"Tri pisma iz Sarajeva" posvetili ste vjerskom skladu u svom rodnom gradu, odnosno krahu istog ističući da je to vaša molitva za mir. Je li mir u kojem živimo prividan i je li mir na ovim prostorima uopće moguć?
Ako pogledate historiju uvidjet ćete da smo stalno iznova ponavljali iste ratove i da iz njih nismo naučili ništa. Tužno je koliko malo čovjek uči. Međutim, ja sam privilegovan jer imam mogućnost uraditi ono što političari i vjerski lideri ne mogu, ja mogu stvari koje su nezamislive staviti na jedno mjesto i pokazati da one mogu biti u harmoniji. Šteta je da to ne koristim, jer ako postoji mjesto sa kojeg trebam poslati poruku da je lako i jednostavno živjeti zajedno onda je to Sarajevo. Ovo je grad koji u svojoj historiji ima lake i teške momente suživota. Mi nikada nismo objašnjavali zbog čega je Sarajevo imalo najveći doprinos kulture i subkulture u bivšoj Jugoslaviji, a danas znamo da je to zbog miješane sredine. Miješanost daje kulturu, autentičan je samo barbarizam.
Goran Bregović prodao "Durdevdan"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#876 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
-
Bodkin
#877 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno 
- CPT
#878 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
a sad malo relativizacijeBodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno
- Hajvan
#879 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
ko ne voleo Radovana, ne video “Durdevdan”-a
- pici
#880 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Hajvan wrote:ko ne voleo Radovana, ne video “Durdevdan”-a
a durdevdan je brega odavno prodo muslimanima to je i tema bila... jeBo me onaj ko me nagovori da otvorim ovu temu prije 11 godina
sad je brega nasH
- dale cooper
#881 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Jesi zasro' pici.

- Hajvan
- pici
#883 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
al bukvalnodale cooper wrote:Jesi zasro' pici.![]()
- salik79
#884 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno
Karadzic i "Pjesnicke veceri"
- salik79
#885 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju.

- MaksprotivMarksa
#886 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Pa moja stara, inace Bosnjakinja, nikada za sebe nije rekla da je Bosnjakinja, ili bosanka ili muslimanka, to su te generacije, ne zivi on ovdje i nije bombardovan svaki dan pricama o tri najvece nacije planetesalik79 wrote:A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju.![]()
- Čitalac
#887 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
Ja se s njim (Karadžićem) nikada nisam družio. S njim se družio Goran Bregović, a jednom se i hvalio tim prijateljstvom. Jednom je Goran pričao kako je bilo divno u Sarajevu dok su se viđali on, Rajko Nogo i Karadžić. “Dok smo se družili mi, pjesnici” – tako je govorio. Mislio sam da je Bregović poludio. Za Karadžića se znalo da je strastveni kockar...a mene politika nikada nije zanimala.
- dale cooper
#888 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Bregović i Karadžić - pjesnici.

- salik79
#889 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Da li si ti procitao sta sam napisao, ili samo trolas?MaksprotivMarksa wrote:Pa moja stara, inace Bosnjakinja, nikada za sebe nije rekla da je Bosnjakinja, ili bosanka ili muslimanka, to su te generacije, ne zivi on ovdje i nije bombardovan svaki dan pricama o tri najvece nacije planetesalik79 wrote:A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju.![]()
Ili zelis reci da je ta njegova genercija "naviknuta" na HRVATE KATOLIKE, SRPKINJE PRAVOSLAVKE i na muslimanke?
- MaksprotivMarksa
#890 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Izvini, treba ga ubiti, jebo mu ja majku, nakgori je covjek, sa Karadzicem nas je bombardovao.
Sve najbolje
Sve najbolje
- LBVIEW
#891 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ma sad se vadi.salik79 wrote:U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno
Karadzic i "Pjesnicke veceri"![]()
A ovaj sto slags za Merlina se ponadao.
- salik79
#892 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Čitalac wrote:Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
Ja se s njim (Karadžićem) nikada nisam družio. S njim se družio Goran Bregović, a jednom se i hvalio tim prijateljstvom. Jednom je Goran pričao kako je bilo divno u Sarajevu dok su se viđali on, Rajko Nogo i Karadžić. “Dok smo se družili mi, pjesnici” – tako je govorio. Mislio sam da je Bregović poludio. Za Karadžića se znalo da je strastveni kockar...a mene politika nikada nije zanimala.
U tome i jeste fol, jer svi mi znamo od kada je Karadzic poceo vodati tjelohranitelje, a to sigurno nije bilo za vrijeme kockarskih i "pjesnickih" veceri...Za pretpostaviti je kada je bio u beogradskom "Intercontinentalu" s tjelohraniteljem.
- salik79
#893 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Pa sta onda, koji klinac, trolas sa "internacionalama" i ostalim ublehama?!MaksprotivMarksa wrote:Izvini, treba ga ubiti, jebo mu ja majku, nakgori je covjek, sa Karadzicem nas je bombardovao.
Sve najbolje
Znam, znam, prije je normala bilo biti HRVAT KATOLIK, SRPKINJA PRAVOSLAVKA i muslimanka, a mi bi nesto sada da naturamo nekakvo Alijino Bosnjastvo
- MaksprotivMarksa
#894 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Da se podigne optuznica u Haagu za genocid i etnicko ciscenje pukovnika Gorana Bregovica !
- salik79
#895 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Procitaj svoju prvu repliku na moj upis, a onda nastavi spinovati... Koje licemjerje, za ne povjerovati.MaksprotivMarksa wrote:Da se podigne optuznica u Haagu za genocid i etnicko ciscenje pukovnika Gorana Bregovica !
- MaksprotivMarksa
#896 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ok, ja te pozivam da sutra odemo ispred SDA i ukinemo ih, s obzirom na to da su ga oni doveli i prvi i drugi put. Samo reci vrijeme kada se nalazimo da ih rusimo 
- salik79
#897 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ja ih rusim na izborimaMaksprotivMarksa wrote:Ok, ja te pozivam da sutra odemo ispred SDA i ukinemo ih, s obzirom na to da su ga oni doveli i prvi i drugi put. Samo reci vrijeme kada se nalazimo da ih rusimo
- ¤ jelena ¤
- salik79
#899 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Je li to i tebi normala da je Bregin otac, inace vojno lice, bio HRVAT KATOLIK, majka SRPKINJA PRAVOSLAVKA, a zena muslimanka? Ono, lik je, kao "stara sarajevska raja" totalno "neopterecen" ovim danasnjim modernim (ultra)nacionalizmom?! Pogotovo sto taj (ultra)nacionalizam predstavljaju, tj. karakterisu, iskljucivo Bosnjakinje muslimanke. 
-
kakavdanakneiskustvu
#900 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
hizo ramidovic wrote:tako je, gorane!Porodice Foht wrote: ...Ali Dodika znam sto godina jer je bio u partiji za koju smo agitovali prije rata. Uvijek sam Dodika cijenio i volio. On je fini čovek, on je neko koga biste voljeli da imate za druga.
jerbo, kako ne voljeti covjeka koji ne bi dozvolio da mu sudije budu muslimani i koji javno negira genocid u srebrenici?
i vaistinu, kako takvog coveka ne pozeljeti za druga?
ne zanima to bregovica,to su njemu nebitnwe stvari vjerovatno