[/quote]kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.
nije vecinski muslimanski, nego grad svakoga ko u njemu zivi - jel to ti radis nacionalni i vjerski popis? a ako se stalno pozivas na one s brda, e pa hajd onda kod cika dodika u pc, on voli da popisuje po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, pa mozete zajedno
- kockica_kockica
#885 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
to sto cu izaci ja peti ili deseti na ulicu pa uzvikivati tri put hura za gay populaciju, a onda ovi urlati na nas kojesta, je smijesno, i jos k svemu tome ovi urlatori ciji vokabular bas i nije na zavidnom nivou upotrijebit ce svoje sake da nas dozovu tobe... je primitivno ... nije na meni da krojim unutrasnju sigurnost ili mir u gradu ...imamo mi nase organe vlasti koji dobijaju lijepo placu za to sto rade... e pa nek gospoda lijepo zasuce rukave izvadi pendreke pa kad zaurla nek ga lijepo opali po glavi pa kad prvih deset dobije batine ostali 150 ce se razici....
- jazzer
#886 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Jos 5 stranica rasprave i ovdje ce ostati samo istomisljenici, ostali (oni kojima se, zamislite, sve ovo oko pedera ne svidja)delightful wrote:bullet in the head, ban.
ce skoknuti do banovica
- tratinčica78
#887 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ovo me podsjeća na 1996 kad su vehabije napali harekrišnovce i nikom ništa sutradan sve normala.
Zar nije cilj svake religije ljubav mir tolerancija znanje elem sve ono sto je dobro, a očito da su vehabije i neki muslimani profulili poentu religije, jer svi smo božija djeca i sve je božija tvorevina, a očito je da su vehabije osobe pune bijesa i jedva docekaju ovakve prilike da izliju sklonosti ka anomalijama tlačenja i napada. A kriju se iza Boga i i to rade u ime religije. Zar bi Bog bio zadovoljan nasiljem u Njegovo Ime prema tako nenasilnoj skupini od 100 ljudi na queer festivalu. I zar dopustiti da BiH bude potencijalna država vehabija.
Najgore sto i Dnevni Avaz podrzava pomenute i loži svakojake bolesnike pse rata napuckavajući ih protiv queer festivala...
Mir nek je s Vama Braćo i Sestre
Zar nije cilj svake religije ljubav mir tolerancija znanje elem sve ono sto je dobro, a očito da su vehabije i neki muslimani profulili poentu religije, jer svi smo božija djeca i sve je božija tvorevina, a očito je da su vehabije osobe pune bijesa i jedva docekaju ovakve prilike da izliju sklonosti ka anomalijama tlačenja i napada. A kriju se iza Boga i i to rade u ime religije. Zar bi Bog bio zadovoljan nasiljem u Njegovo Ime prema tako nenasilnoj skupini od 100 ljudi na queer festivalu. I zar dopustiti da BiH bude potencijalna država vehabija.
Najgore sto i Dnevni Avaz podrzava pomenute i loži svakojake bolesnike pse rata napuckavajući ih protiv queer festivala...
Mir nek je s Vama Braćo i Sestre
- kockica_kockica
#888 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
radijator wrote:kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.kockica_kockica wrote:ja sam bila tamo ali puno prije ovih desavanja... sacica deckica i djevojcica ciji vokabular nije sezao dalje od jaraaaneee i o'cam ( sto bi u prevodu valjda trebalo da znaci oca mi) ...
moja prijateljica je isla na otvaranje... povrjedjena je iako nije gay.... trenutno lezi u krevetu sa povredama glave... ona se usprotivila toj hordi napasnika i primitivaca ali nije bilo nikoga da je zastiti...i nije to samo krivica onih koji su kao "obezbjedjivali" taj dogadjaj i pustili te primitivne ljude da urade sto su uradili... da pustili su ih jer smo svjesni toga da ako zele nekoga zastiti oni to urade ali ako im nije u interesu onda nista od toga... krivi su oni koji su to posmatrali sa sigurne distance i duboko u sebi likovali zbog toga sto su ih namlatili...
likovi kao sto je radijator mi idu na zivce sa svojim izjavama... kako je ovo muslimanski grad, i drugi likovi koji poput njega "moralisti" koji kao zbog dobrobiti svoje djece pljuju po tom festivalu... nicim nisu pokazali da su gay, ni oblacenjem ni gestama nicim... ono urlanje je toliko primitivno da se ja jezim na sve to ...
i sad cu citirati Ellu
"Nikada ne bih voljela da zivim u Sarajevu koje je muslimanski grad...ni bilo gdje na svijetu u mislimanskom grad, ili katolickom, ili pravoslavnom, ili.... Ja zvim ovdje, jer uzivam u razlicitostima koje ovaj grad pruza, uzivam u ljepotama iftara i badnjaka, u baklavi u sarenim jajima, u đurđevdanu i biranju Romske kraljice, u kladrmi Begove džamije, u freskama i vitrazima nasih crkvi...Volim tamburice i klape, volim kad se ljudi vole, volim sve sto upotpunjuje licnost, sto gradi i jaca. Volim raslicitosti ... sad mi se cini da sam ja dio Queer populacije, ( u pravom smislu te rjeci), jer volim ono sto nije ucmalo i isto...jer poslije svega recenog cini mi se da zivim u bajci.. sigurno da sam malo "iskrenuta" "
znas ja tebe jako zalim ...
Sarajevo je Sarajevo bez tog tvog sufiksa vecinski i prefiksa muslimanski... to je grad onih koji zive u njemu....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#889 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pederi..blabla...homofobi...blabla...bolesnici...fasisti...prebit...ugrozeni...blablablabla...dzamija...blabla...ramazan...blabla...dodik...blalba..
1. Grad je zakazao, i kroz policiju i kroz stanovnistvo
2. Ima bitnijih stvari i izvora problema od istorije vehabizma.
3. prestanite se medjusobno castiti, spasce forum na 10 forumasha na kraju, danas je vec 15 zaplatilo.
1. Grad je zakazao, i kroz policiju i kroz stanovnistvo
2. Ima bitnijih stvari i izvora problema od istorije vehabizma.
3. prestanite se medjusobno castiti, spasce forum na 10 forumasha na kraju, danas je vec 15 zaplatilo.
- uvjek dobar gost
#890 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Mene si pitao , a sam si rekao da je ta pojava bila zakonom zabranjena.. znači o kakvoj toleranciji pričamo prije rata (agresije) onoj opštoj prema drugom i drugačijem il se fokusiramo na toleranciju prema homoseksualcima... ja se slažem sa tobom pri imenovanju krivca, ali kad me već pitaš odgovoriću ti, kriv sam i ja jer nisam bio na festivalu sinoć, kriv je onaj ko iz svog neznanja fura tuđe ideje i stavove bez da ima svoje, ukoliko je tebi današnje Sarajevo na ponos i diku meni nije, ne zbog ovog konkretnog slučaja već zbog mnogo drugih, ja ukoliko nekad zvučim pesimistično il pretjeram nekad u banalizaciji.. takav sam i jesam, ali nemoj molim te ti braniti Sarajevo od mene koji ga ispade ne volim.... hoću reći svi periodi u istoriji Sarajeva imaju svoje pozitivne i negativne strane i naše je danas da sudimo o trenu u kojem živimo, a istorija će suditi nama i vremenu u kojem u stvari životarimo.Stolac92 wrote:Cijelo vrijeme pratim dešavanja oko queer festivala i stalno se suzdržavam da reagujem, ali mi je jutros puko film...
Ne mogu da izdržim više da ne odgovorim na ove što pljuju po Sarajevu, prizivaju Sarajevo od prije rata, govore kako je ovo dokaz da je Sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. Sram vas i stid bilo! Nisam iz Sarajeva, ali neka vas je sram i stidite se zbog ovakvih riječi... vi tupani bez mozga i razuma. Ne možete da vidite da je Sarajevo sinoć pokazalo svoju toleranciju, svoju širokogrudnost, svoju tradiciju i to prema nečemu što je potpuno nove u ovakvom vidu ispoljavanja. Sinoć ispred Akademije nije bilo 5 000, 10 000 ili 100 000 Sarajlija koji poste i klanjaju, koji se Bogu mole i milostinju udjeluju. Sinoć je ispred Akademije bila šačica jada i grupica navijačkih huligana. Da je policija imala naređenje da profesionalno obavlja svoj posao sinoć ne bi bilo ni najmanjeg incidenta, jer je bilo više policajaca nego Vahabija i huligana... Problem je opet u tome što je policija u službi politke, koja sinoć nije naredila da policija djeluje kao što su naredili ispred nogometnog saveza. Samo da upitam Gosta da li se on to sjeća Sarajeva od prije rata kad je homoseksualizam bio zakonom zabranjen, kad su grupice mlatile pedere po ulicama i policija im pomagala, kad se uletalo u stanove na sumnjive derneke? Pričaš o tolerantnom Sarajevu od prije rata... Ja lično nisam ni podržao ni napao festival... Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida... i prilično se dobro bore za svoja prava. Što se tiče Sarajeva... Ja sam ponosan na Sarajevo... ona ovo Sarajevo po kojem Sarajlije pljuju, na ovo Sarajevo zbog kojeg su mnogi izginuli i na ovo Sarajevo koje je sinoć opet pokazalo toleranciju. Ako vam treba odgovorni krivac za ono što se sinoć desilo onda je to policija i njihovi naredbodavci Hilmo Selimović, Tajo, Mama i ostali pravi pederi, koji nas sve do gole kože izje.aše.
Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa... Sram vas bilo... Gadite mi se...
Molio bih moderatora da me banuje sa ovog foruma, jer mi se toliko ogadio da ne želim više post kvariti komentarišuću preseravanje ove bagre ovdje...
Ovo govorim/tipkam a mislim na mali milion stvari o kojima sad i nije konkretno riječ, ne osporavam ti pravo da se ponosiš njime, ali nemoj ni ti meni da osporavaš da napadam nešto što se danas Sarajevom zove.. ti se zapitaj što "sarajlije" pljuju po nečemu što se tebi recimo ne gadi već to smatraš tolerantnim.... no opet da ponovim ovakvi ispadi ili ekscesi su meni lično samo jagoda na šlag, odnosno dođu mi kao biber po pilavu... kako to neki naši samozvani intelektualci kažu, ovakvi incidenti u meni samo povećavaju sumnju u ono što donosi sutra...
O samoj temi sam već tipkao i nemam više inspiracije mogao bih se samo ponoviti.... Za kraj te mogu samo retorički pitati zar policija koja nije uradila ništa nije Sarajevo, zar tajo i mama ne predstavljaju Sarajevo, zar razno-razni intelektualci i kvazi moralno - duhovne vertikale nisu sarajevo..... mislim na sve one koji su u stvari podgrijali vatru, odnosno dolili ulje na istu.
Sve u svemu svi smo mi u pravu na svoj način jer svako od nas unosi nešto subjektivno u samu diskusiju..
Jedini problem u svemu ovome jeste da mi realno postajemo sve nazadnija sredina i sve čudnije društvo u kojem sa jedne strane sve prolazi nekažnjeno i bez odgovornosti, dok sa druge strane mi o jednom festivalu i reperkusijama ispisasmo barem 100 stranica ....
Sve u svemu ja nemam ništa protiv nikoga jer niko ovdje ne zna šta mi u stvari hoćemo od sebe, od života pa onda sve ostalo... ali zato znamo kakiti po svemu i o svemu suditi... takvi smo kao ljudi valjda i to bi nam valjda trebalo mnogo toga reći.
-
delightful
#891 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
to sto je bullet in the head postirao sliku vjesanja u iranu ti nije za ban?!jazzer wrote:Jos 5 stranica rasprave i ovdje ce ostati samo istomisljenici, ostali (oni kojima se, zamislite, sve ovo oko pedera ne svidja)delightful wrote:bullet in the head, ban.
ce skoknuti do banovica![]()
.
svaka cast.
-
evo.mene
#892 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
nije ovo više grad uopšte, samo veliko selo
-
mojgrad
#893 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pa da si citao/la malo bolje (a vidim da nisi) postove na ovu temu skontao bi da se ovdje ne radi da li neko podrzava ili ne podrzava festival (svakom slicno pravo da vjeruje u ono sto hoce) vec se radi o tome da li ili ne popustiti nasilju a to je upravo ono sto se desilo? Pa dokle vise!Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#894 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Poziv Ceriću i Izetbegoviću da osude napade na učesnike Queer festivala
Liberalno demokratska stranka (LDS) uputila je otvoreno pismo reisu Mustafi ef. Ceriću, te Bakiru Izetbegoviću od kojih zahtijeva da osude i da se ograde od napada grupe vehabija na učesnike i prijatelje Queer festivala.
LDS ističe da na ovaj način trebaju da osude fizičke napade na drugog i drugačijeg, stanu u zaštitu ljudskih prava i pravne države, da kažu da li imaju ikakve veze za vehabijama koji su to uradili te podrže otvaranje dijaloga u javnosti umjesto otvaranje frontova i fizičkih sukoba.
Ova stranka sinoćnji napad smatra velikim razočarenjem, sramotom i poniženjem za građane Sarajeva i BiH.
-Trauma za učesnike koji su bili zarobljeni u zgradi ALU-a i okruženi s nekoliko stotina vehabija i huligana, fizički napadi na učesnike i prijetnje smrću razlozi su zbog kojih ne smijemo šutjeti, već moramo ustati i govoriti protiv toga, stav je LDS-a.
Ističu da je ovo najmanje stvar podrške ili nepodrške festivalu i slaganja ili neslaganja s održavanjem festivala, već pitanje pravne države, sigurnosti građana i osnovnih ljudskih prava.
-U kakvom gradu živimo kada smo dozvolili da grupe huligana s ulice uzimaju sebi za pravo da diktiraju moralne standarde u društvu i da pravdu uzimaju u svoje ruke, pita LDS, ocjenjujući najgorom činjenicu da je sve što se sinoć desilo bilo organizirano i učinjeno uime vjere.
Ova stranka također apelira da svi koji mogu doprinijeti spuštanju tenzija hitno to i učine "dok ne bude kasno i dok ljudski životi još nisu izgubljeni".
LDS je pismo uputio i članovima 13 religijskih NVO koji su svojim potpisima podržali i pozvali na proteste i zagovarali takav vid komunikacije, pozivajući ih da prihvate odgovornost za incident koji se dogodio.
-Ukoliko ste mogli javno pozvati na linč onda budite spremni i da prihvatite posljedice koje su nastale. Vi odgovarate za ovo što se sinoć desilo, a mi smo odgovorni za ono što ćemo ili nećemo uraditi sada, navodi LDS.
Eve fino ljudi napisali pa saljite na email ambasadama da se ovo osudjuje napadi bilo kakve vrste ......a sto jes,jes ovaj dvojac je zakuho ovo a znamo koliko Cerke simpatise vehabije pa mu dobro dodje da se malo posamaraju ,a huligani navijaci su ono sto i jesu ......meso
Liberalno demokratska stranka (LDS) uputila je otvoreno pismo reisu Mustafi ef. Ceriću, te Bakiru Izetbegoviću od kojih zahtijeva da osude i da se ograde od napada grupe vehabija na učesnike i prijatelje Queer festivala.
LDS ističe da na ovaj način trebaju da osude fizičke napade na drugog i drugačijeg, stanu u zaštitu ljudskih prava i pravne države, da kažu da li imaju ikakve veze za vehabijama koji su to uradili te podrže otvaranje dijaloga u javnosti umjesto otvaranje frontova i fizičkih sukoba.
Ova stranka sinoćnji napad smatra velikim razočarenjem, sramotom i poniženjem za građane Sarajeva i BiH.
-Trauma za učesnike koji su bili zarobljeni u zgradi ALU-a i okruženi s nekoliko stotina vehabija i huligana, fizički napadi na učesnike i prijetnje smrću razlozi su zbog kojih ne smijemo šutjeti, već moramo ustati i govoriti protiv toga, stav je LDS-a.
Ističu da je ovo najmanje stvar podrške ili nepodrške festivalu i slaganja ili neslaganja s održavanjem festivala, već pitanje pravne države, sigurnosti građana i osnovnih ljudskih prava.
-U kakvom gradu živimo kada smo dozvolili da grupe huligana s ulice uzimaju sebi za pravo da diktiraju moralne standarde u društvu i da pravdu uzimaju u svoje ruke, pita LDS, ocjenjujući najgorom činjenicu da je sve što se sinoć desilo bilo organizirano i učinjeno uime vjere.
Ova stranka također apelira da svi koji mogu doprinijeti spuštanju tenzija hitno to i učine "dok ne bude kasno i dok ljudski životi još nisu izgubljeni".
LDS je pismo uputio i članovima 13 religijskih NVO koji su svojim potpisima podržali i pozvali na proteste i zagovarali takav vid komunikacije, pozivajući ih da prihvate odgovornost za incident koji se dogodio.
-Ukoliko ste mogli javno pozvati na linč onda budite spremni i da prihvatite posljedice koje su nastale. Vi odgovarate za ovo što se sinoć desilo, a mi smo odgovorni za ono što ćemo ili nećemo uraditi sada, navodi LDS.
Eve fino ljudi napisali pa saljite na email ambasadama da se ovo osudjuje napadi bilo kakve vrste ......a sto jes,jes ovaj dvojac je zakuho ovo a znamo koliko Cerke simpatise vehabije pa mu dobro dodje da se malo posamaraju ,a huligani navijaci su ono sto i jesu ......meso
- Loulou
#895 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Nek' je on VEČINSKI, pa makar ne bio većinskiradijator wrote: kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.
- jazzer
#896 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Naravno da jeste zasluzio, samo je vise ljudi danas odletilo negojazzer wrote:
delightful wrote:
bullet in the head, ban.
Jos 5 stranica rasprave i ovdje ce ostati samo istomisljenici, ostali (oni kojima se, zamislite, sve ovo oko pedera ne svidja)
ce skoknuti do banovica .
to sto je bullet in the head postirao sliku vjesanja u iranu ti nije za ban?!
svaka cast.
delightful
prethodnih mjesec dana. I to, zamisli, samo oni koji
su kontra festivala. Bas ste brzi na testaturi.
- Macho^2
#897 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Izgleda da neki ne shvaćaju da je BIH sekularna drzava i da svi imaju jednaka prava sviđalo se to nekome ili ne...radijator wrote:Đesi europejac nisam te prepozno.neshto wrote:zar život tokom ramazana treba obustaviti?hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
Da sumiram, da je bilo makar malo tolerancije i uvazavanja na obje strane, vjerovatno se ovo ne bi desilo... ne kazem da ne bi bilo protesta protiv pederbala, ali mozda ne bi doslo do fizickog nasilja!
šta će sutra bošnjacima smetati tokom ramazana? točenje alkohola, minići, koncerti, držanje za ruku, raymond...?
halo ba, sekularna država, ima nas svakavih, vjernika, nevjernika, katolika, hindusa, pravoslavaca...
OVO JE BOSNA!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je Sarajevo, većinski muslimanski grad. Ako nemaš poštovanja prema Ramazanu, što se buniš?
- kockica_kockica
#898 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Loulou wrote:Nek' je on VEČINSKI, pa makar ne bio većinskiradijator wrote: kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.
-
Blue room
#899 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Kada sam cuo za ono sto se desilo sinoc u Sarajevu doslo mi je da spakujem kofere i za dobrobit mog djeteta odem daleko odavde medjutim sad kada citam vase postove vidim da ovdje itekako ima normalnih, razumnih i pametnih ljudi . Ja mislim da je ovo potpuni uzas ! Kraj civilizacije! Sta je slijedece? Zalijevanje zena sumpornom kiselinom ako nisu propisno obucene ? Javne egzekucije na stadionima ? Kamenovanje ? Sablje?
Odakle je to doslo to zlo koje se skriva pod maskom radikalnog Islama ? Ko su ti ljudi ? Takvih u BIH nije bilo ne prije sto godina , nije ih bilo ni u palelitu !Kakve veze ima Ramazan sa festivalom koji ima za cilj da promovise ne homoseksualnost nego kulturu dijaloga , komunikaciju medju ljudima, toleranciju, postovanje drugacijeg zivotnog stila !
Smatram da samo latentna homoseksualnost moze biti tako homofobicna jer se ne bori protiv "sejtana"u galeriji vec protiv onog u sebi. Ko to ima pravo mene ili bilo koga od vas uciti o moralu ?
Odakle je to doslo to zlo koje se skriva pod maskom radikalnog Islama ? Ko su ti ljudi ? Takvih u BIH nije bilo ne prije sto godina , nije ih bilo ni u palelitu !Kakve veze ima Ramazan sa festivalom koji ima za cilj da promovise ne homoseksualnost nego kulturu dijaloga , komunikaciju medju ljudima, toleranciju, postovanje drugacijeg zivotnog stila !
Smatram da samo latentna homoseksualnost moze biti tako homofobicna jer se ne bori protiv "sejtana"u galeriji vec protiv onog u sebi. Ko to ima pravo mene ili bilo koga od vas uciti o moralu ?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#900 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
moS si mislitjazzer wrote:
Naravno da jeste zasluzio, samo je vise ljudi danas odletilo nego
prethodnih mjesec dana. I to, zamisli, samo oni koji
su kontra festivala. Bas ste brzi na testaturi.