English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#876 Re: English Premier League

Post by GandalfSivi »

Liverpool fakat ima pravo lude tekme ove godine. Mislim da su sasvim zasluzeno osvojili drugo mjesto premiershipa :)

Samo jos da pozdravim stare/nove sampione

GLORY GLORY MAN UNITED...
shadow

#877 Re: English Premier League

Post by shadow »

Better Man wrote:ne može Arshavin dati koliko tarabe arsenala mogu primiti. Arsenal uopće nema odbranu. tri puta voditi i sva tri puta prokockati vodstvo je žalosno. Još treba da prime peti gol i izgube idioti.
Najbolji su mi ovi kriticari koji navijaju za klub kojeg je ovaj isti Liverpool PODERAO na njihovom OLd Traffordu, sad navijaju za druge i kritikuju. Ne provaljuj se, vi ste slijedeci u CL-u, poderace vas Arsenal ko papir. A onda idem na finale sa Barcelonom :dance:
robijas_

#878 Re: English Premier League

Post by robijas_ »

kao fanatik Liverpoola,razocaran sam.protiv Chelsea a i Arsenala smo primili po 4 gola sto je najvise krivica Liverpoolove odbrane.ne mogu da vjerujem da ovakav tim ima ovakvu odbranu :? :? :? :?
LSD

#879 Re: English Premier League

Post by LSD »

Nevjerovatno šta je Arsenal dozvolio sebi na kraju,u sudijskom vremenu su primili 2 gola i zamalo i treci :oops:
Onaj dva panja Gibbs i Silvestre su ih došli glave veceras,a ni Toure nije bio puno bolji...jel došla lopta do Torresa odmah je gol šansa jer debili nece da igraju angažovano i požrtvovano...odbrana im je bila više nego katastrofalna i da nije bilo raspoloženog Fabianskog koji je koliko-toliko ispravljao njihove gluposti Liverpool bi ih napunio do vrha...žao mi Arshavina,momak je odigrao fenomenalno ali šta vrijedi kad klocevi sami poklanjaju golove Liverpoolu :x
Charuga
Globalni moderator

#880 Re: English Premier League

Post by Charuga »

J.bote, ko da smo razlicitu utakmicu gledali ... Golovi Liverpoola su dosli zahvaljujuci stalnim napadima na go Arsenala i djelom greskama odbrane ALI golovi Arsenala su 100% greske odbrane Liverpoola i naravno majstorske realizacije Arshavina.

Prvi go Maskerano gubi loptu na 16. Drugi go Arbeloa prima loptu i jednostavno je ostavlja Arshavinu. Treci go je lopta jednostavno proslijedjena u noge Arshavinu na nekih 10 metara. Jedino je cetvrti go produkt kontre Arsenala i svaka im cast na tome.

Sve cestitke Arshavinu koji je iz 4 udarca dao isto toliko golova.

Udarci na go: 15:4
Korneri: 12:0
Posjed lopte 60:40

I onda Liverpool osvojio bod zahvaljujuci greskama odbrane Arsenala ... :?
shadow

#881 Re: English Premier League

Post by shadow »

robijas_ wrote:kao fanatik Liverpoola,razocaran sam.protiv Chelsea a i Arsenala smo primili po 4 gola sto je najvise krivica Liverpoolove odbrane.ne mogu da vjerujem da ovakav tim ima ovakvu odbranu :? :? :? :?
Pa ista je stvar i sa Arsenalom, svi golovi su iskljucivo greske odbrane. Silvestre je krampa samo takva, znam da je bio jeftin ali nije njega rumeni skot bezveze pustio da ide, on je svoje odradio. Toure isto tako. Sagna je danas bio los, cim je malo pauzirao danas kao da je prvi put izasao na teren. Odbrana se obavezno mora mjenjati i to odrijesiti kesu a ne kupovati ove izradjene cheapere, na tome Wengeru najvise zamjeraju svi.
Charuga
Globalni moderator

#882 Re: English Premier League

Post by Charuga »

LSD wrote:Nevjerovatno šta je Arsenal dozvolio sebi na kraju,u sudijskom vremenu su primili 2 gola i zamalo i treci :oops:
2 gola u sudijskom vremenu ... :? :? :?
shadow

#883 Re: English Premier League

Post by shadow »

LSD wrote:Nevjerovatno šta je Arsenal dozvolio sebi na kraju,u sudijskom vremenu su primili 2 gola i zamalo i treci :oops:
Kakva 2 gola? Pa 3:3 je bilo u 72. minuti. Prenijelo te, bilo je previse golova :mrgreen:
cikcanga

#884 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

robijas_ wrote:kao fanatik Liverpoola,razocaran sam.protiv Chelsea a i Arsenala smo primili po 4 gola sto je najvise krivica Liverpoolove odbrane.ne mogu da vjerujem da ovakav tim ima ovakvu odbranu :? :? :? :?
Ja gluposti.
Kakav crni tim?
Jesu l' to Riera i Dirk Digler igracine?

ahahah
sinus

#885 Re: English Premier League

Post by sinus »

Moram kazati da sam priželjkivao da Arsenal pobijedi, ali i neriješen rezultat je dobar...Sama utakmica bila je solidna, puna golova, sve u svemu odlična predstava...mada ništa bolja od one Chelsea - Liverpool ali eto nekome ta utakmica nije valjala vragu, dok je ova obilovala "fenomenalnim" potezima i akcijama ;-) ali kao što rekoh odlična utakmica i šteta što Arsenal nije pobijedio...
LSD

#886 Re: English Premier League

Post by LSD »

shadow wrote:
Pa ista je stvar i sa Arsenalom, svi golovi su iskljucivo greske odbrane. Silvestre je krampa samo takva, znam da je bio jeftin ali nije njega rumeni skot bezveze pustio da ide, on je svoje odradio. Toure isto tako. Sagna je danas bio los, cim je malo pauzirao danas kao da je prvi put izasao na teren. Odbrana se obavezno mora mjenjati i to odrijesiti kesu a ne kupovati ove izradjene cheapere, na tome Wengeru najvise zamjeraju svi.
Pa odbrane kod Arsenala nije ni bilo fakticki...ništa nisu mogli zaustaviti,ko je zaustavljao napade i šuteve to je bio Fabianski jer nema odbrane...totalni propuh...tri puta voditi i na kraju spašavati i onaj jedan bod je bruka i sramota za klub kao što je Arsenal...tu se mora odriješiti kesa i dovesti 2-3 kvalitetna stopera ako se misli praviti neki ozbiljniji rezultata dogodine,sa ovim panjevima pozadi ce ih Manchester razmontirati.
Charuga
Globalni moderator

#887 Re: English Premier League

Post by Charuga »

Samo treba jos dodati da je Arsenal igrao bez Van Persija i Adebajora. Sa njima dvojicom Arsenal je puno puno jaci i nece Manchesteru biti lako .. Ne kazem da nece Manchester proci ali nece biti lako ...
Better Man

#888 Re: English Premier League

Post by Better Man »

shadow wrote:
Better Man wrote:ne može Arshavin dati koliko tarabe arsenala mogu primiti. Arsenal uopće nema odbranu. tri puta voditi i sva tri puta prokockati vodstvo je žalosno. Još treba da prime peti gol i izgube idioti.
Najbolji su mi ovi kriticari koji navijaju za klub kojeg je ovaj isti Liverpool PODERAO na njihovom OLd Traffordu, sad navijaju za druge i kritikuju. Ne provaljuj se, vi ste slijedeci u CL-u, poderace vas Arsenal ko papir. A onda idem na finale sa Barcelonom :dance:

Samo se nadaj, jer nada umire posljednja. Bude li vam odbrana kao večeras, možete komotno predati utakmicu. Rezultat itekako odgovara Manchesteru, koji ako pobjedi ide na +3, a ima će još jednu utakmicu manje. Mislim da Liverpool nema šta da traži više kad je u pitanju titula. Utakmica je bila odlična, a Arshavin je bio fantastičan večeras i zasluženo igrač utakmice.
Last edited by Better Man on 21/04/2009 23:23, edited 1 time in total.
cikcanga

#889 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

Plavih_11 wrote:Samo treba jos dodati da je Arsenal igrao bez Van Persija i Adebajora. Sa njima dvojicom Arsenal je puno puno jaci i nece Manchesteru biti lako .. Ne kazem da nece Manchester proci ali nece biti lako ...
Pa Arsenal je igrao bez 5-6 prvotimaca.
sinus

#890 Re: English Premier League

Post by sinus »

cikcanga wrote:
sinus wrote:Moram kazati da sam priželjkivao da Arsenal pobijedi, ali i neriješen rezultat je dobar...Sama utakmica bila je solidna, puna golova, sve u svemu odlična predstava...mada ništa bolja od one Chelsea - Liverpool ali eto nekome ta utakmica nije valjala vragu, dok je ova obilovala "fenomenalnim" potezima i akcijama ;-) ali kao što rekoh odlična utakmica i šteta što Arsenal nije pobijedio...
Normalno da si prizeljkivao pobjedu svog zemljaka Rusa.
Koliko imaš godina?
LSD

#891 Re: English Premier League

Post by LSD »

Plavih_11 wrote:
2 gola u sudijskom vremenu ... :? :? :?
ma prenos lagani :-)
cikcanga

#892 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

Better Man wrote:
shadow wrote:

Samo se nadaj, jer nada umire posljednja. Bude li vam odbrana kao večeras, možete komotno predati utakmicu. Rezultat itekako odgovara Manchesteru, koji ako pobjedi ide na +3, a ima će još jednu utakmicu manje. Mislim da Liverpool nema šta da traži više kad je u pitanju titula. Utakmica je bila odlična, a Arshavin je bio fantastičan večeras i zasluženo igrač utakmice.
Looserpool nece ni u slj. 20 godina osvojit prvenstvo.(citaj najjace takmicenje na svijetu)
Charuga
Globalni moderator

#893 Re: English Premier League

Post by Charuga »

cikcanga wrote:
Plavih_11 wrote:Samo treba jos dodati da je Arsenal igrao bez Van Persija i Adebajora. Sa njima dvojicom Arsenal je puno puno jaci i nece Manchesteru biti lako .. Ne kazem da nece Manchester proci ali nece biti lako ...
Znam ja to sve ... Ali sa ovok dvojicom gore je razlika u igri .. A i Liverpool je igrao bez Gerrarda .
drama

#894 Re: English Premier League

Post by drama »

shadow wrote:

najbolji su mi ovi sto navijaju za klub koji se k'o malo dig'o a ni'dje ih nije bilo kad je arsenal bio .urcina,
kad nisu mogli dat' gola, kad su njihove utakmice bile patnja ziva, neka bezidejna igra sa pasevima dok se ne dodje
do 20 metara od gola i onda lopta nazad pa onda ponovo pas... i tako 90 minuta.... na kraju 2 suta na go a k'o neki klub...
il' kad im je bilo prpa hoce l' uopste u LP pa se pratile igre strasne aston vile...

al' nema veze, ove godine se pravi sampionski tim za slijedecu godine.... k'o zadnjih 5 godina...
cikcanga

#895 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

sinus wrote:
cikcanga wrote:
sinus wrote:Moram kazati da sam priželjkivao da Arsenal pobijedi, ali i neriješen rezultat je dobar...Sama utakmica bila je solidna, puna golova, sve u svemu odlična predstava...mada ništa bolja od one Chelsea - Liverpool ali eto nekome ta utakmica nije valjala vragu, dok je ova obilovala "fenomenalnim" potezima i akcijama ;-) ali kao što rekoh odlična utakmica i šteta što Arsenal nije pobijedio...
Normalno da si prizeljkivao pobjedu svog zemljaka Rusa.
Koliko imaš godina?
Ne zelim da odgovaram na ova provokatorska pitanja i zamolio bih te da ne zacatavas temu.

Hvala.

Kako gas ide?
sinus

#896 Re: English Premier League

Post by sinus »

cikcanga wrote: Ne zelim da odgovaram na ova provokatorska pitanja i zamolio bih te da ne zacatavas temu.

Hvala.

Kako gas ide?
Koliko bolan imaš godina?
cikcanga

#897 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

drama wrote:
shadow wrote:

najbolji su mi ovi sto navijaju za klub koji se k'o malo dig'o a ni'dje ih nije bilo kad je arsenal bio .urcina,
kad nisu mogli dat' gola, kad su njihove utakmice bile patnja ziva, neka bezidejna igra sa pasevima dok se ne dodje
do 20 metara od gola i onda lopta nazad pa onda ponovo pas... i tako 90 minuta.... na kraju 2 suta na go a k'o neki klub...
il' kad im je bilo prpa hoce l' uopste u LP pa se pratile igre strasne aston vile...

al' nema veze, ove godine se pravi sampionski tim za slijedecu godine.... k'o zadnjih 5 godina...
Kome je UEFA mijenjala pravila da igra u LP?
Charuga
Globalni moderator

#898 Re: English Premier League

Post by Charuga »

Peterostrukom osvajacu iste ... :)
burek_in_space

#899 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

drama wrote:

Arsenal vec 13 godina,otkako je Wenger preuzeo ekipu,igra ubjedljivo najljepshi fudbal u Premiershipu,ALI pod uslovom da su mu glavni igrachi zdravi.Medjutim,"prokletstvo" Arsenala jeste upravo u tome shto je Wenger menadzer u pravom smislu te rijechi koji pazi na svaku funtu, i ne dozvoljava dubioze u svom prorachunu,a to se placa redovnom borbom za 3. ili 4. mjesto,na zhalost.
cikcanga

#900 Re: English Premier League

Post by cikcanga »

Plavih_11 wrote:
cikcanga wrote:
Znam ja to sve ... Ali sa ovok dvojicom gore je razlika u igri .. A i Liverpool je igrao bez Gerrarda .
Ja vise volim odbranu u punoj postavi jer je ona glavni faktor u odezbjedivanju posjeda lopte koji je potreban da
Arsenal razvije igru.
Vidjeli smo danas da ova odbrana nije mogla, skoro niti jednom, smireno intervenisati i tako prosljediti loptu
Songu i Denilsonu za organizaciju napada.
Vecina akcija kretala je tako da se neko iz veze vrati skroz u zadnju liniju i povuce napad.
Takoder nije Denilson kvaliteta Rosickog,ali i ovaj nije odigrao utakmice 14-15 mjeseci.
Post Reply