Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#876 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Postao/la ultima_palabra dana 25/10/2009 21:41

Ko još uvijek misli da sudije u Primeri šilje za Madrid, neka pogleda snimak sinoćnje utakmice i one "ofsajde"

Evo nastavak, Albiol neopravdano isključen protiv Getafea.
Ma to su smijesne konstatacije, kad se to siljilo za Real?! Prije bi moglo pricati o odlukama koje su stetile kraljevskom klubu, najsvjeziji primjer penala protiv Milana i ovo od sinoc sa Albiolom. Mislim da sudije imaju kao neki ''kompleks kraljevskog kluba'' - protiv Reala sviraju svaku sitnicu, a odluke koje su u Realovu korist oprezno donose. Ono: ''oni su veliki, ne mozemo ih ostetiti koliko su jaki''. Sjecam se sa Sevillom, cist go nece da svira na Bernabeu, lopta se odbila od precku i pola metra u golu iza linije, ili situacije penala za i protiv Kraljevskog kluba i ove situacije crvenih kartona.
Zakljucak: uvijek je lakse ostetiti Real, nego da se sutra kaze taj i taj sudija je ''navlacio'' za Real.
ultima_palabra

#877 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:

Ko još uvijek misli da sudije u Primeri šilje za Madrid, neka pogleda snimak sinoćnje utakmice i one "ofsajde"

Ma to su smijesne konstatacije, kad se to siljilo za Real?! Prije bi moglo pricati o odlukama koje su stetile kraljevskom klubu, najsvjeziji primjer penala protiv Milana i ovo od sinoc sa Albiolom. Mislim da sudije imaju kao neki ''kompleks kraljevskog kluba'' - protiv Reala sviraju svaku sitnicu, a odluke koje su u Realovu korist oprezno donose. Ono: ''oni su veliki, ne mozemo ih ostetiti koliko su jaki''. Sjecam se sa Sevillom, cist go nece da svira na Bernabeu, lopta se odbila od precku i pola metra u golu iza linije, ili situacije penala za i protiv Kraljevskog kluba i ove situacije crvenih kartona.
Zakljucak: uvijek je lakse ostetiti Real, nego da se sutra kaze taj i taj sudija je ''navlacio'' za Real.
Slažem se, ali evo Barcelona ima najjaču ekipu u istoriji kluba, pa nijedan sudija ne ne kaže ''oni su veliki, ne mozemo ih ostetiti koliko su jaki'' i sudi protiv njih 8-) Ali Primera inače ima katastrofalne sudije sama po sebi.
aerosa

#878 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:

Slažem se, ali evo Barcelona ima najjaču ekipu u istoriji kluba, pa nijedan sudija ne ne kaže ''oni su veliki, ne mozemo ih ostetiti koliko su jaki'' i sudi protiv njih 8-) Ali Primera inače ima katastrofalne sudije sama po sebi.
Porediš veličinu Reala i barcelone ? Ccc, još samo jednu gomilu trofeja da skupe pa da barem blizu priđu Realu, a do tad je svako poređenje nesuvislo....
_BaD_BoY

#879 Re: Real Madrid C.F.

Post by _BaD_BoY »

"i zacu se glas cijeli svijet je protiv nas" :D
sudije u spaniji rade pod parolom "nas ne mozete kupiti" :D
kory

#880 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

al ne stvarno bas sudije previse stete realu sjecam se prije 3 godine ja mislim kad su real i barsa imali ono isto bodova kad je real na kraju sezone stgo barsu sve je ba bilo kontra neke divljacke ofsajde sviraju,nigdje nema penala golove ciste ponistavaju....sranje ba al zato se oni njima dokazat da i pored toga real moze osvojit primeru
Tomahawk11
Globalni moderator

#881 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Milan usao u seriju...mog'o bi je Real prekinuti veceras? Mislim, jes' ruzno prekidati, fino im krenulo, al bgm... :dance: Kaka i drustvo moraju osvjetlati obraz u Milanu. Ko zna, mozda dobije i aplauz na San Siru (valjda nece biti iza usiju :mrgreen: )
Danss

#882 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

Real prvo poluvrijeme puno bolji, prilika ko na rukometnoj utakmici, tako da Milan treba biti prezadovoljan ako ovako ostane. jbg, ne moze svako imati talijansku srecu :)
Neelix

#883 Re: Real Madrid C.F.

Post by Neelix »

bogami, jos jedan cist go ponisten, i onakva fula pippa...ja ne znam ko je sretan. real ima puno vise loptu u nogama, ali vrlo malo konkretnih prilika.
Danss

#884 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

Drugo poluvrijeme prosjecno, Milan odigrao cvrsto drugo poluvrijeme, Real malo napao u finishu.
Ne znam da li se meni cini, al je LP nekim klubovima za.ebancija, evo Man U veceras s CSKA neki mix sastav, mozda je nabolje da nema grupa, odmah knock out i udri... nekad se najbolji sastav cuvao za LP, nije vise tako, cini mi se.
todd_smith

#885 Re: Real Madrid C.F.

Post by todd_smith »

Danss wrote:Drugo poluvrijeme prosjecno, Milan odigrao cvrsto drugo poluvrijeme, Real malo napao u finishu.
Ne znam da li se meni cini, al je LP nekim klubovima za.ebancija, evo Man U veceras s CSKA neki mix sastav, mozda je nabolje da nema grupa, odmah knock out i udri... nekad se najbolji sastav cuvao za LP, nije vise tako, cini mi se.
ferguson je cuvao igrace za vikend jer igraju celzi
Danss

#886 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

todd_smith wrote:
Danss wrote:Drugo poluvrijeme prosjecno, Milan odigrao cvrsto drugo poluvrijeme, Real malo napao u finishu.
Ma kontam ja to, ali ipak se vise gine u LP... ipak remi za Man U, Ferguson stari lisac :oops:
ja.neron

#887 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

evo pogledajte sve golove u ligi prvaka http://football-highlight.com/
Tomahawk11
Globalni moderator

#888 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Real odlican prvo poluvrijeme sto se tice napada, Diarra malo pravi probleme jer gubi lopte iz kojih idu kontre, u nastavku opao tempo, par prilika s obje strane, penale i ponistene golove necu komentarisati, to je ono ''sta bi bilo kad bi bilo''. Sanjivi zakljucak: moraju biti zadovoljni rezultatom i jedni i drugi.
Milan prilicno dobro odigrao, dosta sigurni u odbrani (bar drugo poluvrijeme, Realova odbrana je imala povremeno propuha, pogotovo desna strana.
Morace Pelegrini dosta poraditi na defanzivnim zadacima, ne mozes uvijek dati 4 gola. :-)
flamethrower

#889 Re: Real Madrid C.F.

Post by flamethrower »

Danss wrote:
todd_smith wrote:
Ma kontam ja to, ali ipak se vise gine u LP... ipak remi za Man U, Ferguson stari lisac :oops:
Vi fakat mislite da je Englezima vaznija LP od EPL?
Ma, daj!

Inace, Real je smijesna ekipa.
ultima_palabra

#890 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Kad se sjetim da je onaj facasplaca ili tako nekako rekao da Lass ne može čistiti kopačke Makeleleu :shock: Čovjek je među 5 najboljih igrača u Evropi ove sezone, čudo od igrača.
ja.neron

#891 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote:Kad se sjetim da je onaj facasplaca ili tako nekako rekao da Lass ne može čistiti kopačke Makeleleu :shock: Čovjek je među 5 najboljih igrača u Evropi ove sezone, čudo od igrača.
i još musliman :D
Petit_Beurre

#892 Re: Real Madrid C.F.

Post by Petit_Beurre »

ultima_palabra wrote:Kad se sjetim da je onaj facasplaca ili tako nekako rekao da Lass ne može čistiti kopačke Makeleleu :shock: Čovjek je među 5 najboljih igrača u Evropi ove sezone, čudo od igrača.
Najbolji defanzivni vezni na svijetu trenutno, definitivno. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#893 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Petit_Beurre wrote:
Ne znam zasto, ali meni se cini da se Lass u pojedinim situacijama pogubi, bar sam tako sinoc vidio kad je par puta sjevnula kotra preko Pata. Mislim da je upravo on izgubio loptu kad je prenosio na pola par puta, mada je i onaj propuh na desnoj strani doprinio tome. Borben jeste, ali kao Makelele jos nije. Ono je bio pravi bedem.
bob7

#894 Re: Real Madrid C.F.

Post by bob7 »

Ovo je smijesno, sinoc sudi penal za ono sto ne bi niko nikad sudio, a u madridu kad je doslovce benzemi otkinuta noga u kaznenm ne sviraju, postalo je smijesno
_BaD_BoY

#895 Re: Real Madrid C.F.

Post by _BaD_BoY »

bob7 wrote:Ovo je smijesno, sinoc sudi penal za ono sto ne bi niko nikad sudio, a u madridu kad je doslovce benzemi otkinuta noga u kaznenm ne sviraju, postalo je smijesno
jest vala..a u madridu prosli put cist go ponisti milanu..
sve u svemu dobra utakmica,osim toga na kladionici sam skinuo vise od 5 kornera na tekmi :D
ultima_palabra

#896 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
Petit_Beurre wrote:
Ne znam zasto, ali meni se cini da se Lass u pojedinim situacijama pogubi, bar sam tako sinoc vidio kad je par puta sjevnula kotra preko Pata. Mislim da je upravo on izgubio loptu kad je prenosio na pola par puta, mada je i onaj propuh na desnoj strani doprinio tome. Borben jeste, ali kao Makelele jos nije. Ono je bio pravi bedem.
Nije bedem, al zna više lopte od Claudea ;-)
bob7 wrote:Ovo je smijesno, sinoc sudi penal za ono sto ne bi niko nikad sudio, a u madridu kad je doslovce benzemi otkinuta noga u kaznenm ne sviraju, postalo je smijesno
Suđenje očajno u obje utakmice, ali su obje ekipe isto zakinute.
BTW, jučer omjer šuteva 20-7 za Madrid
Neelix

#897 Re: Real Madrid C.F.

Post by Neelix »

kako li je 2 cista gola milanu vs 1 nedosudjen penal realu iz kojeg bi mozda bio go - isto, bas me zanima.
ultima_palabra

#898 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:kako li je 2 cista gola milanu vs 1 nedosudjen penal realu iz kojeg bi mozda bio go - isto, bas me zanima.
Pa penal za Milan je dosta sumnjiv, Pepe je bio okrenut leđima lopti.
Također, faul je sviran prije nego što je Pato šutirao, vidi se da Iker nije 100% krenuo na loptu.
Neelix

#899 Re: Real Madrid C.F.

Post by Neelix »

pepe je podigutom rukom skrenuo loptu, i nije bio ledjima okrenut nego na boku.

ja pojma nemam zasto je juce ponisten go, ali procitah da je u pitanju offside - postavio sam link na temi AC Milan
bob7

#900 Re: Real Madrid C.F.

Post by bob7 »

ne znam, koliko prasine o ponistenom golu, a jasno se vidjelo na tekmi da se ni sec igraci milana nisu bunili ocito je da je "NESTO" bilo
Post Reply