30ta kuca na vrata
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Richard Peti
-
callmethebreeeze
#877 Re: 30ta kuca na vrata
ccc. neces valjda djeci psovati.dzemmo wrote:sa njom cu u kino i pozoriste.. i utakmicu pogledatcallmethebreeeze wrote:ccc, sovinisto balkanska, kao da curice ne mogu nauciti da igraju lopte:)dzemmo wrote:ja sam uvijek zelio da sa djetetom igram lopteda meni bude nekih 40 a njemu 15.. i dobih kcerku
sad valja sina ganjat
![]()
ma gledat na godine je bezze, kad bude biche.. kako je kome sudjeno
![]()
![]()
sinu mozes i opsovat u toku utakmiceznas ono konju dodaj ko sto bi i tebi isto
-
Richard Peti
-
mamica papucarka
#879 Re: 30ta kuca na vrata
pa ne zavrsava ti se zivot sa djecomcallmethebreeeze wrote:sheilak wrote:@ callmethebreeze
znam, salim se ja samo!![]()
@ mamica papucarka
u pravu si, nekad ne treba previse razmisljati. Super je imati mladu mamu, pod uslovom da je ona zrela za majcinstvo ili barem sposobna sazrijeti u toku majcinstva. U suprotnom dijete dobije jednu frustriranu mamu, ljutu , vjecito nezadovoljnu. E, toga se ja bojim - ne zelim da moje dijete tako odrasta.
Mozda mi bez djece jesmo sebicni ( ma, sta mozda!), jer zelimo nase vrijeme samo za sebe. Jesmo i izbirljivi ( ja sam posebno izbirljiva jer sam " nazocila "
razvodu svojih roditelja ).Nikad ne bih imala dijete dok sve ne bi bilo spremno i savrseno za njegov ili njen dolazak ( iako bih voljela imati djecu, ali ne jos). Znam da prolazi vrijeme. Ali meni je trenutno ovako bolje i uzivam u svom zivotu, sa osobom koju volim.
S druge strane, osjecam se tako neozbiljno, nezrelo, nesposobno da preuzmem tu najvecu odgovornost. I mislim da bih se na neki nacin osjecala zarobljeno. Uvijek je to tako: ljubav prema slobodi kod mene uvijek prevagne nad zeljom za bliskosti ili porodicom.![]()
![]()
To ne znaci da se ne divim mladim roditeljima. Samo ja jos nisam za to.
ja se sto posto slazem s tobom. samo je pitanje da li ce covjek ikada biti sto posto spreman za djecu? mislim, meni bi trebala tri i po zivota da stignem uraditi sve sto zelim. ja stalno imam masu planova, zelja...s druge strane, koliko god volio to svoje vrijeme, toliko pocinjem biti umoran od samog sebe. pocinjem biti naporan samom sebi sa svim svojim strahovima, razmisljanjima, planovima i kontam kako je konacno vrijeme da izvucem glavu iz pupka (zamlo ne spomenuh drugi dio tijela) i posvetim se necem pametnijem, recimo uzgoju djece.
Evo moja prijateljica je upisala fax prosle godine (ocistila jednu godinu),a ima sina od pet godina plus sto radi nekih 50% radnog vremena. Naravno, predavanja su joj petkom i subotom, pa to nekako moze uklopit u raspored.
-
mamica papucarka
#880 Re: 30ta kuca na vrata
ja sam imala jednog kolegu na poslu, koji je sa tatom izlazio na pivo i to navecerdzemmo wrote:ja sam uvijek zelio da sa djetetom igram lopteda meni bude nekih 40 a njemu 15.. i dobih kcerku
sad valja sina ganjat
![]()
ma gledat na godine je bezze, kad bude biche.. kako je kome sudjeno
tata ga je dobio kad mu je bilo nekih 18,19 godina
- kolega
#881 Re: 30ta kuca na vrata
i ja sam video Tita marsala ...madner wrote:Ljudi sa pocekta teme su sada puno stariji
- Dr.Cuddy
#882 Re: 30ta kuca na vrata
3 putkolega wrote:i ja sam video Tita marsala ...madner wrote:Ljudi sa pocekta teme su sada puno stariji
-
d2
#883 Re: 30ta kuca na vrata
sta video, cugalikolega wrote:i ja sam video Tita marsala ...madner wrote:Ljudi sa pocekta teme su sada puno stariji
- Lippenbekenntnis
#884 Re: 30ta kuca na vrata
promijenili se nesto u zivotu kada se predje trideseta..? reuma..isijas?... 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#885 Re: 30ta kuca na vrata
d2 wrote:sta video, cugalikolega wrote:i ja sam video Tita marsala ...madner wrote:Ljudi sa pocekta teme su sada puno stariji
-
d2
#886 Re: 30ta kuca na vrata
promijeni, ja sam 30 osjetio kao da je neko pritisnuo prekidac, onaj dan kada sam napunio 30 vise nisam bio isti kao juce dok sam imao 29...Lippenbekenntnis wrote:promijenili se nesto u zivotu kada se predje trideseta..? reuma..isijas?...
trideseta se lijepo osjeti...
- Šeherzada
#887 Re: 30ta kuca na vrata
Ma po cemu se osjeti bas me zanima?d2 wrote:promijeni, ja sam 30 osjetio kao da je neko pritisnuo prekidac, onaj dan kada sam napunio 30 vise nisam bio isti kao juce dok sam imao 29...Lippenbekenntnis wrote:promijenili se nesto u zivotu kada se predje trideseta..? reuma..isijas?...
-
callmethebreeeze
#888 Re: 30ta kuca na vrata
nestane struje, vidis sta se desilo d2.aida05 wrote:Ma po cemu se osjeti bas me zanima?d2 wrote:promijeni, ja sam 30 osjetio kao da je neko pritisnuo prekidac, onaj dan kada sam napunio 30 vise nisam bio isti kao juce dok sam imao 29...Lippenbekenntnis wrote:promijenili se nesto u zivotu kada se predje trideseta..? reuma..isijas?...
-
d2
#889 Re: 30ta kuca na vrata
osjeti se 
- Lippenbekenntnis
#890 Re: 30ta kuca na vrata
tai chi lijeci sve... 
-
callmethebreeeze
#891 Re: 30ta kuca na vrata
cire mu. uz pomoc pazljivog marketinga mozemo 30-ete uciniti krajnje lagodnim, i finasijski i duhovno i tjelesno.Lippenbekenntnis wrote:tai chi lijeci sve...
- Šeherzada
#892 Re: 30ta kuca na vrata
E kod d2 davno je nestalo struje.....U kom se polju osjeti?Kada nema struje tj kada si u mraku nebi ni trebale da se osjete..... 
- Lippenbekenntnis
#893 Re: 30ta kuca na vrata
uf..ako uspije bice nama finansijski najlagodnije...callmethebreeeze wrote:cire mu. uz pomoc pazljivog marketinga mozemo 30-ete uciniti krajnje lagodnim, i finasijski i duhovno i tjelesno.Lippenbekenntnis wrote:tai chi lijeci sve...
zezam se naravno..da se sta covjek ne uvrijedi..pa i taj belaj..
- Šeherzada
#894 Re: 30ta kuca na vrata
Nije on uvrijedljiv,neboj se....
Nego d2 veceras sam ti sjedila u Palmi i bas gledam ima li te gdje.....Nije te bilo.Mora da te stvarno hvata bolest zvana tridesete pa rjedje izlazis
Nego d2 veceras sam ti sjedila u Palmi i bas gledam ima li te gdje.....Nije te bilo.Mora da te stvarno hvata bolest zvana tridesete pa rjedje izlazis
-
callmethebreeeze
#895 Re: 30ta kuca na vrata
nece, ogugla insan kad zagazi u godine. evo, ja se vise ne obazirem na uvrede, a ni 30 nisam napunio.Lippenbekenntnis wrote:uf..ako uspije bice nama finansijski najlagodnije...callmethebreeeze wrote:cire mu. uz pomoc pazljivog marketinga mozemo 30-ete uciniti krajnje lagodnim, i finasijski i duhovno i tjelesno.Lippenbekenntnis wrote:tai chi lijeci sve...
..a posto je d2 izgleda sarajevski jet set..mozemo mu to prodati kao nesto skroz cool i fensi..
![]()
-
d2
#896 Re: 30ta kuca na vrata
aha deen i ja od dva brat djeca, hoš furat ?Lippenbekenntnis wrote:uf..ako uspije bice nama finansijski najlagodnije...callmethebreeeze wrote:cire mu. uz pomoc pazljivog marketinga mozemo 30-ete uciniti krajnje lagodnim, i finasijski i duhovno i tjelesno.Lippenbekenntnis wrote:tai chi lijeci sve...
..a posto je d2 izgleda sarajevski jet set..mozemo mu to prodati kao nesto skroz cool i fensi..
![]()
- Lippenbekenntnis
#897 Re: 30ta kuca na vrata
@ calme
ako ne uspijem to sa tai chi..onda komotno mozemo otvoriti slasticarnu gdje cemo prodavati one "svecke" kolace...
da se dijaspora osjeca kao da je provela vikend u ikei.. 
ako ne uspijem to sa tai chi..onda komotno mozemo otvoriti slasticarnu gdje cemo prodavati one "svecke" kolace...
-
d2
#898 Re: 30ta kuca na vrata
izlazim draga Aida ali ne bas ono da se zadajem po kakvim sminka mjestima, odem na kafu tu i tamo, veceru neku i tako... Sinoc sam bio sa prijaeljima u Plaži na Robotu i potom u Peppersu... Negdje do 11 mozda, prvo ne pamtim kada sam ostao tako negdje do 11 (izuzimajuci redovna cuganja petkom u lokalnom bircuzu sa mojom rajom ali mi to dodje vise kao porodicno druzenje) a drugo ne pamtim kada sam otisao tako na jedno mjesto pa na drugo...aida05 wrote:Nije on uvrijedljiv,neboj se....
ne privlaci me to nesto, nikada me nije privlacilo pa ni sada... radije cu prosetati sa nekom dragom osobom i popiti kaficu nekom mirnom mjestu ...
- Šeherzada
#899 Re: 30ta kuca na vrata
Nedaj se d2 
Haj nastancam ti sms pa odemo na tu vecericu i kaficu jedan dan
Haj nastancam ti sms pa odemo na tu vecericu i kaficu jedan dan
Last edited by Šeherzada on 09/10/2008 00:36, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#900 Re: 30ta kuca na vrata
Ima li bujruma?!d2 wrote:izlazim draga Aida ali ne bas ono da se zadajem po kakvim sminka mjestima, odem na kafu tu i tamo, veceru neku i tako... Sinoc sam bio sa prijaeljima u Plaži na Robotu i potom u Peppersu... Negdje do 11 mozda, prvo ne pamtim kada sam ostao tako negdje do 11 (izuzimajuci redovna cuganja petkom u lokalnom bircuzu sa mojom rajom) a drugo ne pamtim kada sam otisao tako na jedno mjesto pa na drugo...aida05 wrote:Nije on uvrijedljiv,neboj se....
ne privlaci me to nesto, nikada me nije privlacilo pa ni sada... radije cu prosetati sa nekom dragom osobom i popiti kaficu nekom mirnom mjestu ...