Ja sam nasla u Konzumu BBILoo wrote:U kojim marketima kupujete/ nalazite mazu?
Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...
Moderator: anex
-
Becky7
#876 Re: Eurokrem ili Nutella?
- KB9
#877 Re: Eurokrem ili Nutella?
u jednom manjem konzumu u blizini je nisam nasao 
- stachu
#878 Re: Eurokrem ili Nutella?
Meni su ukusom potrefili, naravno sve je subjektivna stvar...probook wrote:Kupio i ja i previse ide na puter od ljesnjaka. Moram probati onu verziju od 20% ljesnika mislim da je boljastachu wrote:Kupio ovu od 30% ljesnjaka. Meni odvaljuje, i bolja mi je od Nutelle.
- biggrin
#879 Re: Eurokrem ili Nutella?
a ja fol ganjam da idem u Bingo, jer je domaci lanac, gurajmo domace....'ebo BiMgo 
-
probook
#880 Re: Eurokrem ili Nutella?
Isto u KonzumuBecky7 wrote:Ja sam nasla u Konzumu BBILoo wrote:U kojim marketima kupujete/ nalazite mazu?
- Loo
#881 Re: Eurokrem ili Nutella?
Nasla u Konzumu
hvala
E sad..maza je dobra mazA
ali... Smijesno je reci da je bolja od nutelle. Nutella je ipak
( ne, nisam fan iste )
Kvalitetan ljesnjak namaz jest..drugaciji od ostalih koje imamo u ponudi ...jest..
Ali da me je oborio s nogu..nije
Cekam da se jaffa pojavi i na nasem trzistu..pa cemo vidjeti
Za potrebe mazanja palacinaka..ostajem i dalje pri nutkao i zelenom belgijskom kakoseveczove
E sad..maza je dobra mazA
Kvalitetan ljesnjak namaz jest..drugaciji od ostalih koje imamo u ponudi ...jest..
Za potrebe mazanja palacinaka..ostajem i dalje pri nutkao i zelenom belgijskom kakoseveczove
- dale cooper
#882 Re: Eurokrem ili Nutella?
Jaffa najviše podsjeća (ako nije i identičan, jer se radi po italijanskoj recepturi) na prijeratni Takovo eurokrem.Loo wrote:Nasla u Konzumuhvala
E sad..maza je dobra mazA![]()
( ne, nisam fan iste )
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#883 Re: Eurokrem ili Nutella?
Jeste ista firma, Gandola, ali receptura nije bas ista.dale cooper wrote:Jaffa najviše podsjeća (ako nije i identičan, jer se radi po italijanskoj recepturi) na prijeratni Takovo eurokrem.Loo wrote:Nasla u Konzumuhvala
( ne, nisam fan iste )
- konektovan
#884 Re: Eurokrem ili Nutella?
Odnos cijene, skromne kvalitete, količine, nutkao no.1. 
- dale cooper
#885 Re: Eurokrem ili Nutella?
Pa recimo da je dovoljno slična da te podsjeti na slavne dane.konektovan wrote:Jeste ista firma, Gandola, ali receptura nije bas ista.dale cooper wrote:Jaffa najviše podsjeća (ako nije i identičan, jer se radi po italijanskoj recepturi) na prijeratni Takovo eurokrem.Loo wrote:Nasla u Konzumuhvala
( ne, nisam fan iste )
- MarlboroGold
#886 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ima li šta od jaffe a da nije preslatko? Uzeo neki dan neke napolatianke cream čokolada... pojeo dva komada i nije mi bilo dobro od šećera.
- otherside
#887 Re: Eurokrem ili Nutella?
Maza je ok. Ukusom skroz drugacija od Nutele i ne treba ih uporedjivati jer je vecini nas Nutela referenca
Za moj ukus vrlo dobra, posebno ako uzmemo u obzir prednosti u sastavu naznacene na ambalazi.

Za moj ukus vrlo dobra, posebno ako uzmemo u obzir prednosti u sastavu naznacene na ambalazi.
- konektovan
#888 Re: Eurokrem ili Nutella?
Napolitanke su sami šećer..MarlboroGold wrote:Ima li šta od jaffe a da nije preslatko? Uzeo neki dan neke napolatianke cream čokolada... pojeo dva komada i nije mi bilo dobro od šećera.
- nivla
#889 Re: Eurokrem ili Nutella?
sasvim solidan krem namaz, probao ovu tamnu sa 20% jer nije bilo 30% tamne gdje sam kupovao, nutela je ukusnija, ali i maza je sasvim regularna, mozda bi maza mogla biti nesto manje slatkaotherside wrote:Maza je ok. Ukusom skroz drugacija od Nutele i ne treba ih uporedjivati jer je vecini nas Nutela referenca![]()
![]()
![]()
umjesto palminog stavljaju suncokretovo i pamukovo ulje, cijena i nije visoka s obzirom na sadrzaj ljesnika (ako ne lazu)
ono sto je standardno problem u bosni je neodrzavanje kvalitete, nadajmo se da ce zadrzati kvalitet, a ne za 3 mjeseca izdati verziju sa aromom ljesnika
-
moonca
#890 Re: Eurokrem ili Nutella?
hm -- ljesnjak nije jeftin- tako da sumnjam da ima 30% i da je cijena prihvatljiva-ako jos ima intenzivan miris ljesnaka onda je to vjestacki estrakt. 
- beni-bu-man
#891 Re: Eurokrem ili Nutella?
uzeo novu teglu prije 2 sata sa 30% ljesnjak cijena blizu cenera, ukus fantasticanmoonca wrote:hm -- ljesnjak nije jeftin- tako da sumnjam da ima 30% i da je cijena prihvatljiva-ako jos ima intenzivan miris ljesnaka onda je to vjestacki estrakt.
- biggrin
#892 Re: Eurokrem ili Nutella?
probao od 20% i od 30% i odlične, s tim da mi je ova od 20% više za mazanja, a ova od 30% za direktnu konzumaciju 
i meni ovaj procenat zvuči nerealno, kad se uzme u obzir da je najviši procenat kod ovakvih namaza u BiH bio 13%, al nešto ne vjerujem da bi se iko igrao sa takvim podacima, jer bi im se konkurencija natovarila i potrala ih. možda da još jednom pregledam deklaraciju, da ne bude ko sa jafom i pretvaranjem 13% u 6,5% lješnjaka
btw.ni cijena nije baš bezazlena, al ako ima ovoliki procenat, onda halal bilo
i meni ovaj procenat zvuči nerealno, kad se uzme u obzir da je najviši procenat kod ovakvih namaza u BiH bio 13%, al nešto ne vjerujem da bi se iko igrao sa takvim podacima, jer bi im se konkurencija natovarila i potrala ih. možda da još jednom pregledam deklaraciju, da ne bude ko sa jafom i pretvaranjem 13% u 6,5% lješnjaka
- konektovan
#893 Re: Eurokrem ili Nutella?
Jarane, ti ces biti prvi cojek sto se rokn'o mazom.beni-bu-man wrote:uzeo novu teglu prije 2 sata sa 30% ljesnjak cijena blizu cenera, ukus fantasticanmoonca wrote:hm -- ljesnjak nije jeftin- tako da sumnjam da ima 30% i da je cijena prihvatljiva-ako jos ima intenzivan miris ljesnaka onda je to vjestacki estrakt.
- beni-bu-man
#894 Re: Eurokrem ili Nutella?
mora i to nekokonektovan wrote:Jarane, ti ces biti prvi cojek sto se rokn'o mazom.beni-bu-man wrote: uzeo novu teglu prije 2 sata sa 30% ljesnjak cijena blizu cenera, ukus fantastican
- irac300
#895 Re: Eurokrem ili Nutella?
Vratija se Šime.beni-bu-man wrote:mora i to nekokonektovan wrote:Jarane, ti ces biti prvi cojek sto se rokn'o mazom.beni-bu-man wrote: uzeo novu teglu prije 2 sata sa 30% ljesnjak cijena blizu cenera, ukus fantastican
- beni-bu-man
#896 Re: Eurokrem ili Nutella?
jes me to pozelioirac300 wrote:
Vratija se Šime.
- irac300
#897 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ma nisam već 24h pročitao reklamu za Vavoo.beni-bu-man wrote:jes me to pozelioirac300 wrote:
Vratija se Šime.
- beni-bu-man
#898 Re: Eurokrem ili Nutella?
koliko on ima % ljesnjakairac300 wrote:Ma nisam već 24h pročitao reklamu za Vavoo.beni-bu-man wrote:jes me to pozelioirac300 wrote:
Vratija se Šime.
- irac300
#899 Re: Eurokrem ili Nutella?
Kupih i ja jutros Mazu.
700 grama, 20% lješnjaka cijena 8,80 KM. Prvi utisak, kremoznost odlična, lješnjaci se baš baš osjete, ono, kao da je neko punjenje iz nekog slatkiša. Dobro neko napisa, žalosno je ovo na hljeb staviti.
Nutella je ukusnija, ali Maza je jako konkurentan proizvod, i trenutno u BiH najjači namaz uz neprikosnovenu Nutellu. Nadam se da zadrži ovaj kvalitet jer Linolade i slični namazi nisu joj ni do koljena.
- vješalica
#900 Re: Eurokrem ili Nutella?
Što ne mogu izvoljevanja