BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#876 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

kako je džeko okrenuo subotića u 16 m,ovaj ga faulirao,sudija mislio da folira.na usporenom se vidjelo da ga je udario.
drmadzija

#877 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by drmadzija »

Borussia - Wolfsburg

Miske i Dzeko odigrali ispod prosjeka. Valjda ih umorio kub UEFA. Subota, dobra partija i dobar igrac.
Zna li neko je l' Subota dobio poziv da igra za nasu reprezentaciju?
Ja_Ja

#878 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ja_Ja »

drmadzija wrote:Borussia - Wolfsburg

Miske i Dzeko odigrali ispod prosjeka. Valjda ih umorio kub UEFA. Subota, dobra partija i dobar igrac.
Zna li neko je l' Subota dobio poziv da igra za nasu reprezentaciju?
Nije! Dobar je igrac. Dzeko i Miske su bili ok, ali ne i dobri. Utakmica sve u svemu smor!
Nuke

#879 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Nuke »

Odra - Lech 0:1, Stilic 23'
Sjajan gol iz slobodnjaka s 20m. Ko zeli gledati utakmicu:
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... nel=maxeer
BarbaDue

#880 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by BarbaDue »

zna li ko sta ja sa bajramovicem...jel istina da je zavrsio za sva vremena?
klixober

#881 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Nuke wrote:Odra - Lech 0:1, Stilic 23'
Ako neko nade Stilicev gol na youtube ili negdje drugo,neka postavi da vidimo...
Cafe Camargue

#882 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Cafe Camargue »

komeba wrote:
Nuke wrote:Odra - Lech 0:1, Stilic 23'
Ako neko nade Stilicev gol na youtube ili negdje drugo,neka postavi da vidimo...
Lijep go
http://www.youtube.com/watch?v=qB3_6i_CC4w
bijelo_dugme

#883 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

BarbaDue wrote:zna li ko sta ja sa bajramovicem...jel istina da je zavrsio za sva vremena?
Nije, potpiso je za Frankfurt davno i ocekuje se da se vrati u igru pocetak sledece godine. Mozda ce bit spreman za Belgiju...
zalizani

#884 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

klixober

#885 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Ibisevic opet kandidovan za igraca mjeseca,pa glasajte :bih:

http://www.fussballer-des-monats.de/con ... tab=1&ref=
vee-jay

#886 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by vee-jay »

komeba wrote:Ibisevic opet kandidovan za igraca mjeseca,pa glasajte :bih:

http://www.fussballer-des-monats.de/con ... tab=1&ref=
:thumbup: :bih:
bijelo_dugme

#887 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Jel ko vidio kako je se Subotic ponaso sa Dzekom i Misimovicem? Jesul pricali, mjenali dres,nabacivali se jednim drugim ili je bila mrznja?
Point.

#888 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Point. »

bijelo_dugme wrote:Jel ko vidio kako je se Subotic ponaso sa Dzekom i Misimovicem? Jesul pricali, mjenali dres,nabacivali se jednim drugim ili je bila mrznja?
Nadam se da mu je Dzeko opalio jednu vanjsku plesku, jer je "mali" iz Banjaluke pokvaren do bola. Ko mu ebe mater, kad hoce da igra za rezervnu reprezentaciju.
and

#889 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

bijelo_dugme wrote:Jel ko vidio kako je se Subotic ponaso sa Dzekom i Misimovicem? Jesul pricali, mjenali dres,nabacivali se jednim drugim ili je bila mrznja?
nisu nešto pričali,mijenjali dresove,a džeko mu je jednom uletio đonom.ovaj je nešto mahao rukicama.
inače džeku je subotić čuvao.u 2 situacije sudija nije svirao penal,jednom je subotića lopta pogodila u ruku,jednom nakon što ga je džeko okrenuo u 16,ovaj ga je srušio.subotić često išao na skok kod prekida,ali je džeko svaku loptu izbio.
inače dosadna utakmica.
Meho Kodro

#890 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Meho Kodro »

Ridjobrki wrote:Zec i Ibričić strijelci u ovom kolu 1. HNL za Šibenik, odnosno Hajduk. :-D

:bih:
Gol Senijada Ibricica za 3:0 (snimak)
Ekstra gol nakon ekstra akcije :thumbup:

Ibro je cijelu utakmicu odigrao odlicno...
abondanzieri

#891 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Atletico i Villarreal nude 11 milijuna eura za Vedada Ibiševića

PREMA pisanju španjolskih medija madridski Atletico i Villareal ponudili su čak 11 milijuna eura Hoffenheimu za robusnog bosanskohercegovačkog napadača. Ukoliko Hoffenheim prihvati spomenutu ponudu, Vedad bi već nakon četiri mjeseca u Bundesligi, od siječnja trebao zaigrati u Primeri.

Interes za napadačem BiH zaista je velik, međutim kada se vidi ovosezonska statistika, taj je interes posve opravdan. Naime, Ibišević je strijelac čak 17 golova u Bundesligi, gdje je upisao još i nevjerojatnih sedam asistencija. Ukoliko mu se pribroje i golovi iz ostalih natjecanja Ibišević je ove sezone u 22 utakmice zabio 20 golova, uz čak osam asistencija.

20 golova i osam asistencija u 22 ovosezonske utakmice

Podsjetimo, Vedad je u karijeri igrao za St. Louis University, gdje su ga zamijetili skauti PSG-a. U ljeto 2004. godine Ibišević prelazi na Park Prinčeva. Uslijedila je posudba u Dijon, a na koncu u srpnju 2006. godine prešao je u Alemanniu Aachen.

Dobrim nastupima u Aachenu, gdje je zabio šest golova, Vedad je zainteresirao skaute Hoffenheima koji ga za milijun eura sljedeće ljeto dovode na danas vrlo popularni Carl-Benz stadion.

Vedad je 2004. godine bio blizu prelasku na Poljud

Za kraj ispričajmo jednu vrlo zanimljivo priču iz veljače 2004. godine kada je i splitski Hajduk bio vrlo blizu dovođenju ovog nesvakidašnje talentiranog napadača. Ibišević je tada kao 19-godišnjak prvi put zaigrao za mladu reprezentaciju u prijateljskom susretu s Makedonijom u Prilepu.

Ibišević je tu utakmica odigrao fantastično, a gotovo svi skauti koji su ga promatrali shvatili su o kakvom se igraču radi. Robert Prosinečki, tadašnji sportski direktor Zagreba na prvi se pogled "zaljubljuje" u njega, dok nakon sjajnog slaloma i pogotka u nastavku, tadašnji skaut Hajduka Dean Računica, javlja Igoru Štimcu na mobitel: "Ovoga moramo obvezno dovesti na Poljud."

Slično su reagirali i ostali skauti koji su prisustvovali utakmicu, a bilo ih je puno, od onih srpskih, do francuskih... No, Vedad se nikome nije javio, već je odlučio ostati u SAD-u, gdje je igrao na sveučilištu u St. Louisu. Tek ga je pola godina kasnije, Vahid Halilhodžić nagovorio da dođe u Europu i okuša se u ligama petice. Ostalo je već povijest...

http://www.index.hr/sport/clanak/atleti ... 11828.aspx
Topla voda

#892 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

bez 5 miliona eura godisnje vedi na pet godina i 15 miliona hoffenheimu,nemo ko sta da trazi.
znaci 40 miliona za ugovor,sve ispod je smijesno,da ne treba komentarisati
jeza u ledja

#893 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Interesantno, prosjecni broj golova u koji je je postigao prvi strijelac Bundeslige u zadnjih 5 godina je 24.2, a u zadnjih 10 godina samo 22.4. To znaci da Vedi treba jos jedno 7-8 golova da vjerovatno bude prvi strijelac lige na kraju. Inace, najveci broj golova u Bundesligi u posljednjih 25 i kusur godina je postigao da Silva u Werderu (28) prije 5 sezona.
Barbarez je bio prvi strijelac lige 2000/01 sa 'samo' 22 gola.
bijelo_dugme

#894 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

jeza u ledja wrote:Interesantno, prosjecni broj golova u koji je je postigao prvi strijelac Bundeslige u zadnjih 5 godina je 24.2, a u zadnjih 10 godina samo 22.4. To znaci da Vedi treba jos jedno 7-8 golova da vjerovatno bude prvi strijelac lige na kraju. Inace, najveci broj golova u Bundesligi u posljednjih 25 i kusur godina je postigao da Silva u Werderu (28) prije 5 sezona.
Barbarez je bio prvi strijelac lige 2000/01 sa 'samo' 22 gola.
I ovo je interesatno, ako Ibisevic bude prvi strjelac BiH ce sa Ghanom djelit drugu mjesto za pobjednika te nagrade po naciji jer je Barbarez vec jednom pobjedio, Njemci naravno zauzimaju prvo mjesto...

Jos kad uzmes u obzir da nam drzava postoji malo vise od 10 godina :thumbup:
rado_vidjen

#895 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

ma vedo treba ostati bar do ljeta. ako nista da postavi neke rekorde :D ( ja bi bio prezadovoljan sa 30 golova)

nema razloga da zuri, cijena mu moze samo rasti.
Topla voda

#896 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

danas sam pricao s dinom pasalicem,bio je s suboticem neki dan i usput ga munto da igra za nas,ja mu rekoh...ko ga jebe kad je skonto za srbiju da ce igrat.
kaze momak jos nije nista odlucio,al bas nista.
i kaze da ode marciano u norvesku,u nekog novog prvoligasa,sve zavrseno i jos neke stvari oko fenera,guize,karlosa i debila aragonesa,uglavnom nebitne za nas.
kaze da je dovodio neke spance da gledaju handzica i da su ljudi bili razocarani.
bijelo_dugme

#897 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Topla voda wrote:danas sam pricao s dinom pasalicem,bio je s suboticem neki dan i usput ga munto da igra za nas,ja mu rekoh...ko ga jebe kad je skonto za srbiju da ce igrat.
i kaze da ode marciano u norvesku,u nekog novog prvoligasa,sve zavrseno i jos neke stvari oko fenera,guize,karlosa i debila aragonesa,uglavnom nebitne za nas.
kaze da je dovodio neke spance da gledaju handzica i da su ljudi bili razocarani.
Ljudi ja vam kazem da smo imali normalni savez on bi davno zaigro kraj Spahica. Al jebiga, ako izabere nas zabetonirat ce sebi mjesto naredni 12-13 godina tako da nece govna moc gurat Sarabe, Bozice i ostale "igrace" u odbranu.

A od Handzica znaci slabo?
papacja

#898 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by papacja »

Topla voda wrote:danas sam pricao s dinom pasalicem,bio je s suboticem neki dan i usput ga munto da igra za nas,ja mu rekoh...ko ga jebe kad je skonto za srbiju da ce igrat.
I kaže li šta, hoće li Del Boske preuzeti Sarajevo umjesto Arapovića?
Ridjobrki

#899 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Sjeća li se neko ovoga? :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +ellington

Stoke C. - Derby C. 0:1

(N. Ellington, pen. 90')
KPNCTNJAH

#900 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by KPNCTNJAH »

Ridjobrki wrote:Sjeća li se neko ovoga? :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +ellington

Stoke C. - Derby C. 0:1

(N. Ellington, pen. 90')
Mislio sam i ja njega spomenuti, a onda kontam proslo je toliko vremena, niko ga ne spominje, a gol iz penala sam i ja mogao dati ... :-D
Locked